Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Imam 5.0.2 ,fabricko resetovanje sam odradio prvog dana zato sto je tamo u gornjem desnom uglu gde su korisnici bio neciji broj telefona ,kao da ga je neko koristio (ili samo uradio update neko iz mtsa,nebitno) pa sam hteo da bude clean pre nego sto pocnem da ga cackam. Ali ovaj problem se desavao i pre i posle reseta samo sto sam ja mislio da to sigurno ima nesto u settingsu sto treba da otkacim.

Jedno noob pitanje, izvinite molim vas,:p Hoce li brisanje cache memorije aplikacije da poremeti widgete na HS? Onako postanu crveni i krene force close Launchera :) koliko se secam do toga je zar ne? B-)

Jedno noob pitanje, izvinite molim vas,:p Hoce li brisanje cache memorije aplikacije da poremeti widgete na HS? Onako postanu crveni i krene force close Launchera :) koliko se secam do toga je zar ne? B-)
Obrišeš keš, i apk se vrati na stanje kao da si je tek instalirao. Tako da treba sve opet da podesiš pa će vrv da se unormali

to je kad brišeš data. kad brišeš keš ne desi se ništa. jedini što se sporije tj ponovo učitava/skida ono što treba da se učita ili skida s neta.

Dex kako je krenuo postace xda droid developer :D

Auh,da vam javim samo u vezi mog problema... na kraju je proradilo ali moram da stisnem dugme za zakljucavanje 2 ili 3 puta,i onda radi polovicno (nece da upali ekran ali hoce da ugasi) a ako posle ta 2,3 pritiska udjem u pocetni ekran,meni ili bilo koju aplikaciju ,senzor radi kako treba znaci pali i gasi super. Na kraju,nije mi tesko da stisnem dugme 2,3 puta i onda radim sa telefonom sta mi vec treba u tom trenutku. To sam u neku ruku resio,ali poziv na whatsappu je crn i tu nikakvi dugmici ne pomazu,crn je dok druga strana ne prekine poziv,dok poziv na viberu ne mogu da ugasi ekran,uvek je upaljen hahahaah :D na ruku mi ide sto viber ne koristim (samo sam ga zbog testiranja instalirao) whatsapp koristim ali poziv nisam nikad u zivotu tako da mogu da funkcionisem sa telefonom ,izgleda.
Eto ako neko bude imao slican problem TUCI PO DUGMETU KO LUD DOK NE PRORADI.

Ima li 5.1.1 onu opciju za zaštitu od reset-a, bez šifre od Google naloga? Jer ne znam gde je.

Nisam siguran ali mislim da to ima samo nexus 6.

I ja mislim da je samo za nexus 6, i to samo za one ko nije otkljucao bootloader. Bilo je price da radi i na nexus 5, ali nisam siguran.

Ja sam razumeo da je to funkcija 5.1 bez obzira na uređaj.

Kako vam se ponasa baterija,vama sa 5.1.1,jel isto drzi kao i ranije?

Pozdrav momci. :D
Čestitke dejanu na z2, konačno u andro vodama (opet).
5.1.1 prerooted cu staviti sutra verovatno čim ugrabim vremena... Je l može neko ko ima xfirm da proveri ima li bilo koji CE (1,2,3,4,5) 5.1.1, zanima me pošto bih pravio prerooted sa našim basebandom,zbog 4g...

Jer sam siguran da belih vise nema a ne verujem da znaju da poprave ovo (super ako znaju)
Nekoliko ljudi u mojoj okolini su mi pricali da ne uzimam telefon u mtsu jer su ovakve stvari jako ceste al ja sam kontao da nisu normalni i da su im se gluposti desavale jer su uzimali jeftinije telefone...kad ja tamo a ono...

Vidim da si polovicno resio problem ali svejedno da ti odgovorim na ovo.

Po nasem zakonu u prvih 6 meseci od kupovine uredjaja imas prava da odbijes servis i u tom slucaju oni moraju da ti daju nov uredjaj, umanje cenu ili refundiraju tj raskinu ugovor.

Ja sam uradio tako za moj z3 i morali su da mi zamene uredjaj i daju nov (doduse ja sam imao problem sa displejom ali garancija je garancija). Samo ako hoces ovu varijantu idi direktno u Komtrejd u savski nasip i sa njima se dogovori, ali budi uporan posto su mene hteli da naprave majmunom.

Vidim da si polovicno resio problem ali svejedno da ti odgovorim na ovo.

Po nasem zakonu u prvih 6 meseci od kupovine uredjaja imas prava da odbijes servis i u tom slucaju oni moraju da ti daju nov uredjaj, umanje cenu ili refundiraju tj raskinu ugovor.

Ja sam uradio tako za moj z3 i morali su da mi zamene uredjaj i daju nov (doduse ja sam imao problem sa displejom ali garancija je garancija). Samo ako hoces ovu varijantu idi direktno u Komtrejd u savski nasip i sa njima se dogovori, ali budi uporan posto su mene hteli da naprave majmunom.
Znaci u prvih 6 meseci je moguce raskinuti ugovor i direkt u comtrade, ok. Hvala na informaciji, ako me problem bude nervirao da znam.

Da da, imas te tri opciju ako odbijes servis. Zamena, umanjenje cene ili raskid ugovora.

Evo ti taj deo iz zakona:
Ako se nesaobraznost pojavi u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potrošača, potrošač ima pravo da bira između zahteva da se nesaobraznost otkloni zamenom, odgovarajućim umanjenjem cene ili da izjavi da raskida ugovor.

Ako se nesaobraznost pojavi u roku od šest meseci od dana prelaska rizika na potrošača, otklanjanje nesaobraznosti moguće je opravkom uz izričitu saglasnost potrošača.

Ovi ludaci su jako blizu resenja povodom Z2 i punjenja preko Quick Charge 2.0!

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=3163490

Sony je namerno to onemogucio na z2 a model za japansko trziste isto podrzava, kao i z2 tablet. Ziveo XDa ;-)

Tako da cu uskoro pazariti Aukey punjac :)
Hocu da mi puni za 90minuta a ne da se vuce po 3sata...

Qualcomm-Certified-Aukey-Quick-Charge-2-0-18W-USB-Turbo-Wall-Charger-Fast-Charger-For-Nexus.jpg

Poslednja izmena:
Meni je svejedno, uvek ga punim preko noći a za dan nisam uspeo da iscedim bateriju.Ne znam koliko je pogubno to brzo punjenje po bateriju?

Pa ako mislis da koristiš taj Sony jedno 2 ili 3 god onda ga puni sa stock punjacem ;-) pogubnije je pregrevanje iste nego punjenje sa qc2 punjacem.

A kako znaš da se neće grejati sa qc punjačem?
Vidim da se drugi telefoni greju pa zato pitam.

A kako znaš da se neće grejati sa qc punjačem?
Vidim da se drugi telefoni greju pa zato pitam.

Sasvim je normalno da se greje i punjac i baterija pri punjenju, power regulator u Zmaju je odlicno odradjen, ima sve zivo malte ne kontrolu kao jedan PSU :)
Samo to ovi sa XDA lepo da portuju, to je namerno Sony zaebo, nije ni prvi ni poslednji x da tako nesto urade.

Ljudi sta je ovo svaki dan neki update pa ja nisam navikao ovo je sok za mene, na WP je to na svakih nedelju dana a ponekad ga nema ni mesec :-D

Poslednja izmena:
Ne znam gde da pitam pa cu evo ovde. Koji sajt je najbolji za skidanje pesama sa youtube-a i u kojem formatu? Za Z2 bi trebalo :D

pazario sam aukey quick charge 2.0. stize 10 pa cemo videti kako to radi i koliko se greje

Gde si ga uzeo,koliko love?

Nazad
Vrh Dno