Da li moze neko da mi odgovori na neko od mojih pitanja koje sam postavila? 🙂
Da li ovo pregrevanje moze nekako da se smanji?
I da li moze nekako da utice lose na telefon to sto se toliko zagreje?
To je normalno grejanje uredjaja sa Qualcomm cipsetom u ovom ''letnjem'' periodu godine
🙂 Verovatno moze da se smanji kroz kojekakve xda operacije a ne bi trebalo lose da utice na sam uredjaj, ako imas garanciju ne razmisljaj o tome jer su ti telefoni i zamisljeni da rade sa takvim temperaturama.
Ima vec 3-4 godine otkad se uredjaji sa qualcomm ''potpisom'' greju prilicno (iole zahtevnija upotreba + ambijentalne temperature iznad 25, 30c). Greju se i ostali smartfoni naravno (samsung exynos/iphone) ali manje.
Imao sam telefon sa matorim-slabim NovaThor cipsetom (dual core 1Ghz) i u letnjem periodu je umeo fino da se zagreje pri igranju neke sitne igrice npr.
E sad, koliko ce koji fon oznojiti ruke korisnika zavisi i od materijala kucista, da li je plastika, metal (alu najcesce) ili staklo u pitanju (zadnji panel kao kod Z3).
S800/S801 i noviji zmajevi se prilicno greju, naravno sto zahtevnija upotreba i to zagrevanje je vece.
I da, imam Lumiu 550 (qualcomm SD210) koja se takodje dosta greje u ovom periodu.
Sve je u redu sa tim Z3, 99.9%. Najvise ce se grejati pri 4k snimanju, igranju zahtevnijih igrica, upotrebi GPS-a, 3G surfu.. ili pri kombinovanoj upotrebi zahtevnijih aplikacija/procesa.
Cim krenu jesenje temperature i zagrevanje ce biti dosta manje, zimi je telefon vise mlak i pri zahtevnoj upotrebi dok duze 4k snimanje na snegu moze cak i fino da umlaci prste :d
Npr na 40c uz przenje na suncu telefon postaje topao vec pri obicnoj sms/wa, pozivi, surf upotrebi a 4K, GPS i umeju prilicno da usijaju gornji deo zadnjeg panela oko kamere jer se tu nalazi ''srce'' svakog Z telefona:
Od novijih smarfona koje sam probao u letnjem periodu (a i inace) najmanje se zagrevaju iphone 6/6s i Samsung Galaxy S6 sto je i odavno poznato jer imaju najbolje soc na trzistu.