Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Moj z2 je već na oglasima :)

Znas kako,ako ti stan ili kuca nije velika onda ti nece biti problem.Meni je stan 85 kvadrarta i soba u kojoj je ruter je na jednom kraju stana,a signal mi postane slabiji tek na drugom kraju tj u hodniku kod ulaznih vrata i na famznoj terasi :D a tu vreme namam razloga da provodim tako da nemoj da te to odvraca da probas ovu Betu...ja prezadovoljan.

Ovo je stanje sa memorijom danas nakon koriscenja

uploadfromtaptalk1458252299500.jpg

Brate, meni ovaj ruter nekad ne dobacuje ni do terase koja je 15m od sobe ako su zatvorena vrata :d a ja planirao da imam po celoj kuci i dvoristu.
Nesto na tu temu sam polemisao sa Vojkanom pre par meseci, za ovu povrsinu kuce/dvorista mi treba neki dobar, polovan ruter od 50-60e.

Znas kako,ako ti stan ili kuca nije velika onda ti nece biti problem.Meni je stan 85 kvadrarta i soba u kojoj je ruter je na jednom kraju stana,a signal mi postane slabiji tek na drugom kraju tj u hodniku kod ulaznih vrata i na famznoj terasi :D a tu vreme namam razloga da provodim tako da nemoj da te to odvraca da probas ovu Betu...ja prezadovoljan.

Ovo je stanje sa memorijom danas nakon koriscenja

Pogledajte prilog 195614
Opet bezveze slika. :D

Pa lose kesira :D

Pa kad nisi nista upalio od zderaca rama. :D
Vidi instagram. :d
6277b41be0ec7a3756771124ed21aefc.jpg

Ne koristim instagram :D jedino fb,a i njega koristim iz browsera,aplikacija je bug nevidjeni.

@Batak ne znam koliko ti je star telefon, ali imau vidu da godišnje gubiš 10ak % kapaciteta baterije. ako je neki stariji primerak moguće da ne bi bila tolika razlika u baterijama između tvog z2 i novog 5x.

Ovo mu je sedmi mesec a baterija, za sada gura, kao kad je kupljen. Vrlo lako izlazim na ~5h i ostane vise od 20%. Ako ga koristim laganije i bez yt u pozadini i igara idem na 2 dana i 6h sot. To, nazalost, 5x ne moze da mi pruzi.

Prije nego sto tel stavim na punjac evo jos jedan ss kako kesira kad ima preko 231h up time

9b526382544cc4f900579366799b50c6.jpg

Ovo mu je sedmi mesec a baterija, za sada gura, kao kad je kupljen. Vrlo lako izlazim na ~5h i ostane vise od 20%. Ako ga koristim laganije i bez yt u pozadini i igara idem na 2 dana i 6h sot. To, nazalost, 5x ne moze da mi pruzi.

verovatno si u pravu, to je još uvek mlad telefon... meni nov 5x drži kao G2 star 15ak meseci.

Nemam racunicu nikako, baterija bi mi mnogo falila.
Koliko tebi gura inace?

Verovatno da baterija slabije degradira jer je sony namerno onemogucio QC osim na primerku za JP trziste. Ako se dobro secam pominjali su da im je kod IPxx telefona bitnija pouzdanost i trajnost baterije jer prosecan korisnik ne moze sam da je zameni (a Japanci menjaju telefone dosta brze, cesce nego u ostatku sveta).

Apdejtovao sam music i album app, music je dobila malo drugaciju ikonicu (i dalje je gadna boja) a album sada ima i dark temu http://www.xperiablog.net/2016/03/17/album-app-update-7-6-a-0-6-brings-new-icon-and-dark-theme/

@ Chobby

Olaksavajuca okolnost je to sto je u pitanju beta (koja debelo kasni) kao i cinjenica da sony odavno ima dobar ili dobar (ili prihvatljiv) MT, koliko sam video na Z5 seriji radi dobro pa su velike sanse da srede sve to i za ovaj fon.
Ako ne srede 100% ostajem na 5.1.1 a verovatno cu i preci na nesto bolje.

Poslednja izmena:
Kad je ispraznim do kraja u jednom danu to bude oko 6h ekran, možda malo preko, upotreba youtube tapatalk whatsapp chrome novine... I skoro sve na wifi. Svetlo automatika a onaj slajder između 1/3 i 1/4

To je sasvim fin rezultat.
Evo kod mene. Zadnjih ~1h igram Score World Goals i pici YT u pozadini (radio je i jutros 15-ak min). Vecina wifi i osvetljenje 30-50%, kratko na 100%.
e5f26547047bf65479a5e1c9263159a7.jpg

Poslednja izmena:
Sinoc mi se prvi put restartovao dok sam koristio Tapatalk od kad ga imam (5,6 meseci) i sada drugi put dok je stajao na stolu, nisam ga dirao sat dva sigurno, nije vruc. Jel ima neki nacin da saznam sto se restartuje? Sve je stock, iz mts-a.

Jesi li instalirao nesto u medjuvremenu? Meni se desilo skoro kada sam probao Badoo, 2 restarta za kratko vreme.
Nego, ima li neka aplikacija kojom bih mogao da forsiram crnu boju status bara u aplikacijama?

Uhh,definitivno je zvuk bolji na ovoj Beti,razvaljuje [emoji41]

Hsv,ovo moras da cujes :D

Baterija kida :)

6175e2b23fb89cf8d1842bd9aaf8dad2.jpg

Poslednja izmena:
procitah onu pricu o z2 za 200e ko nov al ne radi zvono :D poucna prica, meni je lik prodao One X na kom 3g voice call nije radio tj sece ko drvoseca, svaka treca rec se cuje a sve ostalo radi normalno... od tada polovan telefon ne kupujem...

i kad sam zvao lika kaze pa ti ga ogranici na 2g i kao sta ti smeta :D lik inace radi u MTS i clan je i ovde na forumu...

@beta users

sta kazete kernel ostao identican na 6.0 beta? ako je tako to je super jer nema vise razvoja custom kernela pa ce i ovi stari raditi...

Poslednja izmena:
Nece raditi dok se ne update-uju :)

dobro ali ce update verovatno biti minimalan pa mozda ima nade da ga neko odradi, ako ne ostade ja na 5.1.1... ne moze novi sistem da mi donese vise od custom kernela ni po kojoj stavci, a i promene su generalno nikakve za sada...

Fak yeah :-D

5d1a6b6240c86f802fb876a1aa2469d4.jpg

6d296af156c91a7b9b272322fa485eab.jpg

Pre instalacije Mm bete (a ponovo Sam je instalirao zbog ruta) obrisao Sam sve zivo sem micro SD, covece koliko slobodnog prostora ;-)
Root testirao, titanium lepo vraca backup aplikacija sa Lp koje Sam imao.
Jedino mbanking app nisam uspeo da vratim, tj nece sa starim pinom da se opet pokrenu, Intesa I telenor banka.

Ovo ja definitivno ostavljam do zvanicnog update-a.

Vi se bas nadate da ce biti tih Nexus like ikonica :-D Mogao bi sony malo da napravi svoje nove, a ne da vuce ove skoro 3 god :-D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno