Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Madridista,slobodno mozes da rutujes telefon jer se time ne gubi garancija kao na Samsungu(znaci posle mozes da ga vratis obicnim flesovanjem ko da je izasao iz fabrike,cisto da znas)Njje tu bog zna kakva nauka,sve lepo pise,pratis uputstva. ;)
Sto se tice androida N mislim da ce Sony striktno da se drzi politike o 2 godine softverske podrzanosti pa mislim da ce nas zaobici ta verzija,nazalost.

Sent from my Xperia Z5

Bilo bi lepo kad bi castili Z2 sa N softverom, kao sto su izbacili 5.1.1 za celu XZ seriju (preko 2 godine podrska) ali minimalne su sanse za to, neka oni do kraja ispeglaju ovaj MM i bicu veoma zadovoljan sa softverom/podrskom ;)

Pa znas sta,obzirom da je Z2 bestseller,najpopularniji i najprodavaniji Z model lepo bi bilo da dobije taj update....ko zna :)

Čitao sam danas da ćemo dobiti još update za fixeve mm mada mozda baš time osakate ceo mobilni.
A ono 9 sota na xda nije normalno, ja sa minimalnim osvetljenjem jedva prebacim 6 sati.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Bilo bi lepo kad bi castili Z2 sa N softverom, kao sto su izbacili 5.1.1 za celu XZ seriju (preko 2 godine podrska) ali minimalne su sanse za to, neka oni do kraja ispeglaju ovaj MM i bicu veoma zadovoljan sa softverom/podrskom ;)
I Z1 realno treba da dobije M, isti telefon praktično. Plus je Z1c mesec dana pre Z2 izašao.

Hm pazi od Sony-a je svasta moguce, Prvi Z je dobio u septembru prosle god 5.1.1 (7 minor /major update-a sistema ukupno) https://en.wikipedia.org/wiki/Sony_Xperia_Z
Tako da je moguce to i za Z1 , Z1c ako naravno ako Sony odluci , Z1 i Z1c nisu slabi modeli, Snap 800 i 2GB rama, dovoljno za MM, i N5X pa ima 2GB rama.

Poslednja izmena:
800 i 801 su praktično isti SoC.
Z1 ima i istu kameru... Tako da je posao minimalan.

Moze neko da okaci SS ako quick charge sada radi? Na 6.0.1..
Ima na aliu za 8e Aukey pa da pazarim ako sada radi bez modovanja skripti itd :-D

Sent from my Xperia

Kupi bez obzira jer svakako puni brze nego sa original punjačem. Ja s tim punim vec mesecima

Ma znam da puni brze ali smara zato sto preko docka - magnetnih kontakta puni jako slabo, ma sta nakacio..

Ja vec nekoliko meseci punim pretezno preko usb kabla, sa kompa :)
To traje 5-6h i preko dana bi bilo neupotrebljivo ali je fazon u tome sto ova baterija u normalnoj upotrebi jednostavno ne moze da izda u toku ''radnog dana'' pa je svejedno ostavim da se puni dok spavam i to je to.
Mislim da je dobrim delom i to razlog zasto mi deluje kao da uopste nije oslabila, jednostavno autonomija je kao da je nov fon a vec je 8-9 meseci u upotrebi :)

Brzo punjenje je odlicna opcija i svaki telefon treba da je ima ali ja bih to koristio samo na putovanjima i kada je nesto hitno, ovako u normalnoj upotrebi uz 3200 mAh uopste ne bih koristio QC jer mi je bitnije da baterija sto duze ostane kao nova :)

Ja punim vec 8 meseci samo sa aukey i baterija je kao i prvi dan. Nekad punim i 2 puta dnevno. Ne služite telefonu nego neka on vama služi. Jos malo pa ce te ga u kesi nositi :-D
Šala naravno

Pa bas zato (da bi mi sto duze sluzio sa 100% mogucnosti tj kao da je nov) i punim preko usb-a ili fabrickog punjaca, bez ikakvih otkljucavanja QC :)
Jednostavno mi se tih 5-6h punjenja preko usb-a poklapa sa spavanjem i to je to, ujutru je fon spreman za akciju uz bateriju koja traje kao da je nova :)

Ja sam baxus retko kada ga napunim, sve je to po 30% ili 50% znaci samo neke dopune i ne secam se kada je bio pun do kraja :-D

Sent from my Xperia

Tako i ja. Preko noći uvek ali moram da dopunim ponekad ako idem napolje. Puno koristim yt a to baš srce bateriju

Ja vec nekoliko meseci punim pretezno preko usb kabla, sa kompa :)
To traje 5-6h i preko dana bi bilo neupotrebljivo ali je fazon u tome sto ova baterija u normalnoj upotrebi jednostavno ne moze da izda u toku ''radnog dana'' pa je svejedno ostavim da se puni dok spavam i to je to.
Mislim da je dobrim delom i to razlog zasto mi deluje kao da uopste nije oslabila, jednostavno autonomija je kao da je nov fon a vec je 8-9 meseci u upotrebi :)

Brzo punjenje je odlicna opcija i svaki telefon treba da je ima ali ja bih to koristio samo na putovanjima i kada je nesto hitno, ovako u normalnoj upotrebi uz 3200 mAh uopste ne bih koristio QC jer mi je bitnije da baterija sto duze ostane kao nova :)
Isti slucaj samo sto ga ja punim magnetnim kablom. Punjenje traje vise od 4h ali je baterija kao i prvog dana, nikakva degradacija.

I meni je baterija kao prvog dana,a fon star godinu i 7 meseci.Ko ne koristi sve MM,ili ste svi presli?
Ja sam vratio na 5.1.1 stock jer mi ne radi restoracija DRM kljuceva na MM i kamera ne daje tako dobre slike kao inace.(valjda ce se naci neko resenje za DRM za MM :trust: )

hsv nije jer se plaši za MT. Koji ja znam da je problem od kad su ovde digli buku, ne zato što mi smeta.

Smara vise Sony sa tim drm kljucevima :-D sta nas zezaju, ko da su sad neki Bogovi pa stite svoju magiju, xreality, camera, xloud....

Btw ne vidim potrebu za odkljucavanjem BL... Sony stock rom je najbolji, ma koliko ga neki na xda modovali ne moze to biti bolje od stock Sony verzije.

Ljudi sto je dobar TWRP 3.0.2 :) odlican je :)

Sent from my Xperia

Poslednja izmena:
Nisam ni ja presao. Cekam ota. Sve radi super, stock + nova launcher + animacije na 0.5 i sve leti. MM kad dodje,dobrodosao je

Nisam ni ja presao. Cekam ota. Sve radi super, stock + nova launcher + animacije na 0.5 i sve leti. MM kad dodje,dobrodosao je

thats-my-nigga-thumb.jpg

Evo malo kesiranja (5.1.1) od prosle nedelje, uptime oko 7-8 dana:

Inace ova tema je u pitanju, nema je u marketu i neki lik je tek izbacio v1.0.
Ima bag na Z2 pa status bar nije dark svuda gde treba vec siv kao sto se vidi iznad, valjda ce srediti to.

I malo budzenja uz Novu:

Ne znam da li tripujem ali pretera ga ovaj screener sa bezelima na Z2, nije ovo realno.

Ovaj sat je i precica za stock alarm..

Poslednja izmena:
Hsv si ti imao uopste nekada rutovan telefon? Neozbiljno se ponasas :-D

Nije losa tema :)

Sent from my Xperia

Poslednja izmena:
Vrhunsko kesiranje Hsv. :)
Ni ja nisam presao na MM, i ne planiram dok ne rese kesiranje.

Hsv si ti imao uopste nekada rutovan telefon? Neozbiljno se ponasas :-D

Njet :d Ali planiram da rutujem uskoro, samo da vidim da li ce srediti MM u potpunosti (MT) i onda cu sve to da odradim, ako ne srede onda root ide uz 5.1.1 :D

@ Batak

Steta sto ovakvo stanje ne moze da traje duze od 12-14 dana, posle toga znas da mora restart da se okine ako hoces odlicno kesiranje :)

Pričaš o rutovanju kao da je kvantna fizika :)
Odradi to za pola sata i uživaj u čarima na primer telefona bez reklama :)

Ma kakvih 12 dana, i posle 10 zna da izbacuje random.
A za rut se i ne nadam da ces da odradis. Osudio bih te na Lumije. :D

Smarate s kesiranjem. Otvoris ovu temu na svakoj strani ako ne mr batak onda hsv. Otviris temu z5 eno ih i tamo. Briga me koliko kesira ako radi dobro. Ni ne gledam, ne opterecujem se takvim stvarima. Ali očigledno ako je radilo do sad tako na skoro svim z telefonima, nece sigurno menjati.

Pa ako ne kešira onda i ne radi dobro.
Ako će svaku aplikaciju da mi stalno učitava ponovo ne vidim kako to može biti dobro?

Vrh Dno