Sorry, nije me bilo par dana, da odgovorim za Netflix: radi savrseno i iz Srbije. Ovako:
- pretplatite se na neki DNS servis, ja koristim unlocator.com koji je trenutno besplatan. Preko njihovih servera ide samo kontrolni saobracaj, a sam video stream ide direktno sa Netflix servera do vas, pa nema usporenja.
- unesete DNS servere ovog servisa u konfiguraciju vaseg uredjaja na kome gledate Netflix (od lakseg i losijeg nacina ka tezem i boljem, odabrati jedan):
a. Upisete njihov DNS server direktno na svoj uredjaj (onda sav DNS saobracaj ide preko njih, potencijalno omogucava da vam presretnu podatke za banku itd)
b. u hosts fajl uredjaja upisete njihove proxy servere za odredjene Netflix adrese (poslacu listu ako neko hoce)
c. U hosts vaseg rutera upisete ovo iz tacke B - sada svi uredjaji nakaceni na njega imaju Netflix pristup
d. Ako vam je napredni ruter (npr OpenWRT), napravite DNS forwarding za sve *netflix* adese da ide preko ovih DNS servera
- pretplatite se na Netflix, $7 mesecno za 1 uredjaj, $8 za 2. Unesite neku USA adresu iz npr Aljaske (nema poreza na promet). Radilo mi je sa Intesa Visa Electron karticom, ne proveravaju billing adresu. Prvi mesec je free, ali mora da se provuce kartica.
Netflix koristim najvise na PS3 (mora sa USA PSN nalogom), i na mojih bednih 4mbit/s mi stalno radi u 1080p. Kvalitet slike jako dobar, nesto minimalno losiji nego BDripovi (a nema cimanja sa skidanjem i torentima). Za preporuku. Ima i app za PS4 (i telefone, tablete...).
Inace, preko DNS servisa mozete da birate koji Netflix region zelite (npr USA ili UK), malo se razlikuje ponuda sadrzaja.
Sto li ovo nisam napisao u forumu za TV...