Šta je novo?

SP u košarci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neka, bolje mi da mracimo sve pa docekamo ono najbolje, nego da velicamo i vidjamo sebe u finalu pa da bude samar.[emoji3]

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Znaci,mi smo sigurno u cetvrtfinalu (posle spanaca) samo je pitanje dali igramo sa argentinom ili poljskom.Treba gledati posle sa kim se sastajemo,koji nam je bolji put.Mada znajuci nase,ici ce na pobedu-kako god.

Sa ovom ciganlijom nikada ne možeš da budeš opušten, moramo od početka da igramo kao da je na život ili smrt. Mrzim Špance u svakom sportu, a posebno u ovom basketu u kojem se njihov najbolji period u istoriji poklopio sa našim najgorim, pa su nas peglali k'o levate skoro svaki put kad nas vide, svaki put smo se plašili da ćemo da naletimo na njih.

09c6dfa7-24d8-4d34-b196-daef2e4c3531-srpski_navijac_sp_kina_getty.jpg

^^
Bukvalno, najprljaviju kosarku igraju od kada pratim i konstatno vrse pritisak na sudije. Jednom ogavna reprezentacija. Bas bih voleo da ih otresemo sa 20ak razlike, cisto da vidim kako izbija frustracija iz njih. Ali nisu nikako za potcenjivanje jer mozda igraju za sada i najbolju odbranu na turniru. (steta sto im stariji Gasol ne igra)
Bitno je da nam se niko ne povredi sada za finis i do kraja turnira. Steta je samo sto cemo amere ranije da sretnemo a ne u finalu...

Poslednja izmena:
Adekvatna osveta spancima, bila bi 30+ razlike.

Jok, za pola kosa ili onako trojka u finisu poput Teove, za 'ladan tus, su najlepse... :) Ne sumnjam da se jos uvek secaju...

Ovo sada samo treba lagano sa 20+, cisto da im pokazemo gde im je mesto... :)

Poslednja izmena:
Ako i Ameri i mi dobijemo sve do kraja, srećemo se tek u finalu. Ne verujem da će da izgube od Grka ili bilo koga drugog.

^^^ Videcemo, sutra je za Grke biti ili ne biti. Bice to zanimljiva utakmica, kao i Francuska Litvanija. [emoji4]

Jok, za pola kosa ili onako trojka u finisu poput Teove, za 'ladan tus, su najlepse... :) Ne sumnjam da se jos uvek secaju...

Ovo sada samo treba lagano sa 20+, cisto da im pokazemo gde im je mesto... :)

Ma jok, Birčević i poslednjoj sekundi :D

I Straja da prenosi.

Ste vi normalni, da dobijem cireve i tamo gde u medicini nikad nisu postojali, i da popucaju pritom. Ko bi izdrzao od svih nas 4 cetvrtine i kraj.[emoji3]

kupi mazivo, nemoj suvu 'ranu, bice sve u redu... moz da probas i sa par bajrista pred utakmicu, pa se raspasi k'o domacin...

Kad si to spomenuo, sudije su gledale snimak i dali bircevicu tehnicku. Trebalo je i portorikanac da dobije tehnicku za simuliranje koliko znam. Ovaj ga je udario u rame a on pao i uhvatio se za lice.
Mislim da je u pravu djurovic sto je rekao da je ovo druga klasa sudija.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Španci su nam postajali muka i dok smo bili na vrhuncu.

2001. U polufinalu Gasol sa 20 godina nam je pravio ogromne probleme, egal utakmica do poslednjih 5-6 minuta.

U Indijanapolisu su nas razbili u grupi, iako rezultat to ne govori. U prvom poluvremenu u jednom trenutku nas ostavili na - 20.

U NS nas razbili bez Gasola i poslali tu našu generaciju u istoriju.

Spance dobijamo samo se nadam da neko nece da se povredi. S ovakvom igrom kao protiv Italije nemaju sta da traze. Cak ni ako igramo samo prosecno kao danas mislim da nece biti neizvesno, drzacemo razliku od pocetka i verovatno dobijamo sve 4 cetvrtine.

Tapatalk from Poco loco

Španci su nam postajali muka i dok smo bili na vrhuncu.

2001. U polufinalu Gasol sa 20 godina nam je pravio ogromne probleme, egal utakmica do poslednjih 5-6 minuta.

U Indijanapolisu su nas razbili u grupi, iako rezultat to ne govori. U prvom poluvremenu u jednom trenutku nas ostavili na - 20.

U NS nas razbili bez Gasola i poslali tu našu generaciju u istoriju.

Da, ali pricas o njihovoj zlatnoj generaciji koji su tada bili "klinci" i videlo se jos te 2001. da imaju ogroman potencijal... Jos kao da je danas se secam Navara, Rejesa, Garbahose i Gasola protiv nas...
Posle, za Eurobasket su se samo nadogradjivali i hbg, od 2006 jedna od najboljih EU reprezentacija ikada...

Doduse ko ih sisa, doslo je vreme da i njih samaramo i trebamo, bez milosti - treba i njih, ovo sto im je ostalo, poslati u istoriju.

Najvise mi je zao sto nam nema nasih komsija, stalnih musterija. Izgleda da su svesno eskivirali ovo SP i blamazu, mislim da bi ih resetovali na fabricka podesavanja. Otisli bi kuci sa tikovima... :d

Poslednja izmena:
E to,kad si spomenuo komsije,vidim ja nesto mi fali u ovoj temi,a i na samom prvenstvu,nemam protiv koga svim srcem da navijam!!!:d A jes vala rastimovali bi ih do zaborava!!!:) A i sama tema nekako je mrtva,nema tu strasti,jelte bez "dragih" nam komsija!;)

A i pada mi na pamet Doncic,covece njemu su nudili da igra za nas,to jest da osvaja medalje u buducnosti,a on izabrao da ne osvaja!!!Sta mislite,dali se sada jede od muke sto nije u ovakvoj reprezentaciji?:p

Poslednja izmena:
^
"Marnuli" smo komsijama Nakica... Kazu i za njega da je talenat, mada dalek je put od talenta do realizovanja potencijala...

E to,kad si spomenuo komsije,vidim ja nesto mi fali u ovoj temi,a i na samom prvenstvu,nemam protiv koga svim srcem da navijam!!!:d A jes vala rastimovali bi ih do zaborava!!!:) A i sama tema nekako je mrtva,nema tu strasti,jelte bez "dragih" nam komsija!;)

A i pada mi na pamet Doncic,covece njemu su nudili da igra za nas,to jest da osvaja medalje u buducnosti,a on izabrao da ne osvaja!!!Sta mislite,dali se sada jede od muke sto nije u ovakvoj reprezentaciji?:p

Dečko je rođen i odrastao u Sloveniji i oseća se kao njihov, što je i apsolutno normalno, baš kao što su recimo Nakić i Smailagić rođeni i odrasli ovde, tako da je normalno da oni izaberu nas. Ne verujem da se Dončić štreca previše, ima zlato i sa svojom reprezentacijom.

Verujem da se jedino Mirotić štreca, jer je u svojoj situaciji izabrao najlakši odgovor i izabrao treću reprezentaciju. Ali svakako je draži Birča koji gine svako leto, nego neko ko se premišljao između dve reprezentacije i zarad mira izabrao treću, takvi i ne trebaju :)

Poslednja izmena:
Jokić ne sili i nema potrebe još uvek da sili. Što se tiče njegovih asistencija i protoka lopte kroz njega, biće i toga, ali naravno ne na nivou u Denveru.

Kao prvo, forsirati takvu igru isključivo preko njega je laške sprovesti po NBA pravilima, nego po fibinim pravilima. U NBA imaš defanzivne tri sekunde, što otvara reket i sprečava punjenje reketa. Tu su još i dimenzije terena gde je teren u NBA duži 65cm, širi 25 cm, a trojka je dalja 50cm i sve to dovodi do toga da i igrači stoje šire čime se dobija još više prostora i lufta između igrača.

Kada dodamo na to da Denver igra uglavnom "5 out motion" ili "5 Out Pass and Cut", a mi to nećemo igrati kada je Jokić u paru sa drugim centrom, a itekako će imati minute, pogotovo sa Nikolom. A i kada se bude igralo nije uvek tako lako spovesti jer protivnik može da puni reket, jer ne mora da razmišlja o defanzivne tri sekunde, već možda da skuplja i testira šut Jovića, Micića ili nekog drugog igrača koji nije u ritmu ili utakmici.

I kao treće, Jokić je jedini sposoban organizuje i kreira za tim u Denveru, kod nas to mogu i Bjelica i Bogdan i Jović i Micić, tako da nema ni najmanje potrebe da forsiramo akcije i kreaciju isključivo preko njega i tako gasimo nepredvidljivu timsku igru, a čekanje isključivo njega da izmisli nešto jednostavno bi ubilo protok lopte, koji je na zavidnom nivou.
A sta rade Murray, Harris, Millsap u Denveru? [emoji23] Itekako ima potrebe za jos jedan vid napada kao takav. Niko nije rekao da iskljucivo treba bazirati igru na tome.

Jel postoji negde detaljna statistika svih ekipa iz ova 3 meca?

Citam sta pisete i kao da gledamo razlicitu utakmicu. Ekipa je borbena i lepo uklopljena. Lopta savrseno lepo kruzi, ne mucimo se u napadu, odbrana je odlicna. U principu svidja mi se kako igramo. Ma sta pricali o pojedinim igracima svi su opasni i odradjuju posao. Imamo sjajnu klupu, cak i ako neko ima los dan ima ko da ga zameni. Odavno nismo ovako dobro izgledali.
Videcemo samo kako cemo igrati kada budemo imalo los dan za 3 poena mada na centrima smo jaki. Svidja mi se ekipa.

Tapatalk from Poco loco

Ovo do sada je bila boranija. Tesko da su svi opasni. Videcemo kada krene lose Bogija, Bjelicu i Jokica. Bircevic, Guduric i Lucic su zalutali u ovu ekipu.

Ako cemo realno, Bjelica je vec imao losih dana, Bogdan juce, a Jokaru ne bih komentarisao...
Taj covek ce biti bog otac kosarke. Ako ga ne ide sut, moze da se spusti do kosa, a ako ga to ne ide, pravice pozicije za saigrace, tako da njegov los dan ne postoji.
Moze da ga ne ide sut i to je to. Skokovi i asistencije nemaju veze sa danom, ispod nekog minimuma ne mozes ici, a njegov los dan je blizu maksimuma mnooogih drugih...

No, ja bih se uzdao u kombinaciju koju imamo sa dva visoka igraca. Skupljamo im reket, sto ostavlja spoljne ppzicije prazne, svi igraju i svi su zadovoljni sto su tu.
Rekao bih da imamo najbolju timsku hemiju jos od 2005. :d

Salim se, meni je samo bitno da cujem analizu Vlade Djurovica, covek je legenda i ukazuje nam na mnoge stvari kojih mi cesti nismo svesni...

^^ Ako na jednoj utakmici "krene loše"
Raduljicu,
Bjelicu,
Bogdanovića,
Marjanovića,
Jokića...

ostatak ekipe će zaista imati problem. [emoji6]

Poslednja izmena:
Sa Spancima sve ispod 20 razlike bice nas los dan. Ocekujem 30+ da ima vratimo za onih 90:60. Drzace se do poluvremena 10-15 minusa a onda kolaps...kao sa Italijanima.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno