Šta je novo?

SP u košarci

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
rAMA jeste grobarski nastrojen (pristrasan) ali se vidi da decenijama prati sport i ''gadja'' sustinu.

@rAMA
Kalinić je završena priča za sva vremena posle ovog naslađivanja na twitteru gde je lajkovao svakakve gluposti posle poraza. Ako ga neki budući selektor pozove, mislim da se rizikuje da ga neko od saigrača nabode na terenu ili svlačionici, mada ne bi bilo prvi put

Samo je jos jednom potvrdio koliko je los covek. Prvo *****nje o sopstvenoj drzavi, razna lupetanja o istoriji i trenutnoj situaciji u svetu (koje su neki mediji jedva docekali, nista neobicno u raspaloj drzavi), pa onda masturbiranje na glas tra...e posle cega je na drustvenim mrezama napisao da ''ko hoce moze da cestita''?! (ej, reprezentativac), ko zna koliko jos mentolizama za koje mi ne znamo i na kraju ovo sprdanje po drustvenim mrezama sa selektorom i saigracima sa kojima je proveo tolike godine. Jednom recju, covek je tezak ...... i mislim da ce odredjene grupacije (posebno liberaski mediji) nastaviti da koriste njegov slucaj kako bi napadali Saleta pa i ceo nas tim a naravno i za promociju odredjenih kancerogenih stavova koji veze sa sportom nemaju.

Sve medalje koje smo osvojili sa Djordjevicem na klupi su produkt krvavog rada, sjajne motivacione pripreme koju u tom trenutku mogao da sprovede samo Sale, timskog duha, taktike ''korak po korak'' (bez ovolikog hajpa ''dajte amere da s'igramo i slicnih gluposti), drugarstva i na kraju, za sport idealnih godina, mnogih igraca. Svi znamo koliko znaci pozitivna atmosfera u ekipi, jedinstvo i da je to neretko bitnije od samog talenta igraca ili iskustva selektora. Imali smo mi i mnogo jace timove sa neuporedivo boljim strucnjacima na klupi pa smo prsli nenormalno, naravno ovde mislim samo na kosarku, ne bih o raspalom fudbalu, to tek poseban slucaj :d
Cak se i u vaterpolu desavalo da jedna nabedjena ''zvezda'' pokvari atmosferu a neki ovde seku vene sto Djordjevic nije poveo Kalinica, pa imam utisak da bi mu Raduljica prvi otkinuo glavu jos na pripremama :)

Da ne kenj@m previse, evo jedan snimak koji govori vise od milion reci sa kojekakvih foruma:

Obratite paznju na atmosferu medj' igracima. Sjajna ekipa to bese, sjajne OI za nas i rezultat koji u sustini sija kao zlato iako smo mogli bolje, ozbiljnije u finalu (ne racunam sam pocetak utakmice).

I da, jos jednom se pokazalo da u sustini nema medalje bez ludog, (rezonski-nerezonski) qrcevitog mozga ekipe.
maxresdefault.jpg

Poslednja izmena:
^ na stranu Kalinić i Nedović, mislim da je najveća greška Đorđevića što je poveo Birču, Simona i Raduljicu. Njih trojica jednostavno nemaju šta da ponude reprezentaciji, i služe samo za neke garbage minute.
Znalo se to i pre prvenstva, Birča koji ide godinama po prvenstvima i uzima medalje, iako u bitnim utakmicama služi da bodri sa klupe, Simon koji u igri može da opali neku trojku kad je sam, u suprotnom samo gleda kako da se otarasi lopte, i Raduljica, koji zaista jeste uradio mnogo za reprezentaciju u prošlosti, ali ruku na srce, sad je 0 od centra. Jokić 1, Milutinov 2, Bobi 3. Raduljica je tu tek 4. centar, i po meni, treba mu se zahvalili na saradnji.
Bolje da je poveo neke mlađe, da ih kali za budućnost.
Protiv Argentine smo bukvalno imali 4 igrača koji nisu skupili 10 min zajedno na terenu, dakle rotacija 0.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Meni se iskreno čini da je cela ova priča sa ispadanjem u 1/4 jedna velika pozorišna predstava, za one koji žele da veruju u nju.
Najbolji tim ubedljivo, sa odličnim trenerom, (koji je sa bukvalno drugim timom osvojio srebru u EP pre neku godinu,) ne može da igra onako kao mi sa Š. i A.
tj može, kad reditelj kaže da se igra tako.
Pogledajte malo tj podsetite se igara Jokića i Bjelice, samo njih npr, u NBA. Druge osobe. I 2 tehničke jokića, i sve ostalo, samo neko sa viškom poverenja može da poveruje u sve to...
Jednostavno, košarku treba razvijati i u drugim zemljama, i to je to...da je po pravdi, mi se ne bi skidali sa pobedničkog trona već 20+ godina, al nije.
I to ne bi bilo dobro za košarku kao sport, ne bi bila više zanimljiva, da se 4-5 ekipa u svetu smenjuje na prva tri mesta, i eto tu smo gde smo.
Na kraju krajeva i Litvanija je žrtvovana iz istih razloga. Pa čak i SAD.
Samo Spanija, Francuska, Argentina i Australija nisu zrtvovane? [emoji23]
Da li je realno da postoji neko ko veruje u ovakve price? [emoji4]

EP 2005 nije bolan na taj način jer nismo imali igru, to prvenstvo je bilo raspad. '00, '04 i sada smo imali igru, glavu i rep. Niti EP nosi težinu OI/SP. Deluje da je u sva tri slučaja to bio plod samonametnutog pritiska da se osvoji ili igra finale sa USA, gde su ekipe pucale na psihološkom planu kada bi kola krenula nizbrdo.

Nekako uvek kada se kretalo sa tim da smo najjači i najbolji, to nije završavalo dobro. Indijanapolis je jedini put da se tako nešto preživelo, ali zanimljivo da je to možda i najgore prvenstvo po kvalitetu naše igre od svih na kojima je napravljen dobar rezultat. Odigrana je samo jedna dobra utakmica, protiv USA u 1/4. A to je bila jedina utakmica gde nismo bili favoriti i gde nije bilo pritiska u slučaju poraza. Utakmica u polufinalu protiv Novog Zelanda je izgledala kao ova protiv Argentine, gubili sedam razlike na poluvremenu, dobili batine, oni pogodili sve, ali nekako smo tada prelomili, a i finale se bilo čista inspiracija Bodiroge i sudjska greška/pomoć/krađa :)

Nije samo u igri stvar. Pred to prvenstvo je bilo neverovatno loženje - Bodirogin oproštaj, Miličiću trebalo dizanje posle užasne dve sezone u Detroitu, Rebrača bio tu, Jarić igrao u NBA, Krle krenuo u NBA, Šćepanović se opraštao, Radmanoviću trebao povratak posle skandala u Indijanapolisu itd itd, Arena bila završena itd itd. I onda katastrofa. Plus iz ličnog ugla - u to vreme sam trenirao košarku i taman ušao u prvi tim svog kluba, baš sam se ložio. :D

A što se tiče Indijanapolisa, odgledaj epizodu "Dream Team - dream on" iz serijala Zlatni momci, nije bilo ni blizu idilično, ni pre prvenstva, ni u toku. Od moljenja Divca da igra, što je na kraju morao Đinđić da radi, pa preko atmosfere, poraza od mlade Španije koja je već tada nagovestila u šta će da se pretvori, pa zatim i Portorika u drugoj fazi itd itd.

I ne treba da daje izjave. Razna stoka sitnog zuba i novinari koji se prodaju za jedan ručak su ga godinama pljuvali, a sad očekuju da daje izjave kao da se to nikada nije desilo.
Nisu svi valjda pljuvali? Nije u redu takvo ponasanje a i veci si smeker ako nisi na tom divjina nivou samo sto on to ne kapira jer je sirovina kao i inace sportisti kojima ego para nebo.

Sent from my SHT-W09 using Tapatalk

Nije samo u igri stvar. Pred to prvenstvo je bilo neverovatno loženje - Bodirogin oproštaj, Miličiću trebalo dizanje posle užasne dve sezone u Detroitu, Rebrača bio tu, Jarić igrao u NBA, Krle krenuo u NBA, Šćepanović se opraštao, Radmanoviću trebao povratak posle skandala u Indijanapolisu itd itd, Arena bila završena itd itd. I onda katastrofa. Plus iz ličnog ugla - u to vreme sam trenirao košarku i taman ušao u prvi tim svog kluba, baš sam se ložio. :D

A što se tiče Indijanapolisa, odgledaj epizodu "Dream Team - dream on" iz serijala Zlatni momci, nije bilo ni blizu idilično, ni pre prvenstva, ni u toku. Od moljenja Divca da igra, što je na kraju morao Đinđić da radi, pa preko atmosfere, poraza od mlade Španije koja je već tada nagovestila u šta će da se pretvori, pa zatim i Portorika u drugoj fazi itd itd.
Zasto se moli jedan Divac da igra? Ja ne razumem sta je u glavam tih indijanaca pa misle da mora neko da ih moli?!

Sent from my SHT-W09 using Tapatalk

gleda neko Španija - Australija? za sada deluje da će Australija da pobedi

p.s. ne mogu da procenim koliki % poruka je otišlo na priču o našoj reprezentaciji. možda 70%

Drama na tekmi

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Au produzeci, opasna utakmica, e ovo vredi gledati. Sudije opet ostetili Australiju malopre, znaci dal je moguce pa sto ne gledaju sad VAR?
I produzetak broj 2, kakva utakmica.

Poslednja izmena:
Australijanci se pogubiše al' se i dalje drže. valjda neće biti 3. produžetka, gladan sam :D

Brate, pa jel igra neko još osim Milsa? Čovek sve sam: i gubi loptu i zabada se u živi zid :d

Tandem Llull-Rubio je ubitacan,verovatno nijedna ekipa nema takva dva majstora koji mogu da igraju zajedno,a pritom obojica sutiraju,asistiraju,idu na ulaz... Strasni igraci.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Spanci imaju vise snage, Aus pocrkali. Mislim da imamo prvog finalistu.

rešila Australija da izgubi sa 10+ razlike

Steta za Baynesove 2 greske na kraju reg. toka.

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk

E sad jos da izgubi Francuska,pa da kazemo da smo izgubili od finalista SP!:D

Kakva oružana pljačka na kraju regularnog toka, neverovatno.

I ovi Španci ljigavi, ko može za njih da navija.... Rubia lik hvata za rame, ovaj dbl se baca na pod i drži za vrat. Kamo tehnička za simuliranje?!?

Španci su onoliko prigovarali sudijama, neki su baš preterivali, a niko zbog toga nije popio tehničku

hoće li biti prenosa drugog polufinala? po planu i programu treba da bude na RTS 2 a tamo je u toku prenos iz Skupštine. na RTS 1 će biti prenos odbojkaške utakmice Nemačka - Srbija

Poslednja izmena:
A na rts2 kao piše HD a slika kao iz '82
Scola uči ove Francuze kako se igra

Ucio je i nase,nazalost...

Sent from my iPhone using Tapatalk

sredina druge četvrtine: Argentina vodi 5 razlike a ima 0 faulova dok Francuska ima 5+ :D

7 razlike za naše :) Poluvreme.

Campazzo - kapa dole za ovaj zadnji napad. "Strašan" igrač, šteta što mi nismo imali jednog takvog.

offtopic: neko je ranije, a u ime sina, pitao za devojku sa reklame, koja stoji pored (mislim) Bobija. verovatno neka iz mlađih selekcija ili iz omladine koja je posetila reprezentaciju tokom priprema u Srbiji

ontopic: bejah u pravu za Španija - Australija (prošla Španija). ne bejah za Argentina - Francuska (ispala Francuska)

finale: Španija - Argentina
biće čupavo

Poslednja izmena:
E tako,rekoh ja,izgubili smo od finalista svetskog prvenstva!Nije ni cudo sto smo izgubili!:d

Svaka cast Argentincima, odlican turnir za njih nema sta. [emoji4]

The truth is out there [emoji4]

Sent from my SM-J330FN using Tapatalk

Samo Spanija, Francuska, Argentina i Australija nisu zrtvovane? [emoji23]
Da li je realno da postoji neko ko veruje u ovakve price? [emoji4]

Srbija - Argentina, 4/4, nijedan tajm aut od strane Saše Djordjevića, pametnome dovoljno...isto kao i protiv Slovenije, onomad...
Posao Saše Djordjevića je da nas dovede do kraja, a da zlato uzimaju drugi.

Jednostavno kad se pogleda Argentina je bolja od nas. Timski razbijaju. Tacno se zna sta ko radi. Spanija je bila bolja ali mislim da je Argentina za nijasnu iznad. Ocekujem Argentinci da uzmu.

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

Ubili su nas na spoljnim pozicijama i jedni i drugi, to je glavni razlog poraza, uz naravno lose vodjenje sa klupe.
Da su tu bili Teo, Nedovic, Gagi i Kalinic, druga bi se pesma pevala. [emoji4]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno