Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Uzmite G3 pa onda Z2 i progledacete :d

Sent from my Xperia Z2

I meni je to slabija citljivost posle Xperia P bolesnog displeja sa 900+ cd/m2 ali kao sto rekoh moze da prodje i na najjacem suncu, dobra vidljivost ali nista vise od toga, mnogo me vise nervira reflektivnost (imam kaljeno preko pa i to pogorsava situaciju). Z3 je tu primetno bolji, taj displej sija za 150-180cd/m2 jace ali je sama reflektivnost slicna.

Ovako to deluje otprilike S5 vs Z2 vs M8, G3 displej je realno za klasu-dve iza ovih telefona kada je to u pitanju:

maxresdefault.jpg

Poslednja izmena:
Nisam imao te telefone. Samsung s3 mi je bio odlican na suncu kao i idol 2 mini. Huavei p8 lite katastrofa zato sam ga i prodao... Verujem da ce i ovaj soni biti ok

Ako ti je S3 bio odlican na suncu bice ti i ovaj. :)
Hsv, isprazni inbox. ;)

Xperia Z2

Trebalo bi da Z2 ima za oko 120 cd/m2 jace osvetljenje od tog huawei-a + generalno bolji displej, sad da li ce ti to biti dovoljno ne znam.. u svakom slucaju ne ocekuj cuda jer je staklo reflektivno a max. jacina osvetljenja je oko 450-460 cd/m2. U svakom slucaju za te pare je bolji izbor ovaj fon nego G3.. mada mozda si mogao i polovan Z3 da potrazis, njegov displej je sija k'o lud (630 cd/m2+ a po nekim sajtovima i 720+ nitsa)

@ batak

Dobro je da si mi rekao, uopste nisam obracao paznju na to..

Poslednja izmena:
Jesi li siguran sa ima 450cd/m2? Nesto mi je ovo preslabo za to.
Pa ne bi dobio bas nesto posebno sa Z3, a Z2 meni ima lepsi dizajn (posebno kako su uklopljeni zvucnici).

Xperia Z2

Nemam ga više kod sebe ali čini mi se da je Z1 bolji na suncu od Z3, verovatno zbog one fabričke folije. S3 je bio totalno neupotrebljiv na suncu, ja na njemu nisam apsolutno ništa video čak ni pri maksimalnom osvetljenju.
Dosta je bitno da li imate neku dodatnu foliju ili staklo na ekranu, nije sve u jačini osvetljenja.

Meni Je Z2 sasvim ok na suncu,jeste Z3 malo bolji,ali nije to toliko izrazeno.S5 je sampion njega imam i dalje i uporedjivao sam vise puta.
Ali Z5 ima mnogo dobru foru sa Assertive dislplay tehnologijom,jer cim izadjes na dnevno svetlo i ukljucis ekran on bukvalno za sekund sam pojaca osvetljenje i ekran bude bas svetao i citak (ne znam koliko je u nits)

Inace,instalirao sam MM slim debloated rom sa temama od Xperie X,ociscen full od bloata malo se zezam s niim.
Moram da vidim ovih dana kameru dal je mnogo losija da moram da se vracam na 5.1.1 zbog DRM(sto me to nervira sad,dodje mi da prodam ovaj i da kupim ponovo Z2 samo zbog ebenog otkljucanog BL [emoji35])

Sent from my Xperia Z2

Jesi li siguran sa ima 450cd/m2? Nesto mi je ovo preslabo za to.
Pa ne bi dobio bas nesto posebno sa Z3, a Z2 meni ima lepsi dizajn (posebno kako su uklopljeni zvucnici).

Xperia Z2

U zavisnosti od sajta/testa (a verovatno i medju samim panelima ima manjih razlika) 100% osvetljenje ide uglavnom od 430-480 nitsa, najcesce oko 450-460 cd/m2 i rekao bih da je to-to.
Nemam ga više kod sebe ali čini mi se da je Z1 bolji na suncu od Z3, verovatno zbog one fabričke folije.

Z1 sa onim VA panelom je odlican, osvetljenje je preko 500 nitsa, kontrast, boje, prikaz crne su odlicni - ali samo dok direktno gledas ili iz manjih uglova, klasican VA panel :)

Iskreno ne bih rekao da je citljiviji od Z3, jeste da nisam direktno uporedio ali Z3 sija brutalno jako a sam displej ima solidan kontrast.. mada sto ti kazes ima tu i do folija, kaljenog stakla itd, meni nekad dodje da skinem ovo kaljeno jer znam da malo degradira prikaz ali onda se setim da je bolje da istrpim to nego da se nerviram ako se fabricko staklo izgrebe ili naprsne :)

Poslednja izmena:
Bio sam ubedjen da ima dosta manje, jednostavno mi ne svetli nesto posebno.
Ja sam skinuo staklo i osecaj je neuporediv. Touch je daleko bolji i mnogo manje se prlja. Ako se izgrebe ili prsne neka ga, zelim da uzivam u telefonu. :)

Xperia Z2

Ja trenutno imam s3 neo i odlcan je a suncu u odnosu na p8 lite je bolji za 30posto

Sutra kad mi stigne fon slikacu s3 i z2 i idol mini kao i jednu praistorijsku acer navigaciju koja ima nenormalno dobro vidljiv ekran u bilo kojim uslovima pa stavljam slike

Bices prezadovoljan sigurno jer se dosta bolje vidi od S3 koji i nema bas nesto posebno jako osvetljen ekran.
Samo ce te crna boja razocarati ako si navikao na Amoled crnu ali sve ostalo je neuporedivo bolje na Z2.
Xperia Z2

Jel se vama cini da display preosetljiv na dodire?Desava mi se da odreaguje kad kablom od slusalica predjem preko njega on pritisne nesto. :) dok smo ono sa vodom apsolvirali,cim ima neka kapljica na display-u on pocne da brljavi,klikce sam :) ili da to mozda nema veze sa folijom?(klasicnu foliju imam).

Sent from my Xperia Z2

Meni reaguje na hemijsku itd, tako da je do ekrana.

Sent from my D6503 using Tapatalk

I kod mene je veoma osetljiv, ali mnogo manje imam problema sa mokrim rukama i brljavljenjem od kada skinuh staklo.

Ma nemas frke, odlican je Z2 iako je vec pune 2godine na trzistu :)

b359b23e819ae82daeacf322820895c6.jpg

6f6bcef782c177e3a931ec3b2c39192b.jpg

Ovaj MM je beta, kesiranje je zaista losije nego na 5.1.1, ni baterija nije nesto sjajna.
Primetio sam da kada sam ga skinuo sa punjaca i ostavio pre noci par sati on je za to vreme skinuo 10% a koliko sam video cpu spy ga registrovao da je bilo dosta wake up-u...
U svakom slucaju moze da izgura lepo, iako nije ovaj MM bas optimizovan, ama bas sve je bilo ukljuceno, mobile data, gps, wifi, sync a display na oko 50%...
Kesiranje je ocaj, vrti se na 100 - 300 MB kesiranih app.. Lose.
Sreca pa ce popraviti to, koliko sam skapirao Sony cak ni za Z5 liniju nije izbacio stabilan rom, sve je to vise cisto da se nesto pusti kako bi korisnici bili mirni, do leta ce nadam se svi z2,z3,z5 imati sredjen MM ono u fullu kako Sony zna samo kasni uvek ;-)

@saobracajac96 drm kljuceve ako nisi prethodno backupovao... Zauvek si sje#ao stvar. Svaki Z2 ima svoje originalne kljuceve, ne mogu ti sad ja npr dati svoj backup kljuceva i tako da ih uspesno vratis.

Ako si mislio mozda na tool za backup kljuceva onda pogledaj ovu stranicu ;-)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2292598

Iskreno na z2 necu dirati BL, davno sam se jos na Arc S-u sa time zaebavao, sada nebih :-D

Sent from my Xperia
Meni preko noći izgubi 1%. Mnogo manje nego na L.

Da izgleda ima drain, stara prica..

54e3cd065dfa9277f5b136f182f3a892.jpg

Sent from my Xperia

Poslednja izmena:
Stigao je z2 i mogu reci da je tel extra u svakom pogledu. Ceo dan mi skida nekakave nadogradnje 20 600 200 i sad opet 300 mb ima li ovome kraja?

Dobro sad, da je extra u svakom pogledu bas i nije, ''isplivace'' vec nesto sto ti smeta ovih dana :D ali j6ga, za te pare nema nista primetno bolje.

Ne znam sta je to za apdejtove.. jeste da su pustili MM ali nije jos stigao ''kod nas''.

ma meni je odlican bio i p8 lite osim zbog displeja na suncu.. i ovaj ce mi biti extra samo ako bude radio bez problema. Nisam zahtevan uopste cak stavise Samsung s3 mi je odlican bio a sa ovim sam odusevljen. Udate neke mi je skinuo i restartovao se nekih 10 puta i sad jos sina opet nesto skida jb. li ga sta je :D

Na update pre ovoga sam procitao da je nesto za ulta stamina mod

Jedino sto mogu da kazem da nema a meni treba je "networking app" opcija koju je huawei imao a u kojoj mozes da odaveres aplikacije kojima dozvoljavas da trose internet preko sim kartice

Poslednja izmena:
Da li vama kasni zvuk na yt?
Znači radio normalno i sad počeo da kasni posle nekog vremena. Do verzije nije jer je i pre tako kasnio posle određenog vremena. Btw sve bilo brisano cache i data. Sumnjam sad na viper4android

Ne, skinuo najnoviju verziju i radi redovno.

Viper mi to radi. Kad isključim radi normalno

Meni Je Z2 sasvim ok na suncu,jeste Z3 malo bolji,ali nije to toliko izrazeno.S5 je sampion njega imam i dalje i uporedjivao sam vise puta.
Ali Z5 ima mnogo dobru foru sa Assertive dislplay tehnologijom,jer cim izadjes na dnevno svetlo i ukljucis ekran on bukvalno za sekund sam pojaca osvetljenje i ekran bude bas svetao i citak (ne znam koliko je u nits)

Inace,instalirao sam MM slim debloated rom sa temama od Xperie X,ociscen full od bloata malo se zezam s niim.
Moram da vidim ovih dana kameru dal je mnogo losija da moram da se vracam na 5.1.1 zbog DRM(sto me to nervira sad,dodje mi da prodam ovaj i da kupim ponovo Z2 samo zbog ebenog otkljucanog BL [emoji35])

Sent from my Xperia Z2

Assertive display tehnicki podrzavaju svi snaprdragon 801 and up a ja sam ga zbudzio i na z2 (port sa z3)... u sustini sta assertive display radi je da se igra sa brigtnessom ekrana ali sa brigtnessom kao na monitoru... znate kako na monitoru ima brigtness, contrast i back light? na telefonu je generalno samo back light podesavanje prisutno kao "brightness", e assertive display steluje brightness i contrast kao na monitoru i dobijete bledju sliku koja se jelte lakse vidi na suncu... vizuelni efekat je upravo takav, kad se ovaj mod ukljuci generalno dobijete izbledelu sliku ali opet upotrebljiviju nego default, nista epohalno kao sto bi to marketing department qualcomma hteo da predstavi ali sluzi svrsi...

imate mod na xda ako nekom treba iskopacu link

a sta te muci DRM? jel funkcionise restore na M?

Poslednja izmena:
ima li neko iskustva sa ovim magnetim punjacima tj adapterima? Vredi li kupovati to

Ja imam dock, i na njemu punim 99% da mi se ne pokvari flap i da mi ne crkne USB port, jer mi je na S2 dvaput. Pa sam obazriv.

Ti kablovi pitanje koji je dobar, neki su uzimali. Mislim nema originalni magnetni kabl.

ima li neko iskustva sa ovim magnetim punjacima tj adapterima? Vredi li kupovati to
Ja koristim magnetni kabl od kada sam uzeo telefon i prezadovoljan sam. Porucio sam nakon toga jos jedan za svaki slucaj ali je on katastrofalan. Magnet je uzasan i uopste nece da drzi a i sam konektor deluje znatno losije od ovog prvog.

Xperia Z2

Ubacio novi rom,do sada najbolji i najkrcatiji raznim tvikovima i modovima:Kryptoninn-Rom of awesomeness.
Preporuka.
Baziram na poslednjem 5.1.1 v264
uploadfromtaptalk1460931287905.jpguploadfromtaptalk1460931297704.jpguploadfromtaptalk1460931315387.jpguploadfromtaptalk1460931320962.jpg

Sent from my Xperia Z2

Ljudi jel menjao neko na MM status bar ikonice ? Danas cu instalirati deodexed rom neki Ultrasim, vidim na xda da svi prskaju od srece :D valjda dobro radi, bloat free je.
Nego mi treba neki fazon da menjam status bar ikonice, da bude kao stock vanila , ili nesto slicno, nebih xposed modul---

@blue moon jesi li to radio mozda?

Nazad
Vrh Dno