Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Boli me uvo za ikonice, samo mi treba crni status bar.
Za sve ostalo tu je Nova. :)

Samo da ga već jednom završe. Izbaciće N dok se skupe.

Nego, niko mi ne odgovori. Mogu li nekako da forsiram crni status bar u aplikacijama?

Mozda uz xposed, ovako kao opcija sumnjam da je to moguce.

Mrzi me da se zezam sa Xposed modulima ako nije sigurno da moze da forsira u svim app. Nemoguce da nikome ne smeta ovo.

Meni se npr ne bi svidjalo da je non stop crni. Kad udjem u viber onda mi je rozi, u whatsapp mi je zeleni, u fb messenger mi je plavi itd. i to mi je ok, jer mi je najbitnije da mi se vide notifikacije.

Najvise me ovo plavo nervira. Facebook od poslednje verzije crno (odlicno), messenger plavo, viber plavo, tapatalk plavo, instagram nesto tamnije plavo, chrome plavo. Svuda plavo majku mu. :D

Vidis drugacije nam je, vrlo moguce jer sam imstalirao neku temu 6.0 i ovako mi bas odg. Da nisi sad pisao o tome uopste nisam primjecivao boju status bara :D

Ovo ne mogu da ne primetim nikako. :D
4e6b61125f269eca584ae04f62241ef6.jpg

Prva ikonica levo u status bar-u(59)... Wtf sta ti je to?

Ovi pod hitno da uvedu onaj status bar sa 6.0 koncepta.

Hahahahaha stv bode oci.. A kod mene je sve to fino uklopljeno, kakva je boja apk takva mi je boja status bara i extra.. Evo instaliraj ovu drugu temu pa javi je li bolje

377a558403a403f9fbe6fb4d9aa277aa.jpg

To je samo sa starim aplikacijama koje ne poštuju Material Design
Tapatalk je meni narandžast i u status bar-u.

E pa ja koristim 4.8.3 verziju, ove nove mi ne prijaju. Samo da mogu da forsiram drugu boju.
Sad cu da skinem temu. :)

Vidis da koristi prastaru verziju TTa.

Update Vibera, preslo iz odvratne plave u roze. Nije idealno ali bolje. Sad cu i temu da se skloni plavo iz settingsa. :D
To je to, tema resila boju i u podesavanjima i u Tapatalku. Sad je tamno. :)
Hvala na pomoci. :)
c6a1e3f3086b74f297cfe11997a64bfc.jpg

Poslednja izmena:
Vidis, nikada se nisam udubljivao u taj problem. Jeste da mi ovaj LP UI deluje dosta bolje od KK-a (valjda zbog prelaska na material ikonice) ali me takodje nervira kada pocne da ''sareni''.

Nisam siguran ali cini mi se da neke od xperia tema iz marketa mogu delimicno da rese problem, npr ona koju sam postavio ima sivi nav. bar (bolje bi bilo da je crne boje) ali opet neke aplikacije imaju crni nav. bar a neke sivi status bar i sve to deluje ok.

Ali stvarno nisam razmisljao po kom principu ''boji'' te delove UI.. ako te ne mrzi probaj onu temu koju sam postavio, meni je skroz dobra i ima skladnu (''material'') kombinaciju boja..

Poslednja izmena:
Meni je nav bar uvek crn, samo me je status nervirao. Sada je taman svuda i super je.
Daj link, probacu.

Aaaaaaaa ovo izludjuje, *** ovi iz Sony-a i ne treba da koriste ALS senzore posto isti i nema nikakvu funkciju sem u test modu, ali iskreno, ovo je blahi uzas ubi mi oci....ne znam kako je na z5 ali ako i tamo tako radi (ne radi) onda su ti Japanci totalni *****i.

Postavio sam vec al' evo opet - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ambor.theme.darkblue

Taj lik je napravio neke bas dobre teme za xperie - https://play.google.com/store/apps/dev?id=8283627813994013579

Mislim da je i ova ok - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.desmobox.androidmxperiatheme

Inace jos nisam nasao temu da mi 100% odgovara, kod svake mi nesto smeta. Aj sve je to subjektivno ali prosto ne mogu da verujem da neko napravi lepu, skladnu material marshmallow temu i onda je unakazi sa nekim drecavim bojama u imeniku, dialeru itd ?! :d

Po slikama vidim da je status bar siv sto je no, no. :D
Nego, ova zadnja verzija Vibera sporije ulazi u konverzaciju od ove sto stare sto sam koristio. Kao da je animacija sporija, a i drugacija je. Ne znam sta im je trebalo da menjaju to.

Moj Z2 zavrsio na servisu, baterija ne moze do kraja da se napuni. Razmisljao sam pre nosenja na opravku i o drugom telefonu, ali trenutno ni jedan nije realan upgrade :)

Pod upgrade mislim na onaj "WOW!" efekat koji ne mogu imati posle Z2 trenutno :D

Vrh Dno