Šta je novo?

Sony Xperia Z2

1ead38ff3ba7c8c8a33ed4ae31913776.jpg
uploadfromtaptalk1458127616324.jpguploadfromtaptalk1458127625987.jpguploadfromtaptalk1458127634171.jpg

:-D Situacija je malo bolja ali nije kao na Nexusima jos uvek, za sada je tako.
Mada kapiram da nemam toliko app pa da ostanu kesirane,a neke koje palim jednom nedeljno sam bukvalno ubio :) koj ce mi u ramu kada ih ne koristim cesto.

Poslednja izmena:
Na prvoj slici klikni na show cached processes pa tu sliku okaci.

Batak treba da proba ovu MM betu pa da testira kesiranje :)
Dex (kao sto i sam rece) gasi aplikacije koje trenutno ne koristi, ostala mu valjda navika sa WP8 :D

Poslednja izmena:
Da se razumemo o ovome se radi, a nacicu jos neki bloat pa cu da ga disable-ujem.

7285146b5e8e7abafd31e9c93dee975b.jpg

dc27a566ac5626c17d2dbed16b8470a1.jpg

Obozavam app ops ;-)

Ajde ga stavi na punjac i probaj tada da ga pojacas i reci mi da li se sam smanjuje ili ostaje tu gde jeste?

Hoću, mislim da je isto,trenutno radi i nisam u stanju da reprodukujem problem.
Trenutno radi normalno pojačavanje zvuka preko dugmića, i kada ga uključim na punjač isto sve normalno radi.
Do sada se svaki dan to dešavalo(problem sa zvonom) od kada sam kupio tel. ali i dalje nisam skapirao kako se trigeruje.
Ono što sam primetio je da kada prestane da radi pojačavanje zvuka zvona, isto prestanu da rade i zvuci koji se javljaju prilikom pritiskanja ikonica, ulaska u menije. (onaj kratak zvuk click)

Poslednja izmena:
Ajde bre natovari malo aplikacije, vidis da sve prazno. :D
2302f83b1a3bc76ea772d03fe3d3cc0a.jpg

Ovo je posle 52h uptime. Mada zna da gasi aplikacije i oslobadja ram bez neke potrebe.

Poslednja izmena:
Uptime, settings/about/status pa skroz dole uptime, ako si na to mislio?

Ne,ne to je ukupan uptime od kako nije gasen telefon.Meni treba da vidim koliko je sati trenutno na bateriji(U stanju moblne pripravnosti ne pise kao pre.

Prestao je da zvoni onog trenutka kada sam probao da spojim slefiestick.
Istražujem da li to ima veze sa app Smart connect, malopre sam je pokrenuo i instalirao neki dodatnu app za nju, Smart Key.
Dok sam se drndao sa time, zvuk je opet proradio.
Videću da li će se nešto promeniti nakon instaliranja Smart Key, ako i to ne pomogne probaču da deinstall Smart connect i Smart key....
ludilo sa čime se ja bavim :-devil-:

Meni uopste nije jasno da postoji takav bag, pa zar HR ne moze da resi isti?
Ako (ne daj boze) ne uspes da resis to bice mnogo jasnije zasto je taj lik prodavao samo 4 meseca star Z2 (otkljucan sa mts-a + domaca garancija) za samo 200e, necu da mracim ali meni je to krajnje sumnjivo od samog pocetka.

Mada i ja lupam, pale su cene tih 2014 androida, nemam uopste predstavu koliko je vremena proslo :) Sad vidim po oglasima da to i nije niska cena za takav primerak, cak su i Z3 dosta jeftiniji nego pre nekoliko meseci.

Poslednja izmena:
200e je svakako niska cena za telefon u mint stanju sa tolikom garancijom. :)

Pale su cene, evo videh malopre nekoliko Z2 (stari par meseci) za 190-220e a navodno su ocuvani. Isto tako videh i Xperiu Z (6m star, navodno ocuvan fon) za samo 100e a slican oglas i za Z1 (120e).

Za nekoliko meseci moci ce da se biraju polovni primerci Z1, G2, Nexus 5, S5, Lumia 930.. u dobrom stanju za smesne pare :)
Vidim ja da ce ovo smaranje sa raspad W10m/L550 trajati mozda krace nego sto sam mislio :d

Nexus 5 i dalje pokusavaju da prodaju po nerealnim cenama. G2 se lakse nalazi i to dosta jeftinije, kao i S4.

Videcemo u narednim mesecima.. ali brate kad pogledas koliko dobri telefoni ce moci da se kupe za 120-150e.. vrh :)

Sad videh polovan Z5c, nema garanciju, navodno star nekoliko meseci, sim free i originalno pakovanje = 285e :) Mislim jeste sumnjiv oglas ali samo neka padaju cene.

Kako da vidim na ovom beta softveru stanje sa memorijom i kesiranjem apps?
Nie isto kao na lolipopu,ubih se trazeci i ne mogu da nadjem.

Developer options pa running services
uploadfromtaptalk1458142249577.jpg

Za sada (već 2 sata :d) ne uspevam da ga zglupim.
Spajao sam opet selfiestick, slušalice, drndao zvuk zvona, mutirao, menjao melodije, stiskao dugmiće, slider... i radi :smoke:
Ne znam da li je problem rešen nakon instalacije Smart key ( prilikom odabira opcija u smart connect, on je zahtevao da skinem Smart key), ali ako ne drnda 1 dan, moguće da je to to, jer se pre svaki dan zglupljivao.
Sumnjivo mi je bilo čim sam video ime smart, mora da je glup do besvesti ,)

Poslednja izmena:
Videcemo u narednim mesecima.. ali brate kad pogledas koliko dobri telefoni ce moci da se kupe za 120-150e.. vrh :)

Sad videh polovan Z5c, nema garanciju, navodno star nekoliko meseci, sim free i originalno pakovanje = 285e :) Mislim jeste sumnjiv oglas ali samo neka padaju cene.
To svakako, bice izbor odlican za male pare. Ionako nema poente bacati pare na flagshipove. :)
P. S. Bacih i ja pogled sad na oglase i bas je pala cena Z2. Sad je jos bolji izbor. :)

Poslednja izmena:
Okacicu ja kasnije ss kesiranja za mene i Bataka :)
Nije mi nesto ova beta,radi podjednako kao i lp,ne vidim ja tu neki pomak.
Cak su i kernel ostavili 3.40 umesto 3.10 klosari jedni.
A double tap to wake ne radi uopste kad telefon ode u deep sleep.

3.4.0 je ostao za sve S801 telefone koje su dobili Marshmallow. Cak i Nexus 5...

Neko se tripuje i misli da ce nova verzija kernela da napravi cudo na starijem hw :-D nit je potrebno niti je lako praviti od nule kernel za z3,z2 ovako je mnogo lakse i brze, z4,z5 koriste 3.10 jos od samog pocetka kada su izbaceni, mahom zbog x64 podrske... A od prve bete se nadamo da ce sve da radi i sve da impresionira ;-) kako da ne...
I ti nexusi su bili sa osakacenim romom u beta i alpha verzijama,al to niko ne spominje..to nije bitno.

A kako znas da ne bi bilo dobro imati novi kernel?
Probao si pa znas?
U principu nije trebalo ni da postoji ova skrnava beta,m8 ima stable mm odavno a mi se patimo s nekom betom u martu mesecu.
Poredis nexus koji je imao betu prosle godine na leto ili kad vec i sony koji tek sad izbacuje nedovrsen softver kad je gugl vec izbacio N preview.
Nemoj biti smesan svega ti.

Ja verujem u bolje performanse, narocito uz bolju optimizaciju. Trebalo bi da isprate Linux kernel.

Trebala je sada vec da postoji prva stable verzija, a tek sada pustaju beta.

Jel se desilo nekada da apdejtom bilo koji telefon dobije novu verziju kernela? Ja mislim da nije

+1 a postoji i razlog za to.

Chooby ja necu biti smesan a ti sanjaj i dalje kako Sony prati Nexus tempo, ako vec postujes Nexus liniju ili pominjes HTC kako radi super na podrsci, cemu onda i dalje Sony u tvojim rukama?

Mene nije niko terao da probam betu, nit sam razocaran niti impresioniran, mozda neka sredina izmedju ta dva.. Zna se cemu sluzi Beta, jedino je bedno sto su izabrali 3 zemlje koje mogu legalno instalirati tu betu, izgleda se tamo bas Sony pokazao...

Gde su sad ovi sto kukaju za low memory notifikacijom...

dc9df1347fd184baa814c4caca07301d.jpg

Ne kuka uopste za low memory :-D mozda je bug, xixixi

Poslednja izmena:
+1 a postoji i razlog za to.

Choby ja necu biti smesan a ti sanjaj i dalje kako Sony prati Nexus tempo, ako vec postujes Nexus liniju ili pominjes HTC kako radi super na podrsci, cemu onda i dalje Sony u tvojim rukama?
Ne znam gde si video da ja sanjam kako sony prati nexus liniju.
To se nikad neće desiti.
Sony je i dalje u mojim rukama iz razloga što nemam love trenutno za nexus 6p ili iphone 6s plus, da je situacija bolja odavno bih sony promenio.

Zile hvala ;)

Evo kod mene stanje sa memorijom,doduse izgleda da mi se restartovao kad pokazuje samo 2h uptime

2e9e43d16d66652759a9c8fbd850645c.jpg

Kada bi sistem drzao na 1.4 i kesirao do kraja bilo bi odlicno, a ne katastrofa.

Ja ovde vidim samo tapatalk, nista vise. Ne znam sta ro treba da znaci, da lose kesira ili da nema nista upaljeno

Da nema ništa upaljeno.

Vrh Dno