Šta je novo?

Sony Xperia Z2

@hsv solid i root explorer jesu odlični ali se oba plaćaju

Kada će li više mm...
Meni na 1000 h uptime sistem zauzima 1.2gb

Možda u running delu,u cached je verovatno više.

@hsv solid i root explorer jesu odlični ali se oba plaćaju
Ima lek za to ali necemo o tome, ja sam Solid platio valjda kad je bio na nekoj akciji dolar ili pola dolara, a root :) izlecen ;-) oni iovako ne pustaju update za root explorer, eto tek skoro je dobio material dizajn.

To je ono o cemu "tupi" nas nekoliko, tragedija. Tu nista zivo ne kesira i kao da koristis TW.

Toliko ocajno bas nije ;-)

Nego jel neko izvalio lokaciju gde na internu Backup / Restore pravi bavkup file? Npr kada nemas micro sd u telefonu?

Poslednja izmena:
Posle 1000 h up time jeste, baš je tako očajno

Jel može jedan razlog zašto bih gasio telefon?

Vi ste pro useri, izvinjavam se, vi ne gasite telefon ama bas nikada, to je prosto ne dopustivo.. Lol
Cek, polako. Nije bilo price o tome uopste, vec o katastrofalnom kesiranju posle duzeg uptime-a. Sto se tice gasenja, cemu to? Zar je mnogo ocekivati da telefon radi normalno bez povremenog restarta? Kako radi iOS?
EDIT:
Kako to PC ne radi normalno posle 2 nedelje? Meni radi isto kao i posle restarta.

Poslednja izmena:
Kako da znam da li je moj Z2 sim free ili je zakljucan na mts? Uzeo sam ga pre dva meseca preko mts-a a nemam pojma da li je zakljucan na mts mrezu!

Ako je iz mts-a onda je verovatno otkljucan ali u svakom slucaju mozes da proveris na ovaj nacin: kucaj *#*#7378423#*#* pa idi na service info pa sim lock. Ako su ti sve 0, znaci da je otkljucan.

Poslednja izmena:
Ni program za kontrolu ring voluma nije pomogao, malopre mi telefon opet nije zvonio, samo vibrate....
poludeću :mad:
Kada odem u safe mode, zvuk radi normalno.
Posle sam iz safe moda restartovao i ušao u normal mode i zvuk radi normalno.

Poslednja izmena:
Ni program za kontrolu ring voluma nije pomogao, malopre mi telefon opet nije zvonio, samo vibrate....
poludeću :mad:
Kada odem u safe mode, zvuk radi normalno.
Posle sam iz safe moda restartovao i ušao u normal mode i zvuk radi normalno.
Ako ti u safe modu radi sve kako treba onda ti definitivno neka aplikacija koju si instalirao pravi problem. Probaj hard reset, ili kompletno preko flashtool-a ubaci ponovo sistem.

Svakako ću probati i novi sistem, ali sam želeo da shvatim šta konkretno pravi problem, tako razmišljam i kod wina, nije da svaki problem rešavam reinstalacijom, jer tada ni neznaš šta je pravilo problem.

Jedino da probas da brises aplikaciju jednu po jednu pa da tako otkrijes koja pravi problem, ali mislim da ces izgubiti dosta vremena tako.

E kako me nerviraju ova random lagovanja, uh. Samo da je 6P malo jeftiniji i da nema Amoled. :)

5x je jeftiniji i nema Amoled.

Razmisljao sam i u tom pravcu ali ima stvari koje me odbijaju.
Nema stereo zvucnike, nema sd slot, losija izrada, nema IP sertifikat, mnogo losija baterija. Od prednosti samo softver i kamera.

Baterija skroz dobra na mm.
51a8e89f66cd8be0dad4fd33f94c6874.jpg
6ca71157815df653f718acdf1f55c591.jpg
c9819ea9ea21f46edef517fb63b4098d.jpg

Chobby, kakav je wifi na toj beti? Neko rece da je malo slabiji od 5.1.1

A video sam na HF da pominju malo pojacan izlaz za sluske na tim MM betama al' za Z3, kakva je situacija na dvojci?

Slušalice nisam još probao, muziku slušam par puta godišnje :) Probam pa ti javim jel ima razlike.
A wi fi jeste malo slabiji, ne mogu da kažem koliko ali se primeti svakako.

Chobby, kakav je wifi na toj beti? Neko rece da je malo slabiji od 5.1.1

A video sam na HF da pominju malo pojacan izlaz za sluske na tim MM betama al' za Z3, kakva je situacija na dvojci?
Wifi jeste malo slabiji,ali ono sto me je osusevilo da je zvuk solidno bolji(pre svega glasniji) :)

Meni ova beta sasvim lepo radi,baterija ako nije bolja onda je ista,ali eto posle duze vremena juce sam izvukao 8h Sot. :)

E majku mu, meni je ruter ionako krsina :D Ali dobro, tu je samo privremeno, svejedno sam planirao d'uzmem neki kvalitetniji.

Razmisljao sam i u tom pravcu ali ima stvari koje me odbijaju.
Nema stereo zvucnike, nema sd slot, losija izrada, nema IP sertifikat, mnogo losija baterija. Od prednosti samo softver i kamera.

Kad sam video ove cene 5X 32Gb ko zna koliko sam puta pomislio da li bih mogao da predjem na 5X.. pored toga sto si nabrojao da mu fali u odnosu na Z2 ''problem'' za taj prelazak je to sto sam bas zadovoljan telefonom + je IP58 keva za trcanje i slicno. I naravno ta bolesna Z2 baterija..

A sa druge strane sve vise mi odgovara Android kao OS jer je od KK/LP konacno poceo da spaja vrhunsku funkcionalnost sa odlicnim performansama, MM i N itekako obecavaju cak i u ovim fabricki skinovanim verzijama.
I naravno sto 5X ima bolju kameru.

Ipak na kraju nemam neku racunicu da menjam Z2, bar jos nekoliko meseci.

Wifi jeste malo slabiji,ali ono sto me je osusevilo da je zvuk solidno bolji(pre svega glasniji)

Ta jacina izlaza se izgleda menja jednostavnom promenom vrednosti u nekom sistemskom fajlu (pogledaj Z3 temu i onaj mod koji sam postavio tamo). Oni to ocigledno podesavaju kako im dune ali je dobro to sto uz root svako moze sam da podesi jacinu zvuka preko slusalica, bar je na Z3 to moguce.

Poslednja izmena:
To ti pricam, vuce me bas 5x ali smatram da mi se ne isplati. Dosta mora da se doda a gubim bateriju i IP, to bi me bas mucilo.

Nešto opasno nije u redu sa keširanjem na mm.
Imao sam slobodno oko 500mb, otvorio sam leo's fortune da odigram, izašao da pogledam ram kad tamo keširan samo nova launcher.
Stisnem recent da se vratim u igru kad ona se učitava ponovo.
Pomislio sam da se nešto zabagovalo ali posle tri provere uvek se isto dešava.
Žao mi je Batače, ne gine nam nexus :)

Vrh Dno