Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To stoji, ali bullet time neces sigurno imati u MP-u :).
Nadam se da je gledanje kroz zidove SP-only feature.

Poslednja izmena:
Evo upravo objavise singleplayer trejler za Killzone Shadow Fall.

Odlicno!

Hm... Jesam li jedini koga nije obuzeo sav ovaj hajp oko izlaska nove generacije konzola tj PS4? :D

Mozda me ne privlace trenutni naslovi, mada kada se setim kako je to izgledalo pred izlazak PS3, ne moze da se poredi. :)

Sada je PC mnogo jaci nego ranije [jer postoje legalni nacini da se igre nabave digitalno and for cheap], gaming se izlio u sve siroke narodne mase koji imaju 100€ viska da kupe HTC Tattoo, a publisher nisu voljni da napuste currentgen kao sto se to desilo u doba PS3-a...

Ali nema puno potrebe za paniku, nextgen ce itekako zauzeti velik deo trzista i highend gaming ce ostati viable deo gaminga i na konzolama i na PC-u.

Poslednja izmena:
Hm... Jesam li jedini koga nije obuzeo sav ovaj hajp oko izlaska nove generacije konzola tj PS4? :D

Mozda me ne privlace trenutni naslovi, mada kada se setim kako je to izgledalo pred izlazak PS3, ne moze da se poredi. :)

A kako je tek bilo za PS1 ? :) To se tesko moze ponoviti, jer ne moze da se napravi nista nevidjeno, moze samo tehnicki da bude bolje/realnije, i to ako oni zele :)

Sta da me hajpuje, kz i knack? ***e, trcao sam u hotel da probam ps3( jer sam ga uzeo putu) i vidim motostorm.
Naravno, vec u 2014 ocekujem dobre naslove al tad cu se odusevljavati. Ps4 ako i uzmem na launchu to ce vise biti reda radi jer cu je ionako uzeti a cena nece bas padati. Al launch exluzive su najtraljavije otkako sony pravi konzole.

Ja licno bih uzeo samo fifu 14 i cod i to mi je dosta za jedno 6 meseci mada i to nije next gen isto mogu da dobijem i sa ps3 ali ajde cisto da ne uzmem konzolu bez igara. Kad bi neko seo i napravio novi deo hogs of war to bi bilo epic

Ja licno sam stajao 21 sat u redu za ps3.
Ali neka nije mi zao,isplatilo se.

Ne sećam se da je ikada bila velika igra na startu nove generacije konzola kao što je sada KZ4, pa mislim da pričate napamet (govorim o Playstation univerzumu, ne o Xboxu koji startuje sa Haloom, koji je krš :) ). Šta je bilo na izbacivanju PS3, Ridge Racer 7 i Motorstorm? Sada ide KZ4, biće u multiplatforme (Assasins Creed 4, Battlefield 4, Call of Duty 82), NFS, sportske igre, nekoliko online/freetoplay/mmo naslova, nekoliko simpa indy/kvaziindy igara kao što je Resogun...u svakom slučaju, neuporedivo bolje nego u ranijim generacijama kada po 6-7 meseci nije bilo šta da se igra...

Možda grešim, pa me ispravite slobodno, ali...

Izvini al meni se vise igrao resistance nego sada kz. Resistance je donosio nov pristup i imao bas originalnu atmosferu, kz mi deluje ko jadniji brat bf/cod-a. Da su izbacili i cod bundle mislim da bi se prodao jedno dvadeset puta vise nego kz bundle.

Ja se nadam tom bundle sa cod, a stvarno najrealnije ja ne znam kojom magijom je kz postao toliko "poznata" i "dobra" igra i kada se to desilo. Mene licno igra smara do bola. Resistance je bio vrh igra secam se da sam balavio na ekran kad sam prvi put stavio igru u sony. Da se ja pitam prve igre koje bi se pojavile na ps4 su: Novi tekken, ace combat, nfs ali samo underground 2 fazon, cod ali u cod4 fazonu znaci nista modern gluposti, neki krsten resident evil bi bio isto cool ili da urade novi deo Dino Crisis-a. Smorise me ove filmske igre, predjem igru za 5 sati i vise je nikad ne stavim u konzolu a dam za nju 50e ***

Activision je inace po prvi put posle Modern Warfare 1 igre odlucio da za COD trejlere igre ne koristi Microsoftvotu konzolu. Od danas su krenuli da objavljuju video snimke u kojima je PS4 gameplay, ali naravno, sav TV/magazine/internet advertising ce i dalje biti fokusiran na MS.

Verovatno su dobili neki dinarčić, pošto m$ koristi Titanfall kao svoju promociju.

Evo sad sam gledao trejler i kao da gledam mw3 all over again. Uzas. Nista ljudi ovo nije next gen jos uvek. Ali ove godine duple pare za activision za istu igru :)

Activision je inace po prvi put posle Modern Warfare 1 igre odlucio da za COD trejlere igre ne koristi Microsoftvotu konzolu. Od danas su krenuli da objavljuju video snimke u kojima je PS4 gameplay, ali naravno, sav TV/magazine/internet advertising ce i dalje biti fokusiran na MS.

Ms je dobro procenio i fokusirao se na titanfall umesto da forsira cod koji izlazi na svemu sto trosi struju.

Izvini al meni se vise igrao resistance nego sada kz. Resistance je donosio nov pristup i imao bas originalnu atmosferu, kz mi deluje ko jadniji brat bf/cod-a. Da su izbacili i cod bundle mislim da bi se prodao jedno dvadeset puta vise nego kz bundle.

To šta se kome više igralo je irelevantno, poenta mog posta je bila da nije bilo ultra-mega-giga igara nikada kada se lansirala konzola, a i Resistance se ne bi baš toliko igrao da nije bio ponajbolji od svih launch naslova. Da se razumemo, i ja sam ga odigrao i bila mi je skroz OK igra, ali hoću da kažem da nikada ovakve multimilionske ekskluzive nisu išle direktno na launch.

Oko prodaje, ne znam odakle da počnem koliko pogrešno razmišljaš. I jedni i drugi će prodati sve sisteme koje naprave u prvih 6-12 meseci. Čemu onda povećavanje prodaje kroz CoD bundle? Da bi se COD bundle prodao mnogo više, tu nema nikakve sumnje. Ali, šta je za tebe kao igrača bolje, da Sony uloži par miliona u razvoj svog IP-ja kao što je Killzone (tj. u sebi blizak tim koji pravi igru), ili da upuca par miliona na račune Activisiona ili koje već izdavačke kuće da bi se ovi smilovali i dozvolili takav bundle? Tu su stvari vrlo jasne, Activisionu se mora platiti silna lova jer će oni svakako prodati milione i milione, i da bi dali "brend" nekom proizvodu mora da im se plati.

Stoga, može se imati A) milioni za Activision kako bi oni dozvolili da se konzola prodaje uz njihovu igru, ili B) da se da par miliona za razvoj sopstvene pucačine, pandanu i takmacu u polju konzolnih šutera.

Opcija A sigurno rezultuje boljom prodajom konzole, ali šta će im bolja prodaja konzole kada će ionako prodati sve što stignu da naprave. Takav bundle bi dao rezultate u 3. ili 4. godini postojanja kada ima puno modela na policama. Opcija B je bolja za mene kao igrača, jer me zabole da li će Sony prodati više konzola (a prodaće ionako sve što ima) a ja dobijam još jedan potencijalno kvalitetan naslov. Sad, da li će taj naslov opravdati moja očekivanja to je drugo pitanje. Ali sasvim sigurno mi je draže da se milioni upucaju u razvoj solidne igre (makar je ne igrao i makar bila u žanru koji ne volim) nego u marketinšku, prihodnu stranu Activision izdavača koji ionako ne zna šta će sa parama...

Ms je dobro procenio i fokusirao se na titanfall umesto da forsira cod koji izlazi na svemu sto trosi struju.

Vi ne razumete jednu stvar, ni ti ni DieHard. I Microsoft i Sony će rasprodati sve što naprave od konzola prvih godinu dana. Oni nemaju nikakvih razloga da idu na takve bundle-ove, makar ne u tolikoj meri i ne u prvoj godini. To se onda koristi za trikove i penetracije u deo tržišta koji ih ne voli. Tako recimo Microsoft ide na Fifa bundle u Evropi jer računa da je to najbolji fudbal, da će korisnici pozitivno reagovati, te da će možda malo uzeti kolača od Sony-ja koji je ovde tradicionalno jak.

Što se Titanfall-a tiče, oni su se na njega umesto na CoD fokusirali iz razloga koje sam gore objasnio. Pametno je uložiti u neki svoj IP umesto da pljuješ pare za neku mamiparu velikih izdavača, jer ćeš sve konzole ionako prodati. Samo što će KZ4 da izađe sa konzolom, a na Titanfall će da se čeka do proleća. I biće ga i za PC, btw...

Poslednja izmena:
Mislim da broj prodatih konzola nije toliko bitan, svakako će prodavati sve što proizvedu, daleko je bitniji broj prodatih kopija igara, jer i Sony i m$ ne zarađuju na konzolama, već na "royalties".

To šta se kome više igralo je irelevantno, poenta mog posta je bila da nije bilo ultra-mega-giga igara nikada kada se lansirala konzola, a i Resistance se ne bi baš toliko igrao da nije bio ponajbolji od svih launch naslova. Da se razumemo, i ja sam ga odigrao i bila mi je skroz OK igra, ali hoću da kažem da nikada ovakve multimilionske ekskluzive nisu išle direktno na launch.

Oko prodaje, ne znam odakle da počnem koliko pogrešno razmišljaš. I jedni i drugi će prodati sve sisteme koje naprave u prvih 6-12 meseci. Čemu onda povećavanje prodaje kroz CoD bundle? Da bi se COD bundle prodao mnogo više, tu nema nikakve sumnje. Ali, šta je za tebe kao igrača bolje, da Sony uloži par miliona u razvoj svog IP-ja kao što je Killzone (tj. u sebi blizak tim koji pravi igru), ili da upuca par miliona na račune Activisiona ili koje već izdavačke kuće da bi se ovi smilovali i dozvolili takav bundle? Tu su stvari vrlo jasne, Activisionu se mora platiti silna lova jer će oni svakako prodati milione i milione, i da bi dali "brend" nekom proizvodu mora da im se plati.

Stoga, može se imati A) milioni za Activision kako bi oni dozvolili da se konzola prodaje uz njihovu igru, ili B) da se da par miliona za razvoj sopstvene pucačine, pandanu i takmacu u polju konzolnih šutera.

Opcija A sigurno rezultuje boljom prodajom konzole, ali šta će im bolja prodaja konzole kada će ionako prodati sve što stignu da naprave. Takav bundle bi dao rezultate u 3. ili 4. godini postojanja kada ima puno modela na policama. Opcija B je bolja za mene kao igrača, jer me zabole da li će Sony prodati više konzola (a prodaće ionako sve što ima) a ja dobijam još jedan potencijalno kvalitetan naslov. Sad, da li će taj naslov opravdati moja očekivanja to je drugo pitanje. Ali sasvim sigurno mi je draže da se milioni upucaju u razvoj solidne igre (makar je ne igrao i makar bila u žanru koji ne volim) nego u marketinšku, prihodnu stranu Activision izdavača koji ionako ne zna šta će sa parama...

Vi ne razumete jednu stvar, ni ti ni DieHard. I Microsoft i Sony će rasprodati sve što naprave od konzola prvih godinu dana. Oni nemaju nikakvih razloga da idu na takve bundle-ove, makar ne u tolikoj meri i ne u prvoj godini. To se onda koristi za trikove i penetracije u deo tržišta koji ih ne voli. Tako recimo Microsoft ide na Fifa bundle u Evropi jer računa da je to najbolji fudbal, da će korisnici pozitivno reagovati, te da će možda malo uzeti kolača od Sony-ja koji je ovde tradicionalno jak.

Što se Titanfall-a tiče, oni su se na njega umesto na CoD fokusirali iz razloga koje sam gore objasnio. Pametno je uložiti u neki svoj IP umesto da pljuješ pare za neku mamiparu velikih izdavača, jer ćeš sve konzole ionako prodati. Samo što će KZ4 da izađe sa konzolom, a na Titanfall će da se čeka do proleća. I biće ga i za PC, btw...

Za mene kao igraca je najbolje da su izbacili vise razlicitih naslova i imali vise exluziva nego sto su isforsirali samo kz (knacka ne bih pominjao, samo sto nisam zaspao dok sam ga probao :) ). Na launchu sam uvek kupovao exluzive i hvata mI jeza da kz predstavlj prakticno jedin igru koju mogu prvog dana da kupim. I sjajno je sto ubacuju kes u kz ali stvarno nisam ushicen jos jednim kz-om. Btw kz sam igrao jos od prvog dela i tad je bio dobar, od treceg dela se preslo na sarenis i vidim da ce se to nastaviti i na ps4.

E sad, sto se ms tice, u francuskoj npr je box povoljniji od ps4. Uz konzolu i kinect se dobija i cod (koji ide u bundleu) i jos 50eur cek za kupovinu igara a izgleda da de obezbediti i kopiju fifa 14 uz taj pack. Al opet, to samo govori da imaju mnooogo konzola koje nisu preorderovane. A nema veceg uzasa za ms od vesti-ps4 razgrabljen a ms stoji na tone u rafovima. Sony opet nema zelju da privlaci kupce jer su vec sada sve rasprodali i zato i nemaju neke akcije.
Btw tek sa vidim da titanfall izlazi u martu.

Poslednja izmena:
Ne obraćaju svi pažnju k'o neki :) :p

I jedni i drugi će prodati sve sisteme koje naprave u prvih 6-12 meseci. Čemu onda povećavanje prodaje kroz CoD bundle?

Na primer, mitigacija rizika, koliko god bio mali, ponuditi vise bandlova kupcu... CoD vole klinci, ima da ide ko ludo za bozic. Za Killzone zna mozda koliko, 20% gaming populacije? Kladim se da za CoD zna daleko vise, za Fifu jos vise. Ako planiraju 1 mil. mesecno proizvodnju i unajmili su armiju kineskih studenata da sklapa, moraju da se osiguraju da ce se prodati.

E sad, sto se ms tice, u francuskoj npr je box povoljniji od ps4. Uz konzolu i kinect se dobija i cod (koji ide u bundleu) i jos 50eur cek za kupovinu igara a izgleda da de obezbediti i kopiju fifa 14 uz taj pack. Al opet, to samo govori da imaju mnooogo konzola koje nisu preorderovane. A nema veceg uzasa za ms od vesti-ps4 razgrabljen a ms stoji na tone u rafovima. Sony opet nema zelju da privlaci kupce jer su vec sada sve rasprodali i zato i nemaju neke akcije.
Btw tek sa vidim da titanfall izlazi u martu.

Da postoji slicna ponuda kod nas, razmislio bih o kupovini xboxa.
Ovo sto od igara sada izlazi me vise zanima od igara na ps4.
Mada, ne verujem ja M$ nista. Ponuda xbox 360 igara u poslednje 2 godine je drasticno losija nego na ps3, dizajn konzole je losiji, a i konzola se svakako ne kupuje zbog launch naslova.

Na prethodnoj strani sam vec naveo da izlazi i COD bundle.

Evo josh jedan info o bundle-u: http://m.gamestop.com/catalog/product/110050

To nije oficijelni bundle, zato i nisam obratio paznju.

Ovo je oficijelni ms cod bundle:
http://jeux-video.fnac.com/Console-Microsoft-Xbox-One-Call-of-Duty-Ghosts/a6369413/w-4

Ovo je oficijelni ps4 + 2 dzojpeda+kamera + kz:
http://jeux-video.fnac.com/Console-...laystation-Camera-2-Dual-Shock-4/a6519096/w-4

A ovo ps4 + kz:
http://jeux-video.fnac.com/Console-Sony-Playstation-4-Killzone-Shadow-Falls-PS4/a6519102/w-4

Ps4 nema bundle sa cod-om vec same prodavnice ce prodavati pakete koji ce biti obican ps4 plus igra koju oni ponude uz konzolu.

@Shin-bojan:
Nikad nije bilo teze promeniti konzolu. Mnogi su skocili kad je sony doneo odluku da se naplacuje online ali ta odluka ce im pomoci da jos jasnije polarizuju igrace. Imam psn+ nalog i ne placa mi se jos live. Da je ps4 mnogo losiji od box-a razmislio bih se ali obzirom da ps4, za mene, ima veci potencijal mnogo bi mi bilo veliko cimanje prelazak na box. Ali za ljude koji nemaju psn+ i ne zanimaju ih ps exluzive, sa boxom mogu trenutno cak jeftinije da prodju.

Ono sto se meni kod boxa ne svidja je sto sam imao katastrofalno iskustvo sa rrodom sa 360 dok me ps3 launch i dalje extra sluzi. A sudeci po hw dizajnu deluje mi da ce opet imati problema sa hladjenjem jer ne mogu reci da sam odusevljen oc-ovanjem hw-a u poslednjem momentu.

Na zalost ne mora da znaci. Na 360 je i pregrevanje power bricka bilo razlog za kvarove. Pogledaj unutrasnjost box-a:
http://www.xbitlabs.com/news/multim...hotos_of_Hardware_Inside_Xbox_One_Emerge.html
Brine me sto je gornji deo konzole, koja moze da stoji samo horizontalno, otvoren:
http://assets1.ignimgs.com/2013/05/21/img6843jpg-5ea68a_960w.jpg
Npr moje pojacalo je otvoreno sa gornje strane i znam koliko se prasine nakupi za 6 meseci. Nije mi jasno zasto usisava sa gornje strane kad je to najgore za prasinu.

Evo sad sam gledao trejler i kao da gledam mw3 all over again. Uzas. Nista ljudi ovo nije next gen jos uvek. Ali ove godine duple pare za activision za istu igru :)

Nemoj da meris ovu generaciju konzola po COD igrama.... Activision je previse zauzet sluzenju starih fanova, i boje se da promene bilo sta i da rizikuju pad prodaje.

A sa druge strane, EA ulaze u buducnost i budzi nextgen Frostbite 3 engine da im radi na 15+ novih igara [sa sve Mantle supportom]

Inace, po najnovijim glasinama na NeoGAF-u od veoma poznatih insajdera, i COD GHosts i Titanfall trenutno rade u na Xbox One-u u 720p rezoluciji. Videcemo kako ce izgledati te igre kada se pojave u prodaji...

Poslednja izmena:
Inace, po najnovijim glasinama na NeoGAF-u od veoma poznatih insajdera, i COD GHosts i Titanfall trenutno rade u na Xbox One-u u 720p rezoluciji. [/B] Videcemo kako ce izgledati te igre kada se pojave u prodaji...

Tuga i sramota, ako je istinito.

Na zalost ne mora da znaci. Na 360 je i pregrevanje power bricka bilo razlog za kvarove. Pogledaj unutrasnjost box-a:
http://www.xbitlabs.com/news/multim...hotos_of_Hardware_Inside_Xbox_One_Emerge.html
Brine me sto je gornji deo konzole, koja moze da stoji samo horizontalno, otvoren:
http://assets1.ignimgs.com/2013/05/21/img6843jpg-5ea68a_960w.jpg
Npr moje pojacalo je otvoreno sa gornje strane i znam koliko se prasine nakupi za 6 meseci. Nije mi jasno zasto usisava sa gornje strane kad je to najgore za prasinu.

Hladjenje je odlicno, masivan heatpipe kuler sa velikim ventilatorom. Sto se tice prasine *** to je kompromis ali vidjao sam PC-je koji nisu uopste cisceni a radili su non stop godinama (tepih prasine) pa opet im to nije smetalo. Ne verujem da ce to smetati konzolama. Ako pak nekom smeta moze da nabavi filter.

Poslednja izmena:
Nikad nisma imao konzolu sa otvorenim gornjim hladjenjem. Verujem da ce to biti uzrok hw problema kod boxa.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno