Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Cudi me da je b.moon uopste postavio takav SS koji ne prikazuje apsolutno nista bitno u ovom slucaju, batace objasni ljudima kako se to radi :D
Mada Batak je na 5.1.1 a svi ovde cekaju da vide kako kesira MM softver pa makar u beta fazi.

Čim malo popunim ram slikaću ja, danas sam ubacio mm.

Ma okacio onako.
Evo malo sam ga koristio u medjuvremenu i sad je ovako :

uploadfromtaptalk1458161644290.jpg

pa i dalje prazno, više kešira samsung od ovih 300 MB :D
uzmi otvaraj sve živo što imaš na telefonu i izlazi iz svega na home pa pogledaj onda
i slikaj i onaj prethodni ekran, running

@Batak
Poslije 8 dana i dalje super kesira :D

467f4e46f05f842fb3e8abec3eda0742.jpg

94c26963bda714e84ff6fd0a26f26507.jpg

Poslednja izmena:
Eto jednog hard core usera :D ali stamena je tu non stop :D

Cini mi se da mi je baterija malo oslabila, pa je testiram sa staminom malo

@Batak
Nije lose

Pa kao nije ali mali uptime (60h) a i izbacuje povremeno nesto iz rama a moze da drzi. Nadam se sa ce na MM to bolje da bude.

Dal je moguce da na ovoj Beti baterija drzi bolje :)

uploadfromtaptalk1458166295457.jpguploadfromtaptalk1458166300651.jpg

Meni drži isto kao lp, ne vidim nikakvu razliku.

Ja koristim neki stariji es potpisan zip signerom.

I ja koristim ovaj fabricki, skroz zavrsava posao. Pre njega File Manager HD.

Solid ;-) i root explorer noviji.

Problem se opet pojavio večeras, sve isto.
Uninstall sam Smart connect(sistemska app) i Smart Key.
Nakon restarta telefona i dalje zvuk nije radio.
Vidim da u notification baru imam ikonu, precrtani krug, odnosno da je priority setovan na none.

Mode 2: None mode
None mode is the other extreme. In this mode, all notifications tones will be turned off, including the Alarm and the ringer.
Please note, none mode stops audio interruptions only. In other words, text notifications and notification icons will still shown on the screen. For example, when a SMS message arrives, it will notify you on the screen.
If you want to turn off all notifications, you need use downtime feature.
When None mode is activated, you will see a special icon in the stats bar as shown below.
how_to_set_notification_and_interruptions_in_android_lollipop_13_none_icon.jpg
http://gadgetguideonline.com/androi...roid-lollipops-notification-and-interruption/

Na ovom LL 5.1.1 nemam opciju kao kod njega da jednostavno izaberem ALL
how_to_set_notification_and_interruptions_in_android_lollipop_1_tap_volume_button.jpg
da li je ona sada skrivena ili je vi imate na 5.1.1 ?

Telefon opet zvoni, ne znam zašto je proradio i nemam trenutno nijednu drugu ideju osim da telefon prelazi zbog nečega u none mode, i tada prestaje da zvoni.
Ukoliko imate neku ideju šta bi mogao još da probam kada se problem opet pojavi pišite, jer trenutno radi, ali sam skoro siguran da će se opet pojaviti.
Na koji rom da pređem, da li CM ili MM ili ...

Evo opet ne radi zvuk, ali u padajućem meniju je sve normalno,nema one ikone koja označava prioriti na none, sve izgleda normalno ali ne radi.
Resetovao sam tel u safe modu, i tamo je sve radilo normalno. Resetovao opet, ušao u normalno mod, i zvuk sada i tu radi. Problem svakako nije i dalje rešen.
Poludeću, ne znam da li da nekako ukrako postavim ovaj moj problem i sve što sam isprobao (imaju ga i drugi, ali do sada nisam pronašao rešenje) na generalnoj temi o androidima, verujem da možda tamo neko ima još neku ideju.
Ovako je telefon baš u maleru, kada vam osnovna funkcija zvonjenje ne radi:mad:

Poslednja izmena:
Ja sumnjam na volume dugme, verovatno se nekako zaglavljuje.

Cpu radi kako treba, nema neki drain, samo je oko 3h proveo konstantno na 300mhz dok se punio, sto je sasvim ok.

4d6d049360fb2af3cf31f37f0d832fa0.jpg

Uvek je telefon awake kada se puni.Ja ću okačiti kasnije bateriju na mm kad se isprazni.

Znam, to je sasvim normalno, nego samo kazem da neko ne pomisli da je 4h radio na 300mhz tek onako...

Hvala za preporuke file managera, ipak mi najbolje deluje ovaj sto je dex predlozio ali moracu da proverim ima li bilo kakve prednosti u odnosu na onaj preinstalirani File Commander..

Evo malo cuvenog kesiranja :)

Up time sam isekao i prekopirao ispod running, nesto preko 9 dana rada. Ni ovaj put nece preci 10-ak dana ''aptajma'' jer sutra moram da prebacim karticu.

Ipak kao sto batak rece, zna ovo kesiranje malo da se pogorsa bez nekog posebnog razloga ali realno ja sam dosta zadovoljan i sa ovakvim kesiranjem mada bi bilo odlicno kada bi to poboljsali u zvanicnom MM apdejtu. To i da ispeglaju jos malo fluidnost i bicu prezadovoljan.

Zanemarite 2 pretrazivaca, ostala mi navika da koristim tu operu mini kad sam na 3G/H+ iako imam 2.5Gb u paketu :d

A u gorenjem levom uglu moze da se vidi ikonica cuvene notifikacije o zauzetosti interne memorije :) jbo je onaj ko je izmislio da izlece i smara svaki dan!

Poslednja izmena:
Ovo je skroz lepo kesiranje ali ce posle nekog vremena da izbaci nesto i padne na 600-700MB. Nadamo se da ce MM to da resi.

Upravo tako samo zavisi koliko ce da izbaci, malopre sam proverio opet i stajalo je 803Mb kesiranih :)

Treba smarati ove sa Z peticama da postave SS-ove posle bar 7 dana aptajma, ako su usavrsili to kesiranje u MM Z5 softveru velike su sanse da ce i za Z2/Z3, ako nisu onda naravno nece unaprediti ni za starije telefone.

Ja sumnjam na volume dugme, verovatno se nekako zaglavljuje.

Hmm, možda je i to problem, ali sumnjam.
Ukoliko je dugmne zaglavljeno, valjda bi izbacivao stalno onaj sound meni ili barem ponekada, a to on nikada ne radi. Lepo odreaguje uvek kada pritisnem dugme, + ili - i tek tada izbaci sound meni.
Takođe on ne samo da stišta i zabode ring tone, nego isključi i zvuke koji se čuju prilikom dodirivanja ekrana. Kada proradi zvuk za zvonu, uvek prorade i zvuci za dodir ekrana.
Ne znam da li je moguće da zaglavljeno dugme tako odreaguje?
Skinuo sam sinoć aplikaciju koja zaključava volume (ima više takvih aplikacija), između ostalog je preporučuju i za telefone kojima je crklo dugme za zvuk, mada mislim da kod mene nije problem sa tim dugmetom. Videću kasnije u toku dana kako će se ponašati sa tim softw. za zvuk.

Poslednja izmena:
Care sto se zamaras? Hard reset ili preko Sony Companjona odradi reinstall 5.1.1 i videces jasno ako su i dalje problemi prisutni da nije do softwera nego do hardwera.
----------------
Podrska za nove NC slusalice, Sony forsira maximalno, mislim da je ova lista deo systema a ne Music playera..
64a48d77a92f8d425058e4ad1e340dd2.jpg

Poslednja izmena:
Vrh Dno