Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
[video]http://www.gametrailers.com/full-episodes/h2m36j/gt-tv-killzone-shadow-fall[/video]

Kako im je produiction quality los u GTTV-u, video snimak kao da ima 20fps...

Jedino dobra vest je Xbox One i PS4 su možda poslednje konzole.:D
http://www.itsvet.com/arhiva/2013-10-14
double_facepalm_by_ksouthv2-d4a7vfx.jpg

Poslednja izmena:
E nemate pojma koliko mi je drago sto sam vam bas ja doneo tu radostnu vest.:):banana:

Ako tako javlja fudzila... :)

Valjda zato i steam polako ukazi na trziste konzola.

Al ovaj deo je najbolji :" GPUs need the 20nm process to get roughly 30 percent more transistors at 30 percent less power on the same die size." wow, bas realno ocekivanje :D

Poslednja izmena:
Steam ne ulazi na "tržište konzola", već unosi PC u dnevnu sobu :)

Tradicionalni Fudzillini "industrijski izvori" su njihovi ortaci u Nvidji, ogorčeni što su izvisili za ovu generaciju :)

Kada vec pominjes Nvidiju

console_vs_pc.jpg

Nvidia_new_consoles_chart-580-75.jpg

:D

Poslednja izmena:
Slazem se misljenjem iznad...
Zar moram i u ovom delu foruma, tj u ovoj temi da citam sta i koliko FPS ima, koja je rezolucija, i ostale stvari vezane za PC deo foruma. Ne pamtim kada sam poslednji put posetio neku temu u tom delu, jer retko kad mogu zaista da procitam nesto o igri... Uglavnom su neke tehnicke stvari i prepucavanja!

Tako da molicu lepo od strane MODova da se obrati paznja. Tj na kraju krajeva ima da prijavljujem takve komentare dok im ne dosadim...

Ede Hunteru, ako ti nisu jasne slike iznad onda kako je moguce da imas igru tipa TLOU na 256 MB GFX kartici, na PS3?
Kako ti nije jasno da na istoj toj kartici radi GT5 a i GT6?
Jednom je neko ovde pomenuo kako forum za konzole ne zivi jer ima malo postova, za razliku od PC podforuma....
Usao sam u PC BF4 podforum, i 95 % postova u njemu je bilo " nemam dovoljno frejmova, igra mi puca, drajveri su krsh, etc..."
Drago mi je da takvih baljezgarija nema u ovom podforumu...
I Ede, ako neces da kupis konzolu jer ti ne odgovaraju specifikacije za koje mislis da bi svaki macho gamer trebao da poseduje, jednostavno ne posecuj ovaj podforum zato sto smo mi daleko ispod tvog nivoa....
Pusti nas da se igramo klikerima, a ti uzivaj u high tech opremi :d

prvo niti se ja postavljam tako, u fazonu ja sam iznad vas, niti sam pominjao kako igre rade na grafickoj sa 256mb rama, nego sam se pitao kako je moguce da nova generacija konzola ima hardver koji vec sad nije najjaci na trzistu, sto nije bio slucaj pre. ako pogledas grafik videces da su u momentu lansiranja prethodne generacije konzole imale jaci hardver. zato pitam, da analiziramo taj grafik.

ps4 me intrigira, kao i sve vas ovde. necu ga uzeti da mi bude primarna igracka platforma to je sigurno, ali mi niko ne moze zabraniti da je kupim i probam, sto cu 100% i uraditi, samo ne na launchu sigurno.

ja ne znam sto se vi vredjate ako se ovde pomene bilo kakva tehnicka diskusija, pobogu, pa ovo je tehnicki forum, nije forum za sminku ili kuvanje. ove i treba da se diskutuje o tehnickim stvarima, sta skacete odmah i padate u vatru ako neko pomene ghz, mb, i slicno. bio sam banovan dve nedelje jer sam rekao da mislim da ce novi ps da bude bucan. hello. dajte da diskutujemo ko ljudi, nismi klinci koji bi samo da ubace igru i igraju, valjda nas zanima i sta stoji iza te igre, kako radi, itd... ja nikad nikog nisam prozivao da hoce da se igra klikerima, zasto odmah pricate tako cim vam se pomene rec megaherc. sledece sto vidim je da neko gadja profesora fizike na predavanju ako pomene megaherz i da se uvredi jer mu je rekao da se on igra klikerima. dajte uozbiljite se. tehnicki forum, tehnicka rasprava.

Poslednja izmena:
Pod jedan, pogledaj tvoje postove u PS4 temi ( bar one koji nisu obrisani ), pa ces shvatiti koliko gresis vec u prvoj recenici.....
Pod dva, filozofije konzola i racunara se potpuno razlikuju, pa ovde ne mozes da primenis ono sto primenjujes u podforumu za PC igre....
U PC delu zato se svi hvataju za frejmove, gigaherce, miseve, stagod, dok je u konzolnom delu to potpuno irelevantno....
Igre ili ti se svidjaju ili ne, i to je to , svima rade isto ( za razliku od vas na PC-ju ).
Inace, ako pogledas diskusiju od pre 6-7 godina za PS3 i njene specifikacije, i kad vidis kako su ista pljuvanja bila vezana za njene graficke sposobnosti ( a opet pominjem TLOU i ostale stvari danas ) shvatices da niko nema nista protiv tebe, samo ne volimo da nam se prosipa ista prica sa svakom generacijom konzola....
Inace, post o tome da je ovo poslednja generacija konzola je vrh, drago mi je da su vam se tinejdzerski snovi o supremaciji PC-ja sto kroz Steam sto na drugi nacin ostvarili....
Sad mozete lakse da spavate, posto je vas arch enemy unisten :d

Ni za ps3 gpu nije bio najjaci kad je ps3 izasao. Ps2 je bila poslednja ps konzola sa custom made gpu, vec od ps3 je krenulo stavljanje pc gpu-ova malko tweakovanih za sony potrebe.

Problem je sto pc ima sirovu snagu al to nije unifikovan sistem. Zato je meni odavno tesko smaranje da se zezam sa igrama na pc-ju koje negde rade ok a negde je potrebno extra zezanje da bi dobro proradile. Kad sam imao vremena sve je to bilo lepo, sad kad mi je vreme luksuz onda bas i ne mogu da provedem par sati namestajuci problematicnu igru i drljajuci odgovarajuce drivere.

E sad, da mi je grafika jedino merilo i brojanje frejmova, ne bi me ps ni zanimao. Al kako nije sad sam uzeo ponovo polako da prelazim uncharted trilogiju i sigurno cu je igrati uveliko po pojavljivanju ps4 jer mi je taj serijal bolji od bilo kog naslova koji izlazi za ps4 na launchu. U prevodu- grafika je lepa al ne i dovoljna. Koga zanima iskljucivo grafika uvek je tu 3dmark da se vrti na masini dok ne izadje gta5.

Inace, ne vidim novi hw u ps4 uopste kao priliku samo za brojanje poligona vec kao novu alatku koja ce devovima dati daleko vece mogucnosti da ostvare svoj ideje. A kako su budzeti kod igara za konzole bez premca najveci, to je ono sto me najvise i privlaci.

Btw ovo sve pisem kao covek sa pc-jem koji ima quad core/8gb ram i rotirajuci gpu sa 2gb. Al to se koristi za posao, zezanje sa slikama i naravno kao ht masina za enkod i koja bez problema barata 3d br-ovima. Za gaming mi pc jednostavno nije neko resenje. Valjda zato i ne idem u pc deo foruma.

Poslednja izmena:
Upravo to ljudi ne mogu da shvate: konzola je za "izaberem igru, i pocnem da igram. " .... da me jednostavno zabole za jurnjavom memorije, graficke, prodaj , kupuj jacu, za godinu dana i jaca je slaba, ajd opet..... da podesavam u igri 10 parametara, detalje, rezoluciju, i ostalo sta vec ima, AA, shadows itd itd ....
Da programeri za PC prave neoptimizoveno, a za konzolu, za koju tacno znas sa cime raspolazes, pravis tacno za to.

Cela poenta u ovoj prici nije da oni ne razumeju princip konzola, nego da se dokazuju na forumu i prosipaju price o svojoj konfiguraciji ili jos gore o tome sta su zavrsili od skola, pa to pominju u svakom postu......
Jednostavno, oni nisu zadovoljni svojim izborom i tu frustraciju lece tako sto pokusavaju da dokazu da su u pravu provociranjem u podforumima u kojima bi zeleli stvarno da budu......
Svako normalan, zna sta zeli, i ako nadje to sto mu odgovara drzi se toga.....
Ja zelim konzole i zato ne spamujem po PC podforumu, ja imam Blackberry pa ne idem po ostalim podforumima i dokazujem kako je on bolji, ja volim odredjene vrste filmova i dajem preporuku za njih, ali ne pljujem one kojima se svidjaju drugaciji zanrovi......
Kada bi se i ostali ponasali na ovaj nacin, nekako imam utisak da bi ceo ovaj forum bio mnogo bolji.....

Svako normalan, zna sta zeli, i ako nadje to sto mu odgovara drzi se toga.....
Ja zelim konzole i zato ne spamujem po PC podforumu, ja imam Blackberry pa ne idem po ostalim podforumima i dokazujem kako je on bolji, ja volim odredjene vrste filmova i dajem preporuku za njih, ali ne pljujem one kojima se svidjaju drugaciji zanrovi......
Kada bi se i ostali ponasali na ovaj nacin, nekako imam utisak da bi ceo ovaj forum bio mnogo bolji.....

+1

Ja ne znam zasto se u svakoj novoj generaciji ponovo poteze ta prica, pogledajte samo kako izgleda novi Killzone a kako "najlepshi" PC fps koji tako radi samo na hardveru od 2000e :) Pogledajte kako radi bilo sta na iPhoneu sa 1GB rama protiv telefona od 2 i 3GB. Pogledajte kako Skyline GTR sa 480ks i 1.7 tona dere gomile automobila sa 50-100ks vise i par stotina kila manje. Tehnicke specifikacije sluze da ti daju neku sliku o uredjaju, a ono sto on moze u praksi zavisi od puno stvari, a glavna stvar su custom hardver i softver pisan iskljucivo za njega, kao i ceo ekosistem koji postoji oko tog hardvera, dzabe nekom Chevroletu 1000ks ako on ide gde on hoce :)

Poslednja izmena:
Zar ima neko ko je bio impresioniran grafikom novog Killzone do te mere? Ne vidim po cemu izgleda bolje od BF3, a daleko od toga da se mora 2000 evra uloziti da bi se igrao.

Driver, lupa napamet kao i obicno :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno