Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

Realnost je, da danas u 2012. godini ljudi vrse ozbiljna, poprilicno poodmakla istrazivanja necega sto je i poslednjih godina bila jedna od glavnih tema u pisanim delima naucne fantastike. Ne pricam o putovanju u svemir i na druge planete vec o primeni nanotehnologija u medicini.

Znas ono, malecni sitni roboti koji putuju krvotokom i opravljaju ljudski organizam. Naravno medicina kaze da se to razvija da bi lakse i efikasnije dostavljali razne lekove ali tome nema granica. Deus Ex uzivo, za par decenija ako ne i manje :)

Tome sam skloniji da verujem da je moguce nego ono sto sto predvidja Vgagi, mada bi mi se i to jako dopalo da se ostvari u skorije vreme...Znacajan proboj na medicinskom planu bi mogao dosta da ubrza i Svemirski program...resile bi se neke situacije za koje treba skupa oprema za fizicku zastitu nekim tabletama ili nano robotima koji bi popravljali ono sto bi radijacija, gravitacija, psihoza kvarili...:d
Sve sto je Vgagi rekao je ok, postoje koncepti samo ocekivanja po pitanju realizacije to ce ici malo teze...pogledajte samo planove za kinesku svemirski stanicu..kada je poceo razvoj i kadece se kinezi useliti ...ako bude sve ok u paketu 20+godina.... za metalno bure u koje staje nekoliko kineza koje mora da snabdevaju svakih par meseci po ceni od nekoliko stotina miliona dolara...habitati?...nece to skoro:d

Poslednja izmena:
Vgagi napisaste enciklopedije, koja je aktuelna tehnologija dobra zastita za CBR od koje navodno trebaše da poumiru svi sa Apollo-a 11 .. ?

habitati?...nece to skoro:d
Dokle god se u orbitu bude ishlo raketama, nema nishta od njegovog pravog osvajanja, ekonomskog iskorishcavanja i kolonizacije... Kako idu stvari, sasvim je moguce da se to i ne desi u bliskoj buducnosti (narednih 30-50 god) - u znacenju: civilizacija je krenula u samoubistvo. :trust:

koja je aktuelna tehnologija dobra zastita od CBR ?
Nije mi poznato da je od CBR-a potrebna neka specijalna zashtita. :trust:

Dokle god se u orbitu bude ishlo raketama, nema nishta od njegovog pravog osvajanja, ekonomskog iskorishcavanja i kolonizacije... Kako idu stvari, sasvim je moguce da se to i ne desi u bliskoj buducnosti (narednih 30-50 god) - u znacenju: civilizacija je krenula u samoubistvo. :trust:

to je vec daleko realniji stav ;)

Nas najveci sci fi koji mozemo postici u ovom trenutku je da prestanu ratovi...ali to je samo sci fi... Duboko sam uveren da je to moguce samo genetskim inzenjeringom a nikako dogovorom...ljudi za next level treba da se oslobode nekih osobina poriva kao sto su sujeta, ljubomora, psihoze razne vrste ...da bi mogli da pricamo o osvajanju svemirskih prostranstava...tableta, nano gandza ili neki relej da pustimo frekvenciju koja ce trajno poremetiti sinapse u mozgu na pozitivan nacin...to bi bila prava stvar!

Moja greska Vgagi, permutovo sam jacinu zracenja van alenovog pojasa i CBR, ne znam sta mi bi :) Slava + alkoholi .. :)

Nas najveci sci fi koji mozemo postici u ovom trenutku je da prestanu ratovi...ali to je samo sci fi... Duboko sam uveren da je to moguce samo genetskim inzenjeringom a nikako dogovorom
Rat je najvecim delom posledica drustvene organizacije. Sto se njega tiche, onoga trenutka kada budu bilo dovoljno energije i budu se pojavili funkcionalni replikatori (obadve stvari su vezane za realizaciju AI, funkcionalnog nanotecha, energiju fuzije i jeftin pristup u svemir), nestace najveci deo razloga za ratove. Ostaju onda oni drugi razlozi: fobije i strahovi, shizofrenija, religija, itd... (shizofrenija bi dobrim procentom trebala da nestane ako chovechanstvo uspe da dobije bitku protiv toxoplasma gondii ) i to je u domenu medicine, popravljanja zhivotnih uslova i, na kraju, i 'popravke' greshaka u ljudskom genomu.

zracenja van alenovog pojasa
http://www.clavius.org/envrad.html
http://www.nasa.gov/mission_pages/rbsp/news/electric-atmosphere.html

Svi nasi omiljeni sci-fi filmovi, u 6 minunta! Preko 100 filmova, mesec dana editovanja ..

[YOUTUBE]w2gXF72Ie-4[/YOUTUBE]

Izadje i teaser za trailer, ne izgleda ko ST al sumnjam da je iko to i ocekivao:

Poslednja izmena:
After Earth

Pretece me za malo... Trejler mi se svidja sto se SF dela tice, ali opet vidim jednu veliku rupu u prici... Ako su je ljudi napustili pre 1000 godina, najverovatnije zbog zagadjenja ili sta znam, kad su pre za samo par desetina generacija uspele toliko razlicite vrste da evoluiraju? Ovo mogu progutati samo ako na pocetku filma kad su u svemiru pise sa strane Year 757795...

Da i meni je to malo onako. A tek radijacija iz havarisanih nuklearnih elektrana.

ja mislim da preskacem taj film. smith-a ne podnosim a sad ih ima 2 komada. zena mora da je kuvala na setu a cerka pevala u pauzama

Taj fazon, klasican smith bullshit film.

Oblivion (Još jedan bullshit movie Tome Kukuruza) :)

Pacific Rim :)

Ebeno veliki roboti, paljevina od trejlera :)
Ali stvarno ne kontam što bi iko normalan opleo sa F-22 sa blizine od 100 metara topom po karakondžuli veličine dve "Beograđanke"? Jedino da bi lepo poginuo na filmu :(

Deluje interesantno, mozda bude dobar film od ovoga, jedino me nerviraju ovi govori tipa "this is Sparta" u svakom filmu nakon 300 i tog govora, bilo da se uklapa u film ili ne...

Nego, jel ovo kraj pilota BSG Blood and Chrome, 10 epizoda po 7-8 minuta, malo sam razocaran sto sam 3 meseca cekao da vidim ovakav kraj, moglo je mnogo zanimljivije, i kao da je grafika u poslednjih par epizoda maksimalno otaljana, 3D je na nivou Piranas 3D a ne ovakve kultne serije, bolje da su ostavili zeleno platno iza glumaca, manje bi bolele oci...

u dnosu na Pacific Rim ovaj film obecava daleko vise...Smith je ipak karakterni glumac, iako su mu vecina akcionih filmova, dobar je glumac sto je pokazao u The Pursuit of Happyness gde je odigrao ulogu zivota, za sada, u filmu koji je u mojih top 10. Takodje i u I Am Legend je bio odlican a sam film je bio odlican, objektivno.
After Earth po meni tesko moze ispasti los mada svaka predvidjanja su nezahvalna.

Pacific Rim je verovatno glupost u najavi, transformersi sa godzilom i mnostvom cool scena u kojima najnoviji modeli ratnih masina koje vozi Justin Biber, ispaljuju fenomenalne rakete na babroge :vomit:

Poslednja izmena:
Izgleda da će 2013 biti lepa godina za SF žanr. I bilo je kranje vreme da se probudi.

Moram da se složim, Smit može da glumi i to dobro:)

Pirati postavili na net preview - prvih 10 minuta filma Star Trek: Into Darkness (2013). Kamera je u pitanju, loš snimak. Ne preporučujem kako zbog kvaliteta snimka tako i zbog spojlera, ali ko ne može da izdrži... :)

Moram da se složim, Smit može da glumi i to dobro:)

Steta sto cemo ceo film gledati njegovog sina... mada film ima potencijal iako je osnovna premisa malo izlizana. Bice interesantan avanturisticki film u svakom slucaju sa puno lepih pejzazha ala Avatar. Na prvu loptu mi deluje bolje nego bilo sta od Abramsa, ukljucuci i novi Star Trek.

Covek koji pise scenario je to isto radio za Book of Eli a to je relativno okej film.

Novi trejler za Star Trek: Into Darkness...

[YOUTUBE]_WzJXmY2xrg[/YOUTUBE]

Valjalo bi da neko odvoji vreme i napravi dugometrazni film od svih trejlera za holivudske blokbastere koji su se pojavili u poslednjih 5-10 godina. Posto mi nekako deluje sve na isti fazon, sigurno bi se uklopilo. Malo Prometheusa, malo Transformersa, malo ovoga, to izmiksuje da deluje kao celina.

Nesto kao sto radi Weird Al Yankovic sa MTV hitovima.

Poslednja izmena:
To bi bilo bolje od većine celih filmova :)

Vrh Dno