Šta je novo?

SkyShowtime u Srbiji

local se odnosi na Evropu? 🤔

Tako bi trebalo. Discovery ima u poslednje vreme dosta nekih bezveznih sadržaja, ali ima i dosta kvalitetnih serijala, videćemo o čemu se konkretno radi.

Pa koliko je sninljeno sadrzaja u 4K pa ce vam kruna pasti s glave sto nema jos uvek 4K? 😄😄

Na Skyshowtime za sada je preko 90% sadrzaja starije produkcije, kad filmovi i serije i nisu snimani u 4K, i sta tu hocete 4K? Do pre 3-4 godine ste gledali sa Popcorn, bili srecni sa HD a sad nekom zinula guza za 4K. Vecina se ciganise sa turskim nalozima na Netflix, ganjate Argentinu za YT a ovamo hoce 4K za 3e. Pa jos traze "familije" za Skyshowtime gde je pretplata 3e. Zasluzujete li vi 4K uopste?

Pa koliko je sninljeno sadrzaja u 4K pa ce vam kruna pasti s glave sto nema jos uvek 4K? 😄😄

Na Skyshowtime za sada je preko 90% sadrzaja starije produkcije, kad filmovi i serije i nisu snimani u 4K, i sta tu hocete 4K? Do pre 3-4 godine ste gledali sa Popcorn, bili srecni sa HD a sad nekom zinula guza za 4K. Vecina se ciganise sa turskim nalozima na Netflix, ganjate Argentinu za YT a ovamo hoce 4K za 3e. Pa jos traze "familije" za Skyshowtime gde je pretplata 3e. Zasluzujete li vi 4K uopste?
Ima nas i koji pošteno plaćamo SRB nalog
Ne tražim "familije" ali što reče kolega dva tri posta iznad za tv dijagonale od 65" i veći pristaje sadržaj u 4K rezoluciji. Što je danas standard.
Isto kao kada smo na CRT gledali PAL ili na 40" do 55" HDTV

Pa svaka tebi cast sto placas posteno SRB nalog, za 3e se realno i ne isplati ganjati bilo sta drugo, tek neke familije, nije da nema ponude i potraznje i za to. Akcenat na moj post je da i nema u tolikoj meri sadrzaja za 4K, ako si primetio vecina je starija produkcija, ima par novijih filmova koji su snimljeni u 4K ali premalo za kukanje. Osim toga, kad uvedu i 4K tad ce i cena da poraste pretpostavljam, nisu dali za 3e tek onako. A sada ne bih ni platio vise cak ni da ima 4K jer oni u produkcij nemaju dovoljno sadrzaja u 4K, sve se moze odgledati za par dana.

Pa ni HBO do skoro nije imao 4k,a i sad mu je vecina naslova HD. Za 3e ok ponuda. Mada sam razocaran sadrzajem,exluzivne serije kasne sa prikazivanjem ili jos nisu ni pocele. Zato i dalje placam RD.

Pa svaka tebi cast sto placas posteno SRB nalog, za 3e se realno i ne isplati ganjati bilo sta drugo, tek neke familije, nije da nema ponude i potraznje i za to. Akcenat na moj post je da i nema u tolikoj meri sadrzaja za 4K, ako si primetio vecina je starija produkcija, ima par novijih filmova koji su snimljeni u 4K ali premalo za kukanje. Osim toga, kad uvedu i 4K tad ce i cena da poraste pretpostavljam, nisu dali za 3e tek onako. A sada ne bih ni platio vise cak ni da ima 4K jer oni u produkcij nemaju dovoljno sadrzaja u 4K, sve se moze odgledati za par dana.
Ne zelim da ulazim u raspravu ali proveri na ovom sajtu https://www.blu-ray.com/movies/releasedates.php?year=2016&month=2&4k=1 koliko je samo naslova izaslo u 4k od 2016 plus neki kultni stariji naslovi su enkodovani u uhd blu-ray. Naravno tu spadaju i druge produkcije. Evo na skyshowtime od najstarijih blokbastera sve ima u 4k. Indijana Jones, Sindlerova lista, Apolo 13, Kum sve kolekcije.... Mnogo stvari ima u bluray a release groupe te bluray enkoduju u 4k remuxe ( torrenti piraterija) koji se mogu naci free ili za male novce. Poenta je narocito za filmove da film nikada nece biti istog kvaliteta sa streaming platforme kao 4k remux. Jedino izdanja sa netflixa su istog kvaliteta kao webdll sa interneta. Ne propagiram pirateriju imam skyshowtime (uzeo zbog klinca- moj nalog ne delim ga), hbo (nalog od provajdera) i netflix ( taj nalog delim). Streaming servisi su ok stvar za brzo i lako koriscenje. Zbog masovnog koriscenja obicno je bitrejt-kvalitet sadrzaja smanjen jer nemaju svi brz internet. Ali postoje ljudi kao ja (filmofili) koji zele maksimalan kvalitet slike i zvuka.

HBO počeo da prodaje drugima svoje serije koje su izbacili sa HBO Maxa.
Hrvatska serija Uspjeh dolazi na SkyShowtime

Jeste tebra, ali uložiš "lepe pare" u najnoviju tehnologiju računaš evo već je 2023god. već čitavu deceniju se "muvaju" razni semplovi na YT u 4K, valjda je filmska industrija prva koja treba da povuče korak ka novim tehnologijama.
Pogotovu što klasičan bioskop polako gubi bitku sa kućnim bioskopima i što praktično cene opreme i usluga sve više padaju kako konkurencija raste i razvija se.
Zamisli sada ja evo još 2021god. kupio 77" oled LG i AV resiver DENON sa sve Dolby Atoms zvučnicima.
Spremio se full za buduću deceniju.

I sada mi eto tamo neki šef striming platforme za Evropu ili deo Evrope odluči kako eto vama nema sadržaj u najnovijoj tehnologiji ili 4K?!

I šta bi ti uradi da si na mom mestu? Kako bi reagovao?

Ogromna većina starijih filmova je dostupna u 4K rezoluciji, tako da taj argument da imaju starije naslove i zato nema 4K uopšte ne pije vodu. Bukvalno postoje filmovi iz 50-ih koji su dostupni u 4K rezoluciji.

Ljudi polako biće i uhd, kao što već neko reče HBO do skoro nije imao 4k a ni sad nemaju baš mnogo. Jedino što će verovatno dolaskom bolje usluge i cena porasti.

Pošto je baza SkyShowtime platforme američki Peacock TV, ta platforma je tek nedavno počela dodavati 4K sadržaj iako postoji duže vreme. Valjda će i SkyShowtime uskoro.

Ogromna većina starijih filmova je dostupna u 4K rezoluciji, tako da taj argument da imaju starije naslove i zato nema 4K uopšte ne pije vodu. Bukvalno postoje filmovi iz 50-ih koji su dostupni u 4K rezoluciji.
Razlika između nativnih 4K i ovih remasterizovanih, resemplovanih ili kako li već 4K filmova od prije par decenija je taman ko između dvd-ripa i fullhd snimka, gimmick.

Ali postoje ljudi kao ja (filmofili) koji zele maksimalan kvalitet slike i zvuka.
Максималан квалитет тешко да може ићи уз 3 Евра месечно. Било би можда добро да за захтевније кориснике понуде скупље пакете, као што Нетфликс нуди.
Ја сам се пријавио за ову промоцију, као и за ХБО својевремено јер сервис делује перспективно, а цена је барем за сад ниска.

Sve je ok za tu cenu, ali koja im je politika da Yellowstone toliko kasne?' Zar nije bolje da sprece pirateriju i idu kako serija izlazi i kod nas, ovako...svaku skinem na torrent i pregledam, iako imam pretplatu

Razlika između nativnih 4K i ovih remasterizovanih, resemplovanih ili kako li već 4K filmova od prije par decenija je taman ko između dvd-ripa i fullhd snimka, gimmick.

To nije tačno. Svaki frejm filmske trake se skenira i digitalizuje u visokoj rezoluciji.
Mada je to druga tema.

Suludo je nuditi servis koji nema baš ni jedan naslov u visokoj rezoluciji. Za mene je to potpuni promašaj. Neki piratski naslovi nude bolji kvalitet.

Ali svako po svome. Kome kako odgovara.

To nije tačno. Svaki frejm filmske trake se skenira i digitalizuje u visokoj rezoluciji.
Mada je to druga tema.

Suludo je nuditi servis koji nema baš ni jedan naslov u visokoj rezoluciji. Za mene je to potpuni promašaj. Neki piratski naslovi nude bolji kvalitet.

Ali svako po svome. Kome kako odgovara.
Koji god remaster da sam gledao jednostavno ima taj zrnast prikaz kad se zagledaš, nije čist kao nativan 4K

Uzeo od prvog dana skyshowtime, ipak mislim da su trebali više da se potrude. U delu franžize nema cele kolekcije npr. Vrisak, Jackass... Sada se slažem da treba 4k sadržaj ipak su već snimljeni filmovi i imaju u tom formatu, mogli su da ubace, ovako mi liči streaming servis za vhs.

Uzeo sam i ja Sky jer je bagatela za te pare… ali čitam temu i pitam se, dal je moguće da ni Maverick nije u 4K?

Jel ima jos neko problem da ovako neće da učita sadržaj a nije do neta uopšte? Restartujem app i opet učita samo po nešto. Mogu da čekam do sutra nema šanse da učita... Edit: ipak je do neta.

Prilozi

• B01A522A-E58F-4C53-B605-8458A8CDC8A4.jpeg
    B01A522A-E58F-4C53-B605-8458A8CDC8A4.jpeg
    188.3 KB · Pregleda: 51
Nazad
Vrh Dno