Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

Vidim da i ovde ima http://psrepublika.info/forum/index.php?topic=85.msg1357
Ok, koliko sam shvatio sa ovim sve radi normalno i dvd i bluray.
1 Jel moze neko da mi objasni brick sta znaci? jel je to crkavanje konzole?
2 Jel je neko probao ovo sa ovog foruma? Jel sve radi ok?
3 Jel ima negde neki spisak koje sve igre rade sa ovim? Jel se pokrecu sa externog harda ali sa jednom originalnom igrom kao do sada?
4 Kad bih instalirao preko ovog novi 3.56 firmware sve bi radio kao po starom pre hakiranja?

Ne vidim kako je moglo da ih bude u onoj najgoroj formi, aim-botovi i ostalo.. sad verovatno moze.

evo sta kaze jedan lik o ovome kao odgovor na:
Lets say Sony tries to be smart and adds some self CRC/Hash calculation code to their new firmware: ....
There already is. 2 in lv2 on NAND/NOR SELFs, 1 on game discs, and that's just the ones known. Nobody bother reversing them cause they just stop MP cheaters and pirated games from playing MP. They could easily be used to ban both by SCE and game studios.

znaci ovaj kaze da moze, ali hakeri nece da vade te kljuceve jer bi se lako detektovalo a i cheatri bi divljali. sto se tice ovog drugog dela, jel neko igrao mp sa piratskom igrom?

inace,
US court:
Bad news for Geohot as Sony has been granted a Temporary Restraining Order for Geohot. It has also been ruled that Sony has enough reason to keep the court case in San Fransisco.

geohot1.jpg

Norway court:
Sony's PS3 "updates" actually downgrade system

Ok, ali posto imam gomilu originala, kad bih resio da ne igram vise piratske igre, nakon instalacije 3.56 bilo bi mi ko da ga nikad nisam hakovao, zar ne?

Brick znaci da ti se konzola zakljuca i kada pokusavas da je upalis nece i imas crn ekran.Ovaj custom firmware sa stranice 48. je za sada najsigurniji i njega su najvise pohvalili.A ako instaliras OFW 3.56 ima da ti se izgubi opcija za pirate ali ce ti biti kao stari.
Ali bez obzira na to moras da vodis racuna i da pazljivo pratis upustva jer postoji mogucnost da zakljucas konzolu.

Da li je neko probao da nareze igricu na double layer DVD i da sa tog DVD-ja kopira na hard od Sony-a?

I ko je sve probao ovo sa ovog foruma a da radi normalno? :d Ne bih da budem prvi. :S:

Brick znaci da ti se konzola zakljuca i kada pokusavas da je upalis nece i imas crn ekran.Ovaj custom firmware sa stranice 48. je za sada najsigurniji i njega su najvise pohvalili.A ako instaliras OFW 3.56 ima da ti se izgubi opcija za pirate ali ce ti biti kao stari.
Ali bez obzira na to moras da vodis racuna i da pazljivo pratis upustva jer postoji mogucnost da zakljucas konzolu.

Da li je neko probao da nareze igricu na double layer DVD i da sa tog DVD-ja kopira na hard od Sony-a?

A zashto bi to neko radio ? :)

3.55 kmeaw radi provereno. uz dodatne "cleanere" moguce je lazirati log file na ps3 pa sony navodno ne moze da detektuje jb. Medjutim Sony moze da insistira na 3.56. Resenje za igranje preko PSN-a koristeci CFW 3.55 je da zamenite adresu DNS servera u PS3 (potraziti na googleu neki aktuelan server), koji ce posle toga da lazira vas potpis u PSN-u.
3.56 je onemogucio update sa USB-a i na taj nacin onemogucio instalaciju CFW-a sa USB-a. Sledeci korak je verovatno laziranje adrese PSN servera i "regularan" online update ali ovog puta sa JB 3.56. Ocekujem da ce za 2-3 dana biti izbacen CFW 3.56.

Za driver-a
Pa na primer zato sto ne mogu da prebacim igre koje sadrze fajl veci od 4 gb na Fat32 usb. A nemam ni onaj kabl sa kojim treba da spojim Ps3 i Pc. Eto zato :D

Mozes da podelis igru na komade po 4gb i u takvom obliku backup manageri mogu da je vide i koriste sa externog USB diska.

Za driver-a
Pa na primer zato sto ne mogu da prebacim igre koje sadrze fajl veci od 4 gb na Fat32 usb. A nemam ni onaj kabl sa kojim treba da spojim Ps3 i Pc. Eto zato :D

Pa najbolje da ja dodjem da ti prebacim igre :) Kabl je 100 dinara a imash program OpenSplit koji isecka fajlove a Multiman (ili bilo koji drugi manager) ih spoji pri kopiranju na interni...

Da li je neko probao ps3serv? Koliko sam skapirao pokrenes prog na PC-u, podesis folder sa igrama koji sharujes i podesis da PS3 i PC budu na istoj mrezi. Potom podesis multiMan-a npr. nethost*192.168.1.10*11222*My Games* i ps3 bi trebalo da vidi taj sharovani folder kao svoj disk. Odlicno za testiranje igrica da ne mora da se prebacuje na interni. Brine me samo brzina.. routeri su obicno 100mbit (znaci max 10-12MB/sec). Jedino ako se poveze PC i PS3 na gigabit ethernet switch ili neki crossover kablic pa direktna veza.

@smith_bre:
Kako si JB PS3? kmeaw, dongle ili geohot/Wutangrza/Waninkoko? U zavisnosi od toga izaberi odgovarajuci pkg. Uglavnom za geohotov JB koristi 355GH verziju.

Poslednja izmena:
Da li je neko probao ps3serv? Koliko sam skapirao pokrenes prog na PC-u, podesis folder sa igrama koji sharujes i podesis da PS3 i PC budu na istoj mrezi. Potom podesis multiMan-a npr. nethost*192.168.1.10*11222*My Games* i ps3 bi trebalo da vidi taj sharovani folder kao svoj disk. Odlicno za testiranje igrica da ne mora da se prebacuje na interni. Brine me samo brzina.. routeri su obicno 100mbit (znaci max 10-12MB/sec).

koliko sam sada procitao, cak ne treba crossover kabl, vec moze i obicni cat6. PS3 podrzava Auto-MDIX

Poslednja izmena:
3.56 je onemogucio update sa USB-a i na taj nacin onemogucio instalaciju CFW-a sa USB-a.

Sve više i više ga "štroje" ... niej bila daleko od istine ona slika kada je PS3 prikazan bez ikakvih "otvora" za eksterne uredjaje ..... Samo kutija HDMI i mrežni ... :) :) :)

@iznogud:
Jos bolje :)

@MagicMater:
Potpuno je besmisleno sto su zabranili update sa USB-a. Dovoljno je napraviti server koji "glumi" Sony update server, povezati PS3 i PC direktno, pokrenes "server" na PC-u i podmetnes CFW. PS3 se poveze na "server" misli da je dosao novi fw.

Poslednja izmena:
Ha ha, ma hakovace ga i sa HDMI-a uskoro ;) :hump::-devil-:
Nista nije savrseno sigurno, uvek mora da postoji neka rupa.

Sve više i više ga "štroje" ... niej bila daleko od istine ona slika kada je PS3 prikazan bez ikakvih "otvora" za eksterne uredjaje ..... Samo kutija HDMI i mrežni ... :) :) :)

Pa da, sledece je da ti dodje Sony u kucu, "dobar dan, dobar dan" i ischupa ti USB portove. Lopovi !!!

PS3 firmware 3.56 hacked in less than a day, Sony's lawyers look confused (update)

Update: We're hearing that new custom firmware isn't on the table quite yet, because Sony changed most of the locks, and is reportedly actually storing the all-important ECDSA private key with random-number cryptography this time around. Be warned: if you upgrade to 3.56, there's no easy way back down. In related news, Github complied with a DMCA takedown notice to remove KaKaRoToKS's repositories, so you'll have to head on over to Gitorious (at our more coverage link) to get at the fail0verflow tools.

ali tu na scenu stupa ps3 "sha1 collision"

uz 300 dedicated racunara (nesto u fazonu seti@home) probija se kljuc za 10-20 sati
3.56 nema bas mnogo bitnih kljuceva.. :)

i to sve samo da bi mogao da potpisujes fajlove tako da ih 3.56 prihvati kao "svoje"
za otpakivanje ne treba nista, sve je vec u 3.56 firmware-u :)

RE: Pa na primer zato sto ne mogu da prebacim igre koje sadrze fajl veci od 4 gb na Fat32 usb. A nemam ni onaj kabl sa kojim treba da spojim Ps3 i Pc. Eto zato

Za rernu...

Imas na netu kako da formatiras fles iz fat32 u ntfs, potrazi malo na netu. Ja sam tako odradio svoj 16gb, fles i sad mozes da stavis koliki hoces fajl.

Poslednja izmena:
iz iskustva mi je: sve sto je brzo, to je kuso :)
mada mi se svidja sto zajednica preuzima posao, a ne kao kod Xboxa gde svi cekaju jednog coveka ;) Sony je mislio da ce samo sa ge0h0tom zatvoriti pricu, ali malo su se preracunali.

sada krece trka...

Sto se fat32 tice, izdelite image na komade po 4gb i kao takve ih koristite sa ext. diska. Postoji program za to.
Danas sam probao Dead Space 2 na 3.55 kmeaw + multiman i radi bez problema.

Nazad
Vrh Dno