djurkash
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.09.2009
- Poena
- 465
Meni je lepši od prve generacije, funkcionalno su neuporedivi, jedino je baterija još uvek na strani starog modela. Kažem još uvek, jer Samsung je praktično izbacio polu-dovršen uređaj, pa ga pegla update-ima (mada nije ni prvi ni poslednji proizvođač koji to radi), pa se nadam da će se i baterija vremenom popraviti. Iskreno, bolji mi je Garminov ekosistem, satovi i narukvice su sa dosta dužim trajanjem baterije od Samsunga, ali mi je ipak značajniji deo za notifikacije, u odnosu na fitnes funkcionalnosti, a tu je Samsung bolji. I, naravno dizajn i sam ekran su miljama ispred Garmina.@djurkash pisi kako si zadovoljan sa gearfit 2...daj neki review kao neko ko je presao sa starog modela na novi? Meni je delovao kao igracka kada sam ga stavio pored gf1, a softver tek cirkus.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Dosta tu stvari nije radilo u startu, a sada su ispeglali, recimo barometar, odnosno algoritam za broj spratova koji se popnes u toku dana, dalje sam step counter je u startu pokazivao maltene duple vrednosti, sada pokazuje manje i od Garminovog algoritma, i čini mi se da je i precizniji. Auto start radi perfektno (za sada sam ga testirao samo na jacim setnjama), kao i gps. Sam tizen mi je skroz ok, nema tu ne znam kakvih animacija, efekata i čega već sve ne, ali zato, nema ni ikakvog stucanja, sve radi glatko, i kako je zamišljeno.
Jedini minus je za sada baterija, koja sa svim funkcionalnostima (upaljenim gps-om, kao lokacijom, auto HR, screen on, bt i svim aplikacijama da šalju notifikacije) traje između dan i po i dva dana. Kada se ugasi gps (odnosno koristiš ga samo za vežbanje), ekran po potrebi i auto HR off, izadje na tri i malo jače...Sam gps u modu za vezbanje (trčanje, pesacenje, bicikla) bi trebalo da traje 9h, ali to još nisam testirao
Notifikacije rade perfektno, kao i limitirana mogućnost odgovora, koja je meni jako korisna...
Praćenje spavanja je prilično precizno (poredeci opet sa Garminom), jedini minus je što algoritam razdvaja spavanje na sesije, kada ustanes u toku noći, i budeš budan nekih pola sata, što Garmin registruje kao jednu sesiju, ali verujem da će se i to srediti update-om.
Narukvica lepo leži na ruci, jednom mi se za sada otkacila, kada sam zakačio za neki predmet (ni približno onom što Flossy priča), ali zbog novog sistema kacenja, nije spala sa ruke.
Toliko za sada, pitajte, ako vas šta interesuje (a možemo da otvorimo i novu temu)
Za ovo sam prilično siguran da je bio u pitanju SW....koji je u međuvremenu sređen, meni apsolutno sve notifikacije, sa nekih 20tak aplikacija, poptuno uredno stižu...Ja sam 2 uređaja Gear fit 2 vratio u vip zato što nisu bili ispravni - pozivi su radili a notifikacija stigne nekad i posle pola sata-uređaj koji je bio uparen sa njima je bio S6 edge a probao sam i sa mojim S7 EDGE i ista situacija
Posle toga sam odustao od njih pa sam ženi kupio Gear s2 koji radi besprekorno
Isto tako ovaj moj Gear s2 classic radi dobro
S7 EDGE
Mi MAX