Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa novi naslovi nemaju veze sa konzolom. Kupis jednom konzolu i igras dok ne izadje nova generacija za dve godine...

Ja se iskreno nadam da ce napraviti backward compatibility sa sledecom generacijom.

Iskreno pitao sam jer sam gledao na kp konzole i tamo ima bas svasta razlicitih cena pa mi iskreno nije tacno jasno ni koja je razlika i da li bi losije prosao ako bih uzeo cuh2016 konzolu a ne cuh2116 i nisam do sad imao dodira sa ps4 osim igranja pes-a/fife. Neki budzet koji imam je oko 300e.

Nije mi baš najjasniji toliki hype oko GOW, ok dobra je igra ali nikakav spektakl, čak ima stvari koje me izuzetno nerviraju kao npr. nevidljivi zidovi na liticama, kako pizdim od toga uh. Šlag na tortu je kad draugure krenem da lemam uz neku liticu i mislim da ću da ih bacim u provaliju, vrhunac gluposti je odbijanje o nevidljivi zid.
I kakav bre open world, igra je linearna k'o Super Mario...

Open world postaje negde na prvoj trecini igre ako si stigao dotle. Do broda onog.
Nesto slicno kao u Lost Legacy ili Nier Automata. Open world, ali ogranicen previse.

Elem, nije problem hype, hype sluzi za marketinske svrhe. Problem je sto ljudima taj hype menja percepciju pa se ocekuje neki nevidjeni spektakl epskih razmera i pre nego sto igra pocne da se igra. Pa samim tim ako se ne dobije ono sto korisnik zamisli u svojoj glavi, finalni proizvod mu se uglavnom ne svidi koliko god bio dobar ili loš.

Ja hype volim, ali ocekivanja drzim na minimumu.

Elem, nije problem hype, hype sluzi za marketinske svrhe. Problem je sto ljudima taj hype menja percepciju pa se ocekuje neki nevidjeni spektakl epskih razmera i pre nego sto igra pocne da se igra. Pa samim tim ako se ne dobije ono sto korisnik zamisli u svojoj glavi, finalni proizvod mu se uglavnom ne svidi koliko god bio dobar ili loš.

Ja hype volim, ali ocekivanja drzim na minimumu.

+1 Odlično sročeno, u potpunosti se slažem.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Nije mi baš najjasniji toliki hype oko GOW, ok dobra je igra ali nikakav spektakl, čak ima stvari koje me izuzetno nerviraju kao npr. nevidljivi zidovi na liticama, kako pizdim od toga uh. Šlag na tortu je kad draugure krenem da lemam uz neku liticu i mislim da ću da ih bacim u provaliju, vrhunac gluposti je odbijanje o nevidljivi zid.
I kakav bre open world, igra je linearna k'o Super Mario...

😵
GOW nije open world niti se secam da je promovisan kao takav - vec kao linearan i sa semi-open mini hub-ovima, odnosno mapama,arenama, kako god... Takoreci putujes po mapi i biras habove... Plus elementi metroidvanie - otvaranje nekih nivoa na predjasnjim lokacijama kada se nabave odredjeni alati, odnosno backtracking... Gledao si pogresan review onda... Znam da je recimo Skill Up/Layman Gaming bas tako opisao, parafraziram: "semi-open world with mini hubs... levels are fairly linear experience"

Meni iskreno ne smeta linearno iskustvo samo ako je dobro odradjeno, sto u slucaju GOW-a jeste. Ali je bilo elementa koji idu na nerve. I slazem se da je igra prehajpovana bila, dodeljivanje titule igre generacije i sta jos ne... Na kraju verovatno nece biti ni GOTY (ili ce pokupi neku nagradu) iako je zaista odlicna i spada medju najboljim trenutno, sa nekoliko "vilica do poda" momenta...

Meni najveca mana deluje nekako antiklimatican kraj, koji imam utisak (posle silnih over-the-top momenta) kao da nije kraj i da je nedostajalo jos nesto da zaokruzi pricu (u smislu jos jedan boss fight). Ali verovatno kako je odradjena dvojka ce biti direktan produzetak tako da cemo imati neku vrstu "neprekidnog" (fluidnog) toka price... I repetativni tj reciklirani neprijatelji, sa malo izmenjenim napadnim sekvencama... Poslednja 1/4 igre cini mi se da je na brzinu sklepana u zadnjem trenutku, zato je verovatno dosta reciklirano i prica fakticki antiklimaticno presecena...

Poslednja izmena:
Cuvajte se spojlera za Spajdija na YT. Ja se vec opekao (zadnji boss fight). Inace mi se ista stvar desila i za GoW.

F-ing nice! 🙂

Podigoh Spajdija danas u Gamestopu i dobio vaucer da mogu da mogu da donesem igru do 8. Oktobra (ako odigram) u zamenu za 40e kredita/vaucer u Gamestopu... Sto znaci RDR2 ili 2x20e dopune za PSN... :d

Btw uz igru se dobija i kod kao pre-order bonus ali ide uz/na Gamestop racun od kase... Sto znaci da su svi dobijali neku vrstu digitalnog bonusa.

Poslednja izmena:
Ima jos ljudi koji nisu u Srbiji i prate temu a pritom imaju Gamestop u zemlji u kojoj su? Jer se obicno akcije Gamestop-a u AT/DE poklapaju (sto je vazilo 90%% slucajeva kada sam napomenuo za iste)

Poslednja izmena:
Kod mene nema takvih niti sličnih akcija u GS-u... obično deru kožu sa ledja prilikom zamene.Zaobilazim ih u širokom luku tj kupujem direktno na svom psn nalogu sta mi se baš svidi ili na razmeni.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Iako ste omašili temu, ponuda je sjajna. Tera te da budeš aktivan što se prelaženja tiče. Ja igram obično nedelju-dve i onda ne pipnem igru mesecima.

Kod mene nema takvih niti sličnih akcija u GS-u... obično deru kožu sa ledja prilikom zamene.Zaobilazim ih u širokom luku tj kupujem direktno na svom psn nalogu sta mi se baš svidi ili na razmeni.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk
Evo i iste akcije u Nemackoj, ocigledno da AT/DE Gamestop daje u isto vreme (nekad bude i do nedelju dana razlike) iste akcije bilo da je pre-order ili neko snizenje.Moguce je da im nije moranje u drugim zemljama, mada je bilo price pre par meseci da moranju da smanjuju broj filijala zbog lose zarade...

Moguce je da im ne cvetaju ruze ovde pa su zato azurniji sa ponudama. Inace fora za pre-order Spajdija i novi TR je bila da se donesu 2 igre sa liste koju su objavili + doplata 10e... Te koriscene igre sa liste su sada na nekoj akciji 2 za 29e, cak me ne bi cudilo da su neke prepakovali i prodaju kao nove...

Ne uzimam ni ja kod njih jer su uvek skuplji ali imaju dobre akcije za pre-order, prosli puta za GOW je ista fora bila 2 igre (sa liste)+10e doplate. Ovo sada sa refundom od 40e je jos bolja fora ali steta sto nije i u drugim EU zemljama...

Poslednja izmena:
Da pitam i ovde, možda je neko nailazio na sličan problem.

Uzeo sam PS Now na US nalogu, i sve PS3 igre mi rade bez problema na PC-u, ali ne mogu da pokrenem nijednu PS4 igru.
Samo iskoči prozor gde mi traži da update-ujem PSN profil (real name i privacy settings), ali kad ukucam ime tu dobijem error i prozor se zatvori. Dalje od toga ne mogu odmaći.

Kad pokušam da dodam real name na PSN profil preko sajta (bilo kog povezanog), takođe dobijem error.

Jel ima neko neki predlog šta mi je činiti? Support kontam da mi se ne isplati cimati, pošto ne bih ni trebao da imam PS Now iz Srbije...

^ Rešeno, problem je bio u tome što sam zaboravio da isključim automatic renewal za PS Now, pa mi nije dalo da menjam ime dok je isti aktivan.
Čim sam ga isključio, dodao ime bez problema, i namestio privacy settings. Probao sad NBA 2k16 za PS4 čisto da vidim jel radi, i sve radi ok. 🙂

Jos jedna fina fora Gamestopa kao pre-order bonus - sada sam tek izvalio a mislio sam da je obican newsletter:

20180908_143838.jpg

Daily Bugle novine sa mini opisima likova i sveta u vidu vesti na 8 stranica...

Daily Bugle sve na njemačkom hahaha

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

*mjau**mjau**mjau* ni ja ne volim lokalizaciju ali mogu da igram na engleskom... Sinhro I'm je uvek očajan sem ako nisu u pitanju fps igre koje imaju naciste, tada volim da ih slušam kako stenju na nemačkom...

*mjau**mjau**mjau* ni ja ne volim lokalizaciju ali mogu da igram na engleskom... Sinhro I'm je uvek očajan sem ako nisu u pitanju fps igre koje imaju naciste, tada volim da ih slušam kako stenju na nemačkom...

Taj fps se kod nas drugacije kaze.... 😛 😛 :d 😀

Dobro, evo u BF V mozemo čuti kako žene vrište u prvim redovima. Bas je istorijski tačno i realno urađeno.

Spidey je bas odlican. Bas sam se uziveo u igranje, igracu ovo veoma polako i temeljno. 🙂

^ dobro preneta atmosfera iz stripa i igra je skroz limunada, odnosno da igras opusteno i sa uzivanjem. Ja sam ipak odlucio da ga stavim na cekanje dok ne stigne novi TV i sto kazes sa gustom da ga odigram... A vidim da je ~20ak sati potrebno za prelazak...

Taj fps se kod nas drugacije kaze.... 😛 😛 :d 😀

konzolaski shooteri? 🙂 (aka "git gud")

^ videh na eurogameru.. Zar se ne odnosi ta prodaja samo na UK trziste?

I prosle godine je izdominirao, sledece godine ce biti i par dobrih (cross-platforma) naslova i za PC, ali deluje da ce da nastave istim tempom jos minimum 2 godine jer do EOL PS4-rke ocekuju: RDR2, Days Gone, Death Stranding, Ghost of Tsushima, The Last of US 2... Mozda i FF VII remastered (mada pre deluje kao PS5 launch naslov)

Samo zbog ekskluziva prosle i ove godine vredi uzeti konzolu, a gde su jos dve sledece... Tako da PS5 nema potrebe pre zime 2020. da izbacuju na trziste...

Poslednja izmena:
Imate Spider-Man temu na PS storeu... Nas covek uradio (Marko Djurdjevic)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno