Šta je novo?

Sony Ericsson Xperia arc S

Tebi Oki nešto definitivno nije u redu, ja fc kod sistemskih aplikacija nisam imao odavno...

Evo mog rekorda, za to vreme oko 1,5h razgovora, ~150 poruka primljenih i isto toliko poslatih, 2h muzike, nešto malo neta preko WiFi.. Doduše, ja imam 0,5" manji ekran nego na Arc S, ali procesor mi je isto na 1.4GHz klokovan, na fabričkih 1GHz bi bila još bolja autonomija. Ovo nikada nisam mogao da postignem na GB.

Xpe Neo ICS - Tapatalk 2

Prilozi

• uploadfromtaptalk1337432125954.jpg
    uploadfromtaptalk1337432125954.jpg
    57.2 KB · Pregleda: 218
Poslednja izmena:
Pa ja onda ne znam sta da kazem.. Mislim da bi neki video bio najbolji pokazatelj.. Moguce da cu se iscimati i sa ortakom snimiti barem 5-6 minuta uporedni test gde se vidi tacno razlika izmedju ICS-a i Gingerbread-a.
Meni se ovo sa phonebook-om desava tipa jednom u nedelju dana.. I nikako da odem do CT-a, ovim putem se izvinjavam jer nisam neozbiljan vec me posao sabija..i sada sam na sljaci..

Inače, uskoro dobijamo update na 4.0.4 Android, već su se pojavili neki custom romovi zasnovani na zvaničnom leaked romu ;)

Xperia Neo ICS - Tapatalk 2

Moze li mi neko dati objektivnu procenu koliko traje baterija ovog telefona uz prosecno koriscnjenje?

Nece kod mene. Kaze nije dostupan softver

Nije još kod nas izašao, trebalo bi u roku od par dana, ja čekam da se pojavi FTF na xda i odmah flešujem.

Izvršio sam nadogradnju na ICS 4.0.4 na mom Sony Ericsson Xperia Arc S telefonu. Utisci su sledeći nakon par minuta rada: u odnosu na prethodnu verziju (4.0.3) telefon radi dosta tečnije. Tu je postignut značajan napredak. Što se otvaranja telefona tiče tu je takođe postignut napredak. Kada se nakon uključivanja ili restartovanja aparata uključi dialer pali se dosta sporo ali već sledeći put to ide dosta brže. Da ne kažem trenutno. Nisam imao puno vremena za testiranje pošto sam tek instalirao ROM. Ne znam kako će se dialer ponašati nakon, recimo, pokreteanja pa zatvaranja nekoliko aplikacija. Ili kako će se ponašati ako je istorija poziva popunjena. To ću saznati kasnije pa ću preneti utiske. Ipak, mislim da dialer i nije neki problem pošto je exdialer puno bolje rešenje od stock dialera.
Kamera je unapređena ali nedovoljno. Video prilikom snimanja je i dalje mono a ukoliko se uključi stabilizator slike snimljeni video vrlo malo secka (manje nego u prethodnoj verziji). Stabilizator mi nešto i ne treba tako da to i nije neki problem. Fotografije su ostale na istom nivou kao i kod verzije 4.0.3 - bolje su u odnsu na fotografije napravljene u verziji 2.3.4. Za snimanje videa bih prporučio program Igcamera koji se može pronaći na Marketu. Daje odlične rezultate. Na žalost video bitrate se ne može podesiti na 20 MB/s kao kao u verziji Androida 2.3.4 ali je i 12 MB/s sasvim pristojan bitrejt.
Da zaključim: opstignut je napredak u odnosu na prethodnu verziju ali mora još to da se pegla. Glavni problem je kamera tako da onima kojima je ona najbitnija (mislim tu na snimanje videa) ne preporučujem prelazak na ovaj OS

Postavio sam test lgcamera aplikacije na youtubu odavno. To sto je dozvoljavao snimanje na 20 je prividno, prava bitraza je 12 a ujedno to je maximum kamere.

Sto se tice stabilizacije, ona je beskorisna i ostace takva. Beskorisna je zbog zumiranja. Stabilizacija radi tako sto se odredjenim procentom zumira snimak i tako se gubi na kvalitetu. Nema nista bez opticke stabilizacije :)

E znam da sam negde video da je neko pominjao ovaj program za kameru ali nisam mogao da se setim ko :) Hvala ti, program je zaista odličan! U pravu si, sad pogledah neke snimke koje sam pravio na Androidu 2.3.4 - zaista je 12 MB/s u pitanju! Da se nadovežem na svoj prethodni post - dialer nije dobar. Ponovo se sporo otvara nakon nekoliko otvorenih pa zatvorenih programa. Brži je nego ranije ali neznatno brži. Iskreno, od svega ovoga mi najvie smeta mono zvuk. Ostaću na ovoj verziji čisto da vidim kako će se ponašati pa ću kasnije odlučiti šta ću.

Ja sam vratio Gingerbread, sve mi se čini da nikada nećemo imati normalan ICS.

Postoji li neki custom ROM baziran na ICS-u kod koga sve normalno radi? Viđao sam dosta custom ROM-ova ali svakom poneka funkcija ne radi. Čudi me da Sony nije u stanju da otkloni probleme sa kamerom. Ako već to ne mogu što nam lepo ne vrate opcije kamere iz verziije 2.3.4 i mirna Bačka. Sve mi to deluje pomalo neozbiljno

Odlucio sam da instaliram custom rom.

Svaka pomoc je dobro dosla. Da li neko ima linkove ka tutorijalima (Otkljucavanje BL-a, podizanje novog ...) i koji rom je najstabilniji?

Hvala unapred.

I ja sam to mislio da uradim ali sam odustao pošto koliko sam video Android 2.3.4.62 ne može baš tako lako da se rootuje već mora da se instalira drugi tj. prethodni ROM pa tek kad se on rootuje vraća se na ovaj 2.3.4.62 ROM koji je onda i sam rootovan. E tek onda mogu da da instaliram CWM pa onda eventualno neki custom ROM. Hvala lepo! Oktrio sam aplikaciju CameraPro koja mi savršeno radi i koja daje odličan kvalitet fotki. Može čak i video fajlove da snima sa nekih 10 Mb/s kao i Lgcamera. Imam obe aplikacije instalirane pa ću da vidim šta je bolje za video. Inače što se custom ROM-ova tiče dosta sam čitao na xda forumu o njima i nijedan, koliio sam primetio, nije savršen tj. svakom poneka opcija ne radi. Preporučio bih ti da elpo odeš na xda forum, otkucaš u pretragu Xperia arc s custom rom i kreneš redom. Nisam ti bio od neke pomoći znam ali mislim da ti je to najbolja opcija. U se i u svoje kljuse!

Najbolji gingerbread rom je Arconium.

Da li možda neko zna može li da se promeni aplikacija koja se pokreće preko hardverskog dugmeta kamere na xperiji arc s? Znači hoću da mi se ne pokreće stock kamera već, recimo, CameraPro kad pritisnem ono dugme za kameru sa desne strane

Ako ništa drugo, na ICSu mi primetno bolje drži bateriju. Evo od danas rezultata, kada sam ga baš izmaltretirao:

15705583420.png

15705572530.png

Ceo dan je bio na 3G, malo na wirelessu, 20 minuta GPSa i 40 minuta poziva.

Proveri, cisto da budemo sigurni, brightness koliki ti je nakon update-a, posto ako je screen najveci i stvarno veliki potrosac, tu sam OS ne pomaze previse (mislim da sam rendering ide na CPU a ne Display?)

Mozda i nije tako pa ICS donosi bolji rendering koji manje trosi CPU. 3h display nije malo!

Izasao novi update.

Ali kod mene nece :wall:

Da nije mozda zbog toga sto je telefon rutovan?

A brisao sam i default aplikacije.

Prilozi

• Untitled-2.jpg
    Untitled-2.jpg
    76.1 KB · Pregleda: 173
Mene je zezao OTA update kad sam imao obrisane sistemske aplikacije, nisam probao preko PC Companion, nego sam sa Flashtool ubacio firmware. Imaš na xda forumu linkove za novi firmware, i za Arc i za Arc S. Ima i mogućnost za root, ubaci se privremeno samo kernel od 4.0.3 verzije, uradi se rootovanje, pa se vrati kernel od 4.0.4.

Da li postoji mogucnost vracanja stok roma preko PC Companion. Instalirao sam custom ali mi ne odgovara. Inace nisam otkljucao bootloader.

Ili flesuj onaj ftf fajl ili otključaj bootloader, pa isprobaj drugi rom ;-)

Pozdrav ljudi :D

Devojka hoće da kupi, BAŠ, Arc S :D

Pošto je na S2 bilo, i još uvek ima, problema sa određenim modelima camere (ocef02...), da li postoje tako neke stvari na koje treba obratiti pažnju prilikom kupovine?

Mnogi su na Arc-u imali problema sa kvalitetom plastike, znala je da pukne pored zvučnika napred, ali koliko znam to je na Arc S ispravljeno

Ima i ArcS probleme sa pukotinama, naročito ružno izgleda na belom modelu. Možda su poboljšali kasnije serije, ali ne bih računao na to.
HTC Sensation, i Galaxy S2 su, trenutno, dosta bliski sa cenama, a mnogo su bolji od Arca..

Vrh Dno