Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

xwolf,

izmedu 3.55 OFW i 4,50 CFW preporučljivo je 3.55 CFW KMEAW.

Možeš i iz Recovery menija, za svaki slučaj.

multiMAN ver 04.50.02 BASE CEX (20131013).pkg instaliraš.

donrile, radi, rešenje je za one kojene mogu da se dwngradeuju.

Poslednja izmena:
Ko ce da spasi situaciju ako nece Magic ;) Hvala, matori.

Kako se to sprovodi u delo? Jel se nesto instalira, lemi, nadogradjuje...?

magicmaster.. hvala na pomoci, samo mi potvrdi mora li taj cfw kmeaw.. sam rogero kaze da moze i na 3.55 ofw .. ne bih petljao sa recovery menija posto i ne znam kako se ulazi u njega

tj.. ako je u sustini dovoljno ono 1 2 3 iz mog prethodnog posta, sa napomenom za cex.. da pojednostavimo i da ga puknem tim redosledom.. ako je to sve sto me deli od GTA V ... nije problem :)

OK, ako tako pise, idi onda tako.
Znam da je bilo komplikacije dase digne na 4.30 kad je prvi piut trebalo sa 3.55, cela operacija :)
Ako su to sad sredili, onda pici tako, na 3.55 pa na 4.50.

Koji model ti je konzola? Ako je debeljko, nije lose i Fan Ventilator da instaliras. cisto da isproveravas temperature.

DonRile, da, otvara se , i lemi se na plocu, fletovi, itd ....
Kosta oko 120 evra kod nas.

Poslednja izmena:
nije debeljko, jedna od prvih verzija onog redizajniranog, kad su mu prvi put smanjili velicinu

OK, 2004 . . . svejedno, ne skodi, nabaci ga, cisto da vidis i isproveravas.
Na Mode 2 i payLoad je alternativni mod, koji vrti vent zanijansu brze, i bolje hladui, pa vidi kako je bez nejag, i sa njim.....

Temp da vidis mozes i iz multimana.
Ova cuda za manuelno regulisanje broja obrtaja koriste oni sto hoce da uvale ps3 kao ne greje se.

Kakve sad to veze ima?

Ja mu kažem da nabaci, da isproverava svoju konzolu zbog sebe.

Da vidi koje temperature ima sa i bez njega.

Možda se pasta "ispostila", pa treba da promeni.

DonRile, da, otvara se , i lemi se na plocu, fletovi, itd ....
Kosta oko 120 evra kod nas.
Mozda je malo mnogo 120e...!? A sta je to, ustvari? Jel to neki uredjaj, neki deo, neko integrisano kolo...?
Vidim da ovi neki izbacuju neki fajl IRD i da pomocu njega moze da se pravi .iso fajl od svih ovih igara koje su izasle do sada. Na koju foru se pravi .iso sa tim fajlom?

Dal je mnogo ili malo, to znaju oni koji imaju te konzole, i osuđeni su na originale.

Ko kupuje diskove, a ne šeruje, to je cena 2 nove igre. Ili 4 starije. A ako mu se svidi, može i online sa tim, jer je "nevidljiv" za PSN.

Deo, ploča, sa džižabidžama na sebi, lemi se na ploču na par mesta.

Kao čip nekada na PS2.

SAd su softmodovane polovnjače 200-250 evra. I to i debele, koje si stare najmanje po 5 godina.

A već ima slim i superslim polovnioh , koje imaju po nekoliko meseci do godinu dana, za 130-160 evra.

Kad sabereš 150-120 ovo čudo, dodješ do maltene iste cifre, a konzola ti je mnogo mladja, i možeš online ....

Ima tu nekih referenci :) :) :)

Poslednja izmena:
Kad kazes softmodovane polovnjace, jel mislis na one konzole sa CFW-om?

Da, u suštini, kod njih nema hardverske izmene, softver je izmenjen. CustomFirmWare. Kao PSP.

Jedina hardverska intervencija je kad su bile na OFW visokom, pa se otvaraju i kače na flešer, da im se "na silu" upiše CFW 3.55, pa onda sa njega na 4.50 CFW.

Ali imaš koje nikada nisu išle na veći OFW, pa još imaju warranty seal. (kao moja, npr :D :D )

OK, to sve znam, ali cudno mi je da te softmodovane konzole kostaju i po 200-250e!? Jedan moj drug je skoro prodao slim konzolu sa CFW 4.46 za 140e. Bila je potpuno ispravna, sa dva kontrolera i nekoliko igara na HDD-u.

To ne znam, ali ja sam mislio da su to neke okvirne cene za polovne konzole...da nisu preko 200e.

OK, to sve znam, ali cudno mi je da te softmodovane konzole kostaju i po 200-250e!? Jedan moj drug je skoro prodao slim konzolu sa CFW 4.46 za 140e. Bila je potpuno ispravna, sa dva kontrolera i nekoliko igara na HDD-u.

Samo kontroleri,ako nisu izakani vrede 50- 60 evra na Limunu
Od debeljka,iskljucivo 80 gb modele-preporucujem CECHL
Cena moze samo da skace,nema ih
Evo sto kostaju 200 evra-pola nisam ni poceoCapture.jpg

Poslednja izmena:
Sta si ti sad hteo da kazes sa ovom slikom? Sta kosta 200e? Sta nisi poceo?

Sad sam gledao neke cene i vidim da se konzole krecu od 120e do 280e. Zavisi od modela, stanja, starosti...

Hteo je da kaže da ima gomilu igara za džabe, da pola još nije ni izigrao.

Nova konzola sa 500 GB hardom je oko 240 evra kod XboXa.

A ti si polovnu video za 280. O tome ti pričamo.

Sta si ti sad hteo da kazes sa ovom slikom? Sta kosta 200e? Sta nisi poceo?

Sad sam gledao neke cene i vidim da se konzole krecu od 120e do 280e. Zavisi od modela, stanja, starosti...

Jer se ti zezas ili ?
Ovde na primer imas cene(znam da ima i jeftinije,al se opet placa)
http://www.game-s.rs/index.php?option=com_virtuemart&Itemid=151

Sve to mogu ako ocu da igram dzabe,pa se posle cudi sto su polovne konzole skuplje od novih

Nego ovi BD emulatori bude nadu i za PS4,to bi tek bila prava stvar
Kad bi provalili samo ove prve serije ,posle bi bile polovne po 1000 evra

Da, moja greska. Izvinjavam se.

***, ispada da ima logike da polovne budu skuplje :) Dobro, i ova fora sa emulatorima moze da znaci dosta onome ko ne moze da instalira CFW. Bar ce igre igrati za dzabe.

Pa poenta i jeste da igra za dzabe tj jeftinije.
@magic, ako mozes da objasnis kakve veze ima control fan utility sa tim u kakvom je stanju sistem hladjenja konzole, kad sa njime samo kontrolises broj obrtaja ventilatora? Ako dolazi do pregrevanja konzola ce svakako povecati broj obrtaja sa povecanjem temperature.

Pa nije bas tako. Konzola povecava brzinu ventilatora u zavisnosti od temp procesora, ne prati temp grafike uopste i zato se najcesce ona pregreva. Ako instaliras SW koji ce pratiti i temp grafike onda se vent moze ubrzati i ohladiti konzolu kako treba. Eto ti odgovora.

Nabacio sam neki Iris Manager u kom postoji regulacija za brzinu ventilatora. I temp. su mi spale sa preko 85c na max 65. Da je bucniji jeste,ali svakako radi posao.

^^ ma da li je moguće? Da li si ti nekada otvorio ps3?Hladnjak za ps3 ima dva dela, jedan koji naleze na cpu a jedan na rsx. Jesi li probao da taj deo sto naleze na rsx sklonis ili odvojis od rsx-a, da vidis kako se povecava broj obrtaja sa povecanjem temperature rsx-a? Rsx ima vecu temp i njega prati broj obrtaja ventilatora.
Mozes da instaliras sta hoces ali ces opet dobiti isti kao i bez tih programa. Ti ces staviti da ti fan okrece na 80% cim upalis konzolu a ako se konzola pregreva tj greje ona ce, bez tog programa, tih 80% dostici zavisno od pregrevanja. Da li posle 2min ili 10min ali ce isto vrteti na 80%. Sta si dobio? Bucnu konzolu u startu.

Rsx ima vecu temp i njega prati broj obrtaja ventilatora.
Nije kod svih modela tako, ne zbunjuj ljude.

FanControl pomaže i te kako, i ti izgleda ne kapiraš kako on radi.

On pomera za jedan korak paljenje sledeće brzine ventilatora, i tako drži nižu temperaturu.

Evo konkretno sada na jednoj PS3 koju radim bez njega je 80 CPU i 50 GPU , a kada je uključen payload, radi brže, i temperature su 70 CPU i 45 GPU ....

Znači, pomaže da temperature budu niže.

Kod kojih konzola je drugacije?
On "pomaze" zato sto ubrzava fan. I ja opet kazem da ce ta brzina fan-a biti dostignuta pre ili kasnije i bez tog programa u zavisnosti od temperature.

Eto, da si pažljivo čitao, video bi da sam već naveo jednu.

Ja stvarno ne znam kako da ti objasnim i nacrtam.

Ne "pomaže" nego pomaže.

Da li znaš kako radi termodavač kod automobila, kad "pali" ventilator na hladnjaku? Pa neko stavi "raniji" termodavač?

Isti princip ti je i ovde.

Ako je npr. po fabričkom da pali treću brzinu na 80 stepeni, i kad upali treću, on počne brže da radi, i spusti temperaturu nazad na 75, i ponovo se vrati u drugu brzinu,
onda će po "FanControl" da upali treću već na 75 stepeni, i vratiće je na 70, i vratiti se u drugu brzinu. Neće nikada ni da dozvoli da dodje do 80 stepeni.

Da li ti je sada malo jasnije čemu služi "ranije paljenje" ventilatora, i kako pomaže pri hladjenju?

Eh ljudi trebao bih danas ili sledeci vikend da se uhvatim malo konzole, pa sad pitanje, imam i dalje 3.55 verziju i to sa onim flesom u soniju i kad ga palim prvo stisnem dugme za paljenje pa onda drugo dugmence kod CD-a, eh sada taj rogero 4.46 i najnoviji multiman( ili isto onaj 4.46) da li ce moci da rade GTA V, NBA2K14, PES14 i te novije igre, ide zima, mora covek da se pripremi :D

Eh i da, u pitanju je slim verzija od 500gb, eh i da, da nije izasao neki novi rogero u medjuvremenu sa novim multimanom ali da je stabilan naravno i da nema nekih bagova?
Hvala vam :)

Rogero 4.50 v1.01 i MultiMan na njega 4.50.04 i sa tom kombinacijom ti rade apsolutno sve igre do danas....

Nazad
Vrh Dno