Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
true true, moze i tako. a do tad se posvetim onim silnim steam hitovima za 0.99. jos ako uzmem 3, pa jos dobijem popust... bog da me vidi

:d

I da čekamo par godina da igra padne na ispod 5 evra, jer se ne isplati dok ne padne cena ispod te, a onda kukamo što multiplej i nije tako zabavan kako tvrde jer ga niko ne igra...

true true, moze i tako. a do tad se posvetim onim silnim steam hitovima za 0.99. jos ako uzmem 3, pa jos dobijem popust... bog da me vidi

Imaš i takve naslove, od kojih pojedini imaju više originalnosti i muda od svih AAA naslova zajedno, imaš hc naslove kao što su Arma 3, Asseto Corsa, Age of Decadence, imaš kompetativne mp igre sa težim i lakšim krivuljama učenja, gde su potrebi plan, organizacija i kooperacija, a ne paljenje i mozak na ispašu...a imaš i sve silne mozak na ispašu multiplatforme, možeš da igraš ono što je izašlo juče, kao i ono izašlo pre deset i više godina, imaš šta hoćeš. Imaš najbolju platformsku igru Ori and the Blind Forest, koja je izašla samo za X1 od konzola, imaš najbolji horor naslov SOMA, koji je od konzola izašao samo na PS4, imaš jedan Prison Arhitect, imaš Pillars of Eternity, Cities: Skylines, This War of Mine, itd.. sutra ćeš imati Star Citizen i Torment: Tides of Numenera. Zahvaljujući igračima koji su finansirali Divinity:Original i Wasteland 2, jer se industrija plašila da podrži takve naslove, sada (jeste da je prošlo dosta vremena) te igra možeš da odigraš i na PS4. Imaš širok dijapazon žanrova i naslova, nisi osuđen na dva i po žanra, što je najbitnije imaš izbor, a tome lepo možeš da dodaš i konzolu ili konzole kada njihovi naslovi to zasluže, ako zasluže, to je najmanji problem 🙂

Poslednja izmena:
Ja sam to raspodelio 'vako. Na PS4 igram sve novo od većih naslova što ne mogu lepo na kompu, a i mnoooogo mi je jeftinije jer radim share i mogu po izlasku da kupim, a na kompu cepam CS, Divinity, The Binding of Isaac (uzeo prvi deo u bandlu za dolar i to mi je bila igra zbog koje sam i prešao sa gusara na originale i sad imam više igara nego unetih kalorija po danu) i cepam sve te igre koje ne mogu na soniju. Lap top mi je dobar, al nije aždaja, tako da sve jače igre pičim na Soniju, a on je tu za sve ostalo i nemam frke. To mi savršeno odgovara jer ne radim u Srbiji, pre ovoga studirao u Bg i mogu da seljakam laptop (i x360 tad) gde god idem. Ne znam samo čemu toliko pljuvanje po jednom uređaju za "igranje igrica"

Nemaju pametnija posla, mora se nešto raditi, ***.

On je bar napisao šta smatra tim "ozbiljnim" igrama (iako ja ne bih igrao 99% toga), a ostali se samo zapljunu bez ikakvih primera.

Cinjenica je trenutno izbor i nije neki za onog ko na konzolama igra samo ekskluzivne igre. To ce se drasticno promeniti sledece godine. Iako mi ne deluje da ima neki deep gameplay, Horizon na momente zaista izgleda fascinantno i vredi je igrati ako nista bar zbog dizajna. WiLD takodje, grafika nije top ali je dizajn izuzetan i deluje da ce i ostali elementi biti na nivou. To su dve nove igre zbog kojih vredi uzeti PS4. Naravno, tu su i nastavci starih ekskluziva (Uncharted 4, GT Sport, Ratchet & Clank Remake). Tu je i The Last Guardian ako ga ne odloze opet. Fin line-up imaju za sledecu godinu.

Konzolu nove generaciju kupiti samo zbog ekskluziva bi kupio sam onaj ko ima viška para. Meni se isplatilo jer sam igrao Bloodborne, Destiny (ovde sam potrošio dodatnih 50 evra na lekove kolko smara), Dying Light, Betmen, Evil Within, čak i CoD sam probao, Witcher 3, Driveclub, SOMA, već sam uzeo Star Wars, Fallout, NFS, biće tu Hitmen itd. Naravno PES/FIFA/Mortal Kombat Teško da bih dao pare trenutno da bih odigrao 3 igre godišnje na konzi.

Iz nekog razloga se ovde podrazumeva da imaš dobar pc, a i više voliš pc generalno, pa se onda zapitaš ste će ti ovo i šta dobijaš. A to veze nema sa logikom većine korisnika na svetu.

I ceo rat pc vs konzole i konzola vs konzola postoji upravo iz tog vrlo objektivnog razloga: nemaju svi para, živaca, a u ovim godinama ni vremena za sve platforme, pa onda po forumima navijaju za svoju stranu jer očekuju najbolje igre upravo za ono što imaju.

Prelako prelazite preko ovoga.

Kod mene je to i pitanje fokusa, ja ne bih uzeo sve konzole i pc ni da mi neko sve to da džabe. Prosto mi nije nikakvo uživanje da budem zatrpan svim tim.

I pc + ps4 mi je previše. I samo ps4 mi je previše, verovatno.

I tako dođemo do izbora, gle čuda. Odrede ljudi šta im odgovara .

Tako da, kad olako određujete šta ko treba da kupi, imajte i ovo u vidu.

Kod najprosečnijih korisnika je još mnogo izraženije.

Da je pc gaming iz 90-ih aktuelan, potpuno bi razumeo priču, jer je tad predstavljao drugi svet i bilo je toliko za mene privlačnih naslova da ne mogu ni da nabrojim. Ali danas - nikako.

I danas ima mnogo toga dobrog samo na pc-u, ali totalno van moje sfere interesovanja. Celi žanrovi koji su najpopularniji me uopšte ne interesuju.

To ne znači da ne igram i na pc-u sve što mi se učini ok, ali nema mi ni blizu one magije kao nekada.

Znači, nije taj izbor baš tako crno-beo kakvim ga predstavljate.

Ja potpuno razumem ako neko kaze suprotno : imam pc i dovoljno mi je to iz mojih razloga.

Ali ne razumem da to radi u ps4 temi iz dana u dan, tj. razumem, ali mi je razlog truo: radi to upravo zbog onoga sa početka posta.

Zaključak :

- Ne podrazumevajte da svi žele sve platforme iz milion razloga

- Ne podrazumevajte da je svima ono što danas nudi pc obavezno najbolje

I onda se lepo družimo ovde bez prepucavanja 😀

Poslednja izmena:
Ja sam to raspodelio 'vako. Na PS4 igram sve novo od većih naslova što ne mogu lepo na kompu, a i mnoooogo mi je jeftinije jer radim share i mogu po izlasku da kupim, a na kompu cepam CS, Divinity, The Binding of Isaac (uzeo prvi deo u bandlu za dolar i to mi je bila igra zbog koje sam i prešao sa gusara na originale i sad imam više igara nego unetih kalorija po danu) i cepam sve te igre koje ne mogu na soniju. Lap top mi je dobar, al nije aždaja, tako da sve jače igre pičim na Soniju, a on je tu za sve ostalo i nemam frke. To mi savršeno odgovara jer ne radim u Srbiji, pre ovoga studirao u Bg i mogu da seljakam laptop (i x360 tad) gde god idem. Ne znam samo čemu toliko pljuvanje po jednom uređaju za "igranje igrica"

I tvoj primer je odličan primer korišćenja najboljeg iz oba sveta, recimo tebi nije bitno da imaš veći fps ili sve grafičke opcije, a usput odigraš sve što valja za manje keša u oba sveta i to je sasvim dobar pogled na gejming. Ja nemam nikakvih problema sa time i takvim razmišljanjima, moj problem je jedino isključivost i usko razmišljanje gde je dovoljno da omiljen brend okači svoj logo na igru i da to automatski postane najbolja stvar na svetu, a to kod tebe nije slučaj 🙂

Poslednja izmena:
Fokus sa hardvera prelazi na sadrzaj, tako je kod vecine starijih gejmera. Ekskluzive bas zbog toga postoje, jer ljude zanima odredjena igra. Vezes tu igru za neku platformu i prodao si platformu. Zasto bi neko kupio Xbox One? Da mu bude glavna sprava za igranje? To je los izbor, PS4 je snaznija konzola i multiplatforme rade bolje. Kupice ga zbog Halo 5 Guardians jer je to jedini nacin da odigra tu igru. Mnogo dati 400 dolara za jednu igru? Jeste i nije.

Klincima koji igraju sve sto izadje jeste mnogo, matori igraci nemaju problem da puknu gomilu para na njima omiljenu igru ili obecanje o igri (Star Citizen najbolji primer). Ljudi ostavljaju stotine dolara u F2P online igrama. Takve ljude nije briga za platformu, bitna im je igra.

Sony i Microsoft to znaju, zato bacaju akcenat na servis a sve manje na hardver koji prodaju. Na kraju ovog ciklusa hardvera mozda nece ni biti. Sony ce ga ugraditi u televizor a Microsoft ce kroz cloud streamovati sadrzaj.

Sonijev prihod od gejminga za prethodni kvartal iznosi 3 milijarde dolara. Prodali su 4 miliona PS4 konzola u tom periodu. Po ceni od 400 dolara to je 1.6 milijardi dolara prihoda. Ostalo dolazi od prodaje igara i usluga. Profit za kvartal iznos 200 miliona dolara. Sta mislite koliko prodaja konzola utice na profit, koliko procenat koji imaju od prodaje igara a koliko Playstation Plus pretplata? 20 miliona korisnika puta 4 ili 5 dolara mesecno puta tri meseca, izadje 240-300 miliona dolara. Mali udeo u prihodu ali sigurno najveci u profitu. Odrzavanje infrastrukture kosta ali ne bas toliko da im se ne isplati naplata servisa visestruko.

Poslednja izmena:
Na kraju ovog ciklusa hardvera mozda nece ni biti. Sony ce ga ugraditi u televizor a Microsoft ce kroz cloud streamovati sadrzaj.

Ne mozda, TVRDIM da ga nece biti. Tacnije PS5 i X2 (ili kako god da ih nazovu) ce biti eventualno neke male spravice kao sto je sad PlayStation TV.

Cisto da je tu, radi licenci itd. Gotovo je, i slazem se sa svime, zadnja generacija koja ima hardver, to je to... Remember these words.

Poslednja izmena:
Meni je prelazak sa pc-a na konzole dosao sa godinama. Sad kad radim nemam puno vremena da se bakcem da budzim komp, da menjam drajvere, razne peceve ono ovo. Lepo kupio konzolu, zavalim se u krevet, stisnem jedno dugme i vec sam u igri. Ne igram sve zivo sto izadje tako da mi nije skupo da dam pare za 5-6 igara koje cu da obrnem. Fan sam sportskih igara i koliko sam video pes je mnogo bolji na ps4 nego na pc i to nijedan pec nema da popravi. Svi se orijentisu na konzole i tu lepo dobijem kompletan proizvod koji radi a ne da gledam u pasulj kako ce da se ponasa na pc-u, kao npr. Batman.

PC je multifunkcionalna sprava i samim tim ne sluzi samo za gaming, vec za veliki broj drugih radnji pored igranja igara. Konzole sa druge strane sluze samo za igre, bar je kod nas takva situacija.
Koliko znam i koznolne verzije igara dobijaju patch-eve, a drajveri ako si mislio na drajvere za graficku izlaze nekoliko puta godisnje, a instalacija traje jedan minut.

Dakle sve se svodi na to kome sta odgovara, PC gaming je "popularniji" nego ikad, sto govori broj korisnika Steam klijenta a i prodaja mnogih naslova. Dakle ne postoji nesto sto je "najbolje" i sa druge strane nesto sto "ne valja" postoji ono sto nama licno odgovara.

Inace zanimljivo mi je kako se u ovoj temi konstantno provlaci PC verzija Batman: AK, valjda prilikom "dokazivanja" kako je PC gaming inferiorniji u odnosu na konzole. Lol 😀

gde je dovoljno da omiljen brend okači svoj logo na igru i da to automatski postane najbolja stvar na svetu, a to kod tebe nije slučaj 🙂

Tvoj problem je sto mislis da su svi jednaki, a dobre igre, hardver, auto, bilo sta, se pojavljuje random 🙂 To mozda tako funkcionise u nekoj masti, u realnom svetu se zna ko je sposoban a ko ne, prvi ce u vecini slucajeva napraviti kvalitet, drugi krš. Problem je sto puno ljudi ma koliko dokaza imali za neki raspad, oni ce i dalje da se ponasaju kao da se posle svake igre svet resetuje i sledeci put ima sanse da naprave nesto 🙂 Svet tako ne funkcionise, nije cak ni pitanje mogucnosti firme ili pojedinca, sve se svodi na vrednosti, neko to radi zato sto zeli da napravi najbolje, a neko da bi zaradio pare, i nazalost vecina su iz ove druge grupe.

Vrednosti su ono sto nas sve pokrece, problem je sto je previse ljudi okrenuto losim vrednostima, a to je daj sto brze i lakse da uzmem pare, ili daj na foru da uzmem pare, niko to ne radi kao za sebe, jer tako ce pare najlakse doci a ti mirno spavas i siguran si da radis i sutra. A ti posto ne kapiras nista od toga, sve sto podrzavas na svetu, prslo je ili je na ivici raspada, i posto je vecina kao ti, Microsoft i slicni raspadi ce se razvlaciti godinama u blatu umesto da crknu, i to pravi problem za one koji su odavno ukapirali sta se desava..

Poslednja izmena:
Microsoft i slicni raspadi ce se razvlaciti godinama u blatu umesto da crknu, i to pravi problem za one koji su odavno ukapirali sta se desava..

giphy.gif

os_market_share_october_2015.png

I sta sad ostavio si neki levi grafikon u PS4 temi mislim koga bre to zanima ovde realno? A i to sto je Windows toliko zastupljen uopste ne znaci da je dobar,bas suprotno...

^ Mora da je to ta logika, jer sam se bas pitao zasto je PS4 toliko zastupljen... 😉

Čekamo 2019-u pa da vidimo 🙂

Aman ljudi, zašto se uopšte raspravljate sa likovima kojima su igre život ( jer pravi nemaju ), a ne nešto što im omogućava zabavu?

who gives a f... za grafikon, sta je bolje, pc/ps4.Xone.
Svako igra sta i na čemu voli i tačka.

Omg. Izgleda da stvarno nema igara kad toliko razglibate na temu ko sta ima i zbog cega. Nista ja za to vreme skidam NFS, bas sam ga se zazeleo. Run je neslavno zavrsio na mom pc-u, brzo je pao uninstall. Nadam se da su barem nesto vratili od stare slave 🙂

Inace zanimljivo mi je kako se u ovoj temi konstantno provlaci PC verzija Batman: AK, valjda prilikom "dokazivanja" kako je PC gaming inferiorniji u odnosu na konzole. Lol 😀
Batman je po meni samo primer kako se odnose prema pc igracima. Isto vazi i za novi PES, verzija za konzole je mnogo bolja od pc verzije, kako graficki tako i po gameplay-u. U buducnosti ce biti sve gore.

Mene licno online ne zanima tako da mi nije ni potrebno. Ko se upusti u svet konzola svestan je koliko sta kosta i ima para da to i plati tako da nece praviti problem da plati 50$ za ps plus za godinu dana.

Aman ljudi dopustite da sami odlucujemo. Sta vas briga za sta placamo i da li imamo sta da igramo. Okanite se vise.

Od sada dolazim u ovu temu posle 4-5 casica vinjaka.

Vinjau i sidu leči! 😀

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno