Šta je novo?

Sony Ericsson Xperia arc S

Ja mislim da PowerAMP ima neke opcije, nemoj me drzati za rec, dugo ga nisam koristio...

Sent from my Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Za sada jeste.
Kamera je bila jedini problem koji sam imao pre.
Probacu PowerAMP za shake.

Imaš u must have, ja sam stavio jays aplikaciju, možda tu pomogne. Treba ti makar jedan taster na slušalicama.

---
desire

POZ ja ima xperiu arc vec skoro pola godine ali imam jedan problem desava mi se da se restartuje sam od sebi i upa li se i to je to to sve traje nekih desetak petnest sekundi ali je malo nezgodno kada se desi kada ti nesto hitno treba ,pa me zanima da li je jos neko imao takav problem i da l postoji resenje ,.I imam jos jednu primedbu nije mi ispao ali mi se pojavila pukotina kod senzora za zakljucavanje ekrana tokom razgovora i poludeo sam .

Pricalo se dosta oko tih pukotina, zeznuo je SE stvar, tako da nisi jedini...

Sent from my Galaxy S 2 powered by ICS Domination

Sta se bre svi zale na ovaj mob nije mi jasno.
Kakve pukotine sad? Hteo sam ovaj da kupim devojci za rodjendan jer joj se svidja, al sad se premishljam. :-\

zasto se premisljas? jel zbog hype-a modela koji neces kupiti? to je vazilo za stari model a drugo prodaje se iz razloga koji sam vec objasnio a to je da pre nove godine ovaj aparat je 50e kostao manje nego sada [ tada sam ga i ja kupio ] i uz odredjene pakete on moze izaci jos jeftinije i zato ga ljudi prodaju u proseku za 290-300e i time zaradjuju barem 80-100e po aparatu.. ovo je jednostavno najbolji telefon iz grupacije sony-ericsson i ne vidim ama bas ni jedan razlog zbog cega bi se toliko pljuvao... jeste sgs2 bolji ali je i brat bratu za 100 i vise eura skuplji pa kako i ne bi bio!?!?

ja ga evo vise od mesec dana koristim i jednostavno sam prezadovoljan istim..

*edit preko Telenora je kostao 50e manje, da ne bude zabune.. mada gotovo 100% tih koji se i prodaju su upravo iz Telenora..

Poslednja izmena:
Evo, bio do DE malo, i sasvim sam slucajno primetio da default player moze da koristi onaj taster za mikrofon na default slusalicama:
- click = Start/Stop
- Double click = Next
- Triple click = Previous

Ovo je jako fin telefoncic po meni, odlican ekran, odlican odziv, dobar zvuk. Ali zbog ekrana i jos ponecega mu je "slaba" baterija". Kada slicno trajanje imaju telefoni sa dual-core procima, mislim da je bolje o nekom drugom razmisliti.

Sinoc sam dobio u ponudi preko update-a da instaliram ice cream 4.0.2.A.0.62 build. Jel probao neko? Kako radi? Takodje, jel sa novom verzijom androida nestaju i oni stari stock app-ovi?

Ako je fabrički, tj. Sony update ti stock appovi će biti zamenjeni istim tim, samo updateovanim...ako si mislio na Sonyjeve dodatke..

Da, na to sam i mislio...neke glupe igre i app-ove koje ne koristim a zauzimaju mem, i ram. Dobro, jel probao neko ice cream sendwich? Pretpostavljam da su svi dobili update ili danas ,sutra..

Nije to ICS build, vec novi firmware samo.
Meni je updatovan od sredine januara otprilike.

ICS za Xperia ArcS dolazi krajem marta.

Hvala na informaciji. Ja mislio da je u pitanju ICS nego, jel ima nekih razlika sa novim firmware-om?
Sto se tice baterije tu sam zadovoljan, ali me nervira sporije ucitavanje kontakta, narocito favorite liste gde imam slike kod prijatelja ( ali ne preterano mnogo, par komada samo).
Kada kliknem za sms ili poziv, ima mali delay od 2 sekunde nekad i 3 i to zna malo da me nervira. Moj build je xxx.0.42

Meni su ubacili noviji firmware kad su sredjivali kameru, za sada radi.

Mislim da je delay do touch-screena uopste; koliko sam primetio i na drugim telefonima sa touchscreenom te stvari rade sporije.

Nije problem do ekrana. Druge opcije rade vrlo brzo, ali mi zato kontakte sporije ucitava

Jedino sto bi mozda moglo da bude problem je...Da li su ti kontakti na kartici? Prebaci ih na telefon ili vezi ih za Google account.

Ja sam mislio da i ne moze da cita kontakte sa kartice bez importa :D

To je sva sreca ostalo za one staromodne ljude koji drze brojeve na kartici :)

Jes da nemam isti telefon (xperia pro) ali je firmware isti, a problem sa kontaktima imam i ja. Ja sam problem ublazio kad sam restartovao telefon, iako mi i dalje ne otvara kontakte trenutno.

Sa Nokie sam uradio backup brojeva i preko SE pc suita importovao na Xperiju. Lose sam gore napisao, nije tolki problem kada se udje u kontakte, vec kad udjem u favorites pa kada kliknem na nekog to traje 1 sekunda i onda da kliknem da napisem poruku ili pozovem, tu imam mali delay dok ne otvori text editor ili pozove ( isto malo vise od 1 sekunde). Nije strasno, ali voleo bi i da to ide brzo kao ostalo na telefonu.

Izašao je oficijalni ICS beta rom za Arc S... Sviđa mi se što sam Sony leakuje te romove na xda i kupi informacije od korisnika šta radi/ne radi, šta treba da poboljšaju u UIju, itd. Dobićemo oficijalni ICS do kraja marta.

Koliko vama traje baterija na ovom telefonu uz normalno koriscenje? Znaci da auto sync nije ukljucen, 10-ak min na netu, 20-ak sms-ova i toliko min razgovora? Jel moze da pregura dan ili ga punite svako vece? Kako dobijate vecu autonomiju baterije?
Poz.

Punim ga svako vece da budem siguran, uvece baterija bude oko 60%,70% bez Easy Battery aplikacije, skoro sam je instalirao i izgleda da baterija duze traje sa njom. Od plikacije u pozadini imam email na 5 min, rss reader, pola dana skype.

Izbaci nepotrebno aplikacije iz RAM-a, koristi neki task menadzer.

Reci mi koji task manager koristis i da li on sam ubija aplikacije ili moram ja da ih gasim?

Koristim Easy Task Killer, postoje dve vrste widgeta, jedan sa dugmetom a drugi sa procentom zauzetosti. Klikom na widget cisti se ram.

Postoje i aplikacije koje automatski ciste ram memoriju, ja sam ipak za rucno :)

Korišćenje task killera na Gingerbreadu može samo dovesti do lošijeg rada sistema i baterije. Nema potrebe koristiti bilo kakav Taskiller i čišćenje memorije.

Da ako nema previse aplikacija u pozadini, ali ako stoji playondevice, music, gmap itd, memorija je skoro napunjena.

Tome i služi memorija, da se koristi. Kad zafali, sam sistem oslobađa memoriju.

Vrh Dno