Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Povrdjeno je oficijelno da PS+ pretplata nije potrebna za ESOnline [ali Gold ce biti potreban na Xbone-u].

Ja planiram za neki dan ,da kupim klincu ,ali se ne slazem da je cena bas tolko povoljna .U radnji su oko 460 eura sa 2 godine garancije,a po oglasima,410 sa godinom,tako da se po meni isplati dati tix 50 eura za godinu garancije ,vise.

Pazi ako nađeš neki kod nas u radnji ;). Game-S je dobio par komada, Alti jedva za par njih koji su preorderovali itd itd.

A odakle im uopste 2 god garancije? Mislim kako to da nije tako i u ozbiljnijim prodavnicama u HU ili GER, Media Markt recimo...? Na koji fazon ovi daju 2 godine, zbog nekog naseg zakona moraju ili?

Da, zbog našeg zakona, sam Sony daje godinu dana garancije.

To inače naši prodavci navode kad opravdavaju sramno visoke cene kod nekih uređaja. Takođe ako malo proučite zakon videćete da je ta garancija od 1 godine koju daju preprodavci sigurnija nego ova naša od 2 godine.

To sam baš hteo da napišem, pre reše garanciju preprodavci nego ovi iz naših prodavnica. A ne vidim ni da se žale ljudi na crkavanje ps4, tako da verujem da ni tu nema problema.
Ima na stanju ps4 u Ušću u gigatr*nu, 54k.

Poslednja izmena:
To sam baš hteo da napišem, pre reše garanciju preprodavci nego ovi iz naših prodavnica. A ne vidim ni da se žale ljudi na crkavanje ps4, tako da verujem da ni tu nema problema.
Ima na stanju ps4 u Ušću u gigatr*nu, 54k.

Upravo to, vise verujem tamo nekom "sverceru" da ce mi resiti problem oko kvara u garanciji nego ove nase lopovske radnje i njihova satro garancija na 2 godine.
Sve vise ce zatvarati radnje, lokale.
Hvala bogu pa ne zavisimo vise da od njih kupujemo tehniku.

Dali je neko skoro gledao cene ps4 u okruzenju ,vidam da dosta donose iz Mad a znam da je skoro pala cena cim se ovde prodaje po 400 do 410 ,znaci tamo je nize ako nista
drugo razlika u povracaju novca .Dali neko zna sajt gde u kojim prodavnicama je tamo najbolja ponuda?

U Hrvatskoj su 370 evra, u Mađarskoj su oko 320-325 evra, a ako imaš nekog iz Beča da donese, ne prelaze 300 evra .... plus oduzmi povraćaj PDVa, ali i ovako su odlične cene.

pretpostavio sam da je oko 320 eur dali znas u kojim radnjama u Madzarskoj to jest neki sajt ,ili je to svuda tamo isto ?

Samo racunaj +100e na svaku od tih cena sto je naveo MagicMaster, pa onda oduzmi povracaj.

Ne znam, vidi po GOOGLEtu .... ali znam sigurno da je tako, ovi šverceri oće zarade po 130 evra po konzoli .... uostalom i sam si napisao: "znam da je skoro pala cena" znači da je sigurno tako.

Pogresio sam, minus 100e i jos na to minus povracaj, izadje te konzola 175e...

Hteo je da kaze da su tamo oko cetiristo i nesto evra, pa se oduzme porez na granici. Sto se tice radnji, ako ces do Segedina, a to ti je valjda najblize, u sklopu trznog centra Arkad imas Mediamarkt (127.999 forinti) i 576kbyte (127.990 f) prodavnicu, a u gradu imas i edigital (140.900 f) prodavnicu. Svi imaju sajtove, cesto i na srpskom, pa pogledaj i na njima.

U Hrvatskoj su 370 evra, u Mađarskoj su oko 320-325 evra, a ako imaš nekog iz Beča da donese, ne prelaze 300 evra .... plus oduzmi povraćaj PDVa, ali i ovako su odlične cene.
U Becu manje od 300? Daj mi neki izvor da kupim par paleta...

Nemoj da zbunjujes ljude u Madjarskoj je konzola sa joistikom je oko 420 eura a povrat ti je 21,6% i oduzmes oko 1500 forinti za obradu afe. Sto se tice Hrvatske necu da komentarisem jer nisam upucen isto i za Bec ali stvarno ne verujem da je cena 300 eura pogotovo sto ih nema i jako je velika potraznja pa mi to nikako ne ide u glavu.

U hrvatskoj je cena oko 430-470€ (Zvanična cena u radnjama) tako da to od 370€ je čist bullshit. U beču i ostalim zemljama i nema konzole u slobodnoj prodaji...

410 jura je cena konzole u Hungariji, kad vrnes porez 22% to izadje 320evra.
Znaci nasi sverceri zarade 90 jura, manje troskovi sverca, potplacivanje carinika i slicno. Eventulano ako dobiju popust kad uzmu 20,30,50,100,300 konzola sto je vrlo moguce.

Sumnjam da bilo ko uzima i unosi 20+ konzola odjednom.

Isto tako, sve je to kul ako živiš u Subotici ili gore negde, a za sve iz BG-a i dublje u Srbiji se ne isplati. Karta do mađarske te košta 30-50€ samo. Kada uzmeš u obzir da AFA uzimaš tek kada sledeći put odeš u Mađarsku tek ti se tad ne isplati jer bukvalno te pare od povraćaja potrošiš na dva puta.

Sve bi bilo lepo da nam je mađarska na 5min hoda, ali nije tako. Isto važi i za ostale zemlje.

Zanimljivo je to što niko od kupaca iz BG-a i okoline ne razmišlja o putnim troškovima nego gledaju cenu konzole i povraćaj poreza bez troškova za otići po nju itd itd... Veoma zrelo, nema šta.

Pa ko jos ide u Madjarsku samo da kupi jedan PS4?!? :D
Pored njihovih plodova tora, smesno jeftinih, zasto otici praznih ruku?

Karta iz BG-a kosta oko 15-20evra. Najvise se isplati kad 3,4 ljudi sedne u kola, troskovi su 50evra, kupis PS4, kupis neke igre, kupis plodova tora, sta ti treba za kucu.
Tako se opet skupi ekipa kroz max 6 meseci, vratis AFU.
Ja znam masu ljudi koji ne kupuju nista vise ovde, sve idu preko da kupuju.

^ To je tek najgora navlaka, tako cesh uvek potrositi bez veze pare i za nesto sto nisi ni hteo da kupis pa ce te konzola kostati sigurno vise nego da si je ovde kupio :)

Prosle godine sam potrosio 500e u Becu samo zato sto sam ostao dan duze a isao sam vec poslom. Da me pitas sta sam kupio, pojma nemam :d

Poslednja izmena:
50evra + 20% PDV-a. ;)

Pogresio sam, minus 100e i jos na to minus povracaj, izadje te konzola 175e...

Ma kakvi. Oduzmi jos malo, izadje te PS4 100e i daju ti cokoladnog deda-mraza za srecan put.

Ne, ne, ne , pogrešno ste shvatili ..... To je 320 evra u beču, ako kupujete JEDNU. Ako uzimate 3 ili više komada, cena je 266.66 evra po komadu, tj. 3 za 800 evra i dobijete gratis XboXOne ... 1 komad. I kad na to dodate povraćaj PDVa, itekako se isplati ....

Salis se? Onda u stvari PS4 kosta, ako dobijes gratis Xbox One koji vredi 500e... 300e za 3 PS4, minus povracaj... 70-80e po komadu? :D Ako je tako sada kad je velika potraznja, za godinu dana ce ih deliti dzabe :D Ne razumem...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno