Šta je novo?

Sony Xperia Z3 Compact

Nikola vudu mi je napisao da ne bi smelo biti vise od 10-20€, samo sto ne znam da li da se upustam u to.

Ljudi, meni u poslednje vreme nonstop iskacu neke odvratne reklame u chromeu, same od sebe, nekad i kad samo otkljucam telefon. Desi se i po 10 puta u toku dana. U pitanju su one prevarantske reklame tipa da mi je telefon pun virusa i da kliknem za popravku, ili da treba da azuziram whatsup itd. Znaci u chromeu, nije od avg-a isl. Skenirao sam sa preinstaliranim avg-om i kaze da nema nikakvih virusa.. Sta bi moglo da bude u pitanju, pretpostavljam da ovo nije normalno ponasanje?

Da ti nije za homepage podešena neka strana?

Sony mobile homepage, ali nije to. Zna da se ne pojavljuje neko duze vreme i onda samo zaredja.. Znaci javi se i kad nisam u chromeu, niti u bilo kojoj drugoj aplikaciji, nekad bukvalno tek sto otkljucam ekran. Inace, nisam ni rootovao, ni instalitao nista mimo google play, niti bilo kakvu sumnjivu aplikaciju.. Web sttanica je neka cm.bestoffers..nesto, to se secam, mogu celu napisati kad se sledeci put javi.. Nikom se ne desava?

To je to, jasna je situacija.

Deinstaliraj poslednje programe koje si instalirao.
Pa ako ne uspe stvar tad ideš na sledeći korak.

Nisi rutovan i nemaš custom recovery niti bekap sistema od ranije?
Ako je tako proveri da li ti je sinhronizovan imenik i ostalo što ti je bitno (slikena internoj memoriji itd..), pa uradi factory reset.
To će sigurno rešiti situaciju.

Ako si instalirao neku app za skidanje muzike to ti pravi problem.

Evo i nekih primera tih reklami. Inace kad kliknem na back umesto da zatvorim tab, on automatski ucitava novu reklamu.. Jel postoje neke aplikacije za detektovanje ovih sto bombarduju sa reklamama?

Edit: nista od primera, prijavljuje gresku konekcije kad postavim printscr slike

Nemam nista za skidanje muzike, poslednje sam instalirao igre, ali sve multimilionske MK, LotR, Agario.. Ne bi trebalo da je od njih.

Poslednja izmena:
A da obrises chrome, probas neki drugi browser? Ja sam tel rutovao odmah, stavio adaway kao po obicaju i nikad nigde reklamu video nisam.

Ljudi a gde pise datum proizvodnje telefona?
Da proverim da je novoproizveden, da nija 37 i 38 nedelja 2014.

Kad govorite o "pravoj garanciji" mislite na garanciju od 2g na sve, bez uslovljavanja softver ovoliko ili sve al' ekran 30 dana i slicno ili mislite da je prava garancija samo ona sto ide od Comtrade-a?

Mislim da je na svim telefonima iz z serije to upisano na onom listiću koji se izvlači. Nalazi se ispod ulaza za sim karticu.

Moj je 14W37, ali još nikakvih problema nisam imao 🙂

Moj je 14W51 pa se zaglupio jednom prilikom (nije reagovao na hardverske dugmice; sreca pa lroradio posle restarta), usb ulaz crkao itd...hocu da kazem da tu nema pravila nekog opstog.

Moj telefon broji 24. dan u servisu. Jos nedelju dana ako ga ne poprave, a vidim da je sva prilika da nece, treba da mi daju novi. E sad, kakva je tu prica jer COMTRADE nema na stanju z3c??? Nije valjda opet cekanje da ga dobiju???

Sacekaj jos malo, mozda ti daju Z5C 😀

Daleko bilo 🙂)) Stvarno, ako kazu, kao sto kazu da nakon 30 dana daju novi tel, a isti nemaju na stanju, mogu li posle 40. dana da kazu... jupiiii popravili smo tvoj stari? Cini mi se da po novom zakonu postoji RAZUMAN ROK za popravku mob telefona, tako da je to 30 dana njihova dobra volja? Hajde, neki pravnik ako moze

Sto, sta fali Z5c? 🙂

Cini mi se da je bilo par takvih primera na forumu, ljudi cekali popravku/zamenu htc M7 a u medjuvremenu se pojavio M8 po istoj ceni, M7 nisu vise imali pa su im dali M osmice 🙂

Tako cak mozes i da zaradis, prodas odma' Z5c za 500e ako ti se ne svidja a Z3c kupis iz oglasa za 300e :d

Poslednja izmena:
Daleko bilo 🙂)) Stvarno, ako kazu, kao sto kazu da nakon 30 dana daju novi tel, a isti nemaju na stanju, mogu li posle 40. dana da kazu... jupiiii popravili smo tvoj stari? Cini mi se da po novom zakonu postoji RAZUMAN ROK za popravku mob telefona, tako da je to 30 dana njihova dobra volja? Hajde, neki pravnik ako moze

Mogu i pare po fiskalnom da vrate, valjda...

Ma salim se, gde mi se ne svidja 🙂 Daj boze da se to desi, ali vidim ja da ce moja zena dobiti novi telefon, jer ja vise sa cerkinim xperia U ne mogu ni dana. Zamislite kad mi je najgore zbog baterije, brzinu sam progutao 🙂

z3c baterija ubija stvarno. U nedelju krenem na voznju biciklom, ponesem cerkin XPERIA U i mamin s3 neo i na oba mi crknu baterije tokom voznje, a vozio 102km. Jos padala kisa i ja ladno telefon koristio po kisi, pa poce xperia U da brljavi, da se gasi itd..

Da dodje z3c pa nek je zelen, narandzast,kakav god 🙂 a ako bude z5c imas poklon od mene hsv 🙂

Samo da pohvalim COMTRADE, juce sam dobio GANZ NEU z3 compact 🙂)) Zena na salteru htela prvo da me otkaci, kao po zakonu su obavezni samo da me obaveste u roku od 8 dana da cekaju delove, ali je na moje insistiranje i nakon konsultacija sa nekim donela NOV z3c sa 5.1.1. Stavila ga je u moju kutiju i napisala novi Imei i datum zamene u garanciji.

U znak zahvalnosti juce sam prodao svoj ipad air i istog dana kupio z2 tablet na oglasima. Love SONY 🙂

jel neko probao da li radi otg kabl na z3c?

Ljudi jel vam pokazuje neku app u consuming apps na 5.1.1?!

Pozdrav drustvo, samo da skrenem paznju, otkad sam pre neki dan dobio update na 5.1.1, primetno sam osetio da mi baterija brze isparava, procenti i stanju mirovanja reklo bi se idu brze. Inace sam na 5.0.1 bez problema izvlacio stalno u proseku 10 sati sota uz minimum 2 dana na bateriji. Kada sam bio ono tipa dan, onda naravno i vise. Sad opet ja rekao bih idem oko sat vremena na 10 %, ali nije to to, osetno gubim kada mi je ukljucen mobile data, a telefon ne koristim sto nije bio pre slucaj. Mozda stvari se vraye u normalu, al ako ne, cekam ili naredni update ili ce da radi root. Zeza me sto nemam vise toliko slobodnog vremena da cekam da iscrpim bateriju do kraja i vidim stanje, cesto je po malo dopunjavam kad god stignem, jer mi za sutra treba tel biti u funkciji.

Pozdrav drustvo, samo da skrenem paznju, otkad sam pre neki dan dobio update na 5.1.1, primetno sam osetio da mi baterija brze isparava, procenti i stanju mirovanja reklo bi se idu brze. Inace sam na 5.0.1 bez problema izvlacio stalno u proseku 10 sati sota uz minimum 2 dana na bateriji. Kada sam bio ono tipa dan, onda naravno i vise. Sad opet ja rekao bih idem oko sat vremena na 10 %, ali nije to to, osetno gubim kada mi je ukljucen mobile data, a telefon ne koristim sto nije bio pre slucaj. Mozda stvari se vraye u normalu, al ako ne, cekam ili naredni update ili ce da radi root. Zeza me sto nemam vise toliko slobodnog vremena da cekam da iscrpim bateriju do kraja i vidim stanje, cesto je po malo dopunjavam kad god stignem, jer mi za sutra treba tel biti u funkciji.
Pa vrati se na 5.0.1 ili jos bolje na 4.4.4 ako mene pitas...sto da cekas naredni update koji ko zna kada ce da izadje?!

Jesi li radio update na factory reset-ovan telefon, ili na tako napunjen svim i svačim? Ima neka priča i logika da za potpuno izbegavanje problema prilikom apdejtna Androida na noviju verziju, treba prvo uraditi factory reset, te onda update, te onda ponovo instalisati sve što nam treba.

Kada Andra krene da srče bateriju, vrlo je teško utvrditi dal' je problem u Androidu ili u nekom đubretu od instalacija koje kruže po marketu.

Nazad
Vrh Dno