U Ponedeljak sam odneo telefon u Comtrade servis. Smesno je to sto sam isti dan poneo zeninu Lumiju 520 kojoj je crklo power dugme i mikrofon nesto brljavi u ProMobis (Nokia ovlasceni servis u Pozeskoj, izgleda i Samsungov). U ProMobisu pro usluga, skenirala zena telefon, bateriju, napravila zapisnik, zavrsila sve za minut i bila jako ljubazna. U Comtrade-u kao u garazi, supi, lik sa bradicom na prvom salteru levo ne podize glavu, vec odgovara da nesto bitno radi. Dolazi mladolik covek koji jedini valjda zaista radi, pogleda odlepljen ekran... i veli kao da je steta sto je fizicki ostecen (napuklo zadnje staklo iz cista mira) jer bi odradili zamenu, ja objasnim da je puklo samo od sebe, da je uobicajeni problem (pozovem se na XDA forume itd, nedelju proizvodnje) i on kao ja cu to sve napisati... jos ga fino zamolim da mi pogledaju sve sto pre, jer ako mi menjaju telefon, da ne dolazim opet u BG (zivim 270km daleko) i on kao sve hitno sve ok.... i evo danas je cetvrtak, niko ne zove, juce ja zvao rekli da nisu ni pogledali... A zalosno je i to sto imaju jedan stampac i onaj lik sa bradicom je pustio nesto tipa bele strane i cekao sam 10 min da dobijem svoju potvrdu.
Stvarno bruka za Sony.
Nema 50% u vipu, bar nije bilo prosle god kada sam ih oterao u tri lepe i presao na mts
Znas sta su mi rekli na Honda forumu? Nesto u fazonu..."zali se ti na pocepane tepihe i sto se izgulio honda logo na volanu, a da si kupio Reno otisla bi ti bregasta" i realno je tako. Pa evo i u slucaju Z3 compacta, sta je alternativa? Jedino iphone prethodne generacije,ali njega vec debelo pretplatis, kod nas je sto ne platis na mostu platices na dupriji, ali dva puta 🙂
Ne znam kako si uspeo ubaciti iPhone u priču, kad su im skoro jedine dodirne tačke da oba rade na baterije.
Znam ljude koji voze automobile raznih proizvodjaca, tacno je neki modeli iz IT/FR imaju neki svoj smek i ''emociju'' ali dzaba sve to kada su daleko manje pouzdani od onih iz JP/DE 🙂 Pricam na osnovu konkretnih primera iz okruzenja.. mada ima i par izuzetaka kada su se solidno pokazali. Ali ovo je Balkan.. svi hoce da budu cipovani kvazirejseri za 2-3k evra pa se kupuju i hajpuju krs automobili (uopste je ponuda kod nas prilicno losa, sve lesevi).
Sto se Z3c tice.. prvi dan kada sam uzeo Z2 bio sam ubedjen da ta cigla nije za mene i da sam trebao da uzmem Z1c (sto je i bio plan).
Onda zbog podrske koja ce sigurno biti duza a i potrebe za nesto vecim displejom pomislih zasto nisam kupio Z3c koji je ''taman'' u svakom smislu. Posle jos nekoliko dana Z2 sam naucio da koristim jednom rukom uz malo gimnastike, navikao se na ciglu u dzepu i to je to, brzo zaboravih na Z3c 🙂
U sustini se nisam cimao problema sa Z3c jer vec 5 godina ne razmisljam u tom pravcu, poslednji problem sa novim ''hardverom/uredjajem'' sam imao jos 2010/11 kada sam kupio hdd 1Tb i citao po netu kako su sve manje pouzdani pa i WD ima veliki broj reklamacija. Pomislih reko gledaj sad kad i ovaj moj nije ispravan. Posle par sati sam video da je pun losih sektora 🙂 Od tada bukvalno ne razmisljam o problemima i sve sto sam kupio radi kao sat.. slucajnost ili ne.. ali je tako 🙂
Taj kompakt sam otpisao pre svega jer nov (cesto i par meseci star) kosta vise od novog Z2 iz oglasa pa reko kada dajem te pare aj' da konacno predjem na phabletoliki displej (imao sam neku racunicu i za 600 mAh vise sto moze da znaci uz gps upotrebu kada je ugasen displej).
I realno Z3c mi deluje kao neki tinejdz telefon.. cak i u crnoj boji, ne znam zasto. Ostale boje i jesu namenjene zenama, deci.. Nekako mi i Z1c deluje malo ozbiljnije a o black verziji Z dvojke da ne pricam, skoro kao ja da sam ga dizajnirao :d
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari