Šta je novo?

Sony Xperia Z2

^ mozda neki mozak koji je procenio da ce juzer neizmenjiva baterija u telefonu sa IP58 kucistem na taj nacin duze trajati/sporije slabiti i da ce korisnik sto kasnije doci u situaciju da je menja :) Bar je bilo takvih prica po xda..

A mislim da ne postoji fora da se Z2 puni brze pa ni sa nekim drugim punjacem, kao da sam telefon ima neki limit sto se toga tice.

I da, nemoj koristiti staminu, koji ce ti na telefonu sa tolikom baterijom :)

Moze da se puni Z2 brze nego sa originalnim punjacem.Ja koristim Samsungov od 2A i napunim bateriju za oko 2 sata.

Dobra je Stamina par app sam stavio da mogu da rade u pozadini ;-) vidi se da steka bateriju!
El i ono postolje sa magnetom dolazi sa punjacem ili bez njega, mozda su tu stavili punjac od 2A.
E da navodno podrzava brzo punjenje ovaj tel ili je tu samo neka prica, za pola sata 50% puna baterija? Sa cime? Direktno na akumulator :-D

A 4K video je bruka, hahaha snimam oko minut i vec ide upozorenje o pregrevanju, da mu turim ja pozadi nekog zelmana :) sta su koj k forsirali 4k kada su procesori nezreli za taj zadatak, lose hladjenje..

Poslednja izmena:
Jel znate gde se moze nabaviti providna futrola za ovaj mob?
Moj drug ima na Z3 Ali nenadjem nigde.

A 4K video je bruka, hahaha snimam oko minut i vec ide upozorenje o pregrevanju, da mu turim ja pozadi nekog zelmana :) sta su koj k forsirali 4k kada su procesori nezreli za taj zadatak, lose hladjenje..

Ako izlazi upozorenje da ce se snimanje prekinuti ako sw proceni da je to potrebno to je onda normalno upozorenje koliko znam. Ako ti prekida posle minut (gasi kamera app) onda je to ponovo sony nesto zayebao oko tog ''alarma''.

Kazem ponovo jer je Z2 prosle godine na pocetku prodaje imao taj problem, da je brzo gasio kamera ap. zbog pregrevanja a posle su apdejtom ispravili pa je bilo moguce snimiti 5-6min 4k cak i na letnjim temperaturama. A taj limit od 5min je i kod ostalih telefona uglavnom.

E sad, u toku zime i van leta neki su snimali i po 30-40 min 4k, imas na YT i xda vise o tome. Mislim da je i neki hrvat snimio proslo leto oko 20 min 4k bez prekidanja.

Ali sve to zavisi od spoljasnje temperature i limita koji je sony odabrao u novoj verziji sw. A da ce cipset greje - greje se, to je tako jos od S800 i sto se toga tice udarili su u plafon (qualcomm), nije ni cudo sto S810 ne moze da radi normalno u telefonima zbog pregrevanja i trotlovanja dok u Z4 tabletu sljaka normalno (vece kuciste = bolje hladjenje i oslobadjanje toplote).

E da navodno podrzava brzo punjenje ovaj tel ili je tu samo neka prica, za pola sata 50% puna baterija? Sa cime? Direktno na akumulator

Cipset podrzava brzo punjenje ali mislim da telefon ima neki fabricki limit i da ne podrzava to.

Poslednja izmena:
Hhahha enableovao sam dev mode dobra fora pipkas build number par puta :-D pre je to bilo ne sakriveno u settingsu :)

Ima li neke koristi o gpu rendering? El to guta bateriju?

Double tap po nekad ne reaguje, jel moguce zbog Nilkina malo se zamasti i touch nije tolikonsenzitivan? Da omogucim onaj Rukavica mode :)??

Dali je root preko potreban, kakve su koristi od njega ako mi blokira update sistema?
Secam se pre na SE, moze li I dalje da se zatrazi od Sonia unlock bootloadera?

Poslednja izmena:
koristi ruta,koriscenje nekih aplikacija,brisanje sistemskih apk i blokiranje reklama.

Primetio sam da na Clear Audio ima bas super zvuk cak i na 60, 70 % jacine, koristim MDR EX083 koje sam kupio jos 2012 uz Walkman, mana je sto nema mikrofona, logicno sta ce to Walkman seriji. Jos izaberem neke sluske koje su ubacene kao preset i milina, pun bass :)
Vi se razumete bolje, jeli po specifikaciji ok za ovaj fon ili da kupujem nesto bolje.

9716be834b27e45aed1eddf5daa79951.jpg
[/IMG]

Features:
Noise Cancellation with Clear Stereo and powerful bass
Driver unit with a large aperture of 13.5mm for an amazing sound quality
Designed to stay comfortable for a long period of time
Wide range of frequency zone for crystal clear sound
Specifications
Brand: Sony
Model: MDR-EX083
Wearing styles: ear
Headphones Type: Wired
Plug Diameter: 3.5mm Stereo
Plug type: straight
Cable length: 1.2m
Sensitivity: 100dB
Impedance: 40 ohms
Frequency Range: 20-15kHz

Kako sam se smorio ladno su slepci izbacili Walkman brand iz playera, Music (koji je na 99% telefona bar po imenu), e jesu .....!

Poslednja izmena:
Ja sam mocolo uzeo odavde: http://www.aliexpress.com/store/102534

Iskreno sam prezadovoljan. Stiglo mi je za 24dana inace citam ovde i na Z3 temi da ljudima stize dosta brze.
Prema tracking-u u Beograd na aerodrom je stiglo za svega 8 dana, a onda 16 dana od aerodroma do Novog Beograda :D:D:D:D
Pre sam imao neko staklence koje sam uspeo da nadjem kod nas da kupim cim sam uzeo telefon. Koje je imalo zaista ocajan premaz.

@ dex

Koliko para si odvojio za slusalice? Od toga dosta zavisi..

I cudi me da nisi dobio one odlicne NC koje inace idu uz Z2.. jesi kupio nov fon ili polovan? Ako je ovo drugo onda ih je prethodni vlasnik zadrzao, 90% :)

Kako sam se smorio ladno su slepci izbacili Walkman brand iz playera, Music (koji je na 99% telefona bar po imenu), e jesu .....!

Slazem se, mnogo glup potez iako u stvarnosti nista ne utice na kvalitet zvuka ali mi nije jasno zasto su posle toliko godina izbacili walkman brend sa telefona.

@ dex

Koliko para si odvojio za slusalice? Od toga dosta zavisi..

I cudi me da nisi dobio one odlicne NC koje inace idu uz Z2.. jesi kupio nov fon ili polovan? Ako je ovo drugo onda ih je prethodni vlasnik zadrzao, 90% :)

Slazem se, mnogo glup potez iako u stvarnosti nista ne utice na kvalitet zvuka ali mi nije jasno zasto su posle toliko godina izbacili walkman brend sa telefona.

Hahahahah neka mu, uzeo star 1 dan fon ali u kutiji je bilo sve sem tih sluski, tj dobio sam one basic, ma ko ga sisa ;)

Pa verovatno je uzeo :) steta, ipak su to dobre slusalice sa NC funkcijom.. koliko znam svi Z2 telefoni ih imaju u pakovanju ali mozda je vremenom doslo i do promene.

Koje basic si dobio? Ako su mh750 to su veoma dobre sluske (in ear, mislim veoma dobre za jedne koje idu uz telefon) a ako su one klasicne (sto ne idu u usni kanal) onda su cist prosek.

Dobrih in ear sa mikrofonom ima na desetine modela, samo su pare limit pa moras da napises budzet :)

Poslednja izmena:
Ne dolaze NC slusalice uz sva pakovanja.
Cak su redja pakovanja sa NC sluskama :) za Z2.
Pakovanja sa NC sluskama uvek imaju nalepnicu na kutiji da su te sluske unutra, ako je nema nisu ni bile u pakovanju.

Pa koliko su te NC bolje od ovih awalkmen koje sam postavio, sta znam do 30e max nebi vise da dajem.
Nekabpreporuka, sony preferiram? A cek inace u paketu sa z2 dobijaju se jedne obicne i te NC sluske? Ja na kutiji nemam onu Brasil oznqku sa svetskog prvenstva, ovo je mts osakacena basic paket z2 :-D

Mislim da nije pokrao sluske za sebe, evo na ovom klipu nema tih NC, ima verovatno vise pakovanja tj razlicitog sadrzaja u paketima, a posto je fon pre par dana uzet mora da je neko basic pakovanje bilo, punjac , kabal, te sluske obicne eto te kao na klipu.

https://www.youtube.com/watch?v=mDTO6PbTKJs

Poslednja izmena:
Pa koliko su te NC bolje od ovih awalkmen koje sam postavio, sta znam do 30e max nebi vise da dajem.
Nekabpreporuka, sony preferiram? A cek inace u paketu sa z2 dobijaju se jedne obicne i te NC sluske? Ja na kutiji nemam onu Brasil oznqku sa svetskog prvenstva, ovo je mts osakacena basic paket z2 :-D

Mislim da nije pokrao sluske za sebe, evo na ovom klipu nema tih NC, ima verovatno vise pakovanja tj razlicitog sadrzaja u paketima, a posto je fon pre par dana uzet mora da je neko basic pakovanje bilo, punjac , kabal, te sluske obicne eto te kao na klipu.

https://www.youtube.com/watch?v=mDTO6PbTKJs
Al si noob, lol [emoji14] Ima pakovanje sa NC koje je dosta retko i uglavnom za UK, i ima sa dock-om. Mts je vrv još dodatno osakatio pakovanje, pa ubacio neke shit sluške. A možda su čak uzeli tako, sa običnim sluškama i bez docka.

@ Shifter i dex

Pa ako je tako onda je jasno zasto nije dobio NC sluske. Koliko znam vecina je ovde imala tu srecu..

dex, pitaj Dark Magician-a kakve su te sony NC u poredjenju sa nekim drugim sluskama. Mislim da je vec napisao da Piston 3 zvuce malo bolje ali nisam siguran.

Do 30e nemas bas neki sjajan izbor, uglavnom KZ (10-15e) i Xiaomi Piston 2 ili 3 (15-20e), prelistaj malo ovu temu - http://forum.benchmark.rs/showthread.php?55553-Bubice/page200

A ako hoces bas sony i to sa mikrofonom.. do 30e tesko da ima nekih bas odlicnih, jedino da pogledas na ali-u jer su se pojavile neke original slusalice po smesnim cenama (uglavnom u ogoljenim pakovanjima) npr kostaju 30e a kod nas su 50-100e.

Evo npr ove - http://www.aliexpress.com/item/Original-MH1A-LiveSound-Hi-Fi-3-5mm-Stereo-Headset-Headphone-Earphone-For-Sony-MW1-MW600-Bluetooth/32363698450.html

Ako su original naravno, a izgleda da jesu. Mislim da ih je imao Vylota sa foruma, cini mi se da rece da zvuce super, inace je cena kod nas bila 40-50e.

Ako hoces bas sony onda te npr, mislim da se nalaze u onoj Z2 listi podrzanih slusalica, proveri prema oznaci. Ako ti to vec toliko znaci :D

Inace sa Pistion 2 ili 3 nema greske za te pare..

Poslednja izmena:
Pakovanja sa NC sluskama uvek imaju nalepnicu na kutiji da su te sluske unutra, ako je nema nisu ni bile u pakovanju.
Pa i ja sam tako mislio, mada spremao sam se onom liku da lomim noge :-D haaha

Hvala puno hsv :)

Poslednja izmena:
Mislim da za nase trziste nikada nisu dosla pakovanja sa NC sluskama.
Dobijaju se ili NC sluske ili obicne.
Ovakvu nalepnicu imaju kutije u kojima su u pakovanju i NC slusalice
103905229_614.jpg

Ovo je potpuno tacno.

Dex,za 30/35 mozes naci i ovde dobre sluske,e sad ako preferiras bas sony...

Mislim da za nase trziste nikada nisu dosla pakovanja sa NC sluskama.
Dobijaju se ili NC sluske ili obicne.
Ovakvu nalepnicu imaju kutije u kojima su u pakovanju i NC slusalice
Pogledajte prilog 176341

Pa da premium pakovanje radjeno za vreme svetskog prvenstva u Brasilu :) ja na kutiji nit imam nalepnicu Brasil niti te sluske. :)

Mislim da su ti bas te NC sluske koje su dolazila uz Z2 oko 38-40$ :) ako ti je bas zapelo za njih.
Ja sam npr. kada sam uzimao uzeo paket sa dock-om umesto sa tim slusalicama. Posto ne koristim slusalice skoro nikad.

Poslednja izmena:
Ma ne lozim se preterano na te NC, ja cak i nisam neki preterani Walkmanfil :D Turim na microsd par GB muzike vecinom ripovani albumi u aac (m4a) 128kbps i vozi misko :)
Ovo sto je HSV postavio mi se dopada MH1A, bas onako za mene neka zlatna sredina :) ziveo Aliexpress :D
Za sada mi je prece da uzmem onaj kablic sa magnetom i neku vecu microsd od 32 ili 64GB, sada koristim neku Kingston UHS1 (Class10)od 16GB, sta znam malo je.

@dex jesi probao kameru,kako ti se cini (mislim da daylight fotke)?

Ja mislim da imas/bilo je par dobrih Pioneerovih slusalica kod nas u Winwinu i tim radnjama(isto su Japanci da ti ne bude mnogo zao sto nije Sony :D )

Ma ne lozim se preterano na te NC, ja cak i nisam neki preterani Walkmanfil :D Turim na microsd par GB muzike vecinom ripovani albumi u aac (m4a) 128kbps i vozi misko :)
Ovo sto je HSV postavio mi se dopada MH1A, bas onako za mene neka zlatna sredina :) ziveo Aliexpress :D
Za sada mi je prece da uzmem onaj kablic sa magnetom i neku vecu microsd od 32 ili 64GB, sada koristim neku Kingston UHS1 (Class10)od 16GB, sta znam malo je.

Kako mozes? :D mislim, ne mora to da bude neki lossless ali kvalitetan 320kbps mp3 stvarno pravi razliku u odnosu na losije formate..

Sto se kartice tice, kupi neku SanDisk 32/64Gb i miran si godinama ;) Naravno da je bar class 10. Zna Danilo Pantelic sa foruma gde su najjeftinije.

@dex jesi probao kameru,kako ti se cini (mislim da daylight fotke)?

Ja mislim da imas/bilo je par dobrih Pioneerovih slusalica kod nas u Winwinu i tim radnjama(isto su Japanci da ti ne bude mnogo zao sto nije Sony :D )

Pa nisam nesto preterano testirao, ali posle 1020 ovo mi je smesno :D ali zaista, pogotovo ono upozorenje da se cpu greje kada se snima 4k :D da su ga stavili na 25 fps mozda bi se manje grejao, oni su forsirali 30fps, inace snimak je ok :)
Mislim da na taj auto mod moze kamera da izvudje solidne slike, ali nista spektakularno, post procesing je ocaj, artifakti na 100% su tuga i ocaj , ali i dalje bolja kamera od NPR G2 ali tu negde sa 1520 recimo, mozda i u nekim primerima bolja.
RAW mod, zar Soni ne zeli tako nesto za svoje korisnike, ocigledno ne... Manuelni mod , intefejs kamere zanimljiv ali i ocajan, ulazis u neku listu da podesis iso, wtf... lossseeeeeeeeeee. al ajde da se oslonimo na inteligentin auto mod.
Sony i dalje nije iskoristio pun potencial tog senzora, a ne verujem da je Z3 nesto bolji, 3+ ...

Tacno,Sony nije iskoristio pun potencijal senzora,pa evo sad nesto pokusavaju na Z3+.
Mali tip,izbegavaj automod za slikanje,uzasan je videces i sam,koristi iskljucivo manual mode sa smanjenom ekspozicijom do oko -1.0 prosecno,nekad i vise,nekad mozda za stepen manje,ukljuci softversku stabilizaciju slike i to je to.HDR je na Soniju ocajan,to izbegavaj i eto bi bilo to. ;)

Mali tip ne koristi kameru na Z2 :-D ako bas bas ne moras hahahhahaah.

Jel ovo bug? Zasto je SCN dugme sive boje, ne aktivno u manual modu? Gde gresim?
93cb0c8b201590d613e7ecf51044f7c5.jpg

Poslednja izmena:
Ako ti je rezolucija preko 8MP u podesavanjima SCN ne radi.
Preko 8MP dobijes, samo "cistu" fotografiju bez ikakvih opcija scena ili efekata.

Nije bas,mozes da menjas white balance i ekspoziciju i ISO,znaci i to. ;)

Pa da kao sto sam rekao bez opcije scena i efekata. :) samo osnovne mogucnosti. :p iso. ekspozicija. white balance.

Vrh Dno