Šta je novo?

Sony televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Stock
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
I tako je pre neki dan stari dobri KD-55XD8505 i zvanicno bacio kasiku. Na zalost posle manje od 8 godina rada. Back light je preminuo.
Moram priznati da nisam ocekivao da ce da prsne tako brzo. Ili sam ja mozda izuzetak?

Popravlja se, ali kosta malo jace. Cak su mi u zvanicnom Sony servisu rekli da tesko i da mogu da nabave nove diode.
U svakom slucaju popravka bi sigurno kostala 300 do 400 evrica.
Svakako cu ga dati da vidimo koliko ce to zaista kostati, pa mozda i prezivi da bude drugi televizor, obzirom da je novi mini led vec na putu.....

Prosledim ti kontakt ako hoćeš, nema šanse da je toliko. Doduše, ne pričam o ovlašćenom servisu.
Hvala, vrlo rado. Svakako cu da proucim sve opcije.
Pa daleko od toga, da je takav trošak.. Jedna traka ti dođe oko 20-25 € prosječno. Ili ako se mijenja posebno dioda koja košta oko 2 € komad. Ili ako je potreban novi pretvarač, za napajanje LED dioda koji košta prosječno oko 30-40€. Plus troškovi popravka, koji su oko 40-50 € jedan sat.
Super ako je tako. jedino su mi ovi iz servisa pominjali nesto vezano za lepljenje tih dioda, sto je kao sizifov posao i zato kosta vise nego inace.
A isto tako da je to lepljenje nepouzdana metoda, ali da postoje neke masine koje to rado kako treba ali ih navodno kod nas nema, ili su uzasno retke.
Sve vam pricam sta sam cuo ovih dana, ali cu svakako jos traziti pravo resenje.

Kevi sam menjao u servisu iznad Bogoslovije pre 4 godine na LG32 bilo 50 eur.

I dale muku mučim sa ekranom da ga ocistim. Tako na svjetlost je "masan" ekran,magicna i sredstva za čišcenje stakla donekle pomaze,posebni sprej za monitor i tv,jos gore.
Ima li neko neki savjet kako da ga ocistim

A95L.png

Poslednja izmena:
I dale muku mučim sa ekranom da ga ocistim. Tako na svjetlost je "masan" ekran,magicna i sredstva za čišcenje stakla donekle pomaze,posebni sprej za monitor i tv,jos gore.
Ima li neko neki savjet kako da ga ocistim
Masan je kad si ga mazao ko zna čime. Mlaka voda i čista magična krpa bi trebalo da skinu sve. Kakvo korišćenje sredstva za stakla po displeju🤦‍♂️

Nikakva sredstva, slažem se. Ja sam ruku na srce suvim magičnom krpom brisao i bilo je dovoljno.

Mlada voda ne moze da skine fleke od djeca sa masnim rukama, probao sam 😏
Pogotovo kada su rodjendani,to ne mozes ispratit sta djeca rade. Sada sam skinuo dobar sloj,čekam magicnu iz masine sjutra😁

Kapiram klince nego je l' jedu ekran?🤣 Ja lično nisam nikad, ali znam da neki jesu stavili mikro kap deterdženta za pranje sudova i vode u sprej bocu, naprskaj na mikrofiber krpu i lagano kružni pokreti i odmah pokupi suvom čistom mikrofiber krpom.

Aceton čini čuda 😂

Kod mene isto mlaka voda i dobar mikrofiber. Kuržni potezi su ključni.

Jel se nekome desavalo da preko wifi dobija ogranicenu vezu tj. bez interneta a sa lan konekcijom radi. Pocelo danas da mi se desava. Android TV verzija softwarea.

P.S. da li je neko narucibao sa alija usb lan megabitni adapter da radi?

Poslednja izmena:
Meni se desilo par puta u par meseci. Vrati se konekcija posle minut.

Ma jok ovo je kaput, probacu DNS i ostale zafrkancije. Ali iskreno nemam živaca već će na kabl da ide. Beše bitno je da lan adapter ima 3.0 usb i RTL8153 čip?

Da, koliko vidim za sony(ili android tv generalno) ide usb-to-lan sa RTL8153 čip. Ovaj kažu da radi na Sony ako imaš u Srbiji da uzmeš.
SmartSelect_20230817_125336_Brave.jpg

Nasao sam za 1900 lokalno u odnosu na 1200 sa alija tako da cu ubrzo javiti utiske. Tj. ako se ne ispostavi da nema na lageru a ima na sajtu.

Probaj i ovo neki su kao rešili problem. Kao i da dodeliš tv-u statičku ip adresu. Aj javi za adapter.

Go to Settings-System-Date&Time-Automatic Date&Time make sure to toggle it ON.

Pogledam koji ja koristim za xh9096, pa ti javim. Imam neki viška koji mi nije radio, ako bi da probaš.

Probaj i ovo neki su kao rešili problem. Kao i da dodeliš tv-u statičku ip adresu. Aj javi za adapter.

Go to Settings-System-Date&Time-Automatic Date&Time make sure to toggle it ON.
To je to, nije mi bilo tacno vreme pa sam rucno ukucao pa je samo na lanu proradio net. Kad sam stavio automatsko proradio je wifi.

E super onda je i kod mene verovatno sličan problem pa ću kasnije da prebacim iako ne koristim built-in aplikacije skoro nikada, jer tu je box.

Jeli ima neko iskustva sa modelom XR-50X90S ?
Vidim da ima u HU za oko 715eur, deluje kao OK kupovina?

Пре 10ак дана су ми на почетном екрану Sony 55x90j нестале траке са препорукама (јутјуб, ХБО, Нетфликс и сл.) и нисам успео да пронађем како да их поново укључим.

Пре 10ак дана су ми на почетном екрану Sony 55x90j нестале траке са препорукама (јутјуб, ХБО, Нетфликс и сл.) и нисам успео да пронађем како да их поново укључим.
Probaj da restartuješ tv. Meni se to desi ponekad na Google TV Chromecastu kada obrišem keš, pa ga restartujem i opet se pojavi. Ili počni da gledaš nešto na HBO ili Netflixu, tada se pojave predlozi za nastavak gledanja kao i preporuke.

• Like
Reagovanja: 5ar

Isti problem imam sa tim modelom, nestalo pre par dana i sve cekam hoce li se samo vratiti 😀
Preporucuju da se ide u Settings pa Device Preferences, pokusavao sam i to ali nikako nece da ih vrati.

Nazad
Vrh Dno