Receno je dosta toga u prilog ranoj nabavci PS4 i sa svime se slazem, a opet sve zavisi i od potreba, ocekivanja i ugla gledanja. Ja sam kao i fain2daniel nagomilao dosta PS3 naslova, nemam pojma kad cu stici i sa njima da se pozabavim, a kamoli da gledam dalje. Stoji da konzola sigurno nece u dogledno vreme biti jeftinija i da s te strane nema svrhe da se ceka, a to je pogotovo znacajno za one kojima je bitan multiplayer i zele da budu bas u toku (u smislu da im kasnije ne opadne broj igraca). U samom startu nije najavljeno neko brdo igara, a svaka koje izadje, za razliku od konzole, kasnije moze da bude samo povoljnija. Bilo kod uobicajenih dilera, bilo putem PS+. Upravo je taj + mozda jezicak na vagi. Sta ce tamo moci da se nadje, koliko povoljno i brzo, itd.
Novac nije stavka koja moze olako da se zanemari u danasnje vreme. Opet, neko ima racunicu da proda delove bundle-a i tako pokrije deo troskova. U krajnjoj liniji, najzainteresovaniji su vec odradili preorder, a ako je istina to sto pisu drugari, vezano za lagere i rokove isporuke, odnosno da ce se do konzole stizati nesto teze, onda delom i dzabe "glasno" razmisljamo mi sto se nismo smislili do sad.
U svakom slucaju, ko ima spremno tih nekih 400 do 500 evra, u zavisnosti od opcije i PS+ u pretplati ili zelju da ga plati, verovatno i nema previse razloga za cekanje. Malo toga govori u prilog predlogu da se odlozi nabavka. Kasnija nabavka moze da se pojaca s par argumenata, od kojih sam neke vec pomenuo, ali oni ne mogu da prevagnu u odnosu na potencijalne dobitke.
Sto se tice PS+, nametnute stvari mozda i najteze podnosim u zivotu. Nisam ranije koristio taj nazovimo servis, pitanje je i kad cu, ali vec samo ono sto se trenutno nudi za PS3, iako sam neke od tih igara koje dolaze besplatno davno nabavio i presao, vredi, a vrede i solidni popusti na mnogim drugim igrama. Ne bih se bas bavio detaljnom kalkulacijom, no, jasno je da je racunica da se ulozeno i vrati, a ne da se samo otme.