Šta je novo?

Sony Xperia Z3 Compact

Evo i meni se pojavila linija pozadi dijagonalno od vrha do dna, ostavio ga ujutru kad sam ustao pukotina.

Da li da odradim update na 5.1.1? Vidim zale se na bateriju?

Da li da odradim update na 5.1.1? Vidim zale se na bateriju?
Ako mene pitas vrati ga na 4.4.4 ili ostani na istom ukoliko nisi poleteo na 5.0.2!

Inace evo mene sa novim problemom na z3c, crkao usb ulaz - niti puni preko istog niti mogu da prebacujem podatke...windows vidi da je nesto prikaceno ali prijavljuje malfunction. Takodje kada ugasim tel i ubodem punjac u usb, pokaze bateriji kao da puni ali nema ikonice onog groma i ne svetli led lampica tj signalizator punjenja (tj zasvetli na par sec i ugasi se). Stvarno mi baksuzan ovaj sony, sad se razmisljam da li da ga turam u oglase ili da ga koristim ovako dok se ne raspadne (sto izgleda nije u dalekoj buducnosti) posto preko magnetnog mogu uredno da ga punim, a fajlove prebacujem wirelessom posto sam ga jos davno konektovao i ubacio u trusted. Zanimljivo je da se sve preko noci desilo, niti mi je ispadao, niti sam ga turao u vodu.
Definitivno sony nije onaj kvalitet koji je nekada bio, neka prica ko sta hoce!!

Odradih ipak update na 5.1.1, za sada ne vidim neke razlike u bateriji ali vidjecu sjutra... *******cija je neka oko OTA update-a, tu se javlja batery drain. Ja sam odradio clean install.

Evo nesto za Proday-a, 5600 mAh ukupno 🙂

Mugen Power 3000mAh Battery Case for Sony Xperia Z3 Compact / Sony Xperia Z1 Compact

Samo sto je cena.. :d

Vidis da ovde pise da je za oba kompakta, mozda i ono iz Z1c teme od 40$ moze da se montira na Z3c.

Stigao mi xiaomi od 5000mAh jutros, skoro idealno pase na telefon (jedino je 3mm siri)...da mi nije rikno usb port na z3c, turio bih deblji silikon i zalepio power bank pozadi telefona...ili vezao gumicama za kosu iznad i ispod ekrana kako sam prvenstveno i zamislio. :S:

Da nećeš dati link za taj xiaomi?
I može li na Idol X da ide?

Poslednja izmena:
Preveliko je ovo za Idol X. Prelazi preko kamere. Hvala u svakom slučaju. 🙂

Pa prelazi i kod mene preko kamere, ali slikam vrlo retko kad nisam na godisnjem tako da mi to nije bitno...a i gumice se lako skinu :d
Btw imas 10400 model ali je on totalno nezgrapan za bilo sta sem da stoji u stolu...cak i 16k model se lakse drzi u ruci sa telefonom.

Pa nisam ni ja neki slikar 🙂, nego je kamera malo ispupčena, pa ne znam kako bi to izgledalo. Na kakve gumice tačno misliš?

Gumice sto se stavljaju na teglu od pekmeza :d
A ispupcenje ne bi smetalo posto imam slim silikon, koji je nekih 0.3mm deblji od tog okvira.
Vec vidim kombinaciju na z5c ako bude tel kakvim se nadam.

Znam da je off topic, ali interesuje me bas od vlasnika Z3 compact da li ima neko iskustva sa z2? Zeni ističe ugovor, a najnanje losa ponuda u mts u je z2. 23000 uz mix net l. Da nema opet z3 c u Gigatronu? Je li oh STVARNO imalo po onoj ceni?

Da se podsetim zasto (ne)volim z3 compact...juce ceo dan kisa na poslu, uobicajeno prekovremeno arcenje telefona sa rezultatima na slikama (moglo je jos 20ak min do kraja ali ne volim da cepam bateriju do kraja)...11 sati bio na 3g (i to slabijeg signala) ostalo WiFi. Ne svidja mi se kod androida sto sot zna da seta od 5,5h do 7,5h uz otprilike isto koriscenje (tapatalk, facebook, viber, chrome i bsplayer u mom slucaju), na iosu (ip 5s) je to islo 15ak min max gore dole.

Sot da mu pozavide novi samsunzi i vecina ostalih...

Napomena posto se ne vidi sa sshotova: brightness otprilike 30ak %, lokacije i sve ostalo ukljuceno, sistem 4.4.4 naravno.

Prilozi

• 2015-08-18 22.25.07.png
    2015-08-18 22.25.07.png
    275.5 KB · Pregleda: 182
  • 2015-08-18 22.25.23.png
    2015-08-18 22.25.23.png
    204.6 KB · Pregleda: 174
  • 2015-08-18 22.25.39.png
    2015-08-18 22.25.39.png
    236.6 KB · Pregleda: 177
  • 2015-08-18 22.25.58.png
    2015-08-18 22.25.58.png
    257 KB · Pregleda: 178
Meni je juce i na 5.1.1 izbacio 6h 30 min sota, osvjetljenje na 40% ali pogasene lokacije. 3g ubijek upaljen, ali vecinom na wifi net.

Dosta je velika razlika u SOT-u kada si na WiFi vecinu vremena i na 3G only. Kako god, cifre su me ohladile od prelaska na drugi telefon, kontam da cu ipak da cekam Z5 compact.

Ja sam ovaj mjesec promijenio tri telefona, nakon m8s, a5 pa z3compact. Uhvatile me bubice da predjem na iphone6, jer me nesto lolipop razocarao. Ipak nakon sto uzeh z3c promijenio sam misljenje. Em sto radi savrseno em ima odlicnu bateriju.

i ja sam upravo i ip6 iskusenju jel sam nabavio xiaomi pb 5k koji odlicno lezi iza istog (provereno) tako da mi autonomije ne bi manjkalo na poslu. Sad se vec par dana ubedjujem u glavu da je puno da doplacujem 250e za takvu egzibiciju i vodim se razumom.

Brat ima iphone 6, muku muci sa baterijom. Obavezan punjač u kolima, torbici, a budući i da zena ima iphone ona brine o punjenju kuci.

Iphone istina ima DALEKO bolji auto mod kamere, nedavno smo bili sa prijateljom iz Turske na proputovanju kroz CG CRO i BIH (sveti Stefan, Kotor, Perast, Dubrovnik, Trebinje, Mostar, Sarajevo) i bas su me zezali za kameru.

Meni se najvise svidja na iphoneu taktilni osećaj, ona svilenkasta mekoca, nacin na koji su odrađene ivice,a ona grba od kamere i one linije su mi ocajne i zbog njih, kao i zbog memorije i autonomije pre svega ne bih se upustao u takvu avanturu. Ali realno iphone ima ponajbolje uslove za kupovinu preko mtsa, plus drži cenu boli glava

Koje zastite koristite? Ja imam neko bzvz kaljeno staklo i masku, pa bih nesto porucio, pa ako moze preporuka ?

Najobicniju zalepnicu za ekran i teracell silikon providni. Preporuka za bugdroid silikon (ukoliko koristis magnetni punjac) i kaljeno staklo napred.

Uzeo sam tel na kp sa madjarskog telenora sim free. Super sve sljaka, ali iz nekog razloga nece da se nakaci ni na jednu mrezu u Madjarskoj. Koristim mts karticu, u Srbiji radi sve ok, na Malti je radilo sve ok, ali kad sam prolazio kroz Madjarsku, nije hteo da se registruje ni na jednu mrezu, bilo 2g,3g,lte, cak ni rucno.. Zna li neko sta bi mogao biti problem?

Jedino objasnjenje je da nemas ukljucen roming!? Mts mi je to dva puta napravio kada sam se vracao kod njih. Moras da molim da ti ukljuce roming

Pa obzirom da mu je telefon radio na Malti, sumnjam da je do ne aktiviranog rominga?! Ja bih krenuo od ubacivanja nekog roma koji nije vezan za madjarskog provajdera...mada mozes predhodno proveriti sa servisom to za roming.

Uzeo sam tel na kp sa madjarskog telenora sim free. Super sve sljaka, ali iz nekog razloga nece da se nakaci ni na jednu mrezu u Madjarskoj. Koristim mts karticu, u Srbiji radi sve ok, na Malti je radilo sve ok, ali kad sam prolazio kroz Madjarsku, nije hteo da se registruje ni na jednu mrezu, bilo 2g,3g,lte, cak ni rucno.. Zna li neko sta bi mogao biti problem?

drugo objašnjenje bi bilo da je telefon izgubljen (manje verovatno) ili ukraden, što je vlasnik prijavio i IMEI je blokiran u toj zemlji.
sve funkcije telefona su okej, ali ne možeš da se nakačiš ni na jednu mrežu u mađarskoj. u drugim zemljama radi normalno.

Tako nesto sam i ja pomislio, mada koliko cesto neko ukrade telefon sa sve kutijom, opremom i uputstvima? Nisam rutovao telefon, jer mi sve sljaka kao prvog dana. Hoce li mi se degradirati kamera ako rutujem, mislim da sam citao da je tako nesto moguce?

Sto bi sad rutovao telefon? Moze se odraditi bez otkljucavanja bl ima na xda tutorijal

Kul, nisam znao za to. Onda mi se ovaj fon vraca u konkurenciju za sledeci telefon, single sim posle sto godina. Jos da mu malo padne cena...

Nazad
Vrh Dno