Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na amazon.de:

Garmin vivoactive 3 --- 158e
Samsung Gear S3 frontier --- 179e
Samsung Gear Fit2 Pro --- 109e

Šta vam se čini kao najbolji izbor?

sta konkretno ti smeta na tizenu? pitam jer ne vidim kako bi pametni sat radio bolje,brze,fluidnije i obavljao sve ovo sto moze gear s3,galaxy watch... Baterija da, slazem se da 3-5 dana je malo naspram baterija u regularnom satu koja traje godinama... ali zaboravljate da naprimer lap top moze 2,3 sata bez punjaca? pa vam to ne smeta... sat je digitalni gadget i mora se puniti svaki dan, svaki drugi nebitno kao i sve... Drugih zamerki nemam, nije mi s3 nijednom 'zabo', zaglupeo itd... Kome treba iskljucivo za planinarenja i sport ofc bolje je ici na nesto tipa Garmina i proverenih uredjaja za trucking svega...
Samsung galaxy watch/s3 je worldwide/univerzalan uredjaj za normalno i umereno koriscenje svega(telefon,health funkcija,navigacije,weather) i predstavlja trenutno pored Apple watcha 3/4 najbolji smartwatch u rangu od 200-400$...

Poslednja izmena:
Ticwatch pro laguje zbog slabog SoC-a i to nikakav update ne može da reši. Pisao sam ranije o tome. Neki yt testeri namerno prećutkuju tu činjenicu.
Za sada Samsung pravi najbolje uređaje, samo je po meni tizen neviđeni promašaj.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

ali to je Qualcomm Snapdragon Wear 2100, a novi 3100 je potpuno jednako brz, unaprijeđen je samo na polju štednje energije? Ima li šta bolje za Wear OS satove?

Kome smeta da svaki dan puni satove (kao meni) treba da zaboravi na Wear/Apple...

Samsung ću uzeti u obzir ponovo kad budu garantovali 7-10 dana bateriju sa normalnim korišćenjem, znači HR non stop, notifikacije takođe, i 2-3h GPSa za isto vreme...

Ovo trenutno samo neki modeli Garmina, Polara, Suunta i sada ovaj GT watch mogu isporučiti...Pretpostavljam da ne treba da pišem koji je najjeftiniji od navedenih...

F1

Poslednja izmena:
Zar ti je potreban HR 24h dnevno? Ostavio sam neku noc HR ukljucen tokom spavanja, da isprobam, od 00:00 do 7 ujutru izvukao 3% baterije na GW. Mislim da je 4, 5 dana solidno, telefone ionako punimo svaki dan, neko i 2 puta dnevno, pa moze se i sat svakih 4-5 dana

Poslednja izmena:
I ja zadovoljan samsung watch-om,baterija mi nikad nije bila ispod 4 dana a znala je da ide i na 7 sto je po meni fenomenalno,dizajn je dobar ,sve sto treba da obavlja smartphone ovaj radi savrseno

Zar ti je potreban HR 24h dnevno? Ostavio sam neku noc HR ukljucen tokom spavanja, da isprobam, od 00:00 do 7 ujutru izvukao 3% baterije na GW. Mislim da je 4, 5 dana solidno, telefone ionako punimo svaki dan, neko i 2 puta dnevno, pa moze se i sat svakih 4-5 dana
Non stop HR itekako ima smisla...
Prvo, koristi se kod algoritma spavanja za faze sna, što je sve prisutnije kod svih satova, pri čemu se uskoro očekuje da se na sličan način otkrivaju neke anomalije u spavanju tipa apnea itd...

Dalje, Apple je uspešno demonstrirao kako praćenje HRa i pravovremeno obaveštavanje o srčanom udaru može spasti živote...

Konačno, praćenje HRa može predvideti i neke bolesti i pad imuniteta ,kada prosečni i minimalni dnevni HR raste...

Na kraju krajeva, wearables i idu u pravcu health tracking-a...

F1

I prije se normalno spavalo i zivjelo bez ovih gluposti, ali ajde :D.

Onda ces se nacekati, dok se takav uredjaj ne pojavi :D.

Non stop HR itekako ima smisla...
Prvo, koristi se kod algoritma spavanja za faze sna, što je sve prisutnije kod svih satova, pri čemu se uskoro očekuje da se na sličan način otkrivaju neke anomalije u spavanju tipa apnea itd...

Dalje, Apple je uspešno demonstrirao kako praćenje HRa i pravovremeno obaveštavanje o srčanom udaru može spasti živote...

Konačno, praćenje HRa može predvideti i neke bolesti i pad imuniteta ,kada prosečni i minimalni dnevni HR raste...

Na kraju krajeva, wearables i idu u pravcu health tracking-a...

F1
Ako bih naprimer nosio 24/7 sat sa 24h HR i imam predinfarktno stanje( naglo povecani puls ili sta ja znam) da li bi sat reagovao na to i krenuo da pisti? Obavestio me?
Bas sam skoro razmisljao o tome..
Mislim ne bukvalno meni da se desi, fala bogu da ne posto imam 26 godina.. ali zanima me ovo...

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Onda ces se nacekati, dok se takav uredjaj ne pojavi :D.
Ne bih bas rekao...

Za ovo što sam naveo, već su integrisani senzori koji samo čekaju odgovarajuću SW podršku...

A, već sledeće godine ćeš imati ozbiljnije uređaje u masovnoj proizvodnji koji će meriti i krvni pritisak...

F1

Kako ti kazes, za sada GW sluzi extra, kompletan uredjaj :).

Nema toga kod nas, a kako smo u svemu zadnji, nece ni ovo brzo :D.

Stigao je....
4d3bd1db3002a757607acdcc2126588f.jpg

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Neka je sa srecom :D. Mene super sluzi, narucio sa alija, staklo, koznu narukvicu i onu milanese magnetnu. Tako da moze za svaku priliku.

Realno, dodas još malo i uzmeš s3. Na oglasima 190-200

Koji SW bi preporucili do 200e? Vidim da gear s3 sad ima za 180 u MM-u, ali vidim da se ljudi zale na nedostatak aplikacija

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ja sam potpuno zadovoljan sa gear s3 frontier extra spravica i sljaka perfektno. Sto se tice aplikacija ima ih mnogo na galaxy apps-u i jedina razlika u odnosu na wear os je sto ima recimo po tri verzije aplikacije jednog tipa a na google play-u za wear os ima po dvadeset verzija neke aplikacije, u prevodu totalno je bezveze taj razlog za ne uzimanje samsungovog sata. A lica sata ima mali milion a i podrzava aplikacije trece strane za menjanje lica sata tako da mozes potpuno iskljuciti taj razlog za nekupovinu samsung sata.
Jedino baterija na gear-s3 traje oko dva dana ali meni ne smeta jer ga svako vece stavljam na punjac kao i telefon.

Niko ovde ne spominje Huawei Watch 2, odlican sat, za razliku od Huawei GT, ima wear os, na pozive mogucr se javiti itd itd... Mozda losa strana, baterija, kod mene ide svako drugi vece na punjač. Od januara je kod mene, nema sta, zadovoljan i sluzi za ono za cega mi je i trebao... Onda ga platio cini mi se 160€

Huawei Mediapad M5 8,4 LTE SHT-AL09

Na svima je problem baterija zato sam najzadovoljniji galaxy watchom,promenio sam 10ak satova i mislim da ovaj necu skoro menjati,i fluidnost i baterija je skroz ok,ima spikerfon i ako zatreba mogu u vidu s njim

Ali je kao fitness tracker truba.

Čekam da Garmin izbaci novi Fenix i GW ide na oglase

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno