Šta je novo?

SP u košarci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ABA liga je jako loša za našu košarku. Kao što i sami vidite, košarka odumire u gradovima u kojima je pre bila popularna, ceo region sada ima jedno mesto u Evroligi, koji pritom nije garantovano nakon poslednjih izmena EL pravila, a nekada su je igrali istovremeno prvaci Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore, domaći klubovi na najvažnijim pozicijama imaju strance... Ništa pozitivno nije donela.

Ne vredi ljudima, ovim mladim pogotovo, pričati zašto je sve to veoma loše.

pobedila Češka Poljsku nakon tvrde utakmice. nadam se da neće biti motivisanija od Srbije u subotu u borbi za 5. mesto

Mala uteha za kraj iako sam mislio da cemo izgubiti. Bjelica opet izgubljen.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

ABA liga je dobra ali samo za zvetdu i partizan. Mada opet ne treba se zanositi da bi naša liga bila mnogo bolja,bila bi ista kao i fudbalska samo sa još manje para, zvezda i partizan i iživljavanje na ovim ostalim polu profesinalnim socijalnim timovima i naravno kada igraju u gostima isto kao da su kod kuće jer u Srbiji gotovo da nema lokal patriotizma svi su ili cigani ili grobari. Što se tiče svetskog kupa nismo se obrukali ali nismo ni pokazali naše najbolje sve u svemu jedno malo slabije takmičenje nakon dva uspešna

E tako se to radi!!!Sad svi da se spremimo za docek nasih kosarkasa ispod balkona,razbili smo amere...:)

Bas sam se bio uplasio da ce nas ameri izbeci zbog nasih gluposti. Rece neko u drustvu dok smo gledali ono protiv Argentine "ovi nasi ko da su se dogovorili da izgube" sad vidim da su morali da bi igrali sa amerima. Ne znam sta je bolje, dal ova pobeda ili da smo uzeli zlato a da se nismo ni sastali.

Ne vredi ljudima, ovim mladim pogotovo, pričati zašto je sve to veoma loše.

Ja sam to pricao jos prilikom formiranja te lige sli svakako je neminovno ukrupnjavanje i sporta kao i svega drugog.
Ne mislim da cemo mi izgubiti kvalitetne igrace, mislim da ce nasi uvek isplivati jer poseduju i genetiku i mentali sklop ali da ce izgubiti dosta sanse da isplivaju i da ce im biti mnogo teze to stoji.
Pogledaj samo Doncica, nikakva liga, nikakva zvezda i partizan, samo genetika i mentalni sklop pobednika i sati ti sati rada.

Poslednja izmena:
Jel ima neko linak za ceo snimak tekme? Drugar iz francije nije stigo da odgleda, pa da se malo puva tamo...

Može i na pp, ako je ilegalno

Sto se mene tice ovo SP je zavrseno.Bilo bi zavrseno jos prekljuce,posle Argentine,ali eto kao borba protiv amera,ovo-ono.Sad uopste nije bitno dali smo 5 ili 7 ili 8.Ko ce to jos da pamti?Za nas ovde u Srbiji,ako nisi u finalu,sto si i dolazio???Tako da sve ovo posle je nebitno.

Srpska koš. rep. nakon SP 2002:
2003. EP 6.
2004. OI 11.
2005. EP 9.
2006. SP 11.
2007. EP 14.
2008. OI X
2009. EP SREBRO
2010. SP 4.
2011. EP 8.
2012. OI X
2013. EP 7.
2014. SP SREBRO
2015. EP 4.
2016. OI SREBRO
2017. EP SREBRO
U zadnjih 16 godina od 4 medalje 3 je doneo Salence :)

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Ovo je realnost. Drzava takva kakva je odslikava rezultate. Kad malo bolje razmislim ovo je totalno normalno.

Sent from my SHT-W09 using Tapatalk

ma treba mi cela tekmaja. alkohol obećo čovek, alkohol je u pitanju !

E ljudi, odrasmo bre amere.[emoji3][emoji3]

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Srpska koš. rep. nakon SP 2002:
2003. EP 6.
2004. OI 11.
2005. EP 9.
2006. SP 11.
2007. EP 14.
2008. OI X
2009. EP SREBRO
2010. SP 4.
2011. EP 8.
2012. OI X
2013. EP 7.
2014. SP SREBRO
2015. EP 4.
2016. OI SREBRO
2017. EP SREBRO
U zadnjih 16 godina od 4 medalje 3 je doneo Salence :)

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Mislis kosarkaski Krstajic doveden preko stele kao i onaj BB sto ga doveli u Sakramento da uzmu pare od provizije?

Zanimljiva analiza. Malo iznenadjuje ako je istina sto pise o Jokicu...

autonomaški list. mačku o rep.

E ljudi, odrasmo bre amere.[emoji3][emoji3]

A svi ono kao,mrtvi-ladni,kao sta-sitna buranija,bezi bre ma ajde!!!:d

Joooo kad se samo setim,cele zime gledam NBA (ono sto sam mogao da gledam) gledao Jokica kako radi caroliju tamo.Gledao Bogija i ostale u NBA,pratio evropske klubove gde igraju nasi igraci,i zamisljao kako ce to da bude na leto!

I onda pocelo sve da se priblizava,ameri poceli da daju otkaze za repku,a mi poceli da razbijamo u pripremnim utakmicama.I sto mi vise pobedjujemo,oni vise otkazuju!!!I onda pocelo SP,sve ko za ne poverovati!

40 razlike,pa 50 razlike,ma samo trpaj!A ameri se muce sa turcima.I tako sve do Spanije i posle Argentine,i onda ledeni tus!!!Ajooooj!

I ne treba da daje izjave. Razna stoka sitnog zuba i novinari koji se prodaju za jedan ručak su ga godinama pljuvali, a sad očekuju da daje izjave kao da se to nikada nije desilo.

Skraćeni snimak:

Kako sad protumaciti ovako dobru igru, odbrana manje vise, ali napad.
Bogdanovic na nivou kao i tokom celog SP.
Lucic pogada 2-3 trojke, mislim bez promasaja ?!?
Micic i Jovic pogadjaju trojke, takodje bez mnogo promasaja.
Takodje Jovic par laganih ulaza (ok, popio je i neke blokade), Micic nekoliko puta naskok i sa poludistance sigurni sutevi.
Boban Marjanovic kad je stao sut, on veze nekoliko poena 1 na 1 ili cak 1 na 2 pod kosem.
Jedino Bjelica bledunjav kao i ranije.
Jokic i Milutinov sasvim ok.

Kako bar 50% ovoga nisu pruzili protiv Argentine ?
Sutra bi se krljali sa Francuzima i imali bi dobre sanse za finale...

Poslednja izmena:
Prvenstvo smo izgubili u uvodna 3-4 minuta druge četvrtine protiv Španije. Utakmicu smo krenuli odlično, Sale je nažalost osetio da može da održi široku rotaciju i na toj utakmici, poslao petorku Gudurić-Bjelica-Jokić-Marjanović i to je uvelo Španiju u ritam. Em što je to energetski pogrešna postava za Španiju, em što su oni svi ušli sa "lako ćemo" stavom. Samo Rudi Fernandez ili Gasol imaju više iskustva i putera na glavi nego naša celokupna reprezentacija u zbiru. Nije smelo da se rizikuje i krije/čuva rotacija za nastavak takmičenja.

Zbog te utakmice nam je ušla voda u uši. Argentina je verovatno za naš sastav i stil košarke najgori matchup za 1/4, jer nije sastav koji inspiriše, ali zahteva više energije nego bilo koja druga ekipa u 1/4 osim Amerike. Plus verovatno niko od naših nije verovao/bio spreman za USA u polufinalu i to im je sigurno svima zvrjalo u podsvesti. Ušli smo energetski lagano, iz nervoze promašili stvari koje inače ne promašujemo i to je dovelo jedno do drugog.

Kod:
Bogdan na četiri najbitnije/najteže utakmice (ITA-SPA-ARG-USA):

26.5 Pts
4.74 As (1.25 To)
5.5 Reb
1.5 St

35/65 FG (54%)
18/37 3pts (49%)

Šteta što niko nije uspeo da ga barem energetski isprati u te dve utakmice, jer je on odigrao ovo šampionski, verovatno je u pitanju i forma karijere. Najviše je podbacio Bjelica, stvarno ne znam šta mu se izdešavalo pa da neodigra ništa na celom SP, ni povreda ne može biti izgovor za takvo iskustvo.

Ovo je najbolnije takmičenje od OI 2004. Jer i tada smo imali igru za nešto više. Odigrali smo na posed protiv kasnijih finalista Argentine i Italije. Italiju dobili, od Argentine izgubili na način na koji se svi verovatno sećate. I onda ušli lako ćemo protiv Kine i Novog Zelanda i dobili po nosu.

Možda još OI 2000, gde se desila slična situacija kao sada sa Španijom, samo tada protiv Kanade. što nas je tada bacilo na stranu žreba sa Amerikancima (bitno za podsvest), a pre toga opet u tom trenutku za nas najnezgodnijeg protivnika Litvaniju gde su nas pretrčali i prebili.

Poslednja izmena:
Za mene je najbolnije takmičenje EP 2005.

Što se tiče Saleta, rotaciju je skratio tek danas, u revijalnoj utakmici, Jokića je stavio na 5 tek u najvažnijoj utakmici na prvenstvu bez uigravanja bilo čega za takvu postavku, često je imao besmislene petorke na terenu (recimo, Jokić na 4, Bobi na 5 i Bjelica na 3 protiv Argentine u jednom momentu itd) i sve ovo je najpre njegov poraz. Nadam se da će doći Kokoškov.

Mislim da od smene nema nista, a pogotovo od Kokoskova. [emoji4]

Za mene je najbolnije takmičenje EP 2005.

Što se tiče Saleta, rotaciju je skratio tek danas, u revijalnoj utakmici, Jokića je stavio na 5 tek u najvažnijoj utakmici na prvenstvu bez uigravanja bilo čega za takvu postavku, često je imao besmislene petorke na terenu (recimo, Jokić na 4, Bobi na 5 i Bjelica na 3 protiv Argentine u jednom momentu itd) i sve ovo je najpre njegov poraz. Nadam se da će doći Kokoškov.

EP 2005 nije bolan na taj način jer nismo imali igru, to prvenstvo je bilo raspad. '00, '04 i sada smo imali igru, glavu i rep. Niti EP nosi težinu OI/SP. Deluje da je u sva tri slučaja to bio plod samonametnutog pritiska da se osvoji ili igra finale sa USA, gde su ekipe pucale na psihološkom planu kada bi kola krenula nizbrdo.

Nekako uvek kada se kretalo sa tim da smo najjači i najbolji, to nije završavalo dobro. Indijanapolis je jedini put da se tako nešto preživelo, ali zanimljivo da je to možda i najgore prvenstvo po kvalitetu naše igre od svih na kojima je napravljen dobar rezultat. Odigrana je samo jedna dobra utakmica, protiv USA u 1/4. A to je bila jedina utakmica gde nismo bili favoriti i gde nije bilo pritiska u slučaju poraza. Utakmica u polufinalu protiv Novog Zelanda je izgledala kao ova protiv Argentine, gubili sedam razlike na poluvremenu, dobili batine, oni pogodili sve, ali nekako smo tada prelomili, a i finale se bilo čista inspiracija Bodiroge i sudjska greška/pomoć/krađa :)

Poslednja izmena:
@rAMA

Ne bi bio rAMA kada ne bi spomenuo Bogdana i kako opet nije imao sa kime da odigra... Ali bukvalno sam ocekivao da ces opet do kraja SP-a ostaviti, onako usput, taj komentar. :)
Nazalost zahvalimo se Djordjevicu i njegovom (ne)iskustvu za vodjenje bitnih utakmica, odnosno njegove limitiranosti kao trenera...
Nije samo jedna cetvrtina protiv Spanije presudila, mnogo vise faktora je bilo, jos pre prvenstva, a za te greske je kriv Djordjevic i strucni stab, pre svega selekciji ekipe...

Najbolnije je proslo EP. Da smo bili kompletni uzeli bi zlato.

@Yojinbo

Bolja selekcija ekipe nije bila moguća, tj. mogla je ali je sprečena povredama, pre svega Milosavljevića.

Kalinić je završena priča za sva vremena posle ovog naslađivanja na twitteru gde je lajkovao svakakve gluposti posle poraza. Ako ga neki budući selektor pozove, mislim da se rizikuje da ga neko od saigrača nabode na terenu ili svlačionici, mada ne bi bilo prvi put :d

Nedović ne bi doneo nikakav kvalitet, čak i sa manjkom bekova, jer ne donosi ništa potrebno. Igrač koji ne ume da igra odbranu, pogotovo onu timsku, ne bi pomogao. A nama je upravo tu škripalo. Posebno ne sa hroničnom povredom i silaznom putanjom u karijeri. Niti bi nam koristile ofanzivne karakteristike, jer on ne vidi ništa osim koša, slab je na nivou timske i organizovane košarke. Pored Bogdana, Jokića i Bjelice opet nešto što nam ne treba, jer oduzima loptu njima, a ni sada je nije bilo dovoljno za svu trojicu.

Što se tiče Saleta, njega jedino krivim za vođenje i korišćenja Bobija, tu je podlegao "javnosti", nije ga vodio posle najbolje sezone u karijeri, iz razloga jer ga nije moguće uklopiti u sastav i potencijal ekipe. Slično kao i sa Nedovićem. Ali je i sada i na EP podlegao, iako nam je tamo trebao u rotaciji, tamo nam je trebao i Nedović jer nismo imali nikakvog ofanzivnog potencijala osim Bogdana. Nije slučajno što Nedović nikada nije završio kod Žoc-a, u CSKA, Barsi, Realu ili bilo šta uradio u NBA, pored svih tih njegovih fizičkih predispozicija za belog igrača i individualnog ofanzivnog kvaliteta.

Što se tiče ostatka nije imao nekog izbora. Iz KKCZ nije zvao nikoga zato što mu nije dozvoljeno da koristi te igrače u prozorima za kvalifikacije i verovatno neće zvati nikoga iz tog kluba dok se ljudi u klubu tako odnose prema reprezentaciji. Tu traje tihi rat. Trajao je i sa Miškom, ali tu su za sada ratne sekire zakopane...

U Vanju Marinkovića ne veruje, možda mu je to greška, ali sem toga tu nije bilo širine. Možda Jelovac, ali on se pokazao kao kancer sa svojim ispucavanjima u kvalifikacijama.

Poslednja izmena:
IMG-58cd6d970c0283cf6cf6d42c50389281-V.jpg

Meni se iskreno čini da je cela ova priča sa ispadanjem u 1/4 jedna velika pozorišna predstava, za one koji žele da veruju u nju.
Najbolji tim ubedljivo, sa odličnim trenerom, (koji je sa bukvalno drugim timom osvojio srebru u EP pre neku godinu,) ne može da igra onako kao mi sa Š. i A.
tj može, kad reditelj kaže da se igra tako.
Pogledajte malo tj podsetite se igara Jokića i Bjelice, samo njih npr, u NBA. Druge osobe. I 2 tehničke jokića, i sve ostalo, samo neko sa viškom poverenja može da poveruje u sve to...
Jednostavno, košarku treba razvijati i u drugim zemljama, i to je to...da je po pravdi, mi se ne bi skidali sa pobedničkog trona već 20+ godina, al nije.
I to ne bi bilo dobro za košarku kao sport, ne bi bila više zanimljiva, da se 4-5 ekipa u svetu smenjuje na prva tri mesta, i eto tu smo gde smo.
Na kraju krajeva i Litvanija je žrtvovana iz istih razloga. Pa čak i SAD.

Poslednja izmena:
Najbolnije je proslo EP. Da smo bili kompletni uzeli bi zlato.

Verovatno bi uzeli, ali kada je bilo jasno sa kojim sastavom putujemo manjina su bili oni koji su verovali u taj sastav i Saleta da se može do medalje, većina je smatrala 1/4 za maksimum. Taj manjak pritiska je i pomogao, uz dobre igre u grupi i otvaranje žreba.

Slična situacija kao '98 kada niko nije verovao u ekipu bez Divca, Danilovića, Savića. Sa Saletom koji je došao dikretno sa operacionog stola i uz maksimalnu dozvoljenu minutažu od 10-15 minuta, jer je bio u fazi oporavka u kojoj ni kontakt nije preporučljiv. Ili recimo '01 kada opet niko ništa nije očekivao jer smo takođe otišlu u krnjem sastavu (bez Divca, Rebrače, Saleta, PSD se penzionisao u jeku mladosti, itd...). Ali dobro, to je bio jedini način da Vesa Petrović dođe do reprezentativne titule :D

Poslednja izmena:
Kako sad protumaciti ovako dobru igru, odbrana manje vise, ali napad.
Bogdanovic na nivou kao i tokom celog SP.
Lucic pogada 2-3 trojke, mislim bez promasaja ?!?
Micic i Jovic pogadjaju trojke, takodje bez mnogo promasaja.
Takodje Jovic par laganih ulaza (ok, popio je i neke blokade), Micic nekoliko puta naskok i sa poludistance sigurni sutevi.
Boban Marjanovic kad je stao sut, on veze nekoliko poena 1 na 1 ili cak 1 na 2 pod kosem.
Jedino Bjelica bledunjav kao i ranije.
Jokic i Milutinov sasvim ok.

Kako bar 50% ovoga nisu pruzili protiv Argentine ?
Sutra bi se krljali sa Francuzima i imali bi dobre sanse za finale...
Nisu pruzili nista protiv Argentine jer nisu bili psihicki priplremljeni. Ne znam sta su ocekivali, da ih puste da igraju ili ne znam sta. Svi smo znali da ce biti tvrdo i agresivno kao sa Spancima ali ovi nasi se utronjali. Jedino su se Bogdanovic i Lucic borili, jedino oni imaju onaj gen pobednika.
Bjelica izgleda kao zlostavljan pas pa mu donekle i oprastam jer mu je NBA maceha. Svi ostali kao misevi, bez zelje da se bore.
Danas su bili rastereceni, sta god da urade nije bitno. Niti ima sanse za medaljom niti za plasiranjem na olimpijadu. Usli bez pritiska u mec i igrali. Nisu bili sjajni ali borili su se. Neverovatno mi je da se reprezentativci jedne ozbiljne reprezentacije slome pod pritiskom. Dosli su kao najbolji ali kao da nisu ni sami verovali u to, nema onog sportskog bezobrazluka, inata da proradi. Bas je bilo jadno.

Tapatalk from Poco loco

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno