Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Ne znam ali evo sada mi je kesirano oko 600MB , ostavicu tako pa da vidim kako se ponasa.
Ono sto me najvise nervira, to su ove core app , npr Phone i Messaging... ja npr pozovem nekoga, ok zavrsi se razgovor, ostavim app u recent minimizovanu, zakljucam telefon, prodje pola sata npr, kliknem na ikonicu Phone a on kao da otvara opet tu app, tacno se vidi lag, tj da mu treba vremena da je vrati u foreground, isto i poruke.
Slicno je i sa FB Messengerom, kao da ne kesira te app, ne drzi samu app u backgroundu, ne govorim o servisima - oko toga nemam zamerke sve notifikacije, sve stize na vreme...

Znam sta kazes,desava se i to nekad.A jesi na oficijalnom zadnjem .264?

Evo meni sad posle 5h uptime kesira 970 mb,ali tek je 5h proslo,mada ona Beta ni na pocetku boota nije mogla ni priblizno.

Ma i dalje sam na Beti, meni iskreno to kesiranje preterano ne smeta, meni su bitni servisi koji rade u pozadini da nema tu situacije da pukne push notifikacija ili da se ne odradi sinhronizacija....
Izgleda Doze tu nesto mulja, evo posle pola sata palo kesiranje na 350MB :D loooooooool sa skoro 600 na 350 :D Inace ovako ova beta je zaista dosta stabilna, moram da pohvalim interfejs kamere zaista je bolje nego pre. Battery life hm, meni se cini isto kao i na 5.1.1 ali opet , ja sam non stop vec par dana na mobile data, wifi mallte ne sve ukupno sam mozda sat ili dva koristio. Tako da ne mogu dati ocenu za bateriju.

Poslednja izmena:
Znam sta kazes,desava se i to nekad.A jesi na oficijalnom zadnjem .264?

Evo meni sad posle 5h uptime kesira 970 mb,ali tek je 5h proslo,mada ona Beta ni na pocetku boota nije mogla ni priblizno.

Pa meni prakticno toliko kesira posle 222h uptime-a http://i.imgur.com/bXOvt0I.jpg

A lose kesiranje u toj beti moze da se oprosti bas zato sto je beta, ako finalna verzija MM za Z2/Z3 bude losije kesirala od 5.1.1 neka se nose u ...., onda sigurno ostajem na 5.1.1 i sledeci put cu dobro razmisliti da li da kupim sony :) Jer koji ce mi smartfon sa 3Gb rama koji ima MT kao 1Gb ram android iz 2012 godine, da mislim da je to normalno i da mogu da tolerisem takvo djubre od UI uzeo bih Samsung :d bar da gledam u amoled.

Nisam pratio dosadasnje bete (ako ih je bilo, npr za 5.1.1) ali mi se uopste ne svidja sto u toj 6.0.1 multitasking ne radi kako treba. Obecali su apdejt do kraja aprila a izgleda nema pomaka na tom polju.. ako finalnu verziju izbace sa osakacenim MT-om samo da bi kao naterali korisnike da predju na Z5 e onda treba da propadnu po ubrzanom postupku.

Poslednja izmena:
Hsv sta se nerviras :-D koji je sledeci S7 ili Xperia X :)
Ja bih pre sacekao jos malo pa bi presao na Z5 nego na tu X..
Opet po nekoj logici, ako na Xperi Z onoj prvoj radi lepo 5.1.1 ne vidim razlog da Sony ne odradi lepo MM na z3,z2, kazu da bi trebalo da krene official update u toku sledeceg meseca...

Opet iz prve nece da ga sklepaju kako treba, bice tu do septembra sigurno jos koji update ;-) naravno fixes, nista vise od toga.

Ne nerviram se nego je tako, ako osakate telefon koji odavno radi odlicno (za to godiste i non-nexus klasu) samo da bi naterali korisnike na kupovinu Z5 onda su najgori olosi i pocece da lice na Samsung. Mada do sada su se pokazali dobro, ispostovali su i 3 XZ telefona i 1 tablet iz 2013. sa 5.1.1 ali nikad se ne zna, dobili su zadatak da postanu profitabilni sto pre a mnogi i dalje ne menjaju Z2/3 jer petice nisu neki primetan apgrejd, zato i sumnjam na to namerno softversko sakacenje Z2 da bi naterali ljude da promene telefon.

Meni je ovaj softver na Z2 sasvim solidan kada se sve sabere i oduzme ali ne bih mogao da prihvatim nista losije, znaci ''samo'' MT da unakaze i prodacu Z2 ili cu sacekati na 5.1.1 dok ne nadjem resenje a bar je 5X Nexus jeftin pa imam dobru opciju.

Taj X ce izgleda biti preskup a ima manju bateriju/ekran, vise ce se isplatiti kupovina Z5 iz oglasa ali kazem, ako namerno softverski osakate Z2 potrudicu se da sledeci telefon ne bude sony, iz principa :)

Poslednja izmena:
Ma nece osakatiti softverom Z2 i Z3 sigurno.Cim su lepo odradili posao za Z i Z1,odradice sigurno dobro za Z2,e sad dal ce da kesira 100/200 mb manje vise to *** ne znamo.

E ali ljudi verujte mi,ovaj telefon kad je napravljen bio je ispred vremena, i sad mislim da ga jos nije vreme pregazilo a evo na trzistu je vec 2 godine.Retko koji model ima takvu prodju danas.

Ramisljao se danas sta da radim,dal da zovem lika da se nadjemo da uzmem Z5,ali obzirom da nemam nameru da menjam jos Z2 stvrno ne vidim dobar upgrade iako Z5 nije los fon,ali bar za sada po mom misljenju nekako nije to to da puknes 400 e za polovan(doduse jeste kao nov i sa garancijom domacom)ali opet nije to to.

Ja sam navikao da nosim i menjam po dva/tri telefona pa mi ce se pre desiti da opet uzmem ako nadjem neki dobar Z1,M4 Aqua ili mozda cak Xiaomi Mi4c(ima mnogo dobru kameru)ili evetualno ako bih nasao povoljno polovan Nexus 5x.

Ja sam isao da zamijenim z2 i da dodam nesto para za nexus 5x. I u prodavnicu lik mi kaze da nece dobijati nexus 5x, jer kod nas u Cg i ne znaju sto je nexus, samo iphone i galaxy, i kaze mi da jedino mi se isplati da doplatim za note 5 ili nexus inace ovaj tel nema konkurenciju. I kad razm stv je sony napravio vrhunski tel, jedina mu je mana ova kamerica mada i ona zavrsava posao.

Eh,moji djetici. U Crnoj Gori niko nikad nije cuo ni za sta drugo sem za Iphone i Samsung.
Ja kad sam bratu spomenuo svojevremeno Z2,a on me gledao belo kao da sam mu rekao da je Srbija veca od Kine :D
Tuga...

Izasao apdejt za xperia tastaturu, sunce ti koliko su gadne ove dodatne boje.
Ali vredi apdejtovati jer je konacno tu precica za podesavanja.

Stigla mi stakla danas posle maltene 40 dana vec ocu da prodajem telefon sad ne znam da li da ih stavljam... :D

Bolje ih prodaj, na telefonu kupcu ništa ne vrede :)

Evo dve fotke u full 20 mpx rezoluciji

Kako vam se cine detalji?

Kada li će objaviti zvaničan mm, gori su od konkurencije.

S' obzirom na to da ce 99% ostati problem kesiranja (prisutan na Beti) bolje da ga ne izbacuju.

Ne mora da znaci, mislim to ce se tek videti :) Z5 izgleda nema problem sa kesiranjem kao sto sam mislio.. jedino ako namerno osakate Z2/Z3 da bi ljudi presli na noviji Z fon.

Ako se dobro secam, postavljali su i u Z5 temi problematicne SS-ove.

Prodao sam Z2 i uzeo S5, ne mogu više da čekam M.

Zato sto je mozda 1. April. :D

Ja sam takodje prodao bukvalno za par sati posto sam ga stavio na kp, bilo mi pomalo i zao ali ne mogu vise da se odugovlacim sa apdejtima, a i iskusio sam neke sitne probleme i prosto nisam mogao da ne odolim 5x u :D izasao me upgrade 40e nije tako strasno ni finansijski.

Da si napisao 5X bio bih ubedjen da je istina, ovako cim si napisao S5 znao sam da je zayebancija :)

Kada li će objaviti zvaničan mm, gori su od konkurencije.
Po nekim glasinama i objavama na netu trebalo bi da stigne za 15 ak dana.

Sto se tice kesiranja,lepo jeVojkan objasnio da tripujete.Ako ti sistem drzi do 1,4 evenutalno 1,5 gb a aplikacije do 700 ,ostane ti negde 700/800 mb free i to je sasvim dobro.(ne mora biti kesiran do vrha da bi to bilo to)
Evo neka okaci neko od vas ko ima duzi uptime onaj prvi ekran gde su aktivni procesi bas da vidimo koliko vuce sistem. ;)

Vrh Dno