Šta je novo?

Sony Xperia Z3

@Proday Zavisi od hakera :) Sve će više vremena prolaziti dok se ne nađe nova rupa u kernelu.
Bootloader može da se otključa ali onda odu DRM ključevi, potreban je root bez cimanja bootloadera.
Vlasnik onog Z3 što sam rootovao kaže da su noćne slike brlja :d, neupotrebljive su.

@Djilkosh_Ns
ovo je odlično, samo da se maknu ona staklena leđa.

Pa upravo i ja pricam o rutu bez otkljucavanja loadera ;)

Interesuje me samo kakva je situacija sa onim z3 sto se prodaje u usa sto je fabricki otkljucan,moze li taj da se rutuje bez destrukcije kamere?!

@Proday Otključan u kom smislu? Bootloader je otključan ili je telefon otključan za sve mreže?

Pa to je klasični disclaimer, moraju to da napišu... Bitnije pitanje je ima li nekih pomaka oko otključavanja bootloadera i DRM ključeva? Poolmaker?

Izvinjavam se, nisam preneo citat u celosti. Naime, ne rade modem i kamera. To sada nije više disclaimer, to mu dođe kao alfa build nečega. Ne treba valjda neko ko pravi ROM da zamenjuje njihov proprietary kod nečim drugim?

Pa izgleda, sad sam pročitao to :D

@Djilkosh_Ns
ovo je odlično, samo da se maknu ona staklena leđa.

Ja sam imao mahagoniju na N4, znaci brutalna je, svi su ono hteli da stave na svoj telefon.

A za staklene Z serije je ovo odlicno :)

Poslednja izmena:
E do jaja je ovo, ja bas nesto i ne gotivim ta stakla i slicno. Samo ne znam kakvi su ovi tripovi na dodir, da li je probao neko na bilo kom telefonu?
Osecaj pod prstima je bas ful, ja sam video mahagoniju i onu leather. Najbolja zastita za ledja na svim telefonima (bar one koje podrzavaju) :)
Nisam bas skapirao sta mu dodje ovo? kao neki cover,sta? :) zakaci se za ledja fona,ima raznih boja?

Pa pise ti sta je, idi u Q&A, videces od cega je napravljeno i sve :) Skin iliti nalepnica (moram priznati jako dobrog kvaliteta, a i dobro izgleda) :)

Odlicna stvar :) a koje su realne cene tih stvarcica?Kontam da mozda to mozda nece moci da se nabavi kod nas ili gresim?

Nema kod nas, narucuje se. Pise tamo sve i cena :)

E ovako. Druzim se sa telefonom nedelju dana i utisci su sledeci (prethodno sam imao S3, Note2 i Z1):

1. Baterija ! Baterija traje osetno duze nego na Z1, konacno moze da se izgura ceo dan na nekom telefonu a da to nije Nokia E52 (koja ipak ostaje primarni telefon, jednostavno je puno prostija za pozive). Ne znam kako bi vam tacno docarao, ali je jednostavno razlika ogromna, ne postoji nacin da se telefon isprazni od jutra do uvece u mom slucaju. Iphone 5s je imao obicaj da krepa do 2 popodne, S3 takodje, Z1 je uspevao nekad da sastavi 2 dana - ali u tim uslovima koriscenja z3 gura 2. Nije to samo ona prosta jednacina sa testovima, jednostavno je puno duze.

2. Brzina telefona, sta ja znam, od kako sam Z1 podigao na 4.4.4, i ne vidim neku veliku razliku.

3. Ekran je za nijansu bolji nego na z1, nikakva revolucija.

4. Sto se tice staklenih ledja, to i nije problem jer 99% ljudi koristi futrolu, a lepo izgleda.

5. U odnosu na Z1, osetno je laksi. To sto je tanji i nije tako dobro.

6. Ostalo je manje vise isto kao na Z1, sa onim djavolom za ruku se nisam igrao.

7. Za kameru me ne pitajte, po danu je odlicna, a noc smo Kimi i ja sje*ali sa rootom, posto glupost od androida nema opciju backupa aplikacija sa podatcima a meni to treba.

Toliko od mene

Ja sam je jednom koristio i odradila je. Da nisi probao pirata? On me je zezao. Free je odradila backup i restore sa sve data, jedino što je moralo da se vraća svaka app pojedinačno.
E sad ja sam je koristio dok se zvala carbon backup i na telefonu sa ICS, moguće da je u međuvremenu nešto promenjeno, mada vidim da u opisu piše sve isto kao i ranije.

Ja sam je jednom koristio i odradila je. Da nisi probao pirata? On me je zezao. Free je odradila backup i restore sa sve data, jedino što je moralo da se vraća svaka app pojedinačno.
E sad ja sam je koristio dok se zvala carbon backup i na telefonu sa ICS, moguće da je u međuvremenu nešto promenjeno, mada vidim da u opisu piše sve isto kao i ranije.

Aman ne radi, aplikacija se prebaci, podatci ne

Za Z3 ne mogu da tvrdim, ali na Z1 Compact je Helium Backup radio u svim dosadašnjim verzijama firmware-a.
Free i paid verzija, rootovan telefon a i isto tako stock, istestirano.
"Glupost od androida" na Z seriji takođe ima i stock aplikaciju za backup koja radi posao perfektno.

Da,taj lik pravi mozda i najbolje reviewe na netu.

Majk je najdetaljniji...i ja pratim detroit borg odavno...a pogoto je dobar jer je on korisnik z2 pa zna fon odlično

Uzeo Z3 pre dva dana (na KP nov s Telenorovom garancijom) i mogu komotno reći da sam prezadovoljan s telefonom, ispunio je sva moja očekivanja. Što se Note4 tiče, ipak je on klasa za sebe, a i košta ~60% više od Z3.

eufrat cestitam.Jesi slikao koju fotku,da okacis da vidimo?Kako si zadovoljsn zvukom na zvucnicima?

Uzeo Z3 pre dva dana (na KP nov s Telenorovom garancijom) i mogu komotno reći da sam prezadovoljan s telefonom, ispunio je sva moja očekivanja. Što se Note4 tiče, ipak je on klasa za sebe, a i košta ~60% više od Z3.
Čestitam.. Videćeš tek koliko je fluidan i dobar...

Ja sam ga gledao i merkao ovde u Berlinu i sjajno mi izgleda, brz je u pm po mojim merilima(gledao i Note 4), ali sam uvatio sebe da mi se ne daje 500+ e na mobilni trenutno..eventualno ako izmuvam preko firme da dobijem, inace cekam prolece i nove generacije [emoji4]

Nazad
Vrh Dno