Šta je novo?

Sony Xperia Z3

Looool, zlatan je 800/801 u odnosu na 810. Nego lukavi su ovi, radili su ozbiljniji hladnjak za telefone koji koriste 810 SOC.

Pa da,meni se Z5 zagrejao samo jednom i to kad sam slikao i snimao sa kamerom a napolju bilo 35 stepeni.

Sent from my SM-J700H

Da li moze neko da mi odgovori na neko od mojih pitanja koje sam postavila? :)
Da li ovo pregrevanje moze nekako da se smanji?
I da li moze nekako da utice lose na telefon to sto se toliko zagreje?

Ne moze, ako je nenormalno zagrevanje a imas garanciju odnesi da vide sta mu je, ako nemas ***.

Instaliraj cpu z i napisi nam temperature u leru, pri nekom opterecenju, snimanju 4k da bas uporedimo.

Sent from my D6603

Da li moze neko da mi odgovori na neko od mojih pitanja koje sam postavila? :)
Da li ovo pregrevanje moze nekako da se smanji?
I da li moze nekako da utice lose na telefon to sto se toliko zagreje?

To je normalno grejanje uredjaja sa Qualcomm cipsetom u ovom ''letnjem'' periodu godine :) Verovatno moze da se smanji kroz kojekakve xda operacije a ne bi trebalo lose da utice na sam uredjaj, ako imas garanciju ne razmisljaj o tome jer su ti telefoni i zamisljeni da rade sa takvim temperaturama.

Ima vec 3-4 godine otkad se uredjaji sa qualcomm ''potpisom'' greju prilicno (iole zahtevnija upotreba + ambijentalne temperature iznad 25, 30c). Greju se i ostali smartfoni naravno (samsung exynos/iphone) ali manje.

Imao sam telefon sa matorim-slabim NovaThor cipsetom (dual core 1Ghz) i u letnjem periodu je umeo fino da se zagreje pri igranju neke sitne igrice npr.

E sad, koliko ce koji fon oznojiti ruke korisnika zavisi i od materijala kucista, da li je plastika, metal (alu najcesce) ili staklo u pitanju (zadnji panel kao kod Z3).

S800/S801 i noviji zmajevi se prilicno greju, naravno sto zahtevnija upotreba i to zagrevanje je vece.

I da, imam Lumiu 550 (qualcomm SD210) koja se takodje dosta greje u ovom periodu.

Sve je u redu sa tim Z3, 99.9%. Najvise ce se grejati pri 4k snimanju, igranju zahtevnijih igrica, upotrebi GPS-a, 3G surfu.. ili pri kombinovanoj upotrebi zahtevnijih aplikacija/procesa.
Cim krenu jesenje temperature i zagrevanje ce biti dosta manje, zimi je telefon vise mlak i pri zahtevnoj upotrebi dok duze 4k snimanje na snegu moze cak i fino da umlaci prste :d

Npr na 40c uz przenje na suncu telefon postaje topao vec pri obicnoj sms/wa, pozivi, surf upotrebi a 4K, GPS i umeju prilicno da usijaju gornji deo zadnjeg panela oko kamere jer se tu nalazi ''srce'' svakog Z telefona:
Xperia-Z3-disassembly_8-640x426.jpg

Od novijih smarfona koje sam probao u letnjem periodu (a i inace) najmanje se zagrevaju iphone 6/6s i Samsung Galaxy S6 sto je i odavno poznato jer imaju najbolje soc na trzistu.

Poslednja izmena:
U žestokoj sam nedoumici. Z3 vs m9? Ima li neko da je imao oba, pa nešto iz prve ruke?

Ako gledas Z3+ i M9 onda je stvar izbora. Ako gledas Z3 i M9 onda M9 jer je hardverski bolji i imace duzu podrsku.

Bas tako, Z2/Z3 su iz 2014. i u klasi su sa M8, G3, S5 a M9 je noviji i u klasi sa Z3+/Z5, G4, S6 itd tako da tu biraj na osnovu prioriteta.

Da biram izmedju Z3+ i M9 verovatno bih uzeo M9, izmedju Z5 i M9 onda Z5, naravno na osnovu licnih prioriteta, inace razlike su male.

Poslednja izmena:
Ovo nikako ne treba da se radi. Velika promena temperature moze da dovede do pucanja stakla.

Sent from my iPhone using Tapatalk
To mora da budes bas baxus da ti se tako nesto desi...
Moj je vreo ali vreo bacan u vodu, vreo pri snimanju 4K bacan na sneg, nista [emoji12]
Uzeo si Iphone, omeksao si mnogo ;-) pazi da ga ne pojvasis :p

Poslednja izmena:
Moj je vreo ali vreo bacan u vodu, vreo pri snimanju 4K bacan na sneg, nista

Haha, takodje i ovaj moj Z2, posle 4k snimanja sam drzao telefon na kamari snega, koristio 4k kamkorder na visokim letnjim temperaturama pa kvasio, potapao fon.. cak sam i snimao 4k u hladnoj planinskoj reci i nije puklo staklo :)

Mada ima logike da to moze da se desi al'..

Dvoumim se izmedju P8 i Z3 mada je z3 u maloj prednosti, koji je bolji uopsteno i jel ima neke prednosti 64 bitni cpu kod p8?

Može li neko da mi pojasni cemu sarolike boje na mrezi? Ubi me baterija zadnjih nedelju dana, jedva izdrzi dan, sot sa ove slike je 4:40h ili tako nesto, ranije islo 6h i jače kao od sale. Koliko vidim najvise mi ekran vuce ostalo sve smešno. Nisam nista menjao na telefonu [emoji57]
ba83dcd782ee5c1333fdb9ad65efe059.jpg

Sent from my D6603

Jacinu signala, kad je zelena onda je ok a kada je crvena, oos signal i trazi bolji signal pa radi u pozadini.

Momci koji ROM preporucujete, trenutno sam na RXSW najnovijem i imam neke random crasheve, probao sam i reinstall isto je.

I da, jutros mi je upao telefon u vodu i mikrofon zvucnik su malo slabiji i krce, jel treba da ih osusim necim ili kako?

Sent from my Tab2A7-10F using Tapatalk

Sami ce se osusiti i vratiti u normalno stanje mada me cudi da se to vec nije desilo.

Sent from my D6503

Ako hoćeš da ubrza sušenje, ubaci ga u pirinač (pod pretpostavkom da nemaš 20 kesica silika gela) :)

Osusio se mada nije ono perfektno, upao mi je u bazen, mozda se malo vise natopio. :) Inace sta mislite o PureX ili SliMM romu?

Meni se oba zvucnika na dvojci posle dosta kvasenja osuse za 2h maks..e sad kako je na Z3 ne znam ali moguce da je uslo vise vode jer su ti otvori zvucnika veci.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Narode treba posle da pogledam neki Z3 pa mi trebaju instrukcije.

Sta ima od karakteristicnih sitnica vezanih za Z3 na koje treba da se obrati paznja pri pregledu polovnjaka?

Poklopci su ok koliko sam video sa slika, u principu jedino ako nesto unutra fali, posto spolja izgleda super ocuvano.

U principu bice klasika, wifi, bt, kamera, poziv, cpu-z za proveru ruta/da li je cackan bootloader itd.

Meni ne radi zadnja kamera na PureX ROMu sta da radim?

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ako radi drugim korisnicima ROM-a, probaj sa reinstalacijom.

Radi u 4K modu zadnja kamera medjutim ovako nikako nece, ni preko druge aplikacije, probao sam reflash par puta ali isti je rezultat. Vratio sam ga na stock pa opet moram downgrade>root>recovery>ROM :(

Da li je neko na RXSW 4.0 i kako se pokazao? Vredi li se pomerati sa Lollipop-a?

Nazad
Vrh Dno