Ne postoji nikakav ban, oni to znaju i dozvoljavaju.
Negde sam bas procitao, support je objasnio da moramo tako, jer nema zemlje Srbije, tako da nas cak podsticu.
Jer kako bi drugacije igrali.
Sto se tice kupovine digitalne igre pre nego ti konzola stigne, mozes, bas kako si rekao.
Samo moj savet, ako vec kupujes digitalno onda ti je share najbolja opcija, jer je najneisplativije od svega kupovati digitalno na svom licnom nalogu.
Ali ako hoces da igras Online moraces kupiti i PS Plus pretplatu.
Ako ces igrati samo recimo Story mod u GTA V, onda ti ne treba pretplata.
Kao sto presretach kaze, ali mozes kupiti i PS Plus ranije, tako sto uzmes gift dopunu od 50$, taj kod ce ti priznati bez povezivanja konzole na nalog, i onda samo uzmes PS Plus preko PS Stora [to sve mozes sa PC-a].
Ali direktno da uzmes kod za PS Plus pa da reedemujes na PS Store preko PC-a, to ne moze, mora direktno sa konzole.
Ne znam zasto to ne dozvoljavaju, jer svi ostali kodovi rade tako, samo za PS Plus ne.
U svakom slucaju, ne mozes poceti igrati pre nego ti stigne konzola, tako da isto ti dodje da li sad uzeo ili kada ti stigne, minut i onako i ovako ako kupujes recimo preko amazona.
Sto se tice konzole nova-stara, to sam samo napomenuo da su vidljive neke promene, ali nista znacajno sto bi trebalo da zabrinjava, i onako i ovako to je savrsenstvo i brige nema u svakom slucaju, ispunice ti i vise od ocekivanja 😉