Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Jedno pitanje, ortak ima Z2 i u garanciji je u telenoru, e sada pojavila mu se zuta mrlja. Zanima me da li garancija pokriva saniranje toga?

Ako je za servis zaduzen CT onda su dobre sanse da ce sve to zameniti, bilo je dosta pozitivnih primera sa tim servisom u poslednje vreme. Mozda je najbolje da fon odmah prosledi u CT? Cisto da ne gubi vreme zbog smaranja sa telenorom..

Slash-a mozes da pitas na pp za detalje, njemu su skoro zamenili neki deo u okviru garancije bez veceg smaranja (ali je 2x morao da vraca fon jer mu nisu lepo spojili neke kablove :d, sad je valjda sve ok).

U svakom slucaju to je cista situacija za reklamaciju i besplatnu zamenu/servisiranje u okviru garancije ali posto je ovo Srb nazalost sve je moguce..

Ja sam flesnuo 6.0.1, izgubio root naravno
Radi fenomenalno, kao da imam novi telefon

MT/kesiranje? Nesto mi govori da ce to osakatiti u odnosu na 5.1.1 i sve ostale verzije do sada.

Poslednja izmena:
Moj je iz mtsa, a nema mm još. Trebaju da vrate Stamina mod.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Ubacio i ja danas mada nisam mnogo testirao.Kamera treba da je ista.
Neko je pomenuo da sam ima dobke tap to sleep,toga nema(fail)
Mislim fon je fluidan maksimalno,ali je i bio i sa Betom tako da nista novo nisam doziveo sto se tice user experience :)
Probacu zvuk na sluskama pa cu javiti.

Послато са E6653 уз помоћ Тапатока

Probana mjuza,znaci odusevljen sam.Poradjeno je i na kvalitetu(cini mi se da je zvuk dublji sad) i glasnoca takodje.
Konacno muzika na maksimumu makisimuma.

Ubacio i ja danas mada nisam mnogo testirao.Kamera treba da je ista.
Neko je pomenuo da sam ima dobke tap to sleep,toga nema(fail)
Mislim fon je fluidan maksimalno,ali je i bio i sa Betom tako da nista novo nisam doziveo sto se tice user experience :)
Probacu zvuk na sluskama pa cu javiti.

Послато са E6653 уз помоћ Тапатока
3bcf7546af026d97404cdcf23666575b.jpg

Kako nema, kada ima. Iskljuci pa ukljuci opciju i omoguci device admin ako trazi.
Radi super i zakljucavanje i otkljucavanje sa DT ;-)
Taj isti home mozes koristiti i na z5 ;-) imaces isto tu mogucnost.

@Slash moras se vratiti na 5.1.1 ali da ostane rutovan i da ima recovery.
Bootloader ti nije odkljucan? Ako nije i bolje sto nije :)
Znaci vrati se na 5.1.1 rootuj, ubaci recovery.

Iz recovery (prvo ides mount system, proveri za svaki slucaj) pa formatiras sve (data,sistem,cache) pazi nemoj sd card :-D
Svo vreme ne napustas recovery, ni slucajno.
Flesnes mm koji je predhodno spakovan sa super su 2.68.

Onda kada zavrsi, flesnes opet ali standalone super su, pa redosledom byeselinux pa ricdefeat - bitno za root.

Mozes i busybox da roknes, ja sam tako da posle ne moram sa marketa da skidam neku app...ovako imas u systemu full busybox.

Kada sve to odradi obrises za svaki slucaj cache i davlik.

Boot to system :)

Kada bootuje, omogucis developer mod i unknown sources... I roknes recovery, to je to :)
Za sada na locked bootloaderu nemas laksu varijantu.

------------------

Ako ti nije hitno, mogu ja na cloud sve potrebno da uploadujem pa ti se posle upusti u avanturu.

Poslednja izmena:
Au, znaci mora nazad na 5.1.1 :D Kud sam zurio :d
Jel postoji varijanta da se izbegne user data format ili mora sa tim?
A i moze, ako te ne mrzi neki upload zip-a pa da se poigram danas sa tim. Hvala! :)

Zar kamera nema novi interfejs?

@Slash

Pazi ja sam sa bete 6.0.1 presao na official , a ti moras sa 5.1.1 do ciste 6.0.1 takva je procedura ako hoces bootloop free situaciju :)
Svakako skini poslednji titanium backup i odradi full backup svojih app pa posle mozes bez brige da ih vratis, meni je TB pod obavezno kada rootujem fon, cak sam ga podesio da mi automatski snima app svake nedelje u 12h :) Backup je bitna stvar.
Pazi ja sam na retardiranom ADSL-U gde je upload 1MB - znaci upöoad rate oko 150KB max znaci sigurno 5 sati upload-a za taj zip 6.0.1 - trenutno nisam u mogucnosti a postavio bih ga na upload uvece pa do jutra bi valjda zavrsio :D

Za sada evo ti root i recovery files sa mog clouda: https://mega.nz/#F!rABSmTbY!UlR_3eiC4Q3f1xUnHx3jcg Znaci to je za Z2 6503 model

@Kimins

Ne budi lenj odgledaj video od Jozef Cma$$ Xperia blogera :D

https://www.youtube.com/watch?v=wFhmiQfWxr8

Poslednja izmena:
Odgledao, nova je.

Evo i ja sam se pridružio na M. Nažalost nema OTA. Morao sam Flashtool.

Lepo radi zasada, jedino je zastareo patch level za dva meseca.

Poslednja izmena:
Ajd sad polako ovih dana kacite SS, da vidimo kakvo je trajanje baterije. I kesiranje :D

Necu, prezadovoljan sam kako radi ovaj 5.1.1 sa Novom i ubrzanim animacijama a u ovoj verziji znam da je MT sasvim solidan a trajanje baterije odlicno.
Necu da fon nazaduje na ta dva (meni) bitna polja zbog 6.0.1 u about phone/android version :)

Zato lepo postavite ovih dana neke SS, kad ste vec presli na mancmelou :D

Kesiranje nije dobro :( moze se reci isto kao u beti, steta. Ne znam ako ce biti onog MR1 update-a do juna ili jula oce li to malo popraviti.
Ne znam da li je do mene ali Doze ubija Gmail i Outlook notifikacije, bas smara.

Ostalo je moze se reci veoma dobro :)

Ja sam za sad sasvim zadovoljan kako sljaka MM :)
@Dejan87dex
Hvala za fajlove, pozabavicu se danas-sutra sa tim da osposobim SuperSU :)

Kesiranje nije dobro moze se reci isto kao u beti, steta. Ne znam ako ce biti onog MR1 update-a do juna ili jula oce li to malo popraviti.

Pa eto, znao sam da ce ret.ardi nesto namerno unakaziti, mozda bas da bi pokusali da nateraju korisnike na apgrejd (Z5), uzas.

Ako te ne mrzi postavi SS posle 5-6 dana, da vidimo na sta to lici.

Meni je oslabila baterija, kad sam na mobilni data jedva dodjem do 4ipo-5h sot, a nekad sam isao preko 6h. Sad moram da ga pripunim svaki dan jednom da izgura moje koriscenje. Je li jos nekome oslabila baterija?

Meni je oslabila baterija, kad sam na mobilni data jedva dodjem do 4ipo-5h sot, a nekad sam isao preko 6h. Sad moram da ga pripunim svaki dan jednom da izgura moje koriscenje. Je li jos nekome oslabila baterija?

Kokiko je star? Da ti ne vuce nesto od procesa?

Kupio sam ga polovnog, i kod mene je vec 3-4 mjeseca sig, tako da je star prepostavljam nekih 16 mjeseci. Ne bi trebalo da vuce nista, nisam ga rutovao da bih to ispitao. Mada ja ga stv terorisem sa koriscenjem da znam da imam svaki dan po 1h min video poziva na viberu ili skype, a to ubija bateriju.

Mislim da ti je to uredan rezultat s' obzirom na to. Ne bi bilo lose da rutujes i stavis BBS, da se vidi vuce li ti nesto.

Divota. Znaci teracemo 5.1.1 do kraja. :D

Izgleda da je tako :) Mada postoji bar neka sansa da srede to sa nekim novim, manjim apdejtom jer se prica da ce vratiti staminu. U svakom slucaju ocajan potez, slepci

Ako ugrabim vremena rutovacu ga, nego cekam MM ota da dodje. Ili cu kupiti novu bateriju pa cu koristiti ovaj tel sl god ipo ili cu kupiti 5x kad podjem za mjesec dana za Srb. Ako neko zna dje ima da se kupi nova originalna baterija bilo bi dobro da napise, valjace nekome sig

Izgleda da je tako :) Mada postoji bar neka sansa da srede to sa nekim novim, manjim apdejtom jer se prica da ce vratiti staminu. U svakom slucaju ocajan potez, slepci
Ne znam, vrlo je moguce da nece. Ipak treba prodati Z5 malo. :)
Ako ugrabim vremena rutovacu ga, nego cekam MM ota da dodje. Ili cu kupiti novu bateriju pa cu koristiti ovaj tel sl god ipo ili cu kupiti 5x kad podjem za mjesec dana za Srb. Ako neko zna dje ima da se kupi nova originalna baterija bilo bi dobro da napise, valjace nekome sig

Ma kakav MM, vidis da ne vredi. Sto se tice baterije ne bi bilo lose da javi neko.

Ja sam ubacio jutros.Videcu kako ce se pokazati.Zvuk jeste malo bolji.
Bitno mi je trajanje baterije i kamera,ali cini mi se da je kamera losija osim ako nije slucaj da kod mene ne radi restoracija DRM kljuceva nakon flesa(jer sam ranije otkljucao BL).
Videcemo,verovatno ce biti uskoro manjih ispravki apdejta kao i za Z5.

Ti si i pre par meseci syebo kameru na slican nacin pa si resio to.

Nego, kako bese razvoj situacije oko Z5 - prvo su valjda pustili MM koji ne kesira kako treba pa je onda ubrzo manji apdejt resio taj problem? Ako je tako onda ima nade i za Z2, ako ne srede necu ni apdejtovati na MM a bogami sony spada sa liste prioriteta kada budem menjao fon, bar dok ne vidim kakav ce im biti softver u narednih godinu dana :) Njihovo je pravo da propadnu, ionako lutaju po ivici vec godinama pa onda neka razmisle da li ce namerno da sakate odlicne i hardverski sposobne telefone samo zbog pokusaja da nateraju korisnike na ''apgrejd'' (Z5). Da im sve verzije do sada kesiraju solidno a MM namerno da osakate.. klasicna drskost.

Poslednja izmena:
Vojkan je objasnio da to nije bas tako vezano za Ram Menadzment.
Ne znam sta je problem u tom kesiranju,pa ne mozes sigurno ocekivati da dzri tipa desetu po redu u Ramu kesiranu neku tezu aplikaciju,web stranicu ili da ti drzi neku igricu a da je ne reloaduje kad je pokrenes.(to ne moze ni na Nexusu)
Po meni je bitno da ti medju prve do 3 aplikacije u Ramu drzi neko vreme kesirano dok radis nesto heavy pa se prebacujes onda.
Dok telefon radi fluidno maksimalno,stizu sve notifikacije kako treba i nema kocenja i restarta ne vidim toliki problem u softveru.
Z5 kesira bolje,ali mislim da nije to uradjeno da bi korisnici Z2ojke poshizeli i prodali svoj telefon.Ja mislim da ce i to biti sredjeno.

Ono na Z5 nije lose ali jednostavno necu da nazadujem posle ovoga sto imam na 5.1.1 ;)
A to je i jedan od razloga zasto sam kupio Z2. Telefon sa 3Gb rama i relativno cistim androidom prosto mora da drzi aplikacije ''spremne'' kao sto je to sada slucaj (LP), ne postoji opravdanje za sakacenje kesiranja/MT u 6.0.1 verziji, ja to ne prihvatam.

Da nikada nisu imali dobro kesiranje i da sam svejedno kupio sony i navikao na takav UI pa ajde ali ovo je smesno, jednu od prednosti sopstvenog UI su ubili ali ajde, ubedjen sam da ce biti jos par manjih apdejtova Z2 u narednom periodu pa postoji neka sansa da srede to, samo ako hoce.

S obzirom da se sve pali brže na M. Ja se ne bih secao.
Ostaje da vidim kako se ponaša baterija.

Jesi probao 5.1.1 sa Novom i ubrzanim animacijama? To je bre vec bolesno brzo i fluidno, custom izgled a siguran, solidan MT, sta ces vise od telefon starog 2+ godine :)

Sta mi znaci ako je fabricki launcher fluidniji i malo brzi na 6.0.1 ako sve to vec imam sada uz Novu? A svejedno gubim na MT-u koji mi je izuzetno bitan..

Vrh Dno