Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izvini ali ovo je stvarno smesno sta si napisao. I do sada si imao pretplatu a sad kad je obligatoran za MP sad ti ne treba. Mislim daj. Naslovi su kvalitetni, ja recimo ima pretplatu dva meseca, bio je Uncharted 1 i 3, Farcry, MGS, a cena ako je podelis sa mesecima je bagatela.

Pa jer treba da budem sretan zbog toga što moram nešto da platim,što je do juče bilo besplatno. PS+ na PS4 biće siromašniji kada je bio najavljen driver club kao prva igra on je bio najavljen kao PS+ verzija,znači verzija sa manje automobila nego original,verovatno će većina igara biti na neki način osakaćena,neće imati MP ili SP ili tako nesto.

Da li je realno očekivati besplatan AAA naslov prvog dana? Prvo će davati indi igre, pa kad se popuni biblioteka biće i krupnijih igara. Sigurno ne kao sad kad su promovisali PS Plus i kad nije bio obavezan, ali biće ih.

I Outlast, Driveclub, Don’t Starve i Secret Ponchos.

Da, ali sam više bio u fazonu šta će moći odmah da se kupi tj. odabere, ove igre će se, kako sam shvatio, dodavati kasnije.

Pa jer treba da budem sretan zbog toga što moram nešto da platim,što je do juče bilo besplatno. PS+ na PS4 biće siromašniji kada je bio najavljen driver club kao prva igra on je bio najavljen kao PS+ verzija,znači verzija sa manje automobila nego original,verovatno će većina igara biti na neki način osakaćena,neće imati MP ili SP ili tako nesto.

Pazi, i ja sam bio u tom fazonu kada sam čuo da će za multi morati da se ima PSN+. Poludeo sam. Međutim, onda sam zapravo proračunao i skontao šta se sve dobija sa PSN+ i shvatio da je suludo to ne uzeti. ***, nisam nikada ni gledao ni imao te servise :) Po ceni jedne igre, dobijaš 36 igara godišnje! Samo to da daju, bez ičega ostalog, valjalo bi uzeti. Plus još gomila raznih pogodnosti. Tako da mi ta stvar ne pada teško, naprotiv.

E sad, nije da pravdam potez, ali čisto izlažem kao neko svoje razmišljanje u takvoj situaciji.

Poslednja izmena:
PSN+ je nesto najbolje sto se moglo desiti PS3ci,ja sam za vise od par godina od kako sam pretplacen kupio mozda 15 naslova.Pored obaveza jednostavno se ne stigne odigrati sve i samo se skupljaju igre sto pre PSN+ pretplate nije bio slucaj,plus raznorazni popusti koje je steta propustiti.

Ni ja nisam planirao na kupim PS4 na launchu, ali me je BF4 naterao da se predomislim - em lepse izgleda na next gen, em podrzava 64 igraca na mapi (sto je izuzetno bitno za dobar ugodjaj).

I ne samo besplatne igre, prednost PSN+ su i popusti....
Npr, ja sam kupio LBP karting na launchu za 17 funti.......

RDR + Undead je bio oko na popustu za 20 USD, a ko ima PS+, za manje od 14 USD .... malo li je ?

ako ti je za utehu, nigde ga u eu nece biti lako naci. preorder se sad uzima za q1 2014 a samo mala kolicina stize za prvi dan.

Hmmm. Ja sam preorderovao u Madjarskoj i u prodavnici mi je receno sledece: sve dok postoji mogucnost preorder-a na sajtu, sve sto prime kao preorder ce stici sredinom decembra.

Receno je dosta toga u prilog ranoj nabavci PS4 i sa svime se slazem, a opet sve zavisi i od potreba, ocekivanja i ugla gledanja. Ja sam kao i fain2daniel nagomilao dosta PS3 naslova, nemam pojma kad cu stici i sa njima da se pozabavim, a kamoli da gledam dalje. Stoji da konzola sigurno nece u dogledno vreme biti jeftinija i da s te strane nema svrhe da se ceka, a to je pogotovo znacajno za one kojima je bitan multiplayer i zele da budu bas u toku (u smislu da im kasnije ne opadne broj igraca). U samom startu nije najavljeno neko brdo igara, a svaka koje izadje, za razliku od konzole, kasnije moze da bude samo povoljnija. Bilo kod uobicajenih dilera, bilo putem PS+. Upravo je taj + mozda jezicak na vagi. Sta ce tamo moci da se nadje, koliko povoljno i brzo, itd.

Novac nije stavka koja moze olako da se zanemari u danasnje vreme. Opet, neko ima racunicu da proda delove bundle-a i tako pokrije deo troskova. U krajnjoj liniji, najzainteresovaniji su vec odradili preorder, a ako je istina to sto pisu drugari, vezano za lagere i rokove isporuke, odnosno da ce se do konzole stizati nesto teze, onda delom i dzabe "glasno" razmisljamo mi sto se nismo smislili do sad.

U svakom slucaju, ko ima spremno tih nekih 400 do 500 evra, u zavisnosti od opcije i PS+ u pretplati ili zelju da ga plati, verovatno i nema previse razloga za cekanje. Malo toga govori u prilog predlogu da se odlozi nabavka. Kasnija nabavka moze da se pojaca s par argumenata, od kojih sam neke vec pomenuo, ali oni ne mogu da prevagnu u odnosu na potencijalne dobitke.

Sto se tice PS+, nametnute stvari mozda i najteze podnosim u zivotu. Nisam ranije koristio taj nazovimo servis, pitanje je i kad cu, ali vec samo ono sto se trenutno nudi za PS3, iako sam neke od tih igara koje dolaze besplatno davno nabavio i presao, vredi, a vrede i solidni popusti na mnogim drugim igrama. Ne bih se bas bavio detaljnom kalkulacijom, no, jasno je da je racunica da se ulozeno i vrati, a ne da se samo otme.

PSN+ je nesto najbolje sto se moglo desiti PS3ci,ja sam za vise od par godina od kako sam pretplacen kupio mozda 15 naslova.Pored obaveza jednostavno se ne stigne odigrati sve i samo se skupljaju igre sto pre PSN+ pretplate nije bio slucaj,plus raznorazni popusti koje je steta propustiti.

Super je za one gejmere koji na policama imaju 300 diskova i poseduju i dalje Nintendo 64 u originalnoj kutiji :) Bas moras da budes ona definicija gejmera sa Wikipedije.. Ovako, meni to nista ne bi znacilo, a znam i vecinu koja ne igra vise sve sto izadje. Ovo je bukvalno kriminalno sto si prinudjen da platis za, STA? Peer 2 Peer multiplejer koji furaju skoro sve igre? Bukvalno, ne razumem sta se tu naplacuje? I da je 5 eura godisnje, verovatno bi batalio i ovo malo igranja kad bi to neko nekako uveo i na PC-u..

Poslednja izmena:
Jeste da se nisi meni obracao, ali znas da ja cesto imam monolog (s tobom) :). Ti i ja nismo validna kategorija za misljenje o tome. Nemoj da se ljutis, ali stvarno mislim da nismo. Nije da nam je zabranjeno, ali je suvisno da ja pisem o PS4 usled svega sto sam naveo u svom proslom postu (da nisam detaljno obradio ni PS3). A ti, ti si prosto dubinski razocaran u sve u vezi sa PS3 (da ne idem toliko daleko, pa da kazem sa Sony-jem u globalu).

Inace, nije da nisi delimicno u pravu, ako to svodimo samo na placanje da bi se igrao multiplejer, ali PS+ zaista nudi jos toga sto ne mora da obuhvati samo te okorele gejmere o kojima pricas i moze da bude od koristi i ostalim, manje angazovanim korisnicima. OK, igre su cesce jeftinije sa sajtova s kojih smo narucivali i narucujemo (da ne ubacujemo u pricu bas i oglase i razmene i ostale trange-frange varijante), ali kad sad dodas PDV i eventualno carinu, to se takodje ne isplati kao nekad. Stoji da je iritantno, ali mislim da stoji i da nije puka otimacina para s nikakvom povratnom koristi za igrace.

Naravno, ako ti kazes da ne bi dao ni 5 evra godisnje, postujem i takav stav!

Znam, ali mislim da 'gejmer' kao ti i ja vise nije manjina, ne racunam naravno klince, vec ljude koji su poceli da se igraju na C64 i slicnim sistemima. To je realnost, pa evo priznajes da si nagomilao igre i ne znas sta ces s njima, da ti se igraju toliko nekako bi nasao vremena, ili ti se igraju a nemas vremena, i jedno i drugo dodje na isto.. :)
Kriminalno je jer nije smelo da se desi ovo bar jos nekoliko godina dok ne postanemo bas Walking Dead zombiji i imamo posebno dugme na telefonu za Farmu, "pritisnite Farma, 3, zvezdica, da bi izbacili Staniju.." :)
Morala je da bude opcija najsiromasnijeg online igranja pa cak i bez komuniciranja i cega vec, da se sve ostalo placa ali obicno igranje ne.. Uopste kolicina novca koji traze nije bitna.

Sto se tice C64, taj sam. Trenutno nemam vremena zato sto sam usput postao otac, ali i zato sto sam se zaglavio na jednoj igri i igram je godinama. No, posto je broj mojih multiplayer sadrugova spao na dve hiljade i nesto, sa gomilom hakera, jasno je da cu pre ili kasnije morati da potrazim nove pasnjake. Znaci, sigurno cu ih preci, makar i kad se penzionisem. Ili, da ne tvrdim da cu ih preci, ali igracu ih. I ne, ne kazem da cu u svakoj uzivati. To cu tek da vidim. No, dosta off-a.

Ne mislim da je trebalo da se naplacuje s tim da je za pohvalu sto nije u pitanju isprazna otimacina s kakvom si suocen na svakom koraku u ovoj zemlji. Za pocetak. Zato lose reagujemo na dodatne troskove. A i budzet. Tek, ne verujem da si uopste razmatrao kupovinu PS4 makar i kao daleku opciju?

Naravno, ako ti kazes da ne bi dao ni 5 evra godisnje, postujem i takav stav!

Nema uopshte smisla pricati o tome sa vecinom ljudi u ovoj zemlji. Mentalitet je takav da se naviklo da se nista ne placa, i da ti igre donesu na kucu za dzabe, jer zamisli oni su dali 300e za konzolu :d

Jailbreakovani iPhone 5 kosta 50e vise od onog koji to nije, a ironija je u tome sto sve aplikacije koje ti trebaju kostace mnogo manje od toga :d

Poslednja izmena:
Tek, ne verujem da si uopste razmatrao kupovinu PS4 makar i kao daleku opciju?

Jesam sto nisam, bas mi recimo nedostaje ta 'treca dimenzija' u pucacinama preko raznih vibracija u gamepadu, to mi je bilo pun pogodak.. Dok sa ovom pretplatom ne vidim da ce da se desi.

Driver, mentalitet je takav da si ti prvi pricao da Sony NIKAD nece uvesti tako nesto, menjas pricu kako vetar dune.. :)

Ovo je bukvalno kriminalno sto si prinudjen da platis za, STA?

Niko te ni na šta ne prisiljava. Opciono je. Možeš da uopšte i ne napraviš PSN nalog, niko neće da ti piše kaznu zbog toga. :)

Sta onda ostaje, da jurim Platinum u Infamousu? :)

Jesam sto nisam, bas mi recimo nedostaje ta 'treca dimenzija' u pucacinama preko raznih vibracija u gamepadu, to mi je bilo pun pogodak.. Dok sa ovom pretplatom ne vidim da ce da se desi.

Driver, mentalitet je takav da si ti prvi pricao da Sony NIKAD nece uvesti tako nesto, menjas pricu kako vetar dune.. :)

Ti definitivno samo spamuješ ovakvim stvarima. Za 48 evra godišnje, što je manje od cene jedne nove igre, dobiješ 36 igara za PS3 i 24 igre za Vitu (ok, batali igre za Vitu), a slično će da bude i za PS4. Od toga su mnogi naslovi AAA naslovi, možda sa kojim mesecom zakašnjenja - recimo, ja ne bih davao pare za Kingdoms of Amalur ili Little Big Planet iako poštujem te naslove, a ovako iz dobiješ za dž, uz tonu drugih igara (Metal Gear Rising, Assassin's Creed i tako dalje). Dakle, dobiješ NEUPOREDIVO više nego da si platio. Plus gomilu nekih dodatnih vrednosti.

Ti sad kukaš na pucačine, to je kao kada bih ja sada kukao da na PCju gomila igara ne može da se igra bez gejmpeda, a naročito indy naslova, jer su ružne kontrole...A da na ovu cenu kuka može samo neko ko je potpuno neozbiljan i uopšte ne razmišlja o kvalitetu svog igranja, već samo o ceni, da bude ne znam koliko mala. ***, mesečna pretplata su tri koka kole.

Niko te ni na šta ne prisiljava. Opciono je. Možeš da uopšte i ne napraviš PSN nalog, niko neće da ti piše kaznu zbog toga. :)

Ma ljuti se čovek što mora da se plaća multi pa će se okrenuti džaba igrama na PCju koje po difoltu nemaju multi.

Poslednja izmena:
US nalog je i jeftiniji, ima nešto lošiju ponudu IGC-a, ali zato kad im krenu Božić, i sezonski popusti, dealovi i pricecutovi ..... Pa još kad odradiš SHare...

Milina da gledaš ...

Malopre stiglo na mejl za UK:

Grab a dazzling discount on Metro: Last Light and experience this dark PlayStation®3 shooter for only £19.99. If you’re a PlayStation®Plus member, you can take advantage of an additional 10% discount, meaning there’s never been a better time to experience the post-apocalyptic world of the Moscow

Ma ljuti se čovek što mora da se plaća multi pa će se okrenuti džaba igrama na PCju koje po difoltu nemaju multi.

Samo multiplejer i igram, klasicnu kampanju predji kraljicu cu eventualno GTA odigrati.. Platio komp, platio igru, placam net operateru.. i igram na besplatnim dedicated serverima. Ovi naplacuju P2P igranje.. al dobro bitno je da sad imate opravdanje za to, necu vise 'off'..

Poslednja izmena:
Ovi naplacuju P2P igranje.. al dobro bitno je da sad imate opravdanje za to, necu vise 'off'..

Opet taj pristup. Ne naplaćuju tu P2P igranje, nego ti naplaćuju 36 igara za PS3, 30-ak igara za PS4 i 24 igre za Vitu i P2P igranje ukupno 48 evra godišnje, plus imaš gomilu drugih popusta koje možeš da iskoristiš.

Uopšte ne gledaš stvari kao celinu. To kako ti brojiš i prebacuješ je kao da sada neko krene da priča da Bodiroga nema šut za 3 i spor ulaz, da je Đorđević sklon egzibicijama, Danilović ima spor šut, Divac je očajan u igri licem prema košu i skroz usmeren na saigrače umesto na koš, a Paspalj ne ume ni da hoda. Ispada da je takva reprezentacija bulja i da će svako obrisati patos sa njom...

Sto se i primate na njegovo trolovanje....

Sve u svemu ko ima para za ps4 i 50-70€ za igru zadnja stavka za koju ce se buniti je 40-50€ za psn+ na godisnjem nivou a svi znamo jelte koje su prednosti istog servisa izuzev nekih.

Opet taj pristup. Ne naplaćuju tu P2P igranje, nego ti naplaćuju 36 igara za PS3, 30-ak igara za PS4 i 24 igre za Vitu i P2P igranje ukupno 48 evra godišnje, plus imaš gomilu drugih popusta koje možeš da iskoristiš.

Uopšte ne gledaš stvari kao celinu. To kako ti brojiš i prebacuješ je kao da sada neko krene da priča da Bodiroga nema šut za 3 i spor ulaz, da je Đorđević sklon egzibicijama, Danilović ima spor šut, Divac je očajan u igri licem prema košu i skroz usmeren na saigrače umesto na koš, a Paspalj ne ume ni da hoda. Ispada da je takva reprezentacija bulja i da će svako obrisati patos sa njom...

Ista je prica kada racunaju koliko ih kosta telefon sa operatera. Pa uracunaju i sve pretplate koje bi inace trosili u te dve godine i kao vidi izadje mi telefon 900eura.

Kao sto covek rece ne placa se igranje, placa se ono sto dobijas servisem a to je mnooooooooooooogo igara i popusta i sta sve ne.

Ista je prica kada racunaju koliko ih kosta telefon sa operatera. Pa uracunaju i sve pretplate koje bi inace trosili u te dve godine i kao vidi izadje mi telefon 900eura.

UUUUuuuuuuuu, a tek te što volim..... kad krenu sa pljuvanjem operatera, kako je to pljačka, kakav je to način, a na kraju se ispostavi da je to zbog toga jer ne može nikako u nekom paketu od 10 evra da se dobije S4 za 1 dinar :) :) :)

Kao da su ovi upali sa puškama u kuću, i naterali sve redom da potpišu ugovore.... Ili kad potpišeza veliki paket, da bi telefon bio jeftiniji, a posle: Vidi koliko mi ostaje mesečno... :) :)

Sve je to ok, ali ako covek nece te igre, a hoce online, za to mora da plati.

Ne nego naplaćuju P2P igranje ako sam kupio original igru zašto bih dodatno plaćao korišćenje jednog sastavnog dela te igre. Ako je moglo biti tako na PS3 što ne bi bilo i na PS4.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno