Šta je novo?

Sony Xperia Z2

67 dana bez restarta

Prilozi

• Screenshot_2016-04-02-20-47-13.png
    Screenshot_2016-04-02-20-47-13.png
    124.8 KB · Pregleda: 105
  • Screenshot_2016-04-02-20-46-47.png
    Screenshot_2016-04-02-20-46-47.png
    208.5 KB · Pregleda: 103
  • Screenshot_2016-04-02-20-46-37.png
    Screenshot_2016-04-02-20-46-37.png
    207 KB · Pregleda: 98
Ljudi ima fora za recovery na LB, 6.0.1 sada ima root i recovery :) posetite xda.

Pa ovo je super.Z2 sasvim lepo radi,nema tu brige.

Bio danas na Kalisu,fotkao malo vise u 20 mpx...uglavnom nisam bas zadovoljan

Ovo su najbolje koje su mi ispale(bilo je dosta losijih)

67 dana bez restarta

To je to, cak i posle 14-ak dana to vise nije sony vec se pretvara u sljamsung ''out of box'' :)
Bio danas na Kalisu,fotkao malo vise u 20 mpx...uglavnom nisam bas zadovoljan

Druze bez ljutnje ali kakvi su ti (uglavnom ocajni) kadrovi i koju krs obradu koristis na nekim fotkama ti prosto nema sta da se pitas da li si zadovoljan :d da sam na mestu sonija platio bih ti da ne postavljas nista vise na flickr

Z2 kamera je i dalje odlicna, potpisujem ;)

Poslednja izmena:
Kao prvo,i da mislis kao sto mislis nisi morao da kazes to na nacin koji je defakto vredjanje,a kao drugo koliko se secam,a pratim temu sa slikama vec 2 godine,ne secam se da si ti neki majstor za kadriranje,secam se i tvojih losih slika.

Postavljas pre neki dan semplove u temi sa Z5 tvojih slika sa imgur sajta i hvalis kameru sa Z2,a svi znamo da su slike editovane(dok smo za to vreme u Z5 temi govorili o stock fotografijama,netknutim).Treca stvar: kadriranje (ukoliko su uslovi osvetljenja idealni)nema veze sa kolicinom detalja i kvalitetom istih,tako da vidi se koliko ti se razumes.

Ali sve nije bitno,kazem ti mogao si jednostavno neprekomentarisati ista ako ti se ne svidjaju slike,ili prokometarisati na neki dobro nameran nacin,a ne da se narugas tako da sad neko ko bi prvi put citao ovo mislio kako si ti veliki guru majstor fotografije,a ja nikako nemam pojma o istim.

E zbog ovakvog tog posta i narugivanja,smo zavrsili svaku dalju komunikaciju na forumu.

Kao prvo ne siri dezinformacije (kulturan nacin da ne kazem - ne lazi), te fotke nisu editovane ;) Nijedna od onih postavljenih u Z5 temi, sve stock kao sto sam i napisao.
Kada editujem nesto onda to i napisem, mani me tih kompleksaskih pricica.

Kao drugo nisam ja sad nekakav ''majstor'' ali jednostavno ne vidim svrhu gledanja lose kopije pogleda sa nekakve LA terase na flickru i tako u nedogled + ocajna hdr ili neka druga flickr preset obrada a verujem da nisam jedini, mislim da se mnogima stomak prevrce od tih trash semplova :) Kada se isti nadju na flickru (a nekada to bese ''servis'' pretezno za fotografe) utoliko gore.

Kao trece, ne rugam se nego sam ti jos pre neki dan lepo na pp rekao da nema potrebe za nakaznom obradom fotki i da sve moze da se nauci uz samo par sati izdvojenog vremena. Ne treba ti cak ni PS/LR, za minut-dva u snapseedu ili nekom slicnom programu mozes da ''odradis'' veoma kvalitetnu obradu.
Ali ne vredi, onda si postavio ovo :d https://www.flickr.com/photos/92178775@N04/26148216495/
Fotke koje si postavljao sa Z1 su daleko bolje od ovih sa Z2/Z5 i to ne u smislu opsteg kvaliteta koliko jednostavno imaju smisla za razliku od vestackog cveca i terase koje vrtis svake nedelje po 20x u 10 flickr grupa i ovde, blasfemija.

I na kraju, zapitaj se zasto ti low light fotke sa Z5 deluju losije od onih sa Z1.

Poslednja izmena:
@hsv,
Imam jednu molbu za tebe. Znam da si na ovoj temi pisao kako treba da se slika i podesava kamera, ali nisam uspeo da iskopam taj post, pa ako znas otprilike stranicu na kojoj se nalazi.
Unapred zahvalan.

Dok ne dodje Hsv sa detaljnijim odgovorom. Nikad ne koristi auto mod. Prebaci u manual, iso drzi do max 800 (preko dana 50 naravno), rezoluciju na 8Mpx, EV preko dana na nuli ili jedan stepenik nize (zavisi od osvetljenja) i to je otprilike to.
Ne moze Z2 kamera cuda i to je to.

Ja se vratih na Betu ponovo posle dva dana furanja Stock roma posednjeg.Meni ova Beta sasvim lepo radi,skroz je fluidna,nekako mi vizuelno na njoj sve lepse izgleda.Vidim sad da ima i Root,ali je fora da se radi nakon instalacije Bete,iz ekaverija pa nisam se nisam cimao oko toga.

Nekoliko pitanja... Zanima me da li znate da li je video snimak sniman u superior auto full hd? ili je neka druga rezolucija? takodje me zanima da li znate razliku slika u 16:9 i 4:3? koja je bolja varijanta? hvala, pozdrav

Ako je video sniman u FHD napamet ne mozes da znas da li je sniman u suerauto modu ili manual,a obzirom da SA mod ne moze da snima u 4k onda ti ne preosaje nek opcija da saznas kako je snimljeno,ali (ne znam sto ti je to uopste bitno)

Sto se fotki tice,uvek ce cistije ispasti i sa vise detalja(pogotovo u uglovima) one usllikne
u 4:3
E sad,druga je stvar sto je wide format popularniji i vise se korsti dan danas.

Poslednja izmena:
Pa zanima me kada se udje u Superior auto i pocne da se snima video,nigde ne znam koja je rezolucija u odnosu kada se snima u manuel modu... ali hvala za informacije...

U superior auto modu uvek snima video u Full Hd rezoluciji.

Batalio sam xMarshm. launcher i instalirao Novu (free, za sada). Uz malo podesavanja ovo nije realno koliko brzo radi telefon a da ne pricam o mogucnostima koje nudi sam launcher + modovanje izgleda..

Namerno sam dao fon jednom ortaku koji je malo ''ozbiljniji'' WP/W10m fan (a povremeno i pljuvac androida) i lik je zanemeo koliko munjevito i fluidno radi telefon :)
Rekoh mu da nastavi da bude tvrdoglav i da menja kockice i pozadine na telefonu koji ima os bez buducnosti (nazalost). Imao je pre 5 godina krs android, tada je odlepio zbog istog (sto je i razumljivo) i onda je godinama tripovao da je droid i dalje uzas a WP vrh.

@ Quattro

Pisao sam vec o tome ali nema problema, kad budem imao vremena poslacu ti na pp neke linkove a i par saveta mada nema tu neke prevelike mudrosti, evo imas ovde neke savete vezane za LL snimanje i predefinisane modove na Z seriji - https://www.flickr.com/groups/xperiaphotography/discuss/72157652246216265/ Nema veze sto su u 8MP, vecina ima svrhu i rade dobro. Videcu ako nekada stignem da napravim neki kao demo tih scene modova..

Za panorame koristi Google cameru, radi dosta bolje od sony stock i fotografije su kvalitetnije i u dosta visim rezolucijama pa uz tu aplikaciju vrlo malo zaostaju za Samsungom koji vec godinama ima najbolje panorame u klasi.

Poslednja izmena:
Nisam nesto ljubitelj promene launchera mada sam jedno vreme dok je Z2 bio jos na 4.4.4 koristio Novu i potvrdjujem da lepo izgleda kad se sve to podesi,i ds je sama Nova launcher koji od svih daje najvise mogucnosti customizacije i telefon radi sve instant skroro koliko je brz.Ipak je u Z2 jos dosta jak hardver u telefonu i dan danas(procesor,ram,grafika)a dobro optimizovan softver.

E hvala za informacije... A u kom modu vi snimate video ako je lepo vreme? jel u manual?

Uvek u manual ja,jer obicno kad je jako suncano mora za stepen da se obori ekspozicija(bar je do sad tako bilo,mozda nesto preprave u MM)Super mod zna da zabrljavi,jer sam prepoznaje scene pa se moze desiti da ti jednostavno zamraci kadar usled neke od predefinisanih njegovih scena i slicno.Znaci manual mode,EV mozes jedan korak u minus kad bad ima dosta svetla i to je to,inace ostsvis sve flat.

Jel snimao neko skoro 4K i koja je tacno fora sa tim 4k videom?Moras da imas displej te rezolucije da bi video sav sadrzaj videa,ili jos nesto?

Poslednja izmena:
Da li se nekome deslio da ne radi alarm. Dva dana za redom sam mislio da sam prespavao alarm. Treci dan da istestiram nastelujem alarm, ali ne radi. Onda sam restartovao tel i sada normalno radi.. Da li je neko imao slican problem? Tel nije rootovan.

Mnogo bitnije pitanje je kada će zvanični apdejt. Sale je negde beše najavljivao krajem ovog meseca (a odakle mu informacija, Bog bi ga znao :) )

Ono, nije da je pod moranje, jer telefon ubija i ovakav kakav je, ali ako se već razvija, treba i da se učini dostupnim korisnicima.

Citao sam negde,dal na nekom Sony blogu da se nagadja da ce MM stici pred kraj aprila,mada i logicno je,pusteno je za Z5 i Z3+ i sad na redu dolaze Z3 i Z2.

Beta radi jako lepo(obzirom da je beta)nema kocenja,restsrtovanja i slicnog tako da sto se mene tice mogu jos malo da sacekam dok ne izadje official.
Meni stvarno izgleda da je i baterija bolja na Beti...napravih rekord do sad s njim.Evo preko 2 dana i 2 sata mi je na bateriji(nisam ga gasio nocu,nisam gasio nista) imam 1h i 15 min razgovora i 5h i 33 min SOT.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Beta softver 6
2 dana i oko 12 sati na bateriji,bez Stamine,bez ikakve ustede baterrije.Sat i 15 min razgovora,lokacija,sync,dostaa tapatalka vibera telegramaa i 6h Sot

uploadfromtaptalk1460153794393.jpguploadfromtaptalk1460153802074.jpguploadfromtaptalk1460153811671.jpguploadfromtaptalk1460153820700.jpg

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Lol Turci sa XDa srecni, dostupan MM oficial za Z2 :)

Izgleda da je ovo tacno...
89b91f0ffe5796c67942daabe77b1457.jpg

Poslednja izmena:
^ poceli su od juce da prosipaju statuse o MM po drus. mrezama, kao stize uskoro

Bas bzv beta update je bio 570 pa su ga sada stavili na global, izgleda su procenili da je dovoljno stable za official pa pustili :)

Capture.JPG Skidam ftf za Rusiju ;) u toku dana pada flash.

Stvarno pustise MM :) Ja cekam prerooted zip definitivno pa da flesujem :D

Upravo mi stigao update :)

Prilozi

• Screenshot_20160409-145843.png
    Screenshot_20160409-145843.png
    52.9 KB · Pregleda: 99
  • Screenshot_20160409-145825.png
    Screenshot_20160409-145825.png
    846.8 KB · Pregleda: 99
  • Screenshot_20160409-145808.png
    Screenshot_20160409-145808.png
    113.3 KB · Pregleda: 102