Koliko sam pratio, geohot je koristio Linux na PS3 i pokusavao je da iskoristi graficku kartu i da izvuce vise memorije. Zato je napravio onah hw hack, gde je budzio maticnu plocu u ps3 i uz odgovarajuci program uspeo da izvrsi svoj code pod hipevizorovim pravima. Svoj rad je objavio na Internetu. Onda je Sony izbacio OtherOS iz PS3. Kratko posle toga, geohot je izbacio nekakav patch koji je omogucio OtherOS na novom fw (mislim 3.21). Onda se povukao i nista nije objavljivao. Za to vreme mnogi su pokusavali da reprodukuju njegov prvi hack i neki su i uspeli. Kad jednom uspede da izvrsite svoj program pod pravima koja ima i hipervizor, imate pristup kompletnoj memoriji PS3. Sve sto treba raditi je snimiti sadrzaj hipervizora u file na disku i posle gledati sta sve tu ima. Kada se posumnja na nesto, ponovo se koristeci hw rupu pisu novi programi i rutine koji patchuju neke delove hipervizora i otvaraju vece "rupe". Na kraju, uspeli su da skinu ceo firmware i to dekriptovan i snima ga na disk. Posle toka su gra propustili kroz IDA disassembler i dobili su donekle citnjiv code ps3 firmwarea. Zatim su analizirali deo po deo i dokumentovali. Na kraju su skapirali kako sve to radi, napisali patcheve i alate i izasli u javnost. Ja licno verujem da su geohot i failoverflow zajedno radili na PS3 JB. Prosto mi je neverovatno da su i geohot i f-o izasli u javnost s JB-om u skoro isto vreme a da su odvojeno raili.