Šta je novo?

Smartwatch uređaji

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da znam sta raditi, kad za to dodje vreme...

Ima li da je neko od vlasnika vec menjao bateriju?
Aman uživaj u životu druže, ne lupaj glavu gde ne treba ;) Znajući te, prodaćeš ga daleko pre nego što baterija oslabi

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk

Možeš li da se malo više ispružiš, greota da mi band 2 koristiš za trčanje...
Imaš za 70-80 eur odlične satove za trčanje sa GPSom...Garmin fr110, fr 15 ....

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Što greota? Nije težak, ne oseća se na ruci, tako ne ne smeta uopšte pri trčanju. Meri korake i KM, puls i vodootporan, ne znam kako da ga uništim već godinu ipo, baterija oko 30 dana!
Šta više dobijam sa Garminom? Ozbiljno pitam, ne zezam.

Jel mozes da vidis u toku trcanja kolko otkucaja imas il moras da stanes? Kolko sam pratio, moras da mirujes, da bi ti bili iole tacni.. Ali za te pare, tesko da ima sta pouzdanije..

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk

@Proday, ja ga sigurno necu prodati, sat je kupljen sinu za rodjendan, a sta ce on kasnije s njim da uradi...njegova volja...

Ja se razmisljam da sebi uzmem Fit 2 Pro(ko ti sto imas), ali me odbija to sto ne mozes da se javis sa njega...

@marinko98 razumem. Mada meni dovoljno da vidim ko me zove i da mogu da mu odbijem poziv uz poruku ako nisam u mogućnosti/želji da mu se javim. Ako ću da pričam, ne bih to radio svejedno sve i da mogu, za to mi služi telefon (a i nisam 007) ;)

Što greota? Nije težak, ne oseća se na ruci, tako ne ne smeta uopšte pri trčanju. Meri korake i KM, puls i vodootporan, ne znam kako da ga uništim već godinu ipo, baterija oko 30 dana!
Šta više dobijam sa Garminom? Ozbiljno pitam, ne zezam.
Vidi, ja nisam protivnik trekera, imao sam ih dosta, ali zna se čemu služi treker, nije za trčanje, može pratiti korake, ali je to relativno (ne)precizno, i nije za ono za šta kolega pita. Trčanje se prati preko GPSa, sa dosta raznih indikatora, ako hoće iole prihvatljiv rezultat... Inače, čemu praćenje uopšte, ako su mu dovoljni koraci, ok, ali govorimo o trčanju...

Nasao sam ga za 190€ i ta cena mi odgovara, inace ne bih razmislajo o njemu, razmislicu jos(citaj...svastika-ti znas o cemu se radi ;))

Jel mozes da vidis u toku trcanja kolko otkucaja imas il moras da stanes? Kolko sam pratio, moras da mirujes, da bi ti bili iole tacni.. Ali za te pare, tesko da ima sta pouzdanije..

U realnom vremenu da iščitavaš plus treba dosta ozbiljniji uređaj, to ne mogu ni ovi skuplji nekoliko puta ovde iz teme. Ima Mi Band 2 tu opciju, možeš da izabereš da li trčiš na traci ili naplju, i to radi na steroidima, da se tako izrazim, ti na telefonu možeš da vidiš u realnom vremenu otkucaje dok trčiš, ali to nije tačno očitavanje, meni varira po 20-30-40 u minusu na taj način od realnog stanja. U stanju mirovanja se meri, tada je veoma tačan, po uputstvu se tako i meri, kada staneš i podigneš ruku ispred sebe kao da gledaš u sat. Ili kupi holter pa poveži, traka je precizna ako ti treba u realnom vremenu.

Vidi, ja nisam protivnik trekera, imao sam ih dosta, ali zna se čemu služi treker, nije za trčanje, može pratiti korake, ali je to relativno (ne)precizno, i nije za ono za šta kolega pita. Trčanje se prati preko GPSa, sa dosta raznih indikatora, ako hoće iole prihvatljiv rezultat... Inače, čemu praćenje uopšte, ako su mu dovoljni koraci, ok, ali govorimo o trčanju...

Na treningu Mi Band 2 više koristim za puls nego da mi meri razdaljinu, telefon je svakako samnom i tu imam GPS i mapu i razdaljinu. Z svaki dan da mi meri korake/km je ok, neka meri. Zato i ne vidim šta bi dobio nekim Garminom ili skupljim uređajem na trčanju?

@marinko98 Pa ne moraš pro uzimati, ja sam obični gf2 davno kupio za 110e bio, a u lrincipu isti telefon samo ne možeš da plivaš sa njime.

U realnom vremenu da iščitavaš plus treba dosta ozbiljniji uređaj, to ne mogu ni ovi skuplji nekoliko puta ovde iz teme. Ima Mi Band 2 tu opciju, možeš da izabereš da li trčiš na traci ili naplju, i to radi na steroidima, da se tako izrazim, ti na telefonu možeš da vidiš u realnom vremenu otkucaje dok trčiš, ali to nije tačno očitavanje, meni varira po 20-30-40 u minusu na taj način od realnog stanja. U stanju mirovanja se meri, tada je veoma tačan, po uputstvu se tako i meri, kada staneš i podigneš ruku ispred sebe kao da gledaš u sat. Ili kupi holter pa poveži, traka je precizna ako ti treba u realnom vremenu.

Na treningu Mi Band 2 više koristim za puls nego da mi meri razdaljinu, telefon je svakako samnom i tu imam GPS i mapu i razdaljinu. Z svaki dan da mi meri korake/km je ok, neka meri. Zato i ne vidim šta bi dobio nekim Garminom ili skupljim uređajem na trčanju?
Prvo, koliko misliš da je precizan hrm na bandu od 20 USD? Drugo, ne žele/mogu svi da nose telefon sa sobom na trčanje...100 ljudi 100 ćudi, svako ima svoje želje, bitno je da postoji izbor...

Dje si kupio za 110e? :) Najeftinije sto sam bio naso, polovni oko 150e.. Novi malo skuplji, al i to je pitanje dal imaju dok ih ne pitas..
@marinko98 Pa ne moraš pro uzimati, ja sam obični gf2 davno kupio za 110e bio, a u lrincipu isti telefon samo ne možeš da plivaš sa njime.

@zuke pa na kp, uzeo od momka nekog u ns za te pare, posle prodao za isto pošto je baš bila extra ponuda. Drugi (takođe gf2) mi drug doneo iz usa, taj sam prodao za 120e nov.

Imam negde još one mortekove klasične kačaljke za isti, nikako da stavim u oglase da poklonim nekom

Ja imam gf2pro ...zato sam i prodao običan (obične gf2) ;)

A mene "teraš" da uzmem obični. Neće da može...ili pro ili ništa.

Trčanje se prati preko GPSa, sa dosta raznih indikatora, ako hoće iole prihvatljiv rezultat... Inače, čemu praćenje uopšte, ako su mu dovoljni koraci, ok, ali govorimo o trčanju...

Šta preporučuješ do max 160e?
Garmin fr 30/35 ili Polar m430?

Šta preporučuješ do max 160e?
Garmin fr 30/35 ili Polar m430?
Polar definitivno...
Nisam radio neko uporedno testiranje, ali mislim da su tu negde, koliko sam čitao m430 ima precizniji hrm definitivno, a mislim da mu je i GPS bolji. Baterija je slična u GPS modu, ali kao sat m430 traje nedeljama...
Takođe, meni barem, Polarova aplikacija mnogo više odgovara od Garminove...

Android Smartwatch uređaji

Prvo, koliko misliš da je precizan hrm na bandu od 20 USD? Drugo, ne žele/mogu svi da nose telefon sa sobom na trčanje...100 ljudi 100 ćudi, svako ima svoje želje, bitno je da postoji izbor...

Lično sam pravio test na sistematskom pregledu prošle godine, prvi ja nisam imao mnogo poverenja u nešto sto košta 20€, identični rezultati! Imam sistematski svake godine, kada bude ove, snimiću. Jeste malo sr@njce od 20€, ali radi ekstra to što ima, samo se koristiš po uputstvu i to je to. Softver im često nadograđuju , svašta nešto sada može na droidu, imaju razne app.

Lično sam pravio test na sistematskom pregledu prošle godine jer nisam imao mnogo poverenja u nešto sto košta 20€, identični rezultati! Imam sistematski svake godine, kada bude ove, snimiću. Jeste malo sr@njce od 20€, ali radi ekstra to što ima, samo se koristiš po uputstvu i to je to. Softver im često nadograđuju , svašta nešto sada može na droidu, imaju razne app.
Ma to je ok, u mirovanju svaki hrm je tačan, ali čim prebaciš 120, e tu je žurka i ono što odvaja žito od kukolja :)

Tebra, zezaš me sad ili si ozbiljan ?

Da potvrdim i ja tačnost hrm na band 2. Tačan je u otkucaj. Proveravao i na aparatu za pritisak a i ručno.

Sent from my Passport using Tapatalk

Jel ima neko Vivoactive3 da koristi? Kako se on pokazao u realnom radu? Prednosti? Mane?

Da potvrdim i ja tačnost hrm na band 2. Tačan je u otkucaj. Proveravao i na aparatu za pritisak a i ručno.

Ljudi ne veruju da nešto od 20e radi identično kao nešto 150-250e. Nemam akcijije u Xiaomi da hvalim Band 2.

Ma to je ok, u mirovanju svaki hrm je tačan, ali čim prebaciš 120, e tu je žurka i ono što odvaja žito od kukolja :)

Možemo da vidimo kako rade ti sa žurke? Rvo Band 2, radi ;)

Prilozi

• IMG_1262.JPG
    IMG_1262.JPG
    131.3 KB · Pregleda: 138
Jel ima neko Vivoactive3 da koristi? Kako se on pokazao u realnom radu? Prednosti? Mane?
Imao ja , koristio nekih 2-3 meseca krajem prošle godine. Nisam bio nezadovoljan, dimenzije i težina su mi odgovarale, baterija u realnom radu do 6 dana, sa 2-3 treninga nedeljno računaj 5. HRM senzor preuzet sa 935 i F5 serije, sa 1sec praćenjem, tako da je to još jedan plus.Tada su zezale notifikacije sa telefona, kasnile, nekad uopšte nisu ni stizale, neki telefoni (čitaj Huawei) su čak bili i nekompatibilni, međutim čuo sam da su to da zadnjim updateom sredili.. Pitaj ako te šta konkretno interesuje...

Da odvojimo žito od kukolja, Mi Band 2, pošto ovih gore sa žurke kad pređu 120 nema ;)
Juče trening:

Prilozi

• IMG_1305.PNG
    IMG_1305.PNG
    49.8 KB · Pregleda: 136
  • IMG_1306.PNG
    IMG_1306.PNG
    70.4 KB · Pregleda: 131
  • IMG_1307.PNG
    IMG_1307.PNG
    48.1 KB · Pregleda: 126
Poslednja izmena:
Nije mi jasno sta ovim zelis da pokazes? Da moze da pokazuje vrednost vecu od 120?To vidimo, al sta ti je dokaz da je rezultat priblizno tacan? Slazem se sa onima koji kazu da nij3dan sat to prilikom trcanja ne moze pokazat. J3dino one trake sto idu ispod grudi..

a zasto bi trebalo biti netacnije merenje tokom aktivnosti, od onog u mirovanju, kada su narukvice u pitanju? jedino ako znoj ili drmusanje uticu, meni pada na pamet. ja sam primetio da narukvica meri konzistentno, pa makar i masila, a sto ne mogu ni da potvrdim ni da poreknem, ima ispravna relativna odstupanja, sto je za amatersku upotrebu po meni sasvim dovoljno

Sent from my SM-A320F using Tapatalk

Ja imam pozamasnu kilazu i na treningu (traci ) sa nagibom mi puls ne predje 155 ni u ludilu plus sto nisam u formi tako da sta gid radio oogotovo ako si u kondiciji mislim da ova ocitavanja nisu tacna,gde nabi ovoliki puls?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno