Šta je novo?

ScienceFiction @ Benchmark!

meni se povracalo negde oko 8me epizode. Siromasni X-FIles, nekako bedno i teme lose ...

Znaci ne preporucujes? Ima li uopste nesto sto se moze nazvati SF-om a da nije pomenuti Continuum ili oooooodvratno otuzni Defiance?

kad razmislim nema. aktuelno nema nijedan SF vredan paznje. Ako ti se ne svidja Defiance, to je to onda, slican ukus imamo.

Nema sta da se svidja bilo kome onde, gluma se svodi na neko kreveljenje, jezici vanzemaljaca su obican engleski unatraske koji se mogao cuti u 90% serija/filmova iz USA sa tom tematikom, maske su goli prosek, jednom stave malo pudera, drugom malo zakose obrve, zaj... su i Star Trek bar duplo! :d

P.S. EUREKA!!! Ne serija, bar mislim da se tako zvala, nego sam skoknuo na imdb da pogledam nesto i sami mi ponudise link za top 10 preporuka za serije za jesen, i pod brojem 2 je Almost Human...
Cim sam video da je Karl Urban glavni glumac serija mi se svidela, lik zna posao, znao je da glumi i grubijana i sonju i vampira i...
Sad ce glumeti nekog polukiborg pandura sa nekim delovima "robotskim" a partner ce mu biti android, radnja se desava sredinom 21. veka, mozda bi moglo da bude dobro!?

Poslednja izmena:
Moje mišljenje oko Eureke, jeste da je dobra BILA. Al' posle par sezona postaje monotona za sve pare. Desi se ovo - šerif popravlja, desi se ono - šerif popravlja...

@Lomnica

Hvala na info-u.

Nem' na cem', sam' d'ispadne dobra! :D

P.S. Premijera je za mesec i po, 4.11. je pilot epizoda.

Poslednja izmena:
Moje mišljenje oko Eureke, jeste da je dobra BILA. Al' posle par sezona postaje monotona za sve pare. Desi se ovo - šerif popravlja, desi se ono - šerif popravlja...

@Lomnica

Hvala na info-u.

Slazem se, medjutim Eureka mi je kao i Supernatural odmarala mozak. Nesto neopisivo. Supernatural se recimo dosta pokvario u zadnjih par sezona, al nadam se da ce da potraje.

@Lomnica Ne znam dal si gledao, preporuka za Firefly, Farscape i Babylon 5. Malo starije, al imaju dusu. :)

Sve to odgledao, i Earth 2, Space Above & Beyond, V (novi), BSG (novu), Caprica, SG sve, ST sve, X-Files, Andromeda (to je jos i bolje od Farscape), Earth: Final Conflict, Smallville, Dark Angel (kao neki SF), First Wave, ne znas koja od koje bolja!! A nisam jos Alien Nation od tih starijih odgledao, i od novijih me cekaju Outcasts.

Zalosno je sto su to ODLICNE serije a pola navedenih i Firefly koji si ti naveo su ugasene posle prve sezone, iako nema 1 da nije zasluzila da se produzi!!! Za razliku od nekih koje su do skoro emitovane ili jos uvek traju, poceo sam pa odustao od Heroes, Lost (ako spada u SF), 4400, ovo cudo sto kopira X-Files u sustini, ime mi navrh jezika, Under the dome, Defiance...

P.S. Kakva je Jake 2.0 serija bila, davala se pre 10 godina, isto prekinuta posle prve sezone, nesto na foru ovog crtaca sto klinci vole Ben Ten samo sto se ne pretvara u vanzemaljce nego valjda ima neke moci kao X-Men?

P.P.S. Sta je pa sad ST New Voyages: Phase II, pise serija a izlazi po epizoda GODISNjE???

Poslednja izmena:
Za Jake 2.0 sam procitao negde da je svaka sezona losija od predhodne. Dal je prekinuta ili zavrsena nemam pojma.

Sve to odgledao, i Earth 2, Space Above & Beyond, V (novi), BSG (novu), Caprica, SG sve, ST sve, X-Files, Andromeda (to je jos i bolje od Farscape), Earth: Final Conflict, Smallville, Dark Angel (kao neki SF), First Wave, ne znas koja od koje bolja!! A nisam jos Alien Nation od tih starijih odgledao, i od novijih me cekaju Outcasts.

Zalosno je sto su to ODLICNE serije a pola navedenih i Firefly koji si ti naveo su ugasene posle prve sezone, iako nema 1 da nije zasluzila da se produzi!!! Za razliku od nekih koje su do skoro emitovane ili jos uvek traju, poceo sam pa odustao od Heroes, Lost (ako spada u SF), 4400, ovo cudo sto kopira X-Files u sustini, ime mi navrh jezika, Under the dome, Defiance...

P.S. Kakva je Jake 2.0 serija bila, davala se pre 10 godina, isto prekinuta posle prve sezone, nesto na foru ovog crtaca sto klinci vole Ben Ten samo sto se ne pretvara u vanzemaljce nego valjda ima neke moci kao X-Men?

P.P.S. Sta je pa sad ST New Voyages: Phase II, pise serija a izlazi po epizoda GODISNjE???
ST New Voyages je valjda fan made.

Ne znam samo kako ti je Andromeda bolja od bilo čega... ta serija je užasno loša.

Mozda sada, ali pre 10 godina kad sam je gledao na lokalnoj televiziji kao tinejdzer bila bi je veoma dobra, posle par godina sam gledao i Farscape ali nije mi bas to bilo to, nervirali me neki glumci i radnja je znala biti nekad bezvezna, vise "na zemlji" ili 1-2 prostorije "broda" nego sto je imala veze sa svemirom. Doduse i Andromeda je pri kraju isto bila prizemljena, mali budzet, zato je i pukla! Nije to neka ogromna razlika u kvalitetu, nego recimo ako bih Farscape ocenio sa 6, Andromeda bi onda imala mozda 6,3...

Isto kao Babylon 5 sto kod mene nema neki kultni status, ali je ultra popularan, problem je "samo" u tome sto sam je ja gledao pre mozda 3 godine a ona snimana pre 20-ak! Ono sto je tada bilo vaaaau, sada izgleda malo nekvalitetno i amaterski radjeno (najvise CGI ali i neke maske)...

CGI i ostalo na stranu (mada je Babylon 5 prva serija koja je koristila u potpunosti CGI za efekte i po tome je totalno pionirska, ma koliko danas to delovalo smešno), Andromeda i Farscape su po scenariju, kvalitetu zapleta i dijaloga, svetlosnim godinama iza Babylon-a 5.

Svakako je vise kompleksna nego ove 2, ako nista drugo imas brdo raznih rasa, glumci su bili prilicno dobri, razradjena prica koja maltene nema rupa, CGI solidan kad se uzme u obzir kada je radjen...
Dok ove 2 uglavnom vrte pricu oko nekoliko istih likova kojima se stosta desava, i svaka 3. epizoda neka glupost da razviju "licnost" nekog od likova, posebno me to nerviralo kod glavnog lika u Farscape-u, te flesbekovi, te mu u mozgu cip sa licnoscu onog zloce, te ima ovu ribu, te onu, a i ona mala stalno nesto ludi i krevelji se...

Poslednja izmena:
Jake 2.0 - Dzejk je kompjuterski geek u istrazivackoj laboratoriji CIA, NSA ili tako nekoj budalastini, zli momci upadaju i hoce da ukradu nanite, Dzejk ih ubrizga sebi kao jedini nacin da ih spasi i onda Dzejk pojede bananu ...
To je prvih 10-15 minuta prve epizode, ostalo je standardno bez trunke maste, zapleti i scenario isti kao u bionic woman i jos par slicnih serija, drugaciji dekor i likovi ...

Sve serije poslednjih 10-15 godina imaju genericki scenario, pilot epizoda koja nagovestava da tu postoji neki zaplet i radnja pa onda par otuznjih i bljutavo-pateticnih epizoda koje valjda imaju za cilj upoznavanje sa likom i delom glavnog lika, te epizode imaju standardni zaplet sa porukom na (mogu se prepoznati u svakoj seriji, ne mora da bude striktno SF, one bidalastine tipa tinejdzerski problemi itd) pa onda tek u 4. ili 5. epizodi se nesto desi sto pomakne glavnu pricu za nijansu napred, pa ako je gledanost nekakva onda ubace jos par bljutavo-pateticno-generickih epizoda i tu negde je vec i kraj prve sezone, ako je serija pred umiranjem naprave neki kraj sezone tipa X-files (prvi su pa su im i prolazile svakakve budalastine) ili Lost (gomila paranoidno sizofrenicnih scenarista koji imaju samo iste opste odrednice za seriju pa je onda iz sesira izvlacen redosled snimanja a iz drugog sesira redosled emitovanja). I to bi bio kraj sezone a ujedno i serije, cela sezona moze da se smesti u 2 ili malo da se razvice u 3 epizode a sve ostalo je cisto trabunjanje koje sluzi da se produzi serija pri cemu ti producenti ne shvataju da tako veoma efektno ubijaju seriju.

Od serija za odmaranje mozga sam voleo da pogledam Chuck-a.

Bas sam ispraznio frustracije zato sto nema ni jedne pristojne SF serije ...

I ja sam gotivio Chuck, nisam znao da li bas spada u SF, ne znam bas... Ostaje onda da sacekamo 4.11. da vidimo kakva ce biti Almost Human, valja li sta...

Svakako je vise kompleksna nego ove 2, ako nista drugo imas brdo raznih rasa, glumci su bili prilicno dobri, razradjena prica koja maltene nema rupa, CGI solidan kad se uzme u obzir kada je radjen...
Dok ove 2 uglavnom vrte pricu oko nekoliko istih likova kojima se stosta desava, i svaka 3. epizoda neka glupost da razviju "licnost" nekog od likova, posebno me to nerviralo kod glavnog lika u Farscape-u, te flesbekovi, te mu u mozgu cip sa licnoscu onog zloce, te ima ovu ribu, te onu, a i ona mala stalno nesto ludi i krevelji se...

Kako gresis. Farscape je verovatno jedna od najboljih sf serija ikad. Orginalna, zanimljivi kompleksni likovi, pilot koji je genijalno uradjen, moja, serija je toliko toga obradila... jednostavno ne mozes da je poredis sa Andromedom. Andromeda je fino poceo, medjutim serija se pretvara u nevidjeno smece kasnije.

Kako gresis. Farscape je verovatno jedna od najboljih sf serija ikad. Orginalna, zanimljivi kompleksni likovi, pilot koji je genijalno uradjen, moja, serija je toliko toga obradila... jednostavno ne mozes da je poredis sa Andromedom. Andromeda je fino poceo, medjutim serija se pretvara u nevidjeno smece kasnije.

+1
A likovi rasli i razvijali se kako je retko koja serija uspela da prikaže! Uz Firefly i Babylon 5 moja top 3 SF serija ikad

Ukusi su razliciti, rece djavo i sede u koprive! :d Meni malo smeta preterano "razvijanje likova", ako vec serija traje ihaha a ti i dalje od 5 epizode 3 posvetis tom nekom razvijanju likova, gde je cas ovaj a cas onaj glavni ili jedini akter epizode, to smori!
Neki likovi kao ona mala sa kratkom kosom, ne mogu sad da se setim imena, samo nesto luduje, krevelji se, kao da igra mentola a ne vanzemaljca, dok su sa Mojom, Rajdzelom i jos par njih dobro uboli...

Meni licno Firefly je za celu ocenu bolji od Farscape i sigurno je u top 3 SF serija kod mene!!

A sta kazete za Falling skies, ljudi?

Polako propada i ona, krenula je prilicno dobro, zanimljiva radnja, akcija, ali ova zadnja sezona je spora, vrlo malo se "desava", uglavnom u epizodi mozes da vidis 3-4 dijaloga ovog sa onim po 5 minuta i 2-3 minuta neke radnje...

Firefly je bez diskusije van konkurencije :)

Neko je pominjao Haven na SciFi-ju. Ja sam poskidao sve epizode i krenuo malo da gledam. Utisak - jedina serija koja me uspava u sred bela dana. Još jedan dokaz da dobre sci fi serije jednostavno više ne prolaze a ovakvi krševi non stop dobijaju nove sezone.

Zato ja gledam BluRay remaster STTNG-a i uživam :)

Narodna, naravno ;)
Inače, stvarno su se opasno iscimali oko tog remastera i sve efekte su radili ponovo. Izgleda sjajno!
Za sada su odradili prve četiri sezone, ali ide se dalje, naravno.

Ma to treba posedovati i ovako, legalno. Samo cene (BluRay verzije) malo nisu normalne za ST uopšte, ne samo za TNG.

Pored sve dobre volje da za ovako nešto kupim original, šta mi znači original kada nemam u šta da gurnem BluRay disk :p

Vrh Dno