Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Ti si fenomen.

Flesovao sam unbranded 5.1.1 (23.4.A.0.546), pa me interesuje kako se root-uje ovo cudo? :)
Jel mora da se otkljucava bootloader?

I ja nosim bez maski i čuda. Samo staklo napred i nazad. Nisam se jos posekao na njega. Zbog tih ivica mi ne klizi iz ruke, super legne

@Stojan993
Jel imas link da mi pustis sa xda?
Ako mora da se vraca nazad na kk pa opet na lp, to mi je smor :(

@Stojan993
Jel imas link da mi pustis sa xda?
Ako mora da se vraca nazad na kk pa opet na lp, to mi je smor :(
Vrati neku stranicu nazad, kačio je Nikola Dexu... Ma nije smor, brzo je. Flešuješ taj kk i rootuješ+recovery, i onda flešuj onaj lp što je meni okačio bluemoon takođe pre par strana i to je to..

Baterija je zlo :) Doduše danas sam kući skoro čitav dan, ali opet :)
uploadfromtaptalk1439150828527.png

@Stojan993
Ok, veceras cu da probam kad napunim bateriju. Hvala!
@ChobbyNS
Koji OS? Stock 5.1.1? :)

5.0.2 , nema još 5.1.1 za ovaj moj sa mts,a mrzi me da flešujem :)

Aha, ja bas danas to uradio, mrzelo me da cekam pa sam flesovao, a izgleda da cu opet zbog root-a :D
Odlicna autonomija baterije na Z2 stvarno :)

5.0.2 , nema još 5.1.1 za ovaj moj sa mts,a mrzi me da flešujem :)
E i moj je uzet preko mts, sta kazes oce li biti ota ovog meseca? Tek sam uzeo fon nisam ga ni ljudski podesio jos da ga fleshujem /:)

Kada se odradi ota, sve ostaje na fonu kako je bilo, sms, kontakti, home layout, podesavanja itd? ili gresim?
Koliko to traje dok sve verzije ne dobiju ota? Ako bude ovog meseca sto bih onda flesovao, da sačekam ota?
Ovo su za vas glupa pitanja ali meni puno znaci kada mi neko odgovori detaljno :)

E i moj je uzet preko mts, sta kazes oce li biti ota ovog meseca? Tek sam uzeo fon nisam ga ni ljudski podesio jos da ga fleshujem /:)

Kada se odradi ota, sve ostaje na fonu kako je bilo, sms, kontakti, home layout, podesavanja itd? ili gresim?
Koliko to traje dok sve verzije ne dobiju ota? Ako bude ovog meseca sto bih onda flesovao, da sačekam ota?
Ovo su za vas glupa pitanja ali meni puno znaci kada mi neko odgovori detaljno :)
Ne znam za ota. Al kad radiš tako update, sve ostaje

Upustio sam se u proces root-ovanja po gore pomenutoj metodi, videcemo uskoro :D
EDIT: Popio bootloop posle flesovanja 17.1.2.A.0.314, sta sad?

Poslednja izmena:
Je l vrti soni logo sve vreme?
Ponovi postupak ništa ti drugo ne preostaje...

Poslednja izmena:
Dodje do one animacije posle sony i xperia logo-a i tu se prekine. Opet sam flesovao s tim sto sam sad stiklirao data, cache i sve ostalo. nadao sam se da cu moci da sacuvam user data, ali od toga nista.
Ponovio i sad je prosao, da vidimo dalje :D

Sad ti ostaje sa XZ2 dual recovery da rutujes.Ides na opciju install i onda opcija 3 root with Towelroot metod,to ti je root i recovery u isto vreme ;)

Bilo bi dobro rešenje da telefon zajedno sa maskom može da stane, a ovako da li skidati poklopac ili masku je šta kome više odgovara.

Uz DK36 se dobijaju 2 adaptera/uloska,jedan je za telefon bez futrole,a drugi za telefon sa futrolom.
Kada se stavi taj drugi adapter,telefon se moze puniti sa SONY SCR10 futrolom,a i sa obe futrole sa linkova ispod.
Imam obe futrole i provereno staju sa telefonom u drugi adapter.Ova sa prvog linka je mnogo bolja,jer ima mat/frosted zavrsnu obradu,ne kliza i ne grebe se.
Ova IMAK sa drugog linka je cista plastika,kliza se i posle par dana dobije bezbroj ogrebotina.

http://www.aliexpress.com/item/Free...ic-case-cover-for-Sony-Xperia/1741672656.html

http://www.aliexpress.com/item/100-...or-Sony-Xperia-Z3-Z2-Z1-mini/32218690040.html

Sad ti ostaje sa XZ2 dual recovery da rutujes.Ides na opciju install i onda opcija 3 root with Towelroot metod,to ti je root i recovery u isto vreme ;)

Tako sam i uradio, i sve je ok, sljaka 5.1.1 sa root-om :)
Jel neko koristi neki custom kernel za ovaj telefon?

Imas Androplus kernel za ovaj model,za druge kernele ne znam.Androplus kao daje nesto bolje perfomanse,kao...

Pitam cisto zbog undervolt-a, da smanjim grejanje telefona koliko je moguce i da produzim bateriju (nije da kratko traje pa mi treba :D )

Mislim da ne možeš da menjaš kernel dok ne otključaš bl?

Da, to znam, a ako otkljucam onda moram da povratim one drm kljuceve, zezancija :) Ako me ne bude mrzelo upusticu se u to, za sad odlicno radi i ovako :)

Ja kada bi odkljucao BL ja bi turio FXP i rom i kernel a ne da se zaebavam sa ovim kuvanim ne bezbednim kernelima, nije to sala.. Preko FXP-a moze da se proba i Android M na nasim xperiama :p
Ljudi Stanija mi obezbedila vec treci dan bateriju, extra mada nisam ga mnogo gario, zaista za droid super rezultat :)

Poslednja izmena:
Stanija a? [emoji38]
Evo baterije sa Pure X romom za 5.1.1
Heavy usage
uploadfromtaptalk1439201118930.pnguploadfromtaptalk1439201126158.pnguploadfromtaptalk1439201139310.pnguploadfromtaptalk1439201148466.png

Sad još moramo da čekamo Stagefright security fix do kraja meseca.
Android je stvarno đubre što se tiče zakrpa i update-a...
Mada je Sony respektabilan što se toga tiče za Z seriju.

Fix je izasao pre par dana, sada je na njima da ga apdejtuju.

Vrh Dno