Šta je novo?

Sony Xperia Z2

To mozes da blokiras Titaniumom ako je rutovan.
I jesam bio blokirao sa titaniumom, napisao sam ovde i koja 2 servisa sam blokirao, posle toga mi nije iskakalo obaveštenje.
Jedino što ne znam zbog čega se zvono zglupljivalo. Za sada zvono radi, sačekaću barem do sutra sa titaniumom.

Poslednja izmena:
Jako je agresivan mt na ovom 6.0, non stop mi dan izbacuje aplikacije iz memorije.Ne mogu ni da popunim ram.

Bice ogroman fail ako ostane tako mada mislim da ce srediti to, pa jos od 2012. i NXT serije telefona sony uz htc ima najbolje kesiranje od non-nexus telefona :)

Ali ako ne srede.. slobodno neka propadnu, ispasce da su namerno to uradili da bi naterali ljude da predju na novije Z telefone posto dvojci nista posebno ne fali i nema razloga za prelazak na Z5 npr.

Koliko sam video to je ok na Z5 seriji (99% i na Z3+), mozda malo bolje nego sto je bilo na LP, znaci i dalje nije kao Nexus ali je sasvim upotrebljivo.

Ako unakaze MT onda ostajem na 5.1.1 a i sigurno sklanjam sony par mesta nize kad budem trazio novi fon :)

Poslednja izmena:
Samo da javim, telefon i dalje radi normalno, nijednom se nije zglupelo zvono od kada sam odradio facory reset :d
Instalirao sam jutros Skype, WA, nekoliko igrica.
Sutra ću da instaliram adaway, titanium i da freeze ove smarače za update sistema, pa da vidim da li će i dalje da zvoni normalno :p

Na koliko drzite ova 3 podesavanja za animacije iz dev. moda? Fabricki je podeseno na 1x ali je neko pominjao da je promenio na 0.5x.. ne znam da li je do navike ali meni tu nesto smeta..

Nezvanicno ali deluje ok :D do tad ili betu furajte ili ostanite na proverenom KK ili LP.

mTJKM8t.jpg

Momci treba mi pomoc,prekjuce mi je telefon upao u kadu punu vode ali je pre ulaska u vodu zakacio o ivicu kade i otvorio mu se flap za micro sd karticu.Odmah sam izvadio i ugasio telefon(telefon je normalno radio nakon vadjenja iz vode).Obrisao sam ga,otresao svu vodu koju sam mogao iz njega i stavio ga u pirinac.Danas kad sam pokusao da ga upalim,prvo mi se je pokazao existenz screen(imao sam taj rom) i onda samo crn display,cuje se onaj zvuk za dodir ali ekran stoji crn.Znaci touch radi ali ekran ne.Pokusao sam da flesujem i stock romove preko flashtoola,opet nista.E sad,da li treba samo da se otvori telefon i ociste kontakti ili mora da se menja ceo ekran?

Imao mi je slican problem drug, ali njemu je jedan dio ekrana otkazao, da bi mu poslije 10ak dana i on proradio kad se tel osusio. Ponesi u servis da ti ga otvore i osuse, jer sig jos ima vlage pa mozda zeza kontakt

Ja na 0.5
Presporo mi je na 1.

Od sinoc koristim na 0.5 i stvarno je sve brze samo se treba navici na ovo jer mi je nekako cudno delovalo jutros, sada malo normalnije :)

Ovo je bre idealno za namestanje YT testova brzine, kapiram da ima pacenika koji i koriste ovu foru.

Kad ugasis animacije jos je idealnije. :)

Probao sam sad i to, bas cudno deluje kada su ugasene, 0.5x nekako i mogu da koristim mada i to deluje nekako nerealno brzo :) A onda sam upalio 10x.. :d

Na kraju ili 1x sto je fabricko podesavanje ili 0.5x.. videcu ovih dana sta mi vise odgovara.

Ima li jos sta korisno od tih dev. podesavanja?

Bez animacija je katastrofa, bas prebrzo.
Ne diraj nista, vise nista korisno nema. :D

Ja ne primecujem nikakve promene sa 1 na 0,5. :)

Kako me lepo razmazio zvuk sa ovom Betom,bas se oseti da je primetno glasniji.

Ti bese koristis onaj MX rom ili kako se vec zove? Meni on sam po sebi bio kilav. :D

Momci treba mi pomoc,prekjuce mi je telefon upao u kadu punu vode ali je pre ulaska u vodu zakacio o ivicu kade i otvorio mu se flap za micro sd karticu.Odmah sam izvadio i ugasio telefon(telefon je normalno radio nakon vadjenja iz vode).Obrisao sam ga,otresao svu vodu koju sam mogao iz njega i stavio ga u pirinac.Danas kad sam pokusao da ga upalim,prvo mi se je pokazao existenz screen(imao sam taj rom) i onda samo crn display,cuje se onaj zvuk za dodir ali ekran stoji crn.Znaci touch radi ali ekran ne.Pokusao sam da flesujem i stock romove preko flashtoola,opet nista.E sad,da li treba samo da se otvori telefon i ociste kontakti ili mora da se menja ceo ekran?

Otvori flapsove sa obe stane i uzmi fen i usmeri ga ka jednom otvoru da duva 10ak min. Fen stavi na najmanju mogucu brzinu ili ga udalji od telefona bar 10-15cm ako je suvise jak da se ne bi zapalio fon.
Bitno je samo da struji vazduh, nakon toga bi trebalo da se upali normalno :)

E to je drugo onda. :D
Mene ovo kesiranje bas nervira. Ne moze da drzi viber,wa, face, insta, tapatalk da ne izbaci nesto povremeno. Hebem mu ja 3gb rama.

Pa taj instashit sam jede 500-600Mb a multitasking na sonijima posle 10-ak dana postaje sve losiji kao sto smo odavno ustanovili, mora tu nesto da pukne :D Mada ima ovaj UI tripove i da nekada izbaci app. bez razloga.

Meni se MT dosta dobro pokazao, ume ponekad WA/G+ da reloaduje bez razloga a nekada se iznenadim kad mi traffic rider igra ostane spremna za voznju i posle duzeg perioda a u medjuvremenu sam koristio jos krs aplikacija :)

Upalio se i ekran posle sedenja na punjacu,flesovan je poslednji stock,ali mi se sada javljaju ghost touch-evi.Da li je moguce da vlaga to stvara ili je otislo nesto?

Ugasi ga i sacekaj bar do sutra uvece.Ako se opet bude desavalo znaci da je otislo nesto.

Znaci manje od za 20 dana bi trebalo da stigne oficijalni MM.
Nisam pratio temu za ovu Betu,jel izasao fix za double tap?
Znam da je neko od vas pomenuo da je root pronadjen.

Koliko sam ispratio, nije još fix izašao.
Ali ima metoda za recovery na mm, bacite pogled tamo na xda temu.

Bacicu se i ja na root-ovanje ovi dana . Ne može ovo vise ovako. Da cekam jos mesec dana za apdejt ne pada mi napamet :D

Bice MM vredan update za Z2.
Meni se stvarno cini i da je na ovoj Beti baterija malo bolja,ali eto dovoljno je uz novine koje donosi MM sto je zvuk na sluskama bolji i jos ako malo srede stvar sa Ram-om to je to.
Ne znam dal ima prostora da jos malo srede kameru,mada cisto sumnjam,al da se nadamo :)
U svakom slucaju meni je toliko valjao Z2 za ovih godinu i po da mi se isplatio svaki evro koji sam dao za njega :) (platio tad 410 e)

Pa taj instashit sam jede 500-600Mb a multitasking na sonijima posle 10-ak dana postaje sve losiji kao sto smo odavno ustanovili, mora tu nesto da pukne :D Mada ima ovaj UI tripove i da nekada izbaci app. bez razloga.

Meni se MT dosta dobro pokazao, ume ponekad WA/G+ da reloaduje bez razloga a nekada se iznenadim kad mi traffic rider igra ostane spremna za voznju i posle duzeg perioda a u medjuvremenu sam koristio jos krs aplikacija :)
Ovo izbacuje posle 3h uptime-a, to je problem. :D
Nista meni bez Nexus 3GB rama. :)

Ugasi ga i sacekaj bar do sutra uvece.Ako se opet bude desavalo znaci da je otislo nesto.

Znaci manje od za 20 dana bi trebalo da stigne oficijalni MM.
Nisam pratio temu za ovu Betu,jel izasao fix za double tap?
Znam da je neko od vas pomenuo da je root pronadjen.

Ja jesam ubacio Betu i to po drugi x naravno ovog puta sa rutom i lepo radi, problem je recovery za locked BL, jos uvek nisu nasli nacin, radi na tome onaj lik sto odrzava dual recovery. Za UB ima resenje za recovery...

Evo malo baterije. :)
5333a1dd844c372dd8ab2a6e80c4e21a.jpg

Vrh Dno