Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

Da li moze da se zaradi ban ako se skida patch na 3.55 CFW koznoli?
Znaci bez ikakvog "logovanja" na PSN, kad se pokrne igra ona prijavi da ima novija verzija i postavi pitanje da hocete download ili ne.
Sta mislite o tome?

Mislim da možeš da updatuješ igre koliko hoćeš, makar ja to radim, doduše ja nemam cfw, već sam na 3.41, samo moraš da paziš koje igre smeš da updatuješ, a koje ne, pošto neke posle update-a neće da rade.

PlayStation hackers reportedly able to unban selves, ban others, turn tables

Just last week Sony said that those found to have hacked their PlayStation 3 consoles would have their PlayStation Network access "terminated permanently." Harsh words that, unsurprisingly, weren't too warmly received by the hacking community. Destructoid is now reporting that not only have those tinkerers found a way to unban themselves, but that they can in turn ban any other console they want. There's apparently a catch, though, with the hackers having to know the unique ID assigned to the other console that they'll be banning, which makes this sound like perhaps the hack is simply swapping a "good" ID onto a "bad" console, but at this point we have no details on the supposed procedure here. Regardless, if some random girl with a cute avatar hits you up on IM and, after a few minutes of casual conversation, asks you for the serial number on your PS3, think twice before handing over those digits.

ofanziva :)

graf_chokolo has contributed many things to the PS3 scene. He just reported that his home was raided by German police and all his computer(s) were confiscated to grab any data possible related to the PS3 (obviously issued by Sony). In response graf_chokolo released his Hypervisor Bible which contains “lots of knowledge about HV and HV process”

Auui al su krenuli zestoko, udaraju po svima. Osecam da ce Sony toliko bede sebi da navuce na vrat da PS4 razbijati od prvog dana svim silama i daleko pametnije nego sada ;)

Baš, hackeri se nisu ozbiljno ni zanimali za PS3 dok nije uklonjen other OS. Sad će se baš naoštriti za PS4 :)

PlayStation File System Libraries – Add NTFS Support to your Homebrew

Thanks to… I’ll never tell. The author wishes to remain anonymous

4chan u akciji?

edit:
yup.. anonymousi :)

fdsbgfdgngfxngfxgn.jpg

Poslednja izmena:
replika Sonija može biti u stilu "ako ćemo tako, neće biti PS4. Je*'te se" i onda će morati u škole da se ide zarad edukativnih svrha. :)

Pa naravno, oni ne vole pare nego cine ljudima uslugu pa im daju da se igraju.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Rade li najnoviji GT5 patchevi (1.06 i 1.07) bez problema na CWF?

Ma da, mrzelo ih je :d:d

Nisu se jednostavno zanimali time, a ukidanje Linux-a su doživeli kao udarac svojoj zajednici. I sam Gaohot je izjavio da nije pipnuo PS3 dok nije ukinut other OS.

A zar nije sve ovo buknulo kad je neko iz sony-ja slucajno ostavio nesto, sad ne razumem se sta, ali nesto bez cega su ranije mogli samo da pokusavaju? Otkud sad ta prica da se nisu cimali dok nije Other OS ukinut..

Poslednja izmena:
Ok, jasno.. ali zar nije nesto procurelo, bez cega nisu mogli ovako da podivljaju preko noci? Koliko sam ja pratio ranije, kad je Geohot prvi put poceo sa tim da se bakce, razbio je bukvalno tek prvi, ili drugi sloj od viseslojne zastite, i onda odjednom preko noci boom piraterija..

nije bas preko noci. geohot je sredio HV tamo negde u martu bese? failoverflow su analizirali podatke i critical bug prijavili tek za ng :). u medjuvremenu je bio i ps3jb oko septembra, ali nikad nije potvrdjeno/demantovano koliko je geohotov rad imao uticaj na njih.

Znaci nista nije iscurelo iz Sony-ja, sto bi im pomoglo u hakovanju, nego su sve oni odradili? To me zanima..

Mislio sam generalno, 3 godine nisu mogli da prdnu kakva je zastita bila, a onda (skoro) preko noci buknula piraterija.. nesto mi u glavi ostalo da je nesto jako bitno u vezi zastite procurelo od nekog zaposlenog iz Sony-ja, i da je to pomoglo da se konacno razbije zastita..

Ma Boris misli na jedan devkit koji je "slucajno" zagubljen.......
Odatle je sve krenulo...

Ma zbog Other OS-a su se iznervirali, sta ti je.. :d

Ne znam za taj devkit tacno, ali ja koliko znam bila je prica kako je 3.41 ili firmware pre njega imao sigurnosni propust, nesto sto je Sony zabrljao i tako je krenula cela prica sa jailbreak-om i piraterijom. Kako je interesovanje hakera raslo tako je usledio i downgrade, zatim je posle nekog vremena Geohot razbio master key i samim tim dao osnove za custom firmware i jos mnogo stvari, pa su dalje Kmeaw, Waninkoko, Wutangrza odradili svoje i to je ono sto danas imamo.

Nazad
Vrh Dno