E a ja se baš prelamam da li da uzmem taj dock ili magnetni punjač za 1200din (isto na KP)...postovao sam u temi o compactu..stigao mi je dock od 1500 din.odlicno je odradjen.imate na KP.pa ko voli nek' izvoli
E a ja se baš prelamam da li da uzmem taj dock ili magnetni punjač za 1200din (isto na KP)...
.samo dva uloska stizu a drugi je uzi od z3c.kapiram da je z3 uži.za z3 možda moze... Z3c jokDa li moze da se zameni u profil za veci pa turi telefon ako ima neku masku/silikon na sebi?!
Znam da dok dk48 je originalni dok i da dolazi sa 4 uloška.... ali kinez ima samo dva uloškaZa kineza ne znam ali original dock sa preostala dva ulozaka je predvidjen za z3,z3c z3 tablet a sa nekom maskom nema sanse da stane u dock.Kod mene stane taman u dock sa najsirijim ulozakom sa folijom na poledjini a nilkin staklom na prednjoj strani.
Da li moze da se zameni u profil za veci pa turi telefon ako ima neku masku/silikon na sebi?!
Da.dosta tesno upada.nema mesta za futrolu.mada bez uloška može z3c, ali onda klacka.Sve jako zavisi od futrole. Imam Z1c i originalni dok. Iako ima 2 ta adaptera (dakle, 3 moguće veličine, 2 širine s adapterima, i jedna bez ijednog) ni jedan nije pasovao na jednu od futrola što sam imao.
Onda je sa eBay (konačno) stigla ultratanka silikonska futrola, i ni sa njom ne paše ni jedan adapter. Onda sam malo "modovao" taj dok, te sada stoji. Dakle, dok ne probate, ne znate hoće li raditi.
Udavio bih ga zbog ovog. Elem, nije pokazao da li se posle savijanja telefon vratio u ravan, jer mislim da je ipak ostao malo savijen.[YOUTUBE]AWwwOLSoI3o[/YOUTUBE]
Obzirom da posedujem z3 compact, mogu slobodno da kažem da sumnjam da je većina tih testova nameštena u smislu podešavanja opcija fotografisanja..to je moj stav. ovo tvrdim zato što sam se nagledao brdo testova a kada sam kupio telefon video sam da sony ima izuzetno snažnu kameru, koja čak i u auto modu pravi odlične fotografije.... na ručnom, manuelnom modu, daje toliko šansi da se napravi profesionalna fotografija, ma koliko to čudno zvučalo(imam dslr), da je to neverovatno. Moj savet većini je da uzimate sa rezervom sve testove na internetu... ja sam sa note 3 prešao na z3 compact i sasvim sam siguran da z3 pravi bolje fotografije. A to mogu da uporedim sa mojom kolekcijom fotografija note 3 i z3 compact...u klasi je sa note 4.hebes testove. To je moje iskreno iskustvo, bez ikakvih navijačkih pretenzija.^slazem se za Z3 vs G3, meni makar deluju na oko bolje... Doduse sve je subjektivno... Jedino sto mi nikako nece biti jasno je kako da Sony koji ima odlican harvder i lider je u industriji sto se optickih resenja tice uvek tako "flopne" i bude losiji od konkurencije iako istu snabdeva... Cak i fotoaparati su im uvek losiji od Nikonovih i Canonovih iako iste snabdeva svojim senzorima, jedino su im kamere sam vrh i bez konkurencije...
Mogu da se kladim da Z3 ima dosta "lufta" tj. neiskoriscenog potencijala i da bi mogli biti i sa Lumijama/Nokijom rame uz rame, ali avaj...
Inace sestra poseduje Z3c (kacio sam slike uredjaja iz ruke u z3c temi bukvalno prvi na forumu), skoro je bila na "izletu" po Evropi i posto joj je aparat otkazao koristila je fon... Slike su zaista za svaku pohvalu, cak i u point & shoot rezimu.
PROČITAJ, šta čovek, koji misli nezavisno svojom glavom i zna šta da gleda, piše:@DARK SIDE Imas sve slike na njegovom flick nalogu pa pogledaj exif ako sumnjas, toliko godina ima blog ne znam zasto bi namestao testove.
Niko ne kaze da su Sony kamere krs, ali kad kazes nekome 20mpx, Sony... ljudi ocekuju svasta a dobiju prosek.
A ovo da je u klasi sa N4 tvrdis na osnovu cega? Marc-a sa smartcamclub je N4 oduvao! Vec je pisao o tome. Dok je bio razocaran i sa Z1 i sa Z2 i sa Z3 je.
@ mushmular
Nesto si pobrkao, sony kamere (fotoaparati) visih klasa kidaju, znaci premium kompakti/mirrorless/alpha. Tu su ubedljivo najjaci i dalje i drze 51% trzista trenutno, sa razlogom![]()
A u poslednjih par godina su najvise napredovali i progurali su kakve-takve inovacije ali bar nesto rade za razliku od ostalih. DSLR takodje ali kao sistemi tu vladaju Canon i Nikon i to se verovatno nikada nece promeniti.
U klasama jeftinih kompakta je kupus gde je sony prosek (ali opet cesto bolji od Nikona)i sve te kamere ne treba kupovati osim Canon S1xx serije (ili polovnih S9x).
A sto se tice ''smartcam'' kluba, to je zamaskirani nokijaski pureview klub koji sada trazi donacije da bi testirali sto vise kamera i pokusavaju da budu objektivniji da bi iste i dobiliAli naravno i dalje preterano hvale nokie sto je previse ocigledno. Tu je i onaj ''steva'' koji je poznat kao nokia fanboj.
Niko ne kaze da je Z3 kamera najbolja na trzistu smartfona ali ovo je ipak ''blago degradiranje'' sa namerom - po drugi put tester namerno smanjuje EV za 3 stepena dok ostale drzi na 0 i na taj nacin dobija podeks. fotografiju sa Z3.
Prosli put je to uradio (u sceni koja je to apsolutno ne trazi) i ostavio isto podesavanje i u auto modu (telefon tako pamti) i onda je kritikovao kako je sempl sa Z3 podeksponiran i divio se Note 4 semplu koji je sa EV 0. Znaci namerno smanjen EV na Z3 vs 0 na ostalim u sceni koja apsolutno ne zahteva smanjenje. I onda prosecan korisnik to vidi, procita i misli da je sve bas tako.
Ali nije - evo i zasto, test kada je EV na 0http://forum.benchmark.rs/showthread.php?334797-Sony-Xperia-Z3&p=3968726&viewfull=1#post3968726
Inace u celom tom testu prema zakljucku autora Z3 je apsolutno u rangu sa N4 a oba su ispred Lumie 930 npr, postavljen je taj test vec u temi.
Jasno se vidi u cemu je razlika, da Z3 nema te probleme koji oni navode u jednom od prethodnih testova.
Zatim, u ovom novom testu ''strucnjak'' iz smartnokia kluba je namerno smanjio EV na -1 u manual modu dok su ostali na 0. U SA modu prikaz mozda jeste previse ''svetao'' ali to je zbog senzora koji je veci od slicnih androida i blende 2.0. I sta se onda radi - ako hoces bolju fotku smanjis EV za 1 korak (-0.3) u ovom slucaju i eto bolje fotografije ali ne, on je morao da smanji za -1.
Da se ne lazemo - imali su ovi iz smartcam kluba i par testova gde hvale Z3 i gde je za tu neku nijansu bolji od ostalih ili egal sa Note 4, gde je k zoom npr failovao (low light test iz ruke) ali naravno, neko je zaboravio da postavi taj test:d Ja sam to video odavno ali me ne interesuju previse njihovi testovi.
http://smartcam.club/node/3212
http://smartcam.club/node/3201
Niti je Z3 kamera bolja od N4 i PV WP Nokia (bez 1020) ali isto tako nije ni sad nesto losija, posebno ne u manual modu ali ocigledno neki imaju cilj da preterano pljuju sto je vise nego ocigledno a i jadno u isto vreme.
@ Dark Side
Apsolutno se slazem sa tobom, vidi se da nisi klinac fanboj.
Naravno da je dobra ta kamera. Samo zalosno je sto nijedan android osim k zoom donekle, ne mogu vise od toga, P&S. Jedino sa 1020, 808 i onim Panasonic androidom moze da se racuna na nesto malo vise. Ili sa nekom lens kamerom. QX1 je vec ozbiljan korak napred.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari