Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ae janitore, zar nemas pametnija posla, neku hiljadarku da zaradis :)

Zar ima neko ko je bio impresioniran grafikom novog Killzone do te mere? Ne vidim po cemu izgleda bolje od BF3, a daleko od toga da se mora 2000 evra uloziti da bi se igrao.

Ne izgleda bolje od BF3 ? Pa ne mogu se porediti. Grafika ne cini kolicinu poligona i rezoluciju tekstura, evo bas juche sam igrom slucaja probao BF3 na i7 [email protected], GTX660 i 16GB rama, sve na max u 1080p ima "300fps", ali dzabe kada je sve plasticno, vestacko, i sve sto valja u njemu je pokradeno iz Killzone 2 :) koji bolje izgleda, kao sto bolje izgleda i Uncharted i skoro svaka PS3 ekskluziva, na 256 rama i 7900GTX :)

Jeste, u pravu si. Frostbite je toliko los da se samo koristi u BF, bas zbog cinjenice da sve izgleda plasticno i treba da prodas kola da bi se mogao igrati igrama koje koriste vec pomenuti engine. Zaboravih da objektivnost je nepostojeca kod ljudi koji su na platnom spisku korporacija.

Tradicionalni Fudzillini "industrijski izvori" su njihovi ortaci u Nvidji, ogorčeni što su izvisili za ovu generaciju :)

Zarada na hw-u u konzolnom svetu ne postoji, i partneri dobiju par dolara po čipu. Nije nvidija ogorčena što je izvisila, da joj je bilo tako bitno mesto u konzolama ne bi postavljali ultimatume soniju i m$-u i tražili daleko veću zaradu po čipu. :)

pogledajte samo kako izgleda novi Killzone a kako "najlepshi" PC fps koji tako radi samo na hardveru od 2000e :)
cCWtWpA.jpg

^ :D Console wars, serious business.

Screenshot jednog od glavnih Crysis 3 likova iz cinematika zavrsene verzije igre
vs
Screenshot random nebitnog lika iz alfa verzije igre 9 meseci pre premijere igre
:D

Ajd, evo LOD0 modela glavnih likova u KZ:SF
4uwsab.jpg

7scswt.jpg

Sta ces, na trolovanje se odgovara trolovanjem :).
Console wars obuhvata i pc?

Zarada na hw-u u konzolnom svetu ne postoji, i partneri dobiju par dolara po čipu. Nije nvidija ogorčena što je izvisila, da joj je bilo tako bitno mesto u konzolama ne bi postavljali ultimatume soniju i m$-u i tražili daleko veću zaradu po čipu. :)

Nvidija je pravila gpu za xbox i ps3, nisu ocekivali da ce sony i ms pristati od istog da naruce gpu. Inace, po nekim davnim vestima nvidija je isto tako ucenjivala ps3 a sony je morao da pristane jer im je ideja o dva cella u konzoli propala a ps3 vec kasnio godinu dana u odnosu na prvi plan.
E sad, ako racunamo da ce sony i ms prodati kombinovano 150 miliona konzola i da ce amd imati cist profit za dizajn od makar par dolara dolazi se do cifre koja premasuje pola milijarde dolara, i to njmanje.
Da, sta ce nvidiji te pare, imaju shield na kojem ce da razvale trziste konzola.
Inace, cinjenica da amd jedini radi na svim next gen konzolama (wiiu,ps4,box) je vec dala rezultate:
http://www.theverge.com/2013/10/17/4850246/xbox-one-and-playstation-4-make-amd-profitable-once-more
A zamisli tek da postoji zarada u konzolnom svetu.

@shin-boyan:
Ne, wars obuhvata sve pacenike koji od usta odvajaju za neki proizvod i onda ga grcevito brane jer su svesni koliko su gladovali da bi ga kupili. Dal je to iphone, galaxy, pc, xbox...nema veze.
Ostali koriste sta im se svidja i ne smaraju druge svojim izborom.

A ako cemo o temi, odlaganjem drive cluba ps4 je osato na samo jednoj launch exluzivi. Ultra sramota.

Poslednja izmena:
Kada smo vec kod teme, ko od vas uzima odmah ps4?
Ja se i dalje dvoumim da li da kupim konzolu i gde.
Od igara me osim KZ nista ne zanima, ali cena svakako nece ici dole, tako da nema razloga da se ceka.
Na osnovu ovoga sto sam video do sada, deluje mi da ovog puta nece biti hardverskih problema(za X1 nisam siguran).
Garancija preko Madjara je godinu dana, a kod nas ce biti 2, zar ne?

Nemam pojma, izbacivanje DC me je bas ohladilo. KZ me ne privlaci previse a to je jedina igra koja je sony exluziva. Nisam ni sam siguran. U lokalnoj radnji ce mi ostaviti komad jer ocekuju desetak primeraka na dan izlaska ali mozda im otkazem. Jedina motivacija mi je sto je cena stvarno niska i sto cu ga ionako kupiti cim izadje nesto od ND-a. Ali deluje mi da ako ga kupim, da ce mi skupljati prasinu do izlaska nekog aaa naslova i da cu do tada koristiti samo ps3.
Dakle, nekih fifty-fifty sanse za kupovinu kod mene.

Za HW probleme mi ps4 deluje pouzdano. Sony ga je pakovao u display plexi kutije sa po tri kruzna otvora- mislim da bi debeljko u takvoj kutuju crkao isti dan. A konzola je najnormalnije radila 8 dana sajma i ni jedan primerak im nije otkazao (makar prema recima momka koji je radio na standu).

Poslednja izmena:
A ako cemo o temi, odlaganjem drive cluba ps4 je osato na samo jednoj launch exluzivi. Ultra sramota.

Knack i ShadowFall su tu od 1st party-a, gomila F2P igara, ekskluzivnih downloadable igara [ukljujucujuci i besplatni Rezogun/Contrast].

Ima sta da se igra.

Ja sam se nešto kontao, kao dal da čekam prvi pricedrop, boginje, i to ....

Međutim, ako uzmem bundle za 500, to je: -60 kontroler, -60 igra, -60 kamera ..... i eto ti pricedrop, 320 ispada osnovni pack ..... PS3 + jedan DS3 sam platio 300 evra posle par godina, možda i jače od izlaska. A ovo na Day1 imaš tu vrednost.

PS+ imam ....

E, sad, jeste da mora da se da 500 na gomili, ... al sad, šta je tu je....

Rezervisano sam kod Ištvana (XboX-a), pre NG bi trebalo da se dobije ...

Knack i ShadowFall su tu od 1st party-a, gomila F2P igara, ekskluzivnih downloadable igara [ukljujucujuci i besplatni Rezogun/Contrast].

Ima sta da se igra.

Knack mi deluje kao naslov koji bi trebao da ide za 20$- lepa grafika ali repetitivno i ne moze da se poredi sa naslovima koje je ps3 imao na launchu. Realno, ps4 izlazi sa samo jednim exluzivnim ozbiljnim naslovom a to je KZ- po meni stvarno neozbiljan pristup. Ali ocigledno da je hw spreman dok se sw rushuje.

Ja sam se nešto kontao, kao dal da čekam prvi pricedrop, boginje, i to ....

Međutim, ako uzmem bundle za 500, to je: -60 kontroler, -60 igra, -60 kamera ..... i eto ti pricedrop, 320 ispada osnovni pack ..... PS3 + jedan DS3 sam platio 300 evra posle par godina, možda i jače od izlaska. A ovo na Day1 imaš tu vrednost.

PS+ imam ....

E, sad, jeste da mora da se da 500 na gomili, ... al sad, šta je tu je....

Rezervisano sam kod Ištvana (XboX-a), pre NG bi trebalo da se dobije ...

To je neki i moj pristup. Jos pride sto cu imati 10% novogodisnjeg popusta tako da pare nisu problem- jeftinije necu proci. Ali me nervira odsustvo exluziva, vec sam pisao- za ps3 nisam znao sta pre da kupim i tu konzolu su svi pljuvali a sad ps4 sa launchom 90% sastavljenim od multiplatform i indie igara dobija ovacije.

ja nikog nisam hteo da povredim, uvredim, niti nekog napadam, niti neki njegov omiljeni proizvod napadam, niti ne znam šta. ja uređaje koje posedujem nikad ne "branim grčevito" već naprotiv trubim na sva zvona o njihovim manama, jer svaki uređaj ima mane. jedini problem koji ja nalazim je taj da kad god postavim neko tehničko pitanje upravo se vi, pod vi podrazumevam konzolaše da ih tako nazovem, upravo se vi uvredite, povredite i počnete da vređate. kad ste bili u jeku prepucavanja i vređanja bilo me sramota da bilo šta napišem.

a sad ps4 sa launchom 90% sastavljenim od multiplatform i indie igara dobija ovacije.

mozda ima veze 400 vs 700e :)

edit:
ja nikog nisam hteo da povredim, uvredim, niti nekog napadam, niti neki njegov omiljeni proizvod napadam, niti ne znam šta. ja uređaje koje posedujem nikad ne "branim grčevito" već naprotiv trubim na sva zvona o njihovim manama, jer svaki uređaj ima mane. jedini problem koji ja nalazim je taj da kad god postavim neko tehničko pitanje upravo se vi, pod vi podrazumevam konzolaše da ih tako nazovem, upravo se vi uvredite, povredite i počnete da vređate. kad ste bili u jeku prepucavanja i vređanja bilo me sramota da bilo šta napišem.

***, onda si kolateralna steta :) obicno kad neko iz elitne sobe dodje i postavlja takva pitanja, nije tu da bi se informisao ;)

Poslednja izmena:
elitna soba... :/ kakva crna elitna soba... ne postoje elitni i ne elitni. svi smo mi jednaki. moj brat ima jedno 15 konzola, skoro sve što je na ovom svetu izašlo. a ima i pc sa grafičkom koja košta više od ps4. i ja imam par konzola. elitizam je odvratan, čovek ne može biti bolji zato što voli drugačije igre ili drugačiji hardver. to jednostavno nije ljudski. otišao sam u off, ne mogu, sad ću samo da pratim situaciju, neću da zapitkujem, pitaće već neko to što mene interesuje pa ću pročitati :)

mozda ima veze 400 vs 700e :)

Pre je 400 vs 600e :) A da je ps4 300e nije onda morao ni da dolazi sa igrama :D

Kakav crni omiljeni proizvod, sta mene briga za blesavo parce tehnike :) Kupujem sta mi odgovara i sta mi treba i tehniku menjam ko garderobu- sezonski. Koristim uredjaj godinu dana, ako mi ne odgovara prodam ga dok jos imam godinu dana garancije. I uopste ne kapiram neko emotivno vezivanje za brendove. Nije da ce sony da mi da lentu sto sam u 2013. kupio njihovu kameru, tv, surround sistem i sad planiram ps4. A nije da sam i ja kupio jer bezgranicno volim sony vec jer imaju dobre proizvode po cenama povoljnijim od konkurencije. Koliko god para ostavio bilo kom brendu nece mi dati ni sticker za auto.

AL mi nije jasno kako je neispunjen i prazan zivot ljudima koji svrate na deo foruma koji ih ni ne zanima. Jel to sto imam s3 znaci da treba da idem na iphone forum i da pljuckam, ili sto koristim ipad i brze-bolje sam prodao galaxy tab da sad treba da smaram po android podforumu? Poenta foruma je razmena misljenja i ideja a ne pljuvanje bez ikakvog cilja. Da, ps4 nije sampion u hw i da, pc ce uvek imati snazniji hw. Jos samo da na pc mogu da igram igre koje igram na ps3 ne bih se razmisljao- preskocio bih ps4. Ali posto ne mogu nema ni potrebe da razmisljam o pc-ju kao jedinoj opciji. Na stranu sto ogroman broj ljudi koji pljucka po ps4 ni nema konfiguraciju da potera bf4/cod bolje nego sto ce ps4 da ga tera, ako cemo vec o grafici.

Pre je 400 vs 600e :) A da je ps4 300e nije onda morao ni da dolazi sa igrama :D

kolko se secam, kod nas je bila launch cena za trojku 700, a evo cetvorku dobijamo po zvanicnoj ceni. al davno bese, mozda i gresim.. a sto se tice 300e, u svakoj sali pola sale :), uzeo bih ga odm :D

Nije da ce sony da mi da lentu sto sam u 2013. kupio njihovu kameru, tv, surround sistem i sad planiram ps4.

tebi mozda ne, ali nekima od nas sa japanskom zastavom na avataru sony lepo placa :D

Nvidija je pravila gpu za xbox i ps3, nisu ocekivali da ce sony i ms pristati od istog da naruce gpu. Inace, po nekim davnim vestima nvidija je isto tako ucenjivala ps3 a sony je morao da pristane jer im je ideja o dva cella u konzoli propala a ps3 vec kasnio godinu dana u odnosu na prvi plan.
E sad, ako racunamo da ce sony i ms prodati kombinovano 150 miliona konzola i da ce amd imati cist profit za dizajn od makar par dolara dolazi se do cifre koja premasuje pola milijarde dolara, i to njmanje.
Da, sta ce nvidiji te pare, imaju shield na kojem ce da razvale trziste konzola.
Inace, cinjenica da amd jedini radi na svim next gen konzolama (wiiu,ps4,box) je vec dala rezultate:
http://www.theverge.com/2013/10/17/4850246/xbox-one-and-playstation-4-make-amd-profitable-once-more
A zamisli tek da postoji zarada u konzolnom svetu.

@shin-boyan:
Ne, wars obuhvata sve pacenike koji od usta odvajaju za neki proizvod i onda ga grcevito brane jer su svesni koliko su gladovali da bi ga kupili. Dal je to iphone, galaxy, pc, xbox...nema veze.
Ostali koriste sta im se svidja i ne smaraju druge svojim izborom.

Kao što sam već rekao, da ih imalo tangira to tržište ne bi išli sa ucenama, već bi jednostavno učestvovali na tom tržištu. Ali kao i intela, njih ne zanima sića i zarada od kusura...

kolko se secam, kod nas je bila launch cena za trojku 700, a evo cetvorku dobijamo po zvanicnoj ceni. al davno bese, mozda i gresim.. a sto se tice 300e, u svakoj sali pola sale :), uzeo bih ga odm :D
Uzeo sam ga preko za 600eur i jos pride uzeo povracaj pdv-a tako da nije bilo toliko strasno :)

tebi mozda ne, ali nekima od nas sa japanskom zastavom na avataru sony lepo placa :D
:D Jos kad bi sony zanimalo trziste Srbije, ozda bi konacno ubacili podrsku za Srbiju na psn-u :)

Kao što sam već rekao, da ih imalo tangira to tržište ne bi išli sa ucenama, već bi jednostavno učestvovali na tom tržištu. Ali kao i intela, njih ne zanima sića i zarada od kusura...
Stotine miliona usd nisu sica ni za jednu kompaniju na svetu, pa ni za nvidiu. Pre ce biti da su samo precenili svoj uticaj na trziste. Isto kao sto su precenili znacaj shielda ili tegre. Desava se to svim firmama, neke prevazidju a druge zavrse kao blekberi.

Usao sam u PC BF4 podforum, i 95 % postova u njemu je bilo " nemam dovoljno frejmova, igra mi puca, drajveri su krsh, etc..."

Dobro pa je u konzolnoj temi bila jedna rec o Beti :) A bas me zanimalo kako radi.. :)

Mislim da je glavni razlog u kvalitetnom APU koji ima samo AMD. Pare mozda jesu male za intel, za nV nisu. A mnogo bitnije od para je AMD-ov "monopolski" polozaj barem u narednih par godina (dok i ako steam box zazivi).

Poslednja izmena:
Uhh i ja se lomim, realno mi ne treba odma (imam krsh igrica sto nisam zavrsio jos na ps3) a imam ps+ placen tamo negde do 2015.
Sta su rekli za ps+ i ps4? da li krecu i za njega da ide po jedna,dve free?

Uhh i ja se lomim, realno mi ne treba odma (imam krsh igrica sto nisam zavrsio jos na ps3) a imam ps+ placen tamo negde do 2015.
Sta su rekli za ps+ i ps4? da li krecu i za njega da ide po jedna,dve free?

Da, nastavljaju sa deljenjem igara od samog launcha. Prve 2 igre ce biti odlicni Resogun [arcade shooter] i logicki platformer Contrast. DriveClub je trebao biti umesto contrasta, ali su ga odlozili.
http://www.gamersyde.com/flash_stream_resogun_tgs_gameplay_showfloor_60_fps_-30841_en.html

Za pocetak ce sigurno sve biti puno manjih indie naslova, a tamo negde od leta mozemo mozda ocekivati i po koji retail naslov. Ocekujem da ce Knack biti ponudjen krajem sledece godine. :)

Poslednja izmena:
Dobro pa je u konzolnoj temi bila jedna rec o Beti :) A bas me zanimalo kako radi.. :)

Pa radila je ok, igra nije losa, ali ne zasluzuje da se zove BF4, nego BF3.1.....
Sad, to sto DICE radi ono sto ne voli, a sto ce novi Bad Company da radi firma koja nema veze sa prva dva dela nije za raspravu ovde :)

Da, nastavljaju sa deljenjem igara od samog launcha. Prve 2 igre ce biti odlicni Resogun [arcade shooter] i logicki platformer Contrast. DriveClub je trebao biti umesto contrasta, ali su ga odlozili.
http://www.gamersyde.com/flash_stream_resogun_tgs_gameplay_showfloor_60_fps_-30841_en.html

Za pocetak ce sigurno sve biti puno manjih indie naslova, a tamo negde od leta mozemo mozda ocekivati i po koji retail naslov. Ocekujem da ce Knack biti ponudjen krajem sledece godine. :)

Onde ce biti glupo ne uzeti...a cena sigurno nece padati skorije.

LOL :d

1. Vecina PC-a na svetu je i dalje na XPu
2. Novi i skupi PC hardver se prodaje u mizernim kolicinama u odnosu na konzole, a pogotovo sto se sad prodaja M$a i Sonyja sabira.
3. AMD ima da se preporodi zahvaljujuci samo novoj generaciji konzola, ne mora za PC da prodaje nista...
4. PC za igranje biraju samo oni koje su u skoli tukli svi :d

Poslednja izmena:
LOL :d

1. Vecina PC-a na svetu je i dalje na XPu
2. Novi i skupi PC hardver se prodaje u mizernim kolicinama u odnosu na konzole, a pogotovo sto se sad prodaja M$a i Sonyja sabira.
3. AMD ima da se preporodi zahvaljujuci samo novoj generaciji konzola, ne mora za PC da prodaje nista...
4. PC za igranje biraju samo oni koje su u skoli tukli svi :d

1. Netacno.
.
.
4. Netacno. Koristim i konzolu i PC za igranje, cisto jer neke igre nisu stvorene za kontroler, a neke za tastaturu. Ne mozes tvrditi neke stvari na takav nacin.

Sića?

NVIDIA Reports Financial Results for Second Quarter Fiscal 2014

SANTA CLARA, CA--NVIDIA (NASDAQ: NVDA) today reported revenue for the second quarter of fiscal 2014, ended July 28, 2013, of $977.2 million, up 2.4 percent from $954.7 million in the previous quarter.

Revenue of $977.2 million.

GAAP net income of $96.4 million, or $0.16 per diluted share. Non-GAAP net income of $133.3 million, or $0.23 per diluted share.

Na 150 miliona prodatih konzola, čist profit - ne prihod, već profit, sa recimo dobiti od 10 dolara po čipu je milijardu i po dolara!!! Pogledaj Nvidijine cifre, njima je to kao sića? :d Koliko je to samo uvećanje prihoda, koliko je uvećanje profita, koliko bi to uvećalo cenu akcija na berzi, koliko bi to bilo samo bonusa za sve u kompaniji...ali avaj.

Pride, nema nigde bolje love od te, tehnologija koja ide u konzole day 1 ostaje na istom ili sličnom nivou narednih 7-8 godina, nema novih ulaganja, nema ništa. Najbolja i najlakša lova u tom biznisu. I onda je kao Nvidia nekoga ucenila, moš' misliti...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno