Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Fino deluje ovaj 5.1.1 za sad,stavio sam pureX od onog indijca...bloat free, težina roma oko 600mb... baterija deluje bolje od .726 na kom sam bio proteklih mesec dana.. Ali tek je prvo punjenje, videćemo kasnije kako će biti,okačiću ss.

Pa kada ce da puste za sve preko ota? Sta palamude toliko..
Mislim da sam zaebao root, sta da uradim moze li flashtool uspešno da rutuje? Z2 5.0.2 23.1.A.1.28

@nikola jesi ubacio Pure X verziju 1.0 ili 2.0 preko Aroma instalera?Ja ubacio 2.0 preko Aroma instalera i nije hteo da mi mob udje u podesavanja tj startni ekran.

Pa prvo v1 flash,pa reboot,pa v2 flash,reboot,mada mi je prvi put zabo u aromi,morao sam force restart,posle je prošlo ok...

Pa kada ce da puste za sve preko ota? Sta palamude toliko..
Mislim da sam zaebao root, sta da uradim moze li flashtool uspešno da rutuje? Z2 5.0.2 23.1.A.1.28
kako si uspeo?
jesi probao sa kingroot?
skontao sam kad nemam recovery mnogo cudne radnje se desavaju na mob. tipa prijavljuje damaged sd karticu, ne moze da pise na system partition i sl

ja sam s tim bez ikakvog problema. brzo i jednostavno. pokrenes kingroot, odradi. instaliras recovery s kompa. restartujes u recovery i flash supersu

ja sam s tim bez ikakvog problema. brzo i jednostavno. pokrenes kingroot, odradi. instaliras recovery s kompa. restartujes u recovery i flash supersu
Meni se tu nesto poebalo, pa je ostalo ovo cudo, da sam znao da je takav krs nebih nikad probao taj king china root...
93da3b40cd274acb0175d65f65aa7b28.jpg

Kada sam hteo da instaliram recovery a pise u readme da se sve radi na telefonu on mi izbacio da nema busybox iako sam instalirao pro verziju, wtf i usmeri me na store. Sve sqm ispostovao iz ali nisam uspeo da ga rootujem, zato pitam moze li flashtool da rutuje 5.0.2?

Meni se tu nesto poebalo, pa je ostalo ovo cudo, da sam znao da je takav krs nebih nikad probao taj king china root...
93da3b40cd274acb0175d65f65aa7b28.jpg

Kada sam hteo da instaliram recovery a pise u readme da se sve radi na telefonu on mi izbacio da nema busybox iako sam instalirao pro verziju, wtf i usmeri me na store. Sve sqm ispostovao iz ali nisam uspeo da ga rootujem, zato pitam moze li flashtool da rutuje 5.0.2?
Okačio ti je nikola...

Sto je dobra kamera sa 5.1.1 :) full rezolucija

El istina da je bolji auto mod?

Stojane kuco stara,daj nesto da flesujemo novo :D

Nadam se da kada urade android m za z2 a bice valjda do kraja god, popravice i kamera app :p

Ja ubacio Pure X baziran na ovom zadnjem buildu 5.1.1 i sad ga testiram ,a posle cu da testiram Lozu Crnogorsku :D

Ako ako samo fleshujte dobre romove (vinjak, lozu) ja cu Rusku vodku s ledom i limunom ;-)

Pure x ubija,da se ne lažemo :) fino je legao ovaj update moram priznati

b3172f35b64980251558bd849cafae0b.jpg
aebf0627e174b7ab36cea16341854552.jpg

676bdf108bdcbc49aee993df286d608d.jpg

Izdržao do 6h sot :) auto brightness na pola slajder, klasika mnogo whatsappa,Chrome,cc,tapatalk,cituckanja vesti, uglavnom gde nema WiFi je bio 3g/4g...

Poslednja izmena:
cdb68a35f323de9723faad46e3e03f11.jpg
367667d7c5f961f4a13f0369a63205be.jpg

Dosta yt, whatsapp, slušanja muzike,gps on uvek, data on kad sam bio napolju

Koristim telefon nedelju dana i zadovoljan sam. Laga nema, brz je. Ekran sjajan stvarno, zvučnici premoćni, baterija je izdrzljiva. Svašta se može podesiti. Prvi put imam Sony i kida. Imam dve zamerke. Prvo: ivice telefona su preostri, vidi se da su probali iskriviti ih ali nisu dosta.
Drugo je da se pregreje. Ispod kamere se to dešava. Kada koristim kameru onda ode na 50+ C, ali i kod običnog korišćenja postane vruć. Sada šta se nalazi ispod kamere ne znam? Da li to Sony bude mogao rešiti sa apdejtom?

^ napisao sam ti vec pre nekoliko dana - u delu telefona ispod kamere se nalazi soc i ostale komponente, tu je zagrevanje najvece a posto je zadnja strana telefona od tog ''stakla'' onda se toplota lakse prenosi. Tako je i na telefonima od metala, alu npr. Zatim, vec godinama se telefoni greju dosta vise nego pre, jednostavno - mocniji soc i visi klokovi, manjak prostora i nedostatak pravog resenja za hladjenje = pojacano zagrevanje kucista telefona (naravno i unutrasnjosti).

Takodje sam postavio i poredjenje flagshipa 2014. (2 YT videa) gde si mogao da vidis da se svi oni greju a da je Z2 u tom testu u nekoj zlatnoj sredini.
https://www.youtube.com/watch?v=VLr1ffi9ras
https://www.youtube.com/watch?v=wXsyK5YCid8

Na ovim letnjim temperaturama pri iole zahtevnijoj upotrebi ruke prilicno znoje i dual core 1-1.5Ghz plasticni/alu telefoni iz 2011/2012..

Evo kopiram iz G4 teme sta je joriq napisao o htc-u iz 2013. (alu kuciste):
HTC One M7 se samo u idle kad ga drzim u autu (ne direktno sunce, jer je u flip futroli) zagrije toliko da ga je neprijatno drzati. Jeste metalni, jeste crn, al evo konkretno: zagrije se toliko da kad nekoga dotaknem telefonom, ljudi shtrecnu/ustuknu...

Valjda ti je sad jasno :)

Poslednja izmena:
Pitanje: moze li se proveriti na Z2 koliko je zaista star fon, da li je pre reseta koriscen itd...
Dakle neki app tipa Samsung info za one koji si je koristili..

Ne znam ovo za reset ali starost mozes i to na samom telefonu. Bar na Z3 je tako a kapiram da je i na Z2 isto.. Na Z3 kod slota za micro sd i sim karticu ima onaj kao papiric da se izvuce (moras prvo da izvuces sim karticu). Na njemu ti pise nedelje i godina proizvodnje telefona (nesto tipa 7W2015 ili slicno, sto znaci 7 nedelja 2015-e) kada ga izvuces.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno