Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav svima,

Malo sam citao temu i imam jedno pitanje. Ne mislim skoro da kupujem ps4 ali ipak na vreme da se raspitam.
Ne znam koliko ste upuceni u kupovinu iz Madjarske. Pogledao sam i tog Istvana na kp, pretpostavljam da covek bas to radi sto ja hocu, ali ja bih samo za sebe uzeo, ne bih prodavao kao on.
Razmisljao sam o tome da ga uzmem u Segedinu za 400e i jos plus povrat poreza, puna kapa ;)
E sad zeleo bih da me posavetujete je li to moguce i sta znate o tome, zatim da mi kazete neki vas predlog kako to da uradim, od radnje u kojoj da ga uzmem do toga da li da se cimam dva puta tamo i nazad ili povratim porez preko rajfajzen banke.
Znam da je povracaj nekih 25%, sto bi trebalo da znaci da ce me ps4 kostati do 310eura.

Unapred hvala na svim savetima i pozdrav!

Jok on je uvoznik od Sonija. :d
Pa naravno da svercuje i to na veliko iz Hungarije. Ima jaku vezu na nasoj carini, kao i ovi sa televizorima.
Tu se vrte na desetine hiljada evra, na stotine konzola, stotine televizora, sve prolazi kad imas potplacenog carinika.
Sverc komerc cveta na severu Srbije.

Ne vredi ti sad da ides u Segedin, nema konzole nigde do pocetka februara 2014-te.
Najbolje da kontaktiras putem maila radnju u kojoj hoces da uzmes, rezervises i da ti jave kad stigne na stanje konzola. Da ne ides bzv.
Konzolu kad kupis lepo baci kutiju, stavi je u torbu sa stvarima, sve racune skloni.
Pre toga naravno overi kod madjara da si izneo robu iz EU, posle njhovog prelaza odma desno, uvek par ili vise ljudi ceka.
Posle se resi kutije, ili pre, kako ti draze.

Kod nasih se pravi lud, ako ides basem nece ti ni pogledati naravno u stvari.
Za povrat poreza 100% sigurno mozes u radnji gde si uzeo, rok je 6 meseci za povrat AFA-e.
Dal moze u Rajfajzenu nisam siguran, znam da iz Nemacke moze, ali tamo dobijas Global Blue tax free obrazac.
Povrat AFE izadje 22% od bruto cene.
U Segedinu imas MediaMarkt i jos neke radnje koje prodaju PS4.

Sve u svemu se isplati, dobijes konzolu za oko 320evra, nakupujes za kucu sta ti treba i malo vidis komsiluka. :)

Hvala puno svima, posebno @marko_ns, tako sam i ja sve zamislio samo sam namerno hteo da vidim sta cete vi napisati.
To sto kazes da proverim preko mejla kad ce biti na stanju mislim da nema potrebe, ne bih ja tako skoro uzimao, ne pre proleca-leta ali sam na vreme hteo da napravim plan kako cu. Sad skupljanje kinte :D

Da obavezno bi sve pobacao sem nekih upustva i garancije, a konzolu samo u ranac i jos odvojim dzojstik i kablove u neku drugu torbu i mislim da bi sve trebalo biti ok ;)
Vidis nisam razmisljao o busu ali to uopste nije losa ideja, ja sam samo na kola mislio. U svakom slucaju ako vodim jos njih par bice jeftinije auto, a ako cu sam onda bus. U svakom slucaju raj ranac stalno pored mene, u busu mi to nece gledati 100% a ako cu kolima samo cu ubaciti na zadnje sediste, ni slucajno gepek. Ma brate mili to i jeste licna stvar, poneo iz Srb i igrao tamo, sad se vracam nazad, nece valjda mene sa jednom konzolom ******...
99% ce i biti MediaMarkt, realno najpouzdaniji su, a videcu jos to za povracaj dal cu opet otici ili vec kako, mozda i dam taj papir nekom, cuo sam ne mora licno...

Samo jos jedna stvar, UZMEM SAMO RACUN U MEDIAMARKT I NI REC VISE ILI, CUO SAM, TREBAM BAS TRAZITI POSEBAN TAX FREE RACUN?

Hvala jos jednom!

Trazis od radnje AFA obrazac u koje MORA da upise tvoje podatke iz pasosa. I obavezno kopiraj racun u nekoj radnji (najbolje tamo gde kupis konzolu) jer to traze pri overi racuna, a ako na granici kopiras uzece ti 1evro za 2 lista. :D
Racun ti je beskoristan bez AFA papira.

Skidam ovaj killzone da probam ali ovo se nesto oduzilo vjecno, 22mbit mi je download, da li je moguce zbog US PSN da ide sporije? ****** je sto nema pause downlad opcije ali koliko sam primjetio nije mi smetalo online igranju.

Haha hvala jos jednom za svu detaljnost! Svaka cast ;)

Opusteno.
Ako planiras da uzimas PS4 kad izadje MGS5 (kao ja), mozemo da udruzimo resurse (corbu za kola) i krenemo put avanture kupovine PS4 i sunke u Madjarskoj. :D
Vratili smo se u 90-te, ole! :D

Moze, ja planiram kad izadje GTA5 "ponovo" :D Salu na stranu, prolece-leto racunaj, cak smo iz istog grada ;)

Skidam ovaj killzone da probam ali ovo se nesto oduzilo vjecno, 22mbit mi je download, da li je moguce zbog US PSN da ide sporije? ****** je sto nema pause downlad opcije ali koliko sam primjetio nije mi smetalo online igranju.

Moguce je, na zalost, i meni se FIFA skidala sto godina. Ali nisam siguran da je zbog USA PSN-a ili je PSN generalno raspad (secam se da su se i ameri u Gametrailersu zalili kako i njima radi lose).

Takodje, nisam siguran da li servere bira po acountu ili po fizickoj udaljenosti, trebalo bi ovo drugo, ako je iole inteligentan sistem.

Posle se resi kutije, ili pre, kako ti draze.

Najveca dezinformacija koja bi vas koštala AFE. Kutija kada je pogleda mađarski carinik, mora da bude NETAKNUTA! Kad bi bacio kutiju, ne bi ti overili da si izneo robu iz Mađarske, kako bi smatrali da se radi o polovnoj robi.

Povrat AFE izadje 22% od bruto cene.

Povrat AFE je tačno taj iznos koliko piše za AFU. Izračunava se tako što bruto cenu deliš sa 1.27.

U Segedinu imas MediaMarkt i jos neke radnje koje prodaju PS4.

Mediamarkt uvek dobija na kašicicu konzole, ali zato su tu edigital i 576.hu

Kako da nadjem neki kontakt email za edigital, cisto da ih pitam kada ocekuju da ce biti na stanju. Jel zna neko madjarski? :)

[email protected]

Ako se ne snadjes sa njima, pitacu ja. Inace u prodavnici edigital u Segedinu pricaju srpski. U 576.hu, stizu konzole krajem januara.

Evo ako nekog intersuje, sredio sam Fifu 14 na mom starom UK akauntu da više ne pravi errore i da ne puca po ovom uputstvu:
1) remove fifa 14, all save and Updates (u can keep the cloud saves)
2) download again fifa 14 or inserd DVD. Don't install the update.
3) log out of PSN and disconnect the Internet connection.
4) open fifa and create a new career mode and play the game.
5) save the game after the match finished
6) connect to the Internet and log on to PSN
7) download the update
8) install the update
Zatim sam izbrisao prethodno kreiranu sezonu tj. ovu na kojoj sam odigrao jednu utakmicu i počeo novu povezan na ea servere i origin i sad radi ok.
Možda bi radilo i da sam odradio samo brisanja iz tačke 1 ali rekoh da ss ne zezam, što je sigurno sigurno je.

Poslednja izmena:
Jel kupovao neko igre sa base.com, dosta su jeftiniji od shopto-a. Ja sam u sredu naručio NBA 2K14 za nekih 50€ sa sve poštarinom mada mi i dalje stoji pending. Da li neko uopšte zna kada oni šalju u datuma poručivanja pošto shopto npr. šalje sutradan.

base.com ti je bivsi dvd.co.uk, sa kojima nikad nisam imao problema, brzo posalju i brzo mi stigne roba...

base.com ti je bivsi dvd.co.uk, sa kojima nikad nisam imao problema, brzo posalju i brzo mi stigne roba...

Znam ko su. I ja sam pre par godina naručivao od njih. Brine me što se sad ovoliko čeka a ni pare na kartici mi nisu rezervisane. Sutra ću im pisati.

Jel kupovao neko igre sa base.com, dosta su jeftiniji od shopto-a. Ja sam u sredu naručio NBA 2K14 za nekih 50€ sa sve poštarinom mada mi i dalje stoji pending. Da li neko uopšte zna kada oni šalju u datuma poručivanja pošto shopto npr. šalje sutradan.

Pa piše ti odmah ispod cene kod svake igre a ispod NBA 2K 14 piše:Usually dispatched within 2-3 days.

kz4, klasican primer kako slusajuci fanove generickih igara upropastiti jednu odlicnu...

Što je najcrnje, mape su uglavnom dobre do fenomenalne, i pravo je osveženje igrati nešto što ne trese od nekakvih vozila, ovoga, onoga...

Mda, baš bedak što ne mogu da izletim pred tenk. Neka hvala, taj trend koji je započeo Halo mene ne impresionira preterano.

Što je najcrnje, mape su uglavnom dobre do fenomenalne, i pravo je osveženje igrati nešto što ne trese od nekakvih vozila, ovoga, onoga...

igrao sam ga juce malo vise.. utisak jeste bolji, ali i dalje nisam zadovoljan.

mapa ima dobrih, al ima i krsa (basecamp npr - mislim da se tako zove). problem sa turetima iz kz2 je upgrade-ovan sa ovim dronovima (owl-om). medjutim, od svega najvise mi smeta christmas tree sindrom. *** kolko sve sljasti ono je nenormalno. pola vremena ne vidim na sta pucam jer me svetlo suri po ocima, a drugu polovinu nemam predstavu dal na ono "svetlo" u daljini trebam da pucam ili ne. naravno, dok ja ckiljim da skapiram ili me isto to "svetlo" ubije ili me prikolje neko sa ledja.

postoji i onaj problem sa otljucavanjem dodataka, koji je doduse umanjen u odnosu na npr bf, ali taj prica da jedno 2 nedelje sluzis drugima da budze statistike je nesto sto mi globalno ide na ....

"Stranica nije pronadjena" :D

Hajzenberg je brzi nego oni u podzemnom prolazu, kad dreknu "milicija". :) Pa da nisi obrisao, mogao si da se pravis lud... Ionako svi kupuju u Segedinu, a i Hajzenberg je populan nadimak ovih dana. :)

Ali dobro, ne osudjujem. Kriza je, snalaze se ljudi na razne nacine.

Hahahaha, koji pobednik. Svaka cast na pecanju :D

A description mu je bio fenomenalan,svaka susa bi kupila od njega, steta sto je obrisao. :)

EDIT:

eo , ostao mi upaljen tab

http://i.imgur.com/Zg5uiLC.png

Poslednja izmena:
Koji amaterski pokušaj prodaje, znaš kad bi mu uplatio avans na račun? Nikad! :-D
Mislim "dođite da se upoznamo radi sigurnosti", *** umro sam od smeha! :-D
Ovo pravi smuggleri rade mnogo bolje.
Čudi me da ovi što prodaju televizore na kp ne nude konzole? Čim vuku ogromne televizore mora da imaju Jake veze na carini.

Poslednja izmena:
Pa piše ti odmah ispod cene kod svake igre a ispod NBA 2K 14 piše:Usually dispatched within 2-3 days.

Da. Sad je back order, što znači da je nrmaju ni oni a ni njihovi dobavljači. Na shopto barem piše šta je ma stanju a šta nema. To usually dispatched 2-3 days će izaći na mesec dana.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno