Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ok, ima logike sve sto pricas. U sustini samo srece treba imati i to bi bilo to. Za kablove mi se nikad ne daju velike pare, a pod tim "velike" mislim i preko 500 din, jer kapiram da za moje potrebe nema potrebe :D Ovo sve podrazumeva relaciju konzola-hdmi-tv. Za one druge sladokusce, tipa slusanja muzike, povezivanja pojacala, profi zvucnici itd, njima verujem da je sve bitno, od bakra do pozlate i raznog.

http://news.cnet.com/8301-17938_105-20056502-1/why-all-hdmi-cables-are-the-same/

Poslednja izmena:
Mislim da je neki renomirani sajt došao do zaključka da je najbolji HDMI baš onaj najjeftiniji. Dobijaš isti rezultat uz lepu uštedu.

Meni se tih najeftinijh pokvarilo već 3,4 kom, dok mi onaj uz PS3 i dalje radi savršeno.

Hdmi mora da bude debeo. Mislim na kabal. Najjeftiniji su pretanki i kolicina bakra u provodnicima je mizerna. Svako lomatanje dolazi do pucanja i gubitka signala. Na 3m imas za male pare d kupis solidne kablove al preko toga moras povesti racuna. Neki cak nemaju ni sposobnost 1080p rezolucije

Jedno pitanje za one koji znaju. Ako bih na drugij konzoli registrovao svoj nalog i instalirao Fifu 14 i u istoj se prijavio na origin i ea servere. Da li bi mi bilo dostupno da nastavim caereer tamo gde dam stao na mojoj konzoli. Znam da Sony nešto uploaduje na network storage ali ne znam šta konkretno. Ovo pitam zato što je moj brat pičeo killzone na mojoj konzoli a juče je uzeo sebi konzolu pa hoće da se menjamo a ja ne bio ponovo počinjao novu sezonu jer sam daleko odmakao.

Poslednja izmena:
Mislim da ti se aploaduju sejvovi sa profila ako imaš ps+.

Evo da se malo pohvalim, uzeh i ja soni četvorku :smoke:

FIFA, NFS, COD :D

Pravi razlog - izasla cetvorka :D

Isto mi je, sad, kasnije...sta se menja. A volim :). PS3 je tu da dopuni.

Ako je neko za malo casual MP-a, dodajte me...

Imam killzone za sada.

Poslednja izmena:
Fifa zakon, ladno imaju samo to na svim demo konzolama koje sam video, koja smo mi raspala zemlja kad je fudbal najbitniji, a sto je najgore vecina nije ni rodjena kad je fudbal u ovoj zemlji prso, pa sad misle da tako treba :d Ko PC i Windows :d

Sorry, nije me bilo par dana, da odgovorim za Netflix: radi savrseno i iz Srbije. Ovako:

- pretplatite se na neki DNS servis, ja koristim unlocator.com koji je trenutno besplatan. Preko njihovih servera ide samo kontrolni saobracaj, a sam video stream ide direktno sa Netflix servera do vas, pa nema usporenja.

- unesete DNS servere ovog servisa u konfiguraciju vaseg uredjaja na kome gledate Netflix (od lakseg i losijeg nacina ka tezem i boljem, odabrati jedan):
a. Upisete njihov DNS server direktno na svoj uredjaj (onda sav DNS saobracaj ide preko njih, potencijalno omogucava da vam presretnu podatke za banku itd)
b. u hosts fajl uredjaja upisete njihove proxy servere za odredjene Netflix adrese (poslacu listu ako neko hoce)
c. U hosts vaseg rutera upisete ovo iz tacke B - sada svi uredjaji nakaceni na njega imaju Netflix pristup
d. Ako vam je napredni ruter (npr OpenWRT), napravite DNS forwarding za sve *netflix* adese da ide preko ovih DNS servera

- pretplatite se na Netflix, $7 mesecno za 1 uredjaj, $8 za 2. Unesite neku USA adresu iz npr Aljaske (nema poreza na promet). Radilo mi je sa Intesa Visa Electron karticom, ne proveravaju billing adresu. Prvi mesec je free, ali mora da se provuce kartica.

Netflix koristim najvise na PS3 (mora sa USA PSN nalogom), i na mojih bednih 4mbit/s mi stalno radi u 1080p. Kvalitet slike jako dobar, nesto minimalno losiji nego BDripovi (a nema cimanja sa skidanjem i torentima). Za preporuku. Ima i app za PS4 (i telefone, tablete...).

Inace, preko DNS servisa mozete da birate koji Netflix region zelite (npr USA ili UK), malo se razlikuje ponuda sadrzaja.

Sto li ovo nisam napisao u forumu za TV...

Poslednja izmena:
Sorry, nije me bilo par dana, da odgovorim za Netflix: radi savrseno i iz Srbije. Ovako:

- pretplatite se na neki DNS servis, ja koristim unlocator.com koji je trenutno besplatan. Preko njihovih servera ide samo kontrolni saobracaj, a sam video stream ide direktno sa Netflix servera do vas, pa nema usporenja.

- unesete DNS servere ovog servisa u konfiguraciju vaseg uredjaja na kome gledate Netflix (od lakseg i losijeg nacina ka tezem i boljem, odabrati jedan):
a. Upisete njihov DNS server direktno na svoj uredjaj (onda sav DNS saobracaj ide preko njih, potencijalno omogucava da vam presretnu podatke za banku itd)
b. u hosts fajl uredjaja upisete njihove proxy servere za odredjene Netflix adrese (poslacu listu ako neko hoce)
c. U hosts vaseg rutera upisete ovo iz tacke B - sada svi uredjaji nakaceni na njega imaju Netflix pristup
d. Ako vam je napredni ruter (npr OpenWRT), napravite DNS forwarding za sve *netflix* adese da ide preko ovih DNS servera

- pretplatite se na Netflix, $7 mesecno za 1 uredjaj, $8 za 2. Unesite neku USA adresu iz npr Aljaske (nema poreza na promet). Radilo mi je sa Intesa Visa Electron karticom, ne proveravaju billing adresu. Prvi mesec je free, ali mora da se provuce kartica.

Netflix koristim najvise na PS3 (mora sa USA PSN nalogom), i na mojih bednih 4mbit/s mi stalno radi u 1080p. Kvalitet slike jako dobar, nesto minimalno losiji nego BDripovi (a nema cimanja sa skidanjem i torentima). Za preporuku. Ima i app za PS4 (i telefone, tablete...).

Inace, preko DNS servisa mozete da birate koji Netflix region zelite (npr USA ili UK), malo se razlikuje ponuda sadrzaja.

Puno hvala druže, moraću da isprobam ovo.

Hvala na odgovoru,znači jedina potencijalna mana što sav tvoj saobraćaj ide preko njih pa oni mogu da pristupe brojevima tvojih kartica odnosno svim podacima koje ostavljaš po netu,ako ti nije problem pošalji mi u privatne poruke liste za proxy servere. A može li se pretplatiti na duži period? Da li je onda jeftinije?

Pošto sam gušio temu ovih dana oko problema sa intesinom internet karticom i ne prepoznavanje iste od strane PSN-a kod iskorišćavanja PS+ pretplate free u trajanju od 14 dana red je da napišem da sam uspeo jednostavnom uplatom od par eura na kartici.Očigledno mora biti nesto para na kartici da bi je PSN prihvatio...i tih probnih 14 dana je samo za nove korisnike.

Pojavio se za 410 na KP(bundle za 440 evra)bas dobra cena
Jer ima nekih vesti oko hakovanja

:D :D :D

Ima .... najnovija vest je da još nema ništa od hakovanja ... tako sam bar ja čitao na nekim underground forumima ....

Jer to dobra vest?

Pošto sam gušio temu ovih dana oko problema sa intesinom internet karticom i ne prepoznavanje iste od strane PSN-a kod iskorišćavanja PS+ pretplate free u trajanju od 14 dana red je da napišem da sam uspeo jednostavnom uplatom od par eura na kartici.Očigledno mora biti nesto para na kartici da bi je PSN prihvatio...i tih probnih 14 dana je samo za nove korisnike.

Jer sam rekao :d

Pojavio se za 410 na KP(bundle za 440 evra)bas dobra cena
Jer ima nekih vesti oko hakovanja

Ja planiram za neki dan ,da kupim klincu ,ali se ne slazem da je cena bas tolko povoljna .U radnji su oko 460 eura sa 2 godine garancije,a po oglasima,410 sa godinom,tako da se po meni isplati dati tix 50 eura za godinu garancije ,vise.

Videh jedan izlozen u Big Bangu pre nedelju dana. Pecurkice su se bukvalno rascvetale, guma je dezintegrisana, nikla plastika sa svih strana. Da li je moguce da su toliko podbacili?

Ipak da. To sto se tebi do sada nisu raspale je iz razloga striktnog kucnog koriscenja u kratkom vremenu. Ono sto sam video je, blago receno, uzas. Bukvalno se pojela i svukla guma sa obe pecurke ko qrton. Ja sam iskreno mislio da je u pitanju internet buzz ali problem je ocigledno realan. Ko ne veruje neka proseta i uveri se sam.

https://www.google.rs/search?q=ds4+...JcavygPcoIG4DQ&ved=0CEMQsAQ&biw=1920&bih=1075

Ovde se(TV,novine) javno oglasavaju i prodaju modovane konzole tako da ne vidim sto je to tolika tabu tema al ajde

Ne radi se uopšte o tome, već o mentalitetu koji čim vidi neku cenu nečega kao prihvatljivu, odmah pita ima li piraterije, modovanja i slično. I to 2 meseca nakon što se uređaj pojavio, obaška što bi se to raščulo u roku od 2 minuta po celom internetu.

Samo da ostane ova cena igara 50e za najnovije naslove, za starije naslove 25-30e i ja mislim da je to pristojna cena i da sa takvom cenom moze da se priusti par dobrih igara godisnje i da svi budemo na dobitku. Hvala bogu druga su vremena sad nego 2006 kad je izasao ps3, svako moze sad da kupi i igre online iz inostranstva i ne zavisimo vise od ovih nasih domacih lopova koji su prokleti i nezasiti i hoce da zarade tri puta vise. I jako mi je drago sto ce se na ps4 pojaviti igre tipa skyrim online jer ce to biti igra koja ce bez problema moci da se igra godinu dana minimum, sto jos vise opravdava ulozen novac i kupovinu igre. Ono sto ce morati da se promeni kad su takve igre u pitanju je nacin naplacivanja tj prodaje malo mi je besmisleno da placam ps+ 40e,igru 50-60e plus svaki mesec minimum 15e, znaci ako hoce da naplacuju mesecno onda igra mora biti besplatna za download, ako zele u startu da naplate igru 60e onda ce morati da odustanu od mesecne pretplate.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno