Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mora da znaci da su ukrali podatke ko proslog puta. Koliko vidim obican DDoS napad je u pitanju, brzo ce se to srediti i verovatno nece biti nadoknade. Mozda mesec dana dzabe PSN pretplate.

Ali najbolji je razlog napada.... :d

Reason given for attacks is, "PC MASTER RACE".

Mada tvrde i ovo.....

"Member of Lizard Squad claims to have retrieved data from Sony's Datacenter"

Ma izmisljaju, neki klinci su u pitanju. Pored Sonijevih, DDoSovali su Blizzard servere i Path of Exile servere.

Ako ponovo bude 2 meseca down ja prodajem ps4, nemoguće da nisu ništa naučili od prošlog puta.

Pricas gluposti, nema tu sta da se nauci. Ovo je tradicionalni DDoS napad, od toga nema proverene zastite. Jednostavno gomila *****a je poslala tonu bandwitha ka Sony/Blizz/LOL/PoE serverima jer im je dosadno. Situacija ce se veoma brzo resiti.

Prosli napad na PSN je bio full blown hack, gde su hackeri uspeli da uzmu deo [ne sav, CC info je bio safe] info od PSN accountova [njih 77 miliona]. PSN je bio unnacessible manje od mesec dana. Ne znam gde si iskopao samo brojku od 2 meseca.

Poslednja izmena:
Ok, izvini, nisam video da je ddos napad. Sheesh.

Ja dobio iz Austrije zombije i da upalim da igram kad ono cvrc , restartuj modem , vadi kablove , pali modem guraj kablove , sta sve nisam pokusao i onda se setim da malo proguglam i vidim za problem .

Jesu hakeri napadali nekad MS(Xbox) ili EA servere ?? Posto vidim da uglavnom napadaju PS, Blizzard I tako te servere... Nisam troll, cisto pitam iz radoznalosti...

Napadani je i MS bio, slicni DDoS napadi koji su poremetili bili rad uglavnom na krace vreme [manje od pola dana].

Sto se EA tice, ne secam se, verovatno je bilo. Ocekuj sigurno jedan zdrav "ironicni" napad cim Hardline izadje. 😀

Poslednja izmena:
Znaci MS je ipak tezi zalogaj nego PSN, ili jednostavno hakeri vise gotive da napadaju Sony, a mozda ih cak MS I placa da napadaju, haha :d
Da im bude dobar dan 😀 Ne znam, cim su ga odlozili, ocekujem da ce raditi bez bagova I problema, cekacu par dana po izlasku da vidim kako radi, ako radi kao BF4 u tom trenutku kada Hardline bude izlazio, uzimam ga 100%, a ako bude radio boze me sacuvaj, sacekacu 2, 3 meseca, kao I sa BF4 koji sam uzeo tek krajem januara 🙂

Microsoft je danas mnogo tezi zalogaj nego Sony, bar kada je rusenje servera u pitanju. Koliko znam, Sony nema svoje servere, oni se ne bave tim poslom. Sa druge strane, Microsoft nudi hosting i citav online ekosistem (cloud computing) velikim korporacijama, MS je jedan od najvecih igraca na tom polju. Zamisli kakve sve zastite su neophodne da bi nudili takvu uslugu kompanijama koje obrcu milijarde na dnevnom nivou i bice ti jasno zasto ova Guster ekipa nece prihvatiti izazov rusenja Xbox Live servera.

EA nije izazov, njihovi serveri i Origin platforma su suplji sa svih strana.

Edit: Probali su da sruse Xbox Live https://twitter.com/LizardSquad/status/503736096660795392. Videcemo da li ce uspeti.

Edit2: Izgleda su uspeli da preko vec supljih Blizzard i EA servera nesto naprave: http://support.xbox.com/en-US/xbox-live-status

Poslednja izmena:
Aha sad shvatam... Jos mi samo nije jasno koji im je motiv, novac nije sigurno, jedino paznja, mislim od kradje podataka nema nista, i na kraju igraci i korisnici usluga trpe...

Hahaha

Je li probao neko CounterSpy? Nije skupa, deluje ekstremno simpatično...

Ne, od 1 do 5 nije radio.

Možda će podiću nešto, ali prodaju ne verujem :d

da li se serovana igra moze igrati u isto vreme od strane oba korisnika. npr ako uzmem fifu i serujem je bratu hocemo moci da igramo jedan protiv drugog ili dok jedan igra drugi nema pristup igri?

Moze i treci u isto vreme.

Ne moze, moze samo digitalno.
Jer iako instalacijom prebaci ceo kapacitet igre na hard, opet se svaki put trazi ubacivanje diska za proveru licence.
I dok se god igra igra disk mora biti u konzoli.
Tako da u tom slucaju ne postoji mogucnost istovremenog igranja.

Poslednja izmena:
retka mu cvetka ima logike 🙂, ne znam za vas ali ja sam jos uvek neodlucan kad uzimam igru da li da uzmem cd ili da skidam.

Kada digitalno podeliš sa nekim, slot nosioca te izađe duplo manje nego da si kupio disk. A možeš posle i da ga prodaš.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno