Ima nas i koji pošteno plaćamo SRB nalogPa koliko je sninljeno sadrzaja u 4K pa ce vam kruna pasti s glave sto nema jos uvek 4K? 😄😄
Na Skyshowtime za sada je preko 90% sadrzaja starije produkcije, kad filmovi i serije i nisu snimani u 4K, i sta tu hocete 4K? Do pre 3-4 godine ste gledali sa Popcorn, bili srecni sa HD a sad nekom zinula guza za 4K. Vecina se ciganise sa turskim nalozima na Netflix, ganjate Argentinu za YT a ovamo hoce 4K za 3e. Pa jos traze "familije" za Skyshowtime gde je pretplata 3e. Zasluzujete li vi 4K uopste?
Ne zelim da ulazim u raspravu ali proveri na ovom sajtu https://www.blu-ray.com/movies/releasedates.php?year=2016&month=2&4k=1 koliko je samo naslova izaslo u 4k od 2016 plus neki kultni stariji naslovi su enkodovani u uhd blu-ray. Naravno tu spadaju i druge produkcije. Evo na skyshowtime od najstarijih blokbastera sve ima u 4k. Indijana Jones, Sindlerova lista, Apolo 13, Kum sve kolekcije.... Mnogo stvari ima u bluray a release groupe te bluray enkoduju u 4k remuxe ( torrenti piraterija) koji se mogu naci free ili za male novce. Poenta je narocito za filmove da film nikada nece biti istog kvaliteta sa streaming platforme kao 4k remux. Jedino izdanja sa netflixa su istog kvaliteta kao webdll sa interneta. Ne propagiram pirateriju imam skyshowtime (uzeo zbog klinca- moj nalog ne delim ga), hbo (nalog od provajdera) i netflix ( taj nalog delim). Streaming servisi su ok stvar za brzo i lako koriscenje. Zbog masovnog koriscenja obicno je bitrejt-kvalitet sadrzaja smanjen jer nemaju svi brz internet. Ali postoje ljudi kao ja (filmofili) koji zele maksimalan kvalitet slike i zvuka.Pa svaka tebi cast sto placas posteno SRB nalog, za 3e se realno i ne isplati ganjati bilo sta drugo, tek neke familije, nije da nema ponude i potraznje i za to. Akcenat na moj post je da i nema u tolikoj meri sadrzaja za 4K, ako si primetio vecina je starija produkcija, ima par novijih filmova koji su snimljeni u 4K ali premalo za kukanje. Osim toga, kad uvedu i 4K tad ce i cena da poraste pretpostavljam, nisu dali za 3e tek onako. A sada ne bih ni platio vise cak ni da ima 4K jer oni u produkcij nemaju dovoljno sadrzaja u 4K, sve se moze odgledati za par dana.
Jeste tebra, ali uložiš "lepe pare" u najnoviju tehnologiju računaš evo već je 2023god. već čitavu deceniju se "muvaju" razni semplovi na YT u 4K, valjda je filmska industrija prva koja treba da povuče korak ka novim tehnologijama.Pa svaka tebi cast sto placas posteno SRB nalog, za 3e se realno i ne isplati ganjati bilo sta drugo, tek neke familije, nije da nema ponude i potraznje i za to. Akcenat na moj post je da i nema u tolikoj meri sadrzaja za 4K, ako si primetio vecina je starija produkcija, ima par novijih filmova koji su snimljeni u 4K ali premalo za kukanje. Osim toga, kad uvedu i 4K tad ce i cena da poraste pretpostavljam, nisu dali za 3e tek onako. A sada ne bih ni platio vise cak ni da ima 4K jer oni u produkcij nemaju dovoljno sadrzaja u 4K, sve se moze odgledati za par dana.
Razlika između nativnih 4K i ovih remasterizovanih, resemplovanih ili kako li već 4K filmova od prije par decenija je taman ko između dvd-ripa i fullhd snimka, gimmick.Ogromna većina starijih filmova je dostupna u 4K rezoluciji, tako da taj argument da imaju starije naslove i zato nema 4K uopšte ne pije vodu. Bukvalno postoje filmovi iz 50-ih koji su dostupni u 4K rezoluciji.
Video hvala izvinjenje@jaksa007 postoji tema za Roku, dat je link
Максималан квалитет тешко да може ићи уз 3 Евра месечно. Било би можда добро да за захтевније кориснике понуде скупље пакете, као што Нетфликс нуди.Ali postoje ljudi kao ja (filmofili) koji zele maksimalan kvalitet slike i zvuka.
Razlika između nativnih 4K i ovih remasterizovanih, resemplovanih ili kako li već 4K filmova od prije par decenija je taman ko između dvd-ripa i fullhd snimka, gimmick.
Jok,vratio ga na fabricke postavke i nece,jedino da probam aosp android?već smo rekli da neće da radi na uređajima koji su bili rutovani
Koji god remaster da sam gledao jednostavno ima taj zrnast prikaz kad se zagledaš, nije čist kao nativan 4KTo nije tačno. Svaki frejm filmske trake se skenira i digitalizuje u visokoj rezoluciji.
Mada je to druga tema.
Suludo je nuditi servis koji nema baš ni jedan naslov u visokoj rezoluciji. Za mene je to potpuni promašaj. Neki piratski naslovi nude bolji kvalitet.
Ali svako po svome. Kome kako odgovara.
Uplatio sam u ponedeljak i mogu reći da ima iznenađujuće dobrog sadržaja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari