marko_ns
Slavan
- Učlanjen(a)
- 09.02.2012
- Poena
- 425
Moja oprema
- Mobilni telefon
- S23U
- Pametni uređaji
- Xbox Series X
PS5
Pozdrav svima,
Malo sam citao temu i imam jedno pitanje. Ne mislim skoro da kupujem ps4 ali ipak na vreme da se raspitam.
Ne znam koliko ste upuceni u kupovinu iz Madjarske. Pogledao sam i tog Istvana na kp, pretpostavljam da covek bas to radi sto ja hocu, ali ja bih samo za sebe uzeo, ne bih prodavao kao on.
Razmisljao sam o tome da ga uzmem u Segedinu za 400e i jos plus povrat poreza, puna kapa![]()
E sad zeleo bih da me posavetujete je li to moguce i sta znate o tome, zatim da mi kazete neki vas predlog kako to da uradim, od radnje u kojoj da ga uzmem do toga da li da se cimam dva puta tamo i nazad ili povratim porez preko rajfajzen banke.
Znam da je povracaj nekih 25%, sto bi trebalo da znaci da ce me ps4 kostati do 310eura.
Unapred hvala na svim savetima i pozdrav!
Jok on je uvoznik od Sonija. :d
Pa naravno da svercuje i to na veliko iz Hungarije. Ima jaku vezu na nasoj carini, kao i ovi sa televizorima.
Tu se vrte na desetine hiljada evra, na stotine konzola, stotine televizora, sve prolazi kad imas potplacenog carinika.
Sverc komerc cveta na severu Srbije.
Ne vredi ti sad da ides u Segedin, nema konzole nigde do pocetka februara 2014-te.
Najbolje da kontaktiras putem maila radnju u kojoj hoces da uzmes, rezervises i da ti jave kad stigne na stanje konzola. Da ne ides bzv.
Konzolu kad kupis lepo baci kutiju, stavi je u torbu sa stvarima, sve racune skloni.
Pre toga naravno overi kod madjara da si izneo robu iz EU, posle njhovog prelaza odma desno, uvek par ili vise ljudi ceka.
Posle se resi kutije, ili pre, kako ti draze.
Kod nasih se pravi lud, ako ides basem nece ti ni pogledati naravno u stvari.
Za povrat poreza 100% sigurno mozes u radnji gde si uzeo, rok je 6 meseci za povrat AFA-e.
Dal moze u Rajfajzenu nisam siguran, znam da iz Nemacke moze, ali tamo dobijas Global Blue tax free obrazac.
Povrat AFE izadje 22% od bruto cene.
U Segedinu imas MediaMarkt i jos neke radnje koje prodaju PS4.
Sve u svemu se isplati, dobijes konzolu za oko 320evra, nakupujes za kucu sta ti treba i malo vidis komsiluka.