Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

Nisu se jednostavno zanimali time, a ukidanje Linux-a su doživeli kao udarac svojoj zajednici. I sam Gaohot je izjavio da nije pipnuo PS3 dok nije ukinut other OS.

A zashto se nisu "zanimali" time a razbili sve ostale konzole u roku od 6 meseci ?

Zato sto ostale konzole nisu ponudile instaliranje Linuxa, a to je odmah izazov da nateras Linux da radi na novom komadu hardvera... Kod PS3 su mogli da ga instaliraju bez problema od pocetka...

Ocigledno se nisu zanimali dovoljno i ocigledno se nisu zanimali pravi ljudi dovoljno. Verovatno su neki imali problem da "nacnu" konzolu sto je Geohot uradio. I mislim da je tek tada masovno interesovanje krenulo.
Ali nije mi jasno zbog cega se sada ta prica vodi, kao da neko pise udzbenik istorije :p

Ali nije mi jasno zbog cega se sada ta prica vodi, kao da neko pise udzbenik istorije :p

Zato sto ispada da su mogli sve vreme da je razbiju, ali eto nisu.. nego tek kad je Other OS opcija ukinuta. Ja koliko se secam Geohot je nesto pokusao, video da je previse zaebano i odustao.. u prevodu, verovatno jos nista ne bi bilo da nije procureo taj devkit, znaci dobili su poklon :)

A sta njegov hack radi uopste, zar nije to sve povezano, slava, kinta.. to je sve povezano :d

Jel to znaci ono sto mislim da znaci? :D

Pise ovako:
NTFS support for external USB HDD (START+/ to switch to NTFS driver)
Only copy from NTFS is supported - nothing more, nothing less
Folder/File copy in FileManager from NTFS volumes
Merging split files while copying from NTFS is not supported (only 1:1 copy)

Posto jos uvek nemam PS3 valjda ce neko pametniji od mene da razjasni :D

Pa moze da cita externe NTFS hardove pa se fajlovi preko 4GB ne moraju seckati i prebacivati na interni HDD...

driver je napisao(la):
Pa moze da cita externe NTFS hardove pa se fajlovi preko 4GB ne moraju seckati i prebacivati na interni HDD...
Ne samo da ne se ne moraju seckati i prebacivati vec je i nemoguce s ovom verzijom seckati i spajati ranije seckane delove ukoliko ih posedujete.
U svakom slucaju odlicna stvar, vise nema seckanja, ko je seckao. Ja sam vukao kroz mrezu direkt s kompa ;)

Ceka se ono pravo, pokretanje igara sa NTFS particije...

To je za one sa jeftinijim ulaznicama :p
Kontam da ce sledece omoguciti share folder i pokretanje igre s harda na kompu.

Pa to je odlicno za mene koji imam prenosni hard od 500 gb i on je NTFS.
Jel radi ovaj multiMan na wutangrza+geohot?

Koliko sam pratio, geohot je koristio Linux na PS3 i pokusavao je da iskoristi graficku kartu i da izvuce vise memorije. Zato je napravio onah hw hack, gde je budzio maticnu plocu u ps3 i uz odgovarajuci program uspeo da izvrsi svoj code pod hipevizorovim pravima. Svoj rad je objavio na Internetu. Onda je Sony izbacio OtherOS iz PS3. Kratko posle toga, geohot je izbacio nekakav patch koji je omogucio OtherOS na novom fw (mislim 3.21). Onda se povukao i nista nije objavljivao. Za to vreme mnogi su pokusavali da reprodukuju njegov prvi hack i neki su i uspeli. Kad jednom uspede da izvrsite svoj program pod pravima koja ima i hipervizor, imate pristup kompletnoj memoriji PS3. Sve sto treba raditi je snimiti sadrzaj hipervizora u file na disku i posle gledati sta sve tu ima. Kada se posumnja na nesto, ponovo se koristeci hw rupu pisu novi programi i rutine koji patchuju neke delove hipervizora i otvaraju vece "rupe". Na kraju, uspeli su da skinu ceo firmware i to dekriptovan i snima ga na disk. Posle toka su gra propustili kroz IDA disassembler i dobili su donekle citnjiv code ps3 firmwarea. Zatim su analizirali deo po deo i dokumentovali. Na kraju su skapirali kako sve to radi, napisali patcheve i alate i izasli u javnost. Ja licno verujem da su geohot i failoverflow zajedno radili na PS3 JB. Prosto mi je neverovatno da su i geohot i f-o izasli u javnost s JB-om u skoro isto vreme a da su odvojeno raili.

Prave budale od sebe, i to traje vec duze vreme.. Sto rece neko, 'stari' Sony bi prvi izbacio neki vrh tablet a ne Apple, 'stari' Sony ne bi imao ove promasene proizvode poput PSP GO-a... Kvare ugled brenda ovakvim potezima po meni..

LOL bre, pa to je Sony, uvek je tako rizikovao i isprobavao razne stvari, pa neshto prodje a nesto prsne.

Vec je izasao 3.60 spoof, hakeri rade unapred :)

treba uskoro da pazarim PS3 pa ako bi bili ljubazni da me malo uputite vezano za JB.
mogu i neki linkovi na PM ili ovde u temi, naravno ako nije problem. zahvaljujem

Ako apdejtuješ na 3.60 zaboravi na hack ikada više. Ostalo će kolege :)

ova bi trebala da dolazi sa 3.50 FW-om, u pitanju je ona refurbished iz emmija, debeljko
zanima me još za HDD, jel može bilo koji 2,5" ili ima nekih ograničenja, i koji je najveći koji može kod nas da se pazari?

Sto bi downgrade-ovao kad moze da stavi 3.55 CFW KMEAW ili neki drugi?

taj sam i planirao + multiman-a pa malo da pičim pirate na ps3-ici :D
sad videh na nekom sajtu killzone 3 - 41.3GB :D, ko će to skinuti ***, plus odma uzme pola ovog HDD-a što u konzoli stiže al kontam da vredi

Upravo skidam Killzone 3, imas dve verzije.

42.4 GB Version (With 3D Movies)

22.9 GB Version (No 3D Movies)

Pazi na hdd-ove, neki rade bolje, neki losije. Prodzaraj po netu, video sam cak da npr wd-ovi koji su nekad radili sa ps3 sad zezaju. Ali ne zato sto su promenili proizvodnju vec zato sto je jedno da imas veci hdd za muziku i filmove a druga tema je pustanje igara sa hdd-a :D Dakle, pustanje igara trazi posebno dobre hdd-ove. Ja sam uzeo samsung 500gb 2.5 i izasao me okruglo 5000 din a na njega moze da stane tusta i tma :) Btw KZ3 od 22 gb ima osakacene in-game animacije, makar koliko sam citao na netu tako da mislim da se isplati skinuti full verziju.

Nazad
Vrh Dno