Šta je novo?

Sony Xperia Z2

Ma iskreno Samsung i Jabuka nikada u zivotu, jedni druge kopiraju i tuze se svo vreme...

Nego sta bi sa OTA na Z2 to jos niko nije dobio? Kazu na XDA da su ga stopirali privremeno, e sad ko ce ga znati sta je tu sada problem.

Na kablu nemam update na 5.1.1 ..

Poslednja izmena:
Ne znam, znam da je sertifikovan build 570 koji još nije pušten.
Meni 546 radi dobro, osim što nije hteo nakon upgrade da radi s enrkipcijom. I desilo mi se da neće da fokusira i okine u manual modu. Pretpostavljam da će to biti ispravljeno sada.

Ma iskreno Samsung i Jabuka nikada u zivotu, jedni druge kopiraju i tuze se svo vreme...

Nego sta bi sa OTA na Z2 to jos niko nije dobio? Kazu na XDA da su ga stopirali privremeno, e sad ko ce ga znati sta je tu sada problem.

Na kablu nemam update na 5.1.1 ..

Nauci da koristis flashtool za flesovanje,mnogo je lakse i brze,zaebi Otu.

Ja danas poručio mocolo staklo za prednju i zadnju stranu i xiaomi mi band sa aliexpres.Koliko ste čekali otprilike da stakla stignu? Naučio sam i dock sa eBay da ne otvaram flapove stalno.

Menu je staklo stiglo za 14 dana tačno.A možeš li da postaviš ovde link za dock?

4$ :) Znam da je vec bila polemika o dock-ovima ali zar se oni kineski od 15-20e sa KP nisu vodili kao super-jeftina kupovina u odnosu na original sony (40-50e)?

Mislim 'bes cenu ako radi kako treba, 4$ je dzabe u tom slucaju..

Ne vidim šta tu ima da bude skupo, plastika i u nju zaglavljen magnetni punjač :)

Nauci da koristis flashtool za flesovanje,mnogo je lakse i brze,zaebi Otu.
Nekada davno sam koristio taj tool jos kada je bio za X10/Arc i takobte matore SE.
Sada me jedino muci sta da flesujem tj koju verziju?

Custom broj je: 1281-8385 R2C sta je to ISTOCNA Evropa ili balkan?Ako bih nasao Globalb lte ili Generik AEurope, bi to bilo ok ili bas moram po tom broju za custom...

Nekada davno sam koristio taj tool jos kada je bio za X10/Arc i takobte matore SE.
Sada me jedino muci sta da flesujem tj koju verziju?

Custom broj je: 1281-8385 R2C sta je to ISTOCNA Evropa ili balkan?Ako bih nasao Globalb lte ili Generik AEurope, bi to bilo ok ili bas moram po tom broju za custom...
Može sve, samo zbog bloata treba birati. Natrpaju strani operateri svašta. @bluemoon Jel ima 511 prerooted?

Ima 5.1.1 UK customized prerooted sa vrlo malo bloata.Ali se moze izbrisati.

Ne bih ti preporucio neoriginalni dock!
Izguglaj pa ces videti da su ljudima neoriginalni dokovi kao i oni "kablovi za magnetno punjenje" cupali iz telefona magnetne portove prilikom vadjenja.
Razlog je veci i jaci magnet na neoriginalnim dokovima,a i za razliku od originalnih,magnetni konektori nisu "setajuci" kao na originalnim vec su fiksni.
Uporedi na slikama originalni i neoriginalni i jasno ces videti da je kod neoriginalnih znatno veci magnet.
Ja sam preko domacih oglasa kupio originalni dock SONY DK36 za 20 eur,a secam se da sam posle toga video da ih ima i za manje para.

https://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z2/loose-magnetic-charging-port-on-Z2/td-p/681633/page/4

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2770301

Jedan od iscupanih magnetnih portova iz Z2 zahvaljujuci neoriginalnom docku..

15761ie65fb2e36b756dd0.jpg

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Originalni SONY DK36 dock

100-original-dk36-magnet.jpg

Neoriginalni dock sa vecim magnetom

black-dk36-usb-magnetic-.jpg

Poslednja izmena:
Možeš li da me uputiš na neki orginalni dock,pošto su meni na slikama svi isti :-D

Jel taj magnet uopšte potreban na docku? Ako je telefon svakako fiksiran, magnet onda nema nikakvu ulogu, ili grešim negde?

Možeš li da me uputiš na neki orginalni dock,pošto su meni na slikama svi isti :-D

Najuocljivija razlika je to sto originali imaju utisnut SONY logo,dok neoriginali nemaju,a i kao sto se vidi na slikama iznad sam magnet na konektoru je kod neoriginala skoro duplo veci.
Ja sam kupio kod ovog lika,Novi Beograd,blizu kruznog toka kod opstine.Dobija se u kesici sa 2 adaptera,naravno bez punjaca i kabla.

https://www.kupujemprodajem.com/Son...36-NOVO-19767947-oglas.htm?filter_id=20905743

Mada,pogledaj jos malo po netu,mozda nadjes jos povoljnije...ugavnom,mora da izgleda kao taj na slici,dakle sa logom i manjim magnetom.

Lik na temi na koju si me uputio kaze da je njemu otpalo na originalnom docku.Ne znam šta da mislim, kad puniš na dock otpadne magnet, kad puniš na usb razlabavi se flap :)

Jel taj magnet uopšte potreban na docku? Ako je telefon svakako fiksiran, magnet onda nema nikakvu ulogu, ili grešim negde?

Potreban je,jer kada se telefon stavi u dock,konektor je ispod nivoa telefona,a magnet fiksira konektor,t.j. pinove sa konektora za pinove na telefonu.
Kada se postavi telefon,zahvaljujuci magnetu konektor izadje iz doka (posto ima hod par mm) klikne i fiksira se za telefon.
Da nema magneta,konektor bi ostao u docku i ne bi doslo do kontakta,t.j. do punjenja telefona.
Dakle,telefon ne leze na konektor na docku,vec leze na plastiku,a konektor sa docka zahvaljujuci magnetu izadje,iskoci...kako god i fiksira se za port na telefonu.

Lik na temi na koju si me uputio kaze da je njemu otpalo na originalnom docku.Ne znam šta da mislim, kad puniš na dock otpadne magnet, kad puniš na usb razlabavi se flap :)
Mozda lik misli da je njegov dock originalan,a zapravo nije.
Na svim fotografijama izvucenih portova koje sam video,u pitanju je bio neoriginalni dock sa vecim magnetom.
Ja punim vec 2-3 meseca sa originalnim dockom i nema nikakvih problema niti verujem da ce ih biti.
Sam dock je pored punjenja dobar i kao stalak za gledanje videa i sl.,a i dok se puni homescreen se prebacuje u landscape mode.
A i za razlabavljene USB flapove postoji resenje...AliExpress :)

http://www.aliexpress.com/item/3-co...ng-Port-Cover-Flap-Dust-Plug/32412026897.html

Probaću ja da modifikujem ovaj dock kad dođe, svakako je jeftin :)

Au ljudi ne kazu za djabe: jeftino meso > slaba corba ;-)
Ja cu za sada kupiti originalni sony kabal sa magnetom.

Mislim da original magnetni kabl ne postoji, samo dock.
Tako sam negde pročitao.

Znaci ipak je original najbolje resenje :) 20e i nije strasna cena..

Nazad
Vrh Dno